Skip to Content

Roger Sahlström

Roger Sahlström

Artiklar av Roger Sahlström

Kris inom polismyndigheten

INRIKESPoliser som slutar, poliselever som inte tar tjänster efter fullgjord utbildning, kravaller, gängkrig i förorterna och olösta brott som läggs på hög. Krisen inom polisen är ett faktum. Varningarna har kommit från många håll. Senast ut är Polisförbundets vice ordförande Thomas Stjernfeldt som menar att situationen är extremt allvarlig.

Alternativ Nobelfest – Frihetsfest med Sverigedemokraterna

INRIKESEuropean freedom awards 2016 hölls för första gången på Grand Hôtel i Stockholm den 4 november. Gäster från flera europeiska länder närvarade. Frihetspriset 2016 delades ut till Tjeckiens före detta president Václav Klaus, som mottog priset under stående ovationer.

Extremvänstern stoppar frivilliginitiativ för trygghet

INRIKESVästerås är en av de städer som drabbats värst av bilbränder. En privatperson tog initiativet till att nattvandra och fick flera intresserade med sig, men vänsterextremister anser att verksamheten är ”rasistisk” och har satt käppar i hjulen för projektet.

Fotbollsfirmor ska sätta stopp för ligorna

INRIKESPolisen står handfallen inför unga så kallade ensamkommande som terroriserar omgivningen i centrala Stockholm. ”Folk kan inte längre röra sig säkert, därför måste vi göra något”, säger Amir. Han är en av många som är medlemmar i så kallade fotbollsfirmor som nu går ut för att stoppa de kriminella gängen i Stockholms city.

Afghanistan accepterar återvandring

INRIKESSverige och Afghanistan har ingått ett avtal om att sända tillbaka afghaner som fått avslag på sin asylansökan. ”Det är en framgång för Sverige”, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S).

Romer ockuperar skolgård

INRIKESSvenskfinska skolan på Kungsholmen i Stockholm har en längre tid haft problem med romer som nattetid tar över skolgården och använder den som övernattningsplats. Det uppstår sanitära olägenheter – trappor och buskar används som toaletter. Skolan kan inget göra eftersom skolgården är allmän plats.

Ian Wachtmeister till Nya Tider: ”Sverige befinner sig i krig”

POLITIKBrinnande förorter, attacker mot blåljuspersonal och islamister som begår terrordåd. Vi är mitt i ett inbördeskrig, vi är i krig mot islam. Det är verkligheten just nu, säger Ian Wachtmeister. Medierna och våra politiker ljuger och berättar inte sanningen för medborgarna, hävdar han vidare.

Folkets demonstration välbesökt

Omkring 500 personer samlades på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm inför Folkets demonstration. Vänstern och så kallade ”antirasister” hade lovat att störa mötet så mycket som möjligt och polisen fick föra bort ett trettiotal personer. Fredrik Vargas, en av organisatörerna, var dock nöjd med dagen. – Vi börjar bli en folkrörelse, säger han.

Folkets Hus nekar SD att hyra lokal

Sverigedemokraterna i Norrtälje hade bjudit in till en föreläsning med den kände opinionsbildaren Ian Wachtmeister, men 48 timmar före drog sig Folkets Hus ur. Föredraget genomfördes till slut i en annan lokal.

Polis i Borlänge: Kriminella har vunnit

Tjärna ängar i Borlänge är ett av närmare 60 så kallade utanförskapsområden i Sverige. Bilbränder, stenkastning och brott är återkommande i området. Nya Tider har pratat med en Borlänge­polis som menar att medierna och politiker ljuger och förenklar.

”Stefan Löfven är en hycklare”

Sverigedemokraternas Sommarfestival i Sölvesborg var en total succé. Två dagar med en klarblå himmel, sol och publikrekord med tusentals besökare. Folk från hela Sverige kom till Sölvesborg och det pratades om en växande folkrörelse bland besökarna.

Netto-butik drabbad av sanitär olägenhet

KalmarEn Nettobutik i Kalmar har under en tid haft problem med att flera personer uträttar sina behov utanför butiken. – Vi har pratat med kommunen men de vägrar göra något, säger personalen uppgivet till Nya Tider.

Krafttag eller armband mot sexövergrepp?

Under sommaren har det rapporterats om åtskilliga våldtäkter och sexuella övergrepp på festivaler runt om i Sverige. I nästan samtliga fall har förövarna varit migranter och många gånger så kallade ensamkommande barn. Är det ett typiskt fenomen för Sverige? Nya Tider åkte till världens största hårdrocksfestival Wacken Open Air i Tyskland.

Prideaktivister och polis attackerade kritiker

Aktionsgruppen Nordisk ungdom (NU) ville genomföra en motdemonstration mot homolobbyns jippo Pride i centrala Stockholm den 30 juli. Polisen agerade omedelbart och fick med hjälp av homoaktivister bort NU från Pridetåget. NU:s talesman Fredrik Hagberg är kritisk och jämför med det alternativa Pride Järva, där motdemonstration tilläts och dessutom på ett sätt som störde den tillståndsgivna manifestationen.

Förorts-Pride väckte känslor

Hur går mångkultur och islamism ihop med andra politiskt korrekta hjärtefrågor? Opinionsbildaren Jan Sjunnesson ställde sig frågan varför inga homoparader anordnas av etablissemanget i områden som mest av alla präglas av avsky mot homosexuella och där de skulle behövas mest. Han bestämde sig för att göra något åt saken.

Nya Tider på plats i Gottsunda

Gottsunda i Uppsala är klassat som ett utanförskapsområde och under juli månad fullkomligen exploderade området i bränder och stenkastning. Boende i området lade ut filmer på Facebook som visade vrålande arabisktalande män med järnrör i händerna, som sprang omkring i något som kunde liknas vid en krigszon med brinnande bilar.

Man brann inne när polisen backade för stenkastande gäng

Polisens ”defensiva taktik” mot de våldsbenägna kriminella gängen i Gottsunda i Uppsala gjorde att räddningstjänsten blev angripna av stenar och brandbomber vid en utryckning till en lägenhetsbrand. Sådant har hänt tidigare, men denna gång gick ett liv förlorat. Brandkåren hann inte fram i tid och en man brändes till döds i lägenhetsbranden.

I fokus: Soldiers of Odin

STOCKHOLMSoldiers of Odin är ett av många medborgarinitiativ som dragits igång efter sextrakasserierna i Europa under nyårsnatten. De patrullerar gatorna på kvällar och helger för att öka tryggheten. De finns i flera städer i Europa och vi passar på att prata med några av nattvandrarna i Stockholm.

Nya Tider på plats: De bevakar Kalmars gator

Efter att kvinnor i flera europeiska städer utsatts för sexuella övergrepp under nyårsnatten växer det nu fram nätverk vars syfte är att skydda kvinnor som vistas i det offentliga rummet. Kalmar drabbades hårt under nyår och nu sätter ett nätverk av svenska män ner foten.

Förskola med islamisk profil i Skövde

Skövde kommer snart att få sin första förskola med islamisk profil. Politiker hyllar det och säger att det är viktigt med ett brett utbud av förskolor i kommunen. ”Vi har inget att säga så länge man håller sig inom skollagen”, säger Sverigedemokraterna.