Skip to Content

Stefan Pettersson

Artiklar av Stefan Pettersson

Syrier döms för våldtäktsförsök i Uppsala

INRIKESEn 30-årig syrier döms till fängelse för en våldsam sex­attack mot en 23-årig svensk kvinna, men utvisas inte. Syrierns 70-åriga flickvän berättar att mannen ofta är ute på stan och antastar unga kvinnor. Trots att Uppsala på senare tid haft problem med att kvinnor blivit överfallna, så nämner Upsala Nya Tidning bara domen i en notis.

En italiensk nationalidol: Francesco Damiani

IDROTTSHISTORIAI september förra året var det trettio år sedan italienaren Francesco Damiani slog svensken Anders ”Lillen” Eklund om EM-titeln i tungviktsboxning, en match som fick enorm uppmärksamhet i svensk press. Nya Tiders boxningsexpert skärskådar Damianis karriär.

58-årig kosovoalban döms för att ha gjort 13-åring gravid

INRIKESEn 58-åring döms till fyra års fängelse för upprepade sexuella övergrepp mot ett minderårigt barn. Flickan födde därefter ett barn och faderskapstest visar att det är 58-åringen som är pappa till barnet. Våldtäkterna ägde rum vid flera tillfällen i olika bostäder som gärningsmannen disponerat.

”Ensamkommande” afghan mördade 89-åriga Helga

INRIKESEn afghansk asylsökande har dömts till 14 års fängelse för att ha huggit ihjäl en svensk pensionär efter en brutal och utdragen misshandel. Afghanen kom till Sverige för fem år sedan som ”ensamkommande flyktingbarn” och klagade strax innan rånmordet på att socialen slutat ge honom pengar.

Rumänsk kvinna dömd för skattebrott på prostitution

INRIKESGeorgiana, en 27-årig kvinna från Rumänien, döms för att inte ha betalat skatt på inkomster från prostitution. Sexhandeln ägde rum i en lägenhet belägen 160 meter från domstolen där hon dömdes.

Nya Tider på plats i hovrätten: Sista kapitlet i fallet Johanna Möller

INRIKESÅrtiondets rättegång är äntligen avslutad. Johanna Möller frias i hovrätten från anklagelserna om anstiftan till mord på sin tidigare make. Livstidsdomen för mord och mordförsök på föräldrarna står dock fast.

Städare dömd för att ha hotat riksdagsledamot

BROTTEn 58-åring döms för att ha hotat riksdagsledamoten Sofia Arkelsten (M). Den 58-årige städaren berättar för NyT om domen och hotet som kostade honom 25 000 kronor.

Ekeroth fick rätt mot SVT

INRIKESSVT döms att betala SD-politikern Kent Ekeroth ersättning för att ha visat delar ur den så kallade järnrörsfilmen från centrala Stockholm sommaren 2010. Ersättningens belopp är ännu inte fastställt.

Detta visste du inte om Alice Bah Kuhnke!

MILJÖPARTIETTro det eller ej, i Sverige finns det en tidning som heter Daisy Beauty, som kommer ut i pappersform sex gånger om året. Det är till denna vi måste gå för att få veta lite mer om personen Alice Bah Kuhnke, statsrådet som i dag aviserade att hon vill bli språkrör för Miljöpartiet.

H&M till Nya Tider om coolaste apan-tröjan: ”vi har brustit”

INRIKESButikskedjan H&M är väldigt noga med att ha en stor andel mörka modeller, nästan alltid svarta män med vita kvinnor. Nyligen fick företaget dock erfara vänsterns twittervrede och lära sig att antirasism är mer komplex än vad den först kan verka. Ibland är nämligen de så kallade antirasisterna inte lika färgblinda som de påstår och tycker inte alls att likabehandling är en bra idé.

Förhör med Victoria Kawesa: ”Och det klickar inte såhär ding”

Victoria Kawesa, före detta partiledare för Feministiskt initiativ, hade hörts av polisen angående den plagierade avhandlingen som hon nyligen dömdes för. Nya Tider har gått igenom den 300 sidor långa förundersökningen och har hittat citat som vi vill delge läsarna.

Victoria Kawesa dömd för plagiat

INRIKESForskaren och förra Fi-ledaren Victoria Kawesa dömdes i december 2017 för brott mot upphovsrättslagen. Straffet blir dagsböter och skadestånd. Sammanlagt kostar det här klavertrampet Kawesa över 40 000 kronor. Om hon hade godtagit strafföreläggande hade hon sluppit att fallet gick till domstol.

Vänsterprofilen Boris Benulic dömd till 3,5 års fängelse

INRIKESEfter en lång och kostsam rättsprocess har Boris Benulic dömts i överinstans till tre och ett halvt års fängelse för grov ekonomisk brottslighet. Frågan är nu om han lämnar landet? Nya Tider har satt sig in i fallet.

Calle Jonsson dömd för misshandel

INRIKESCalle Jonsson blev rikskänd 2001 när han misstänktes för ett knivdåd i Grekland. Det blev en följetong som pågick i många år. Nu har 34-åringen dömts för misshandel för andra gången. Nya Tider var på plats under rättegången i Norrtälje tingsrätt.

Lanko Aziz, 30, dömd till livstid för dubbelmord på kriminella

INRIKESMerhawi Aregai, 26, som beskrivs som ledare för det kriminella nätverket Lejonen, och hans vän Yonathan Hector Väänänen, sköts till döds i Kista i mars i år. De båda offren färdades tillsammans med Lanko Aziz i en bil när Lanko ska ha avlossat de dödande skotten från baksätet.

Johanna Möller dömd till livstid i uppmärksammat fall

INRIKESDen 21 augusti kom den 99 sidor långa domen i det uppmärksammade Arbogamålet. Johanna Möller döms till livstids fängelse för mord. Hennes ex-pojkvän, Mohammad Rajabi, döms till fängelse i 14 år, då han anses för ung för att kunna dömas till livstid. Den spektakulära historien har kommit att bli ett av de mest uppmärksammade mordfallen på senare tid i Sverige.

16-årig flicka våldtagen av tre afrikaner på Södermalm

BROTTTre afrikaner dömdes i slutet av juli för att ha utsatt en 16-årig flicka för en grov våldtäkt. Samtliga döms till fängelse, men ingen utvisas, bland annat på grund av ”svår barndom” i Afrika. De får även straffrabatt på grund av uppgiven ålder.

Rednex-Annika ska betala 900 000 kronor

MUSIKAnnika Ljungberg, före detta sångare i bandet Rednex, förlorade tvisten mot sina forna bandmedlemmar och döms att betala vite och rättegångskostnader i målet. Nya Tider var enda tidning på plats under rättegången i Stockholms tingsrätt.

Körkortslös rom körde ihjäl två pensionärer

BROTTRomen Tom Ishanin döms för två fall av grovt vållande till annans död efter att ha kört ihjäl ett äldre par i en frontalkrock i hög hastighet. Romen har inget körkort och var kraftigt berusad när han satte sig bakom ratten den 3 maj i år. Nya Tider var enda tidning på rättegången.

Karim blev arg för att konduktören bad beslöjad kvinna om biljetten – knivhögg svensk

BROTTEn tungt kriminell 25-årig irakier har dömts till 8,5 års fängelse för flera brott, bland annat ett mordförsök på en svensk man. Nya Tider närvarade som enda tidning på rättegången i Uppsala.