Skip to Content

Bianca Muratagic. Egenföretagare och samhälls- debattör. Kom till Sverige som 14-årig flykting från Bosnien.
KRÖNIKA

Skrik tillbaka när vänsterextremister försöker sabotera

PappersupplaganNya Tider v. 22

Publicerad: 30 maj, 2018, 19:15

  • Svenska

Läs även

Den 5 maj 2018 deltog jag i den politiskt obundna demonstrationen ”Tillsammans för Sverige” i Stockholm och Malmö mot maktmissbruk, korruption, gruppvåldtäkter, indragen LSS, kriminalitet, fattigdom bland pensionärer, barnäktenskap, hedersvåld, stenkastning, bilbränder, censur, tänkta ändringar i yttrandefrihetsgrundlagen & tryckfrihetsförordningen och andra orättvisor och missförhållanden i vårt samhälle. Tillsammans visade demonstranterna sitt stöd till hemlösa, fattiga pensionärer, våldtagna och utsatta kvinnor.

När jag anlände till demonstrationen gick jag runt och pratade med människor och frågade varför de var där. Jag ville lyssna, iaktta och hjälpa till. Många kom fram och hälsade.

Det är aggressiva sabotörer, antidemokratiska grupper som terroriserar människor och stryper det fria ordet. Är det så den antirasistiska vänstern visar sin solidaritet?

Jag träffade oroliga invandrare och svenskar, gamla, sjuka, fattiga, funktionshindrade och rullstolsbundna, pensionärer, familjer med barn, våldsutsatta kvinnor, mammor och samhällets svagaste som är trötta på orättvisor, maktmissbruk och lögner. Flera delade med sig av sina livshistorier och berättade om sin oro. Jag beundrade deras mod och kraft att säga ifrån och kräva sina rättigheter.

Jag kände en enorm respekt för dessa människor som står starka, trots att våra politiker svikit dem och vänt dem ryggen. Pensionärer, kvinnor och barn har blivit andra klassens medborgare i Sverige. Historier och berättelser jag hörde av män och kvinnor som har drabbats av ledarnas destruktiva politik gjorde mig ledsen och ilsken.

Demonstrationen hann inte ens sätta igång när ett tiotal vänsterextremister började skrika och störa oss. ”Inga rasister på våra gator”, ropade de.

Först trodde jag att de som ropade slagorden var med oss och blev glad att de tog initiativet till talkörerna, men sedan insåg jag att attacken var riktad mot oss, demonstranterna. Tankarna snurrade: Var är rasisterna? Jag tittade mig omkring. Missade jag nazistiska och rasistiska symboler, flaggor och skyltar? Nej. Missade jag nazister i uniform? Nej. Är det svenska flaggan som är nazistisk? Är det min skylt med texten: ”Nej till indragen LSS” som jag fick av en rullstolsbunden kvinna som är rasistisk? Är det en gammal pensionärs plakat med texten: ”Vi vill ha en tryggare framtid för våra kvinnor och barn” och ”Vi saknar vår välfärd” som är nazistisk?

Jag tittade mig runt, men det enda jag såg var förvånade miner hos människor som stod tysta och tittade mot polisen som försökte få bort vänsteraktivisterna, vars enda syfte var att trakassera folket och störa en fredlig demonstration för de utsatta i samhället.

Det är här jag bestämde mig för att reagera. Jag hade fått nog. De kan inte bespotta gamla och sjuka på detta sätt! De får inte ta denna demonstration och våra rättigheter ifrån oss! De ska inte vinna med sina totalitära metoder som går ut på att skrämma folket till tystnad och rikta sina bisarra, vulgära, smutsiga och falska anklagelser mot oskyldiga och hederliga människor.

Jag rusade fram med min skylt, ställde mig framför dem och skrek: ”Inga lögnare på våra gator!”

Framför mig stod en grupp på cirka tio män och kvinnor som skrek och förolämpade demonstranterna. De blev lite chockade av min reaktion. Plötsligt blev de tysta. Några tittade förvirrat på min skylt. Vad var det de förväntade sig egentligen? Här står en kvinna som kräver att man inte ska dra in bidrag, stöd och service till funktionshindrade.

”Vad har ni för syfte? Att trakassera och ge er på gamla och sjuka människor?” frågade jag. Tystnaden fortsätter, några skrattar och tittar ned i marken. ”Inga lögnare på våra gator!”, skriker jag en gång till. ”Ni ger er på gamla, sjuka pensionärer, kvinnor, rullstolsbundna och handikappade! Är det roligt? Skäms, skäms, skäms! Gå hem!”

Flera sänkte blicken och började backa, men en ung kille ställde sig framför mig och fortsatte att skrika mig rakt i ansiktet: ”Inga rasister på våra gator!” Jag svarade: ”Jag är en flykting och invandrare med muslimsk, ortodox och judisk bakgrund. Skäms, gå hem!”

Det är här polisen bestämde sig för att rycka in och ta bort honom och andra från platsen.

Spontana applåder utbryter bland demonstranterna.

Det är aggressiva sabotörer, antidemokratiska grupper som terroriserar människor och stryper det fria ordet. Är det så den antirasistiska vänstern visar sin solidaritet? Det är vänsterfanatism och radikalism som möjliggör orättvisor och maktmissbruk genom att de gör gemensam sak med de styrande. De angriper fredliga demonstrationer som pekar på maktmissbruket.

Bianca Muratagic

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Statens investeringar i trafikinfrastruktur överskred budgeten med 58 miljarder på 4 år

ANALYSI en ny granskningsrapport från Riksrevisionen redovisas en skrämmande bild av bristande ekonomisk kontroll av Trafikverkets större investeringsprojekt. Granskningen visar att man i planeringsfasen av ett projekt har systematiska kostnadsökningar med i genomsnitt 39 procent. Kostnadsökningarna uppgår till hela 58 miljarder kronor för mellan 2014 och 2018. Budgeten för statens infrastrukturinvesteringar var 87 miljarder kronor för samma period. Trafikverket får kritik för bristande kalkyler och information om kostnadsökningarna, och regeringen för att inte ompröva beslut.

Woke är för syltryggar

OPINION: JAN TULLBERGDen amerikanska termen ”Woke” dominerar allt mer i både samhället och näringslivet. Men det handlar inte om någon insikt eller ett uppvaknande, utan om att bli ”frälst”. Man lyder instruktionerna, godhetssignalerar genom att kritisera alla som inte är med i sekten, och får en klapp på axeln för att man är lydig. Woke är helt enkelt för syltryggar, menar veckans debattör, docent Jan Tullberg.

Toyota släpper inte bensinbilarna

KRÖNIKANästan var tredje ny Toyota som säljs i USA kommer fortfarande att vara helt bensindriven år 2030. Runt hälften kommer att vara laddhybrider med både bensin- och eldrift. Var femte kommer att vara helt eldriven.

Bonnier köper Skånska Dagbladet

INRIKESBonnierimperiet fortsätter sin expansion i medievärlden, trots att man tidigare kritiserats för att i det närmaste ha monopol på den svenska tidningsmarknaden. Senaste i raden av uppköp har nu skett i Skåne, där Bonnier köper upp Skånska Dagbladet och Norra Skåne tillsammans med Gota media. Bonnier äger sedan tidigare Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.

Efter polismordet: BLM tycker vi ska gråta över svarta kriminella som skjuter varand­ra

LEDAREKort efter att polismannen Andreas Danman skjutits till döds av en svart invandrare släpper Expressen fram Aysha Jones, ”entreprenör och grundare av Black Lives Matter Sweden”, för att på debattplats förklara att medan alla gråter över polisen så är verkligheten att ”de svarta liven i förorten räknas inte”.

Mats Loman

Får vi be om en ny överhet!

Muslimer i Österrike anmäler ”islamkarta”

ÖSTERRIKEDen muslimska ungdomsorganisationen MJÖ ska lämna in en stämningsansökan mot den ”Karta över politisk islam” som togs fram av universitetet i Wien och Dokumentationscentrum för politisk islam och publicerades den 27 maj. Kartan visar namn och adresser på över 600 moskéer och föreningar i Österrike, samt vilka utländska kopplingar de eventuellt har.

Det parasitära Malmö

OPINION: STEFAN TORSSELLFör 20 år sedan uppfattades Malmö som en hipp stad. Många inom kulturvänstern flyttade till det kulturella Malmö. Men det är inte kulturvänstern som har förstört Malmö. Det är Socialdemokraterna, menar veckans debattör Stefan Torssell.

Gå till arkivet

Send this to a friend