Skip to Content

Stefan Torssell

Stefan Torssell

Artiklar av Stefan Torssell

Arton essäer om dagens Sverige

BOKRECENSIONDet säger något om den tid vi lever i, när 19 namnkunniga författare går samman för att i en antologi utmana det rådande paradigmet i så vitt skilda frågor som genus, skolan, överstatlighet och migration. Att det är illa ställt i Sverige har många redan fått erfara, men när så många författare, som genom sin karriär eller samhällsposition själva utgjort en del av etablissemanget, vänder sig emot detsamma, då signalerar det att förändring står för dörren.

Medborgarlön istället för enkla jobb

KRÖNIKANya Tiders krönikör Stefan Torssell resonerar i detta nummer kring medborgarlön, som han ser som ett sätt att ge den enskilda människan frihet, att minska onödig byråkrati och erbjuda kreativa människor utrymme för sitt skapande. Ett system som dessutom har potential att bli ytterst lönsamt både för den enskilde och för samhället.

Varför har vänstern blivit globalister?

DEBATTHur kommer det sig att alla vänster­-rörelser, som tidigare stod på svenska arbetares sida och kritiserade de överstatliga marknads­aktörerna, plötsligt hamnat i knäet på globalisterna? Veckans debattör Stefan Torssell menar att han själv inte rört sig åsiktsmässigt en tum sedan 1980-talet, men att hela den politiska skalan förskjutits omkring honom.

Jan Helin gör bort sig

KRÖNIKA

Yttrandefriheten gäller alla

Yttrandefrihet är inte resultatet av ett beslut eller ens av demokrati. Yttrandefrihet är en produkt av en levande kultur. Det menar veckans debattör Stefan Torssell, som skriver att det i första hand inte är yttrandefriheten som gett utrymme för kulturen, utan att kulturen ständigt framtvingar denna frihet.

Slutet för Mona Sahlin

DEBATTDet stormar kring Mona Sahlin – igen. ”Det är häftigt att betala skatt”, men att fiffla är tydligen roligare. Nya Tiders krönikör Stefan Torssell går igenom Monas historia och kan konstatera att trots att hon blir påkommen med handen i syltburken gång på gång, välkomnas hon ändå tillbaka av kollegorna i den politiskt korrekta gemenskapen och erbjuds nya toppjobb. Är sagan slut denna gång, eller finns det någon framtid för Mona?

”Vi kallas tiggare” – Pascalidou tar en närsynt flukt på romer

KULTURDEBATTSVT har under april månad sänt en programserie om rumänska tiggare i Sverige med den populära programledaren Alexandra Pascalidou. Stefan Torssell reflekterar över romerna, deras historier och måste erkänna att han ändrar uppfattning om både tiggeriet och Pascalidou själv.

”Vänstern ändrar sig”

DEBATTNya Tiders krönikör Stefan Torssell har studerat vänstermedia och upptäckt en förändring i deras inställning till den svenska migrationspolitiken. När verkligheten tränger sig på är det annat ljud i skällan.

”Mona i maskopi med media”

DEBATTFolkets demonstration har varit föremål för intensivt intresse från systemmedia, men även internt har besökare och arrangörer diskuterat manifestationens upplägg och budskap. I förra veckans nummer framförde Åke Blomdahl kritiska synpunkter och menade att talarna ”pudlat” efter angreppet från främst Aftonbladet. Stefan Torssell svarar på kritiken.

Aftonbladet – En tidning i fritt fall

SVAR PÅ TALI Aftonbladet söndagen den 7 februari publicerades namn och bilder på flera personer med olika nedsättande epitet. En av dem var Stefan Torssell, krönikör på Nya Tider. Istället för upprördhet känner han en sorg över Lisa Röstlunds låghet, skriver han.

Stefan Torssell: Makten och media sitter i samma båt

Nya Tiders krönikör Stefan Torssell går kronologiskt igenom vad som hänt i det som kallas mörkläggningen av sexövergrepp och beskriver ett nytt fenomen som vi importerat till vårt sekulära land.

Vänsterns stora missgrepp

Debatt.Stefan Torssell om vänstern.

Jimmie Åkesson och makten

Krönika.Stefan Torssell: "Det är ingen tvekan om åt vilket håll svenska folket riktar sitt intresse."

”Annie Lööf i Haga – orden ack så vaga”

Nya Tiders krönikör Stefan Torssell analyserar Centerpartiets ledare Annie Lööfs sommartal.

Stefan Löfvens parkteater

Debatt.Statsminister Stefan Löfven har kapat Sverigedemokraternas politik, skriver Nya Tiders krönikör Stefan Torssell, och ger flera exempel.

Homosexualitet och kändisskap

Debatt.Hur kommer det sig att många inom kändisvärlden är homosexuella? Är det representativt för samhället i stort eller finns det andra faktorer som spelar in? Stefan Torssell resonerar utifrån egna erfarenheter och tillgänglig forskning.

Den mångkulturella felsynen

Stefan Torssell:– Mångkultur misslyckas alltid.

25 år sedan Scandinavian Star brann

Fiffel med ”bekvämlighetsflagg” var bara början på katastrofen Scandinavian Star, som kom att kosta 159 människor livet. Den oerfarna besättningen förbjöds att göra livbåtsövning – det var för dyrt. När katastrofen var ett faktum övergav kaptenen fartyget och ljög om att passagerarna räddats. Han fick sex månaders fängelse i en rättsskandal som de anhöriga misstänker handlar om ett cyniskt försäkringsbedrägeri.

Mehmets moduler

Stefan Torssell:"Mehmet Kaplan planerar bara för bostäder så att Sverige kan klara sina invandringspolitiska mål."

Jackie och Stefan. Foto: Nya Tider

”Rasistisk propaganda”? – Stefan Torssell skriver till Jackie Ferm

Jackie Ferm har en blogg som följs av många. Nyligen skrev hon ett inlägg där hon gick till angrepp på Nya Tiders krönikör Stefan Torssell. Torssell bemöter här Jackies påståenden.