Skip to Content

Demonstration på sergels torg den 14 april. Christer Arnell från Elöverkänsligas Förbund talar. Foto: Nya Tider
INRIKES

”Skydda barnen mot skadlig mikrovågsstrålning!”

PappersupplaganNya Tider v. 17

Lördag den 14 april hölls en demonstration på Sergels torg mot utbyggnaden av femte generationens trådlösa nät, 5G, som demonstranterna anser är eller kan vara farlig för vår hälsa. I synnerhet vill de att barn skyddas, dels från själva strålningen, men även från den passiviserande effekt som läsplattor och mobiler har på barns utveckling.

Publicerad: 26 april, 2018, 15:41

 • Svenska

Läs även

Forskning på trådlös teknik visar att skador kan uppstå vid exponering långt under gränsvärdena, menar arrangörerna och hänvisar till olika rapporter. I synnerhet störs hjärnans funktion, något som barn är särskilt känsliga för då deras hjärnor fortfarande utvecklas.

Demonstrationen arrangerades av Elöverkänsligas Riksförbund, Strålskyddsstiftelsen, Vågbrytaren och Tandvårdsskadeförbudet. Cirka ett hundra personer hade samlats, till övervägande del personer som redan upplever sig påverkade av radiofrekvent elektromagnetisk strålning.

Många var äldre kvinnor.
De bar plakat med texter som:

”WIFI – Why Fry?”
”Dagens digitala strålnivå den DOLDA DÖDEN”
”SENIL och STERIL med MOBIL”

Även om det finns de som avfärdar denna grupp som ”foliehattar”, har oron över strålningen från mobiler och trådlösa närverk, som i allt högre grad omger oss, börjat sprida sig till större grupper i samhället.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Åke Blomdahl

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • xmaverickx

  http://www.youtube.com/watch?v=ii82I1IzFRY&list=LLl-uavUQYejR9z0eFvRAkpw&index=1&t=0s
  Skulle man skicka denna länk till dem som lever gott på Cancer (tack vare fårskallar som känner sig goda när de skänker pengar till dem), bland annat Cancerfonden och alla de kändisar (Peter Forsberg, med flera) som går deras ärenden, så skulle de arrogant ignorera den.

 • Sophie Farmer

  Ja, Batikhäxorna vill ju bara ha sex med en “skäggbarnafghan” så det blir inte mycket strålning där! Bara sex!

  • RollingHand

   Vadå? Vissa “strålar” är tydligen fullt ok….

 • Sophie Farmer

  Det är inte det stora asylmottagandet som överbelastar den svenska sjukvården. Det är äldre svenskar. Det säger socialminister Annika Strandhäll (S) till Aftonbladet. Väldigt konstigt att en nyinkommen betalar 50 kr för tandvård medan pensionärer och en kille från brasilien jag känner som jobbar som ett svin får betala 50 000 för att laga en tand.(eller få en ny tandprotes) Den ekvationen går inte ihop. Klart att systemen blir överbelastade vilken drömvärld lever denna dåre till kvinna i?

 • Sophie Farmer

  I riksdagen verkar det finnas invandringsextremister, feminister, antivitister samt en herr minister!

 • Sophie Farmer

  Hur kan Sverige bekämpa antivitismen?

Arab som spottade på AfS-politiker dömd till 13 års fängelse

BROTT OCH STRAFFIrakiern var upprörd över att Alternativ för Sverige fick hålla ett tillståndsgivet möte i Nyköping och spottade mot parti­ledaren Gustav Kasselstrand. Nu har han dömts för ett stort antal mycket allvarliga brott i två separata rättegångar i Svea hovrätt.

Feminism mot gängvåld

STOCKHOLMJan Jönsson (L) vill motverka etniskt gängvåld med feministisk politik. Bland annat önskar han ”utmana de manliga könsrollerna” som han menar ligger bakom gängens framfart i Stockholm. Tidigare har den liberala Jönsson, som är socialborgarråd i Stockholm stad, kommit med förslag om ”allvarssamtal” som ett sätt att stoppa grov gängkriminalitet och att man skall skicka brev till återvändande IS-terrorister.

Kvinna döms för spottning mot Jeff Ahl

Nya Tider har tidigare rapporterat om åtalet mot en 54-årig kvinna som spottade på Jeff Ahl efter ett torgmöte med Alternativ för Sverige. Nu har kvinnan dömts till böter för ofredande. Hon ska även betala skadestånd till Ahl samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Riksdagen öppnade – Löfven meddelade att invandringen ska fortsätta

INRIKESTisdag den 10 september hölls Riksmötets öppnande. Statsminister Stefan Löfven presenterade tre nya ministrar i sin regeringsförklaring, som i övrigt inte innehöll några större politiska kursändringar. Löfven slog fast att Sverige ska ha en ”human” invandringspolitik. Asylrätten ska värnas och det ska även i fortsättningen vara enkelt att anhöriginvandra till Sverige.

Rasistisk afrikan fortsätter sina attacker

INRIKESDen ”mycket mörkhyade” mannen som överfaller, misshandlar och spottar svenska kvinnor i ansiktet i Eskilstuna misstänks nu för att ha angripit totalt 16 olika kvinnor. Samtidigt tycks polisen helt oförmögen att stoppa en man med specifikt signalement som slår till vid vissa tider och inom ett begränsat geografiskt område – gång på gång.

Islamister vill driva förskolor

INRIKESFlera olika islamister har den senaste tiden knutits till förskolor och familjehem. Den senaste incidenten var att Göteborgs förskolenämnd stoppade ett familjedaghem med omedelbar verkan. Verksamheten hölls då hemma hos en känd islamist, Anas Khalifa. – Det är horribelt. Det här sker i en ålder där barn är som mest formativa, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Sölvesborg vill vägra ta emot nyanlända

INRIKESI SD-ledda Sölvesborg i Blekinge vill kommunledningen inte ta emot de nyanlända asylinvandrare som Migrationsverket enligt lag kan placera där. Kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD) menar att man vill agera innan det är för sent, och pröva om den påtvingade placeringen av nyanlända inte strider mot principen om kommunalt självstyre.

Olaglig vänsteraktion i Göteborgs hamn

GÖTEBORGHelgen den 7–9 september genomförde hundratals vänsteraktivister en aktion mot Göteborgs energihamn. Utöver ett tillståndsgivet tältläger försökte man blockera infarterna till hamnen. Aktionen, som inte uppnådde någonting, stöddes av Ung Vänster, Feministiskt Initiativ och Miljöpartiet. För logistiken användes en av Studiefrämjandets släpvagnar.

Gå till arkivet

Send this to a friend