Skip to Content

Demonstration på sergels torg den 14 april. Christer Arnell från Elöverkänsligas Förbund talar. Foto: Nya Tider
INRIKES

”Skydda barnen mot skadlig mikrovågsstrålning!”

PappersupplaganNya Tider v. 17

Lördag den 14 april hölls en demonstration på Sergels torg mot utbyggnaden av femte generationens trådlösa nät, 5G, som demonstranterna anser är eller kan vara farlig för vår hälsa. I synnerhet vill de att barn skyddas, dels från själva strålningen, men även från den passiviserande effekt som läsplattor och mobiler har på barns utveckling.

Publicerad: 26 april, 2018, 15:41

 • Svenska

Läs även

Forskning på trådlös teknik visar att skador kan uppstå vid exponering långt under gränsvärdena, menar arrangörerna och hänvisar till olika rapporter. I synnerhet störs hjärnans funktion, något som barn är särskilt känsliga för då deras hjärnor fortfarande utvecklas.

Demonstrationen arrangerades av Elöverkänsligas Riksförbund, Strålskyddsstiftelsen, Vågbrytaren och Tandvårdsskadeförbudet. Cirka ett hundra personer hade samlats, till övervägande del personer som redan upplever sig påverkade av radiofrekvent elektromagnetisk strålning.

Många var äldre kvinnor.
De bar plakat med texter som:

”WIFI – Why Fry?”
”Dagens digitala strålnivå den DOLDA DÖDEN”
”SENIL och STERIL med MOBIL”

Även om det finns de som avfärdar denna grupp som ”foliehattar”, har oron över strålningen från mobiler och trådlösa närverk, som i allt högre grad omger oss, börjat sprida sig till större grupper i samhället.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Åke Blomdahl

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • xmaverickx

  http://www.youtube.com/watch?v=ii82I1IzFRY&list=LLl-uavUQYejR9z0eFvRAkpw&index=1&t=0s
  Skulle man skicka denna länk till dem som lever gott på Cancer (tack vare fårskallar som känner sig goda när de skänker pengar till dem), bland annat Cancerfonden och alla de kändisar (Peter Forsberg, med flera) som går deras ärenden, så skulle de arrogant ignorera den.

 • Sophie Farmer

  Ja, Batikhäxorna vill ju bara ha sex med en ”skäggbarnafghan” så det blir inte mycket strålning där! Bara sex!

  • RollingHand

   Vadå? Vissa ”strålar” är tydligen fullt ok….

 • Sophie Farmer

  Det är inte det stora asylmottagandet som överbelastar den svenska sjukvården. Det är äldre svenskar. Det säger socialminister Annika Strandhäll (S) till Aftonbladet. Väldigt konstigt att en nyinkommen betalar 50 kr för tandvård medan pensionärer och en kille från brasilien jag känner som jobbar som ett svin får betala 50 000 för att laga en tand.(eller få en ny tandprotes) Den ekvationen går inte ihop. Klart att systemen blir överbelastade vilken drömvärld lever denna dåre till kvinna i?

 • Sophie Farmer

  I riksdagen verkar det finnas invandringsextremister, feminister, antivitister samt en herr minister!

 • Sophie Farmer

  Hur kan Sverige bekämpa antivitismen?

Orbán tvingar affärsbankerna att efterskänka räntan på lån året ut

UTRIKESÄn en gång har Ungerns premiärminister tvingat privatbankerna att ta ansvar för samhället under kristider. Sedan mars och ända fram till årets slut slipper alla ungrare betala ränta på sina banklån, en åtgärd som få andra länder lyckats driva igenom mot de ovilliga bankerna. Enligt Orbán medför detta en stor ekonomisk lättnad för ungrare med lägre inkomster under coronakrisen.

Ifrågasatte Näthatsgranskaren – hämtades av polis

Kjell Böhlin är journalisten som granskar Näthatsgranskaren. Här berättar han om hur han blev polisanmäld för bl.a. förtal, oförhappandes hämtad till förhör av polis och senare DNA-topsad.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Somalier överföll och våldtog pojke

INRIKESEn 16-årig somalisk medborgare med långt brottsregister överföll och våldtog en 12-årig pojke som var ute på promenad. Efter att pojken blivit våldtagen av somaliern lyckades han få somaliern att släppa honom genom att ge våldtäktsmannen sin veckopeng. En knapp månad efter våldtäkten av pojken försökte somaliern våldta även en 11-årig pojke, men föräldrarna till barnet lyckades gripa somaliern. Somaliern kommer dock att kunna fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Gå till arkivet

Send this to a friend