Skip to Content

Demonstration på sergels torg den 14 april. Christer Arnell från Elöverkänsligas Förbund talar. Foto: Nya Tider
INRIKES

”Skydda barnen mot skadlig mikrovågsstrålning!”

PappersupplaganNya Tider v. 17

Lördag den 14 april hölls en demonstration på Sergels torg mot utbyggnaden av femte generationens trådlösa nät, 5G, som demonstranterna anser är eller kan vara farlig för vår hälsa. I synnerhet vill de att barn skyddas, dels från själva strålningen, men även från den passiviserande effekt som läsplattor och mobiler har på barns utveckling.

Publicerad: 26 april, 2018, 15:41

 • Svenska

Läs även

Forskning på trådlös teknik visar att skador kan uppstå vid exponering långt under gränsvärdena, menar arrangörerna och hänvisar till olika rapporter. I synnerhet störs hjärnans funktion, något som barn är särskilt känsliga för då deras hjärnor fortfarande utvecklas.

Demonstrationen arrangerades av Elöverkänsligas Riksförbund, Strålskyddsstiftelsen, Vågbrytaren och Tandvårdsskadeförbudet. Cirka ett hundra personer hade samlats, till övervägande del personer som redan upplever sig påverkade av radiofrekvent elektromagnetisk strålning.

Många var äldre kvinnor.
De bar plakat med texter som:

”WIFI – Why Fry?”
”Dagens digitala strålnivå den DOLDA DÖDEN”
”SENIL och STERIL med MOBIL”

Även om det finns de som avfärdar denna grupp som ”foliehattar”, har oron över strålningen från mobiler och trådlösa närverk, som i allt högre grad omger oss, börjat sprida sig till större grupper i samhället.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Åke Blomdahl

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • xmaverickx

  http://www.youtube.com/watch?v=ii82I1IzFRY&list=LLl-uavUQYejR9z0eFvRAkpw&index=1&t=0s
  Skulle man skicka denna länk till dem som lever gott på Cancer (tack vare fårskallar som känner sig goda när de skänker pengar till dem), bland annat Cancerfonden och alla de kändisar (Peter Forsberg, med flera) som går deras ärenden, så skulle de arrogant ignorera den.

 • Sophie Farmer

  Ja, Batikhäxorna vill ju bara ha sex med en “skäggbarnafghan” så det blir inte mycket strålning där! Bara sex!

  • RollingHand

   Vadå? Vissa “strålar” är tydligen fullt ok….

 • Sophie Farmer

  Det är inte det stora asylmottagandet som överbelastar den svenska sjukvården. Det är äldre svenskar. Det säger socialminister Annika Strandhäll (S) till Aftonbladet. Väldigt konstigt att en nyinkommen betalar 50 kr för tandvård medan pensionärer och en kille från brasilien jag känner som jobbar som ett svin får betala 50 000 för att laga en tand.(eller få en ny tandprotes) Den ekvationen går inte ihop. Klart att systemen blir överbelastade vilken drömvärld lever denna dåre till kvinna i?

 • Sophie Farmer

  I riksdagen verkar det finnas invandringsextremister, feminister, antivitister samt en herr minister!

 • Sophie Farmer

  Hur kan Sverige bekämpa antivitismen?

Massinvandring bakom ansträngda dricksvattenresurser i norra Storstockholm – Naturskyddsföreningens länsordförande känns inte vid egna stadgar

I norra Storstockholm hissar dricksvattenleverantören, kommunalförbundet Norrvatten, varningsflagg och meddelar att kapaciteten för hur mycket dricksvatten som kan produceras är på väg att slå i taket. Det rapporterar tidningen StockholmDirekt den 15 juni.

Österrikisk regeringskoalition föll efter skandalvideo med misstänkta Mossadkopplingar

UTRIKESDen österrikiska regeringskoalitionen mellan nationalkonservativa FPÖ och kristdemokratiska ÖVP har upplösts efter svallvågorna av en skandal. En hemlig videoinspelning avslöjade hur den nu avgångne vicekanslern och partiledaren HC Strache förhandlat med en rysk kvinna som påstods ha oligarkkopplingar. Landet leds nu av en övergångsregering i och med att förbundskansler Sebastian Kurz (ÖVP) avsatts genom en misstroendeförklararing – med stöd från FPÖ. Nu spekuleras det i om ”skandalvideon” egentligen var en välplanerad operation utförd av israeliska Mossad.

Sverige gisslan för franska intressen

ANALYSFrankrike och Sverige har skrivit under ett bilateralt samverkansavtal, som syftar till att ländernas regeringar skall samordna sina aktiviteter och ställningstaganden inom EU samt en fortsatt samverkan kring ”grön” forskning och utveckling. Avtalet kritiseras för att innehålla en mängd avsnitt som låser upp Sverige till att agera tvärtemot traditionella svenska ställningstaganden. Det går också på tvärs mot inte minst finansministerns uttalanden om EU:s nya budget.

Foto: Pixabay

Förslag: Värnskatten avskaffas den 1 januari 2020

Regeringen har idag offentliggjort en promemoria som innehåller ett förslag till att avskaffa den så kallade ”värnskatten”. Förslaget till att avskaffa värnskatten är en del av det så kallade januariavtalet mellan regeringspartierna, Centern och Liberalerna. Tidpunkten som föreslås är den 1 januari 2020.

Aktuell debatt om försvaret hettade till

INRIKESSverigedemokraterna begärde en debatt i riksdagen angående Försvarsberedningens rapport. Under debatten måndag den 10 juni var tonläget högt, anklagelser slungades särskilt mellan Allianspartierna och Sverigedemokraterna. Roger Richtoff (SD) var märkbart irriterad över att de fyra Allianspartierna lämnat Försvarsberedningen och därmed inte längre förbinder sig att efterleva de satsningar som man tillsammans arbetat fram.

Nyamko Sabuni pudlar om mångkultur och feminism

UTRIKESMånga inom den politiskt korrekt sfären blev chockade när Liberalernas partiledarkandidat Nyamko Sabuni i en intervju med Expressen valde att bryta med Liberalernas invandringsvänliga linje. Hon menade även att mångkultur var något dåligt. Det dröjde dock inte många dagar innan Sabuni backade från sina påståenden efter att ha fått kritik i systemmedia.

Miljöforskare till Nya Tider: Hundratals växtarter dör medan ensidig klimatalarmism härjar fritt

INRIKESDen 10 juni presenterades en ny studie från bland annat Stockholms universitet som visar på att närmare 600 växtarter har utrotats under modern tid, alltså under de senaste 250 åren. Nya Tider fick en exklusiv intervju med en av rapportförfattarna vid Stockholms universitet, Aelys Humphries, som menar att ett ensidigt klimatfokus på reducering av koldioxid i atmosfären sker på bekostnad av mer akuta miljöåtgärder för att rädda jordens artrikedom av träd och växter. Rapporten slår fast att en viktig åtgärd för att rädda vårt ekosystem för framtiden är att barn och ungdomar får lära sig mer om träd och växter redan i koltåldern, något som är viktigare än skolstrejker, vilket Aelys Humphries understryker för Nya Tider.

NMR-aktivist dömd för hets mot folkgrupp med omvänd bevisbörda

INRIKESEn 32-årig aktivist i Nordiska motståndsrörelsen dömdes i slutet av maj för ringa hets mot folkgrupp, trots att han nekade till att alls ha något med de aktuella inläggen att göra. I den märkliga domen hävdar Luleå tingsrätt att aktivisten överbevisats med att äga ett konto på VK främst genom att kontot innehåller en ”selfie” som liknar honom.

Gå till arkivet

Send this to a friend