Sophie Kielbowska

Artiklar av Sophie Kielbowska

Europa i dag – Frankrike, Polen och Österrike i fokus

Europa i dag – Frankrike, Polen och Österrike i fokus

🟠 KRÖNIKA Europeiska kommissionens gigantiska byggnad i Bryssel frontar med en lika gigantisk bild föreställande en ung kvinna på språng. Texten lyder Next generation EU. Det är den nya, plausibelt nog gröna generationen som ska ta över. Politiska debatter och demonstrationer avlöser varandra och ministerrockader äger förvånansvärt rum samtidigt.

Polen – undantagstillståndet vid gränsen till Vitryssland förlängs med 60 dagar

Polen – undantagstillståndet vid gränsen till Vitryssland förlängs med 60 dagar

🟠 Polens president Andrzej Duda bekräftade under fredagen med sin underskrift att den speciella situation som uppstått vid gränsen till Vitryssland kräver en förlängning av undantagstillståndet med ytterligare 60 dagar i delar av Lublins och Podlaskas län. Undantagstillståndet gäller 183 orter i de berörda länen. Beslutet togs efter en mycket spektakulär och stundom otrevlig debatt i den polska riksdagen, Sejmen, under torsdagen.

Visegrádgruppen möttes i Budapest

Visegrádgruppen möttes i Budapest

🟠 Under torsdagen den 30 september ägde ett viktigt möte rum i Ungerns huvudstad Budapest. Landet är nu ordförande för Visegrádgruppen som förutom Ungern omfattar Slovakien, Tjeckien och Polen. En lång historisk bindning och gemensamma värderingar och traditioner binder samman dessa fyra länder i Centraleuropa.

Tyskland inför en ny politisk framtid och Berlin som Bullerbyn

Tyskland inför en ny politisk framtid och Berlin som Bullerbyn

🟠 Valförlusten för den gamla unionen, det vill säga CDU och CSU, kom inte som en total överraskning. Det var känt att när Markus Söder (CSU) redan för drygt ett år sedan klargjorde att hans plats är i Bayern och inte i Berlin blev sökandet efter en potentiell kanslerskandidat omgivet av en mängd spekulationer. De tidiga undersökningarna visade nämligen att Markus Söder skulle vinna stort. Intressant nog visade väljare i östra Tyskland, alltså gamla DDR, en stor tilltro till den bayerske regeringschefen. Det vill säga om han skulle vilja ställa upp.

Page 1 of 28 1 2 28

NYHETSDYGNET

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.