Skip to Content

Bianca Muratagic. Egenföretagare och samhälls- debattör. Kom till Sverige som 14-årig flykting från Bosnien.
KRÖNIKA

Skrik tillbaka när vänsterextremister försöker sabotera

PappersupplaganNya Tider v. 22

Publicerad: 30 maj, 2018, 19:15

  • Svenska

Läs även

Den 5 maj 2018 deltog jag i den politiskt obundna demonstrationen ”Tillsammans för Sverige” i Stockholm och Malmö mot maktmissbruk, korruption, gruppvåldtäkter, indragen LSS, kriminalitet, fattigdom bland pensionärer, barnäktenskap, hedersvåld, stenkastning, bilbränder, censur, tänkta ändringar i yttrandefrihetsgrundlagen & tryckfrihetsförordningen och andra orättvisor och missförhållanden i vårt samhälle. Tillsammans visade demonstranterna sitt stöd till hemlösa, fattiga pensionärer, våldtagna och utsatta kvinnor.

När jag anlände till demonstrationen gick jag runt och pratade med människor och frågade varför de var där. Jag ville lyssna, iaktta och hjälpa till. Många kom fram och hälsade.

Det är aggressiva sabotörer, antidemokratiska grupper som terroriserar människor och stryper det fria ordet. Är det så den antirasistiska vänstern visar sin solidaritet?

Jag träffade oroliga invandrare och svenskar, gamla, sjuka, fattiga, funktionshindrade och rullstolsbundna, pensionärer, familjer med barn, våldsutsatta kvinnor, mammor och samhällets svagaste som är trötta på orättvisor, maktmissbruk och lögner. Flera delade med sig av sina livshistorier och berättade om sin oro. Jag beundrade deras mod och kraft att säga ifrån och kräva sina rättigheter.

Jag kände en enorm respekt för dessa människor som står starka, trots att våra politiker svikit dem och vänt dem ryggen. Pensionärer, kvinnor och barn har blivit andra klassens medborgare i Sverige. Historier och berättelser jag hörde av män och kvinnor som har drabbats av ledarnas destruktiva politik gjorde mig ledsen och ilsken.

Demonstrationen hann inte ens sätta igång när ett tiotal vänsterextremister började skrika och störa oss. ”Inga rasister på våra gator”, ropade de.

Först trodde jag att de som ropade slagorden var med oss och blev glad att de tog initiativet till talkörerna, men sedan insåg jag att attacken var riktad mot oss, demonstranterna. Tankarna snurrade: Var är rasisterna? Jag tittade mig omkring. Missade jag nazistiska och rasistiska symboler, flaggor och skyltar? Nej. Missade jag nazister i uniform? Nej. Är det svenska flaggan som är nazistisk? Är det min skylt med texten: ”Nej till indragen LSS” som jag fick av en rullstolsbunden kvinna som är rasistisk? Är det en gammal pensionärs plakat med texten: ”Vi vill ha en tryggare framtid för våra kvinnor och barn” och ”Vi saknar vår välfärd” som är nazistisk?

Jag tittade mig runt, men det enda jag såg var förvånade miner hos människor som stod tysta och tittade mot polisen som försökte få bort vänsteraktivisterna, vars enda syfte var att trakassera folket och störa en fredlig demonstration för de utsatta i samhället.

Det är här jag bestämde mig för att reagera. Jag hade fått nog. De kan inte bespotta gamla och sjuka på detta sätt! De får inte ta denna demonstration och våra rättigheter ifrån oss! De ska inte vinna med sina totalitära metoder som går ut på att skrämma folket till tystnad och rikta sina bisarra, vulgära, smutsiga och falska anklagelser mot oskyldiga och hederliga människor.

Jag rusade fram med min skylt, ställde mig framför dem och skrek: ”Inga lögnare på våra gator!”

Framför mig stod en grupp på cirka tio män och kvinnor som skrek och förolämpade demonstranterna. De blev lite chockade av min reaktion. Plötsligt blev de tysta. Några tittade förvirrat på min skylt. Vad var det de förväntade sig egentligen? Här står en kvinna som kräver att man inte ska dra in bidrag, stöd och service till funktionshindrade.

”Vad har ni för syfte? Att trakassera och ge er på gamla och sjuka människor?” frågade jag. Tystnaden fortsätter, några skrattar och tittar ned i marken. ”Inga lögnare på våra gator!”, skriker jag en gång till. ”Ni ger er på gamla, sjuka pensionärer, kvinnor, rullstolsbundna och handikappade! Är det roligt? Skäms, skäms, skäms! Gå hem!”

Flera sänkte blicken och började backa, men en ung kille ställde sig framför mig och fortsatte att skrika mig rakt i ansiktet: ”Inga rasister på våra gator!” Jag svarade: ”Jag är en flykting och invandrare med muslimsk, ortodox och judisk bakgrund. Skäms, gå hem!”

Det är här polisen bestämde sig för att rycka in och ta bort honom och andra från platsen.

Spontana applåder utbryter bland demonstranterna.

Det är aggressiva sabotörer, antidemokratiska grupper som terroriserar människor och stryper det fria ordet. Är det så den antirasistiska vänstern visar sin solidaritet? Det är vänsterfanatism och radikalism som möjliggör orättvisor och maktmissbruk genom att de gör gemensam sak med de styrande. De angriper fredliga demonstrationer som pekar på maktmissbruket.

Bianca Muratagic

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Franskdragon

    Jag har åtta års erfarenhet av vänsterextrema i Luleå(Syndikalister). Dom är starka i grupp men otroligt fega när man ifrågasätter deras beteende. Det är bara sätta emot men var försiktiga. Dessa människor drar sig inte för att nyttja lagboken för att kränka människor tex. falsk tillvitelse osv.

Solidaritet – ett ord med dubbelmoraliska bottnar

KRÖNIKAVi uppmanas ofta av politiker att visa solidaritet. Det kan vara allt från Fredrik Reinfeldts ”öppna era hjärtan” till Ylva Johanssons ”tvingande solidaritet”. Men hur började det, och hur ser det i praktiken ut?

Miljöpartistisk EU-kandidat skallade och ströp elev – får villkorlig dom

INRIKESI maj förra året chockades elever på Samskolan i Saltsjöbaden då en lärare flög på en elev, skallade honom i ansiktet och enligt flera vittnen även tog stryptag på honom när han låg ner. Läraren, Pascal Mafall Fall, satt samtidigt i kommunfullmäktige för Miljöpartiet och var kandidat till EU-valet 2014. Nu har domen fallit. Politikern kommer undan med villkorlig dom därför att tingsrätten menar att han kan ha blivit provocerad av eleven och har fått motta ”hat och hot” efter händelsen – i båda fallen uppgifter som kommer endast från politikern själv.

Vad är målet egentligen?

LEDAREI detta nummer berättar vi om de nya lagar som EU förbereder för att stoppa bilåkandet. Men det finns inte några alternativ. Hur föreställer man sig egentligen att samhället ska se ut, och kommer de som varnat för den totala samhällsomvälvning som skissas i Agenda 2030 att få rätt?

Armenisk soldat: ”Knivhuggen i ryggen”

INTERVJUArthur Danielyan är ledare för den armeniska oppositionsrörelsen ”Adekvat”. Han anmälde sig som frivillig i Nagorno Karabach-kriget. I en intervju med Nya Tider talar han om den senaste tidens politiska turbulens i Armenien och vapenstilleståndet efter Azerbajdzjans anfall på de kristna invånarna i Nagorno-Karabach.

Presidentvalet i USA väcker minnen av valet 2018 – och ger farhågor inför framtiden

OPINION: KATERINA JANOUCHSkulle det verkligen vara så otroligt om delar av det amerikanska valet faktiskt var ett bedrägeri? Precis som det svenska valet 2018 kunde ha varit det. Veckans debattör Katerina Janouch menar att den som verkligen månar om demokratin borde inte ha något emot att man går till botten med de frågetecken som uppstått när Trump först haft överlägsen ledning i ett flertal delstater, men plötsligt, som på kommando, förlorat med hundratusentals röster.

USA-valet: Trump förlorade vita kärnväljare men fick fler hos minoriteterna

VALET I USADen enda etniska grupp i USA som föredrog Donald Trump framför Joe Biden var de vita. Samtidigt var det bland minoriteterna som han ökade sin röstandel jämfört med valet 2016. På grund av USA:s demografiska förändring riskerar Republikanerna på lite sikt att förlora makten permanent, men kan hålla senaten ett tag till.

Jan Myrdal gick alltid sin egen väg

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETÄntligen slipper vänsteretablissemanget Jan Myrdal, denne kontroversielle skriftställare som de formellt bugade sig för, men samtidigt i själ och hjärta avskydde eftersom han stod upp för de principer som de för länge sedan svikit.

Skatterna i budgetspelet – små men tydliga skillnader mellan partierna

EKONOMISkatteförslagen i regeringens och oppositionspartiernas budgetförslag är inte alltid så enkla att få grepp om. I denna artikel tittar vi därför på hur de olika förslagen påverkar skatteuttaget under det kommande året, om de vinner en majoritet i riksdagen. Den totala skillnaden mellan förslagen är inte mer än cirka 4 procent av det totala skatteuttaget i regeringens förslag, men vi väljer att granska de skillnader som faktiskt finns och hur de skulle fördelas, om de blev verklighet.

Gå till arkivet

Send this to a friend