Paul Craig Roberts

Artiklar av Paul Craig Roberts

Förenta staterna har en rovekonomi

Förenta staterna har en rovekonomi

🟠 Förenta staternas ekonomi har kapats av finanseliten, som ser till att skuldsätta befolkningen så att de bara betalar mer och mer av sin inkomst i räntor och avbetalningar på olika typer av lån. Det menar veckans debattör Paul Craig Roberts, som bland annat varit biträdande finansminister under president Ronald Reagans ämbetsperiod, vice chefredaktör för Wall Street Journal och kolumnist i Business Week.

Demokratiska partiet har utfärdat en dödsdom mot det vita Amerika

Demokratiska partiet har utfärdat en dödsdom mot det vita Amerika

🟠 USA borde inte längre kal­las för Amerikas förenta stater, utan Amerikas delade stater. Mellan delstater styrda av Demokraterna respektive Republikanerna går en avgrundsdjup klyfta, och det blir inte bättre av att president Joe Biden kal­lar Trump-anhängare för ”inhemska terrorister” och sätter dem i fängelse. Supermakten håller i snabb takt på att rasera sig själv inifrån, något som kommer att sända chockvågor genom hela västvärlden, varnar veckans debattör Paul Craig Roberts.

Varför slåss vi i Afghanistan?

🟠 Den amerikanske debattören och politiske analytikern Paul Craig Roberts kommenterar ofta världshändelser, men i detta fall har han upplåtit sin välbesökta sida på internet åt en röst som vi sällan hört. Han publicerade ett brev från talibanerna till det amerikanska folket, där kalifatets företrädare räknar upp USA:s ”framgångar” i Afghanistan och ställer ett antal frågor. Brevet skrevs 2018, men är minst lika relevant idag.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.