Skyll dig själv om du blir vaccinskadad?

Det är svårt att förstå Australiens premiärminister på annat sätt. Han pratar om att alla gett sitt ”informerade samtycke” och därmed accepterat riskerna. Men stämmer det verkligen att alla är informerade, när svenska hälsomyndigheter skriver att ”det är inte farligt att ta vaccin”?

Det var smått chockerande att lyssna till Australiens premiärminister Scott Morrison från Australiens liberala parti när han besvarade frågor från media på ett pressmöte den 20 juli. Jag återger här hela hans svar, översatt till svenska, eftersom det borde ge alla en rejäl tankeställare.

Morrison gav följande information med anledning av en fråga ställd från tv-kanalen Sky News Australia om människor som dött efter att ha fått AstraZenecas vaccin:

Vi bär alla ett ansvar … för vår hälsa.

När det handlar om informerat samtycke, och att samtycka, till vad det än må vara för behandling eller ingrepp som du kan genomgå, eller som jag kan genomgå, så är jag i slutändan själv ansvarig för vad människor gör med mig och vilken hälsobehandling jag får.

Och alla har haft möjlighet att besöka sin läkare, att få rådgivning. Regeringen har möjliggjort detta och bekostat det. Och processen av informerat samtycke lämnar över beslutet till individen.

Det är ett sådant land vi lever i. Människor gör sitt eget val angående sin egen hälsa och sin egen kropp.
Det är därför vi inte har obligatorisk vaccinering. Inte för den breda allmänheten. För människor gör sina egna val.
Vi uppmuntrar människor att göra sitt eget val. Vi ger dem så mycket information som möjligt.

Med vaccinet, precis som med alla andra vaccin … Alla vaccin är förknippade med vissa … och jag tänker inte gå in på alla de individuella, för jag vill inte dra uppmärksamheten till något särskilt, men vi förstår alla, att med alla vaccin så finns det riskfaktorer, och de är beräknade, och de är tillgängliga för människor, och människor fattar sina beslut utifrån detta.

Jämför nu med de omfattande påtryckningar, mediala kampanjer och direkt tvång som förekommer i många länder. Det börjar med att man kan vinna en bil, en lägenhet eller en resa om man accepterar sprutan. Man kan få en gratis bulle, glass eller joint i affären (i alla fall i USA). Sedan kommer tvånget – ett flertal länder har redan lagstiftat om grupper som måste vaccinera sig, till exempel sjukvårdspersonal i Frankrike. Flera sjukhus har gått ut i strejk på grund av detta.

Är det verkligen frivilligt om din rörelsefrihet eller inkomst står på spel? Har de här människorna det val, som Morrison talar om?
Och är det ett välinformerat val? Har verkligen media, myndigheter och politiker på ett objektivt sätt förklarat de risker som följer med vaccinet, så att befolkningen kan bilda sig en balanserad uppfattning? Titta på annonsen från Region Västernorrland som vi fotat av. ”Det är inte farligt att ta vaccin”. Är den som läser annonsen väl­informerad om vaccinets risker?

Det känns som att politikerna spottar de som skadas eller dör av vaccinet i ansiktet, när de säger ”det skulle ni ha tagit reda på, ni gjorde ett aktivt val, vi tvingar ingen”.

Man vill i efterhand kunna säga att man visst hade informerat befolkningen. Man bär ingen skuld, tvår sina händer. ”Informationen fanns där, vi har bekostat den”. Skyll er själva om ni inte läste den.

Är detta relevant för Sverige?, kan man fråga sig. Restriktionerna rullas tillbaka, många är redan vaccinerade och allt verkar vara frid och fröjd. Vi får hoppas att det är så, men Pandemrix-skandalen visar att det kan ta tid innan biverkningar visar sig. Vaccinationer med Pandemrix mot svininfluensan började hösten 2009, och det dröjde till sommaren 2010 innan de första misstankarna om att det orsakade narkolepsi började dyka upp. Det dröjde till hösten 2012 innan de flesta anmälningar kommit.

Det kan också komma nya vågor av coronan, nya mutationer. På olika håll i världen är man inne på både en fjärde och en femte våg. Men de flesta i Sverige är ju vaccinerade? I veckans nummer skriver vi om Island, där över 90 procent är vaccinerade, men där man ändå återinför restriktioner nu. Och det är de vaccinerade som blir smittade.

Som jag skrev i förra veckans reportage har vaccinerna visat sig förlora sitt skydd över tid. Enligt israeliska myndigheter har effektiviteten fallit till 40 procent, något man är medveten om också på Island. Läke­medelsföretag som Pfizer vill förstås lösa problemet med nya doser, kanske en eller till och med två gånger per år. Verkligen en lyckad affärsmodell.

Men vad ska man göra då? Nu låter jag ju väldigt pessimistisk, med nya vågor och nya restriktioner.
Faktum är att många redan har naturlig immunitet. De kan ha haft Covid-19 utan att ens ha märkt det. För de allra flesta är ju sjukdomen mild eller åtminstone inte farlig. Som vi skrev om i förra veckans nummer, i artikeln om den svenska studien från Danderyds sjukhus som visar att naturlig immunitet är mycket bättre än vaccin, så kunde man i USA konstatera att en stor del av befolkningen redan hade antikroppar. Och att bli sjuk efter genomgången sjukdom är ytterst ovanligt, i alla fall klart ovanligare än att bli sjuk trots vaccinering.

Svenskar har haft tur att hälsomyndigheterna valde en mild coronastrategi, men ändå har det drabbat många företag hårt. I andra länder har man haft totala nedstängningar. Håll ut i två veckor, för att platta till kurvan, sade man. När flera månader gått bytte man till att restriktionerna skulle vara tills man fått ett vaccin. Nu säger många länder att man i stället måste vaccinera en viss andel av befolkningen, innan man släpper på restriktionerna. Den 30 juli sade till exempel premiärminister Scott Morrison – han som menar att vaccinerna är frivilliga – att landets gränser inte kommer att öppnas förrän 80 procent av de vuxna blivit vaccinerade.

Nu vet vi redan att vaccinen inte är något mirakelmedel. Vad ska vi då vänta på? Visst är Covid-19 inte att leka med om man är äldre, men att så fullständigt rasera samhällen och människors liv, som man nu gjort i många länder, det är helt enkelt inte försvarbart. Vänta åtminstone med att vaccinera dig tills man har hunnit studera biverkningarna en längre tid.

Acceptera inga covid-pass, vaccintvång eller diskriminering av människor som inte velat eller kunnat vaccinera sig. Det strider mot grundläggande mänskliga rättigheter, vilket också Europarådet (som är fristående från EU) konstaterat i en resolution. Bland annat skriver de: ”Se till att medborgarna informeras om att vaccinationen INTE är obligatorisk” och ”säkerställa att ingen diskrimineras för att inte ha blivit vaccinerad på grund av möjliga hälsorisker eller för att inte vilja bli vaccinerad” (se NyT v.6/2021).

Nu reser sig dock allt fler européer mot påtvingade vaccinationer och det delade samhälle som blir resultatet av att corona-pass införs. I veckans reportage ger vi en rapport från de olika frihetsdemonstrationer som anordnades den 24 juli över hela världen, där på sina håll människor gick ut på gatorna i tiotusental.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

🟠 Apple har fått backa och meddelar att man avvaktar med att söka igenom användarnas filer och krypterade chattar i jakt på barnporr. Kritikstormen som blåst upp mot företaget blev för stor och Apples argument för genomskinligt. Det är dock tydligt att tanken på att snoka i användarnas privata bilder finns kvar. Det är viktigt att inte tillåta kontrollsamhället ta detta kliv framåt. Den som tror att det skulle sluta där begår ett stort misstag.

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

🟠 OPINION: Susanne Nyman Furugård Många har reagerat emot att Folkhälsomyndigheten nu tillåter att barn från tolv års ålder injiceras med de experimentella covidsprutorna utan föräldrarnas samtycke. Men få har upprörts över det nya S-förslaget om att barn från två års ålder automatiskt ska skrivas in i förskolan utan föräldrarnas samtycke. Tystnaden i det senare fallet beror på att de flesta föräldrar sedan länge har accepterat en familjepolitik som går ut på att de ska lämna ifrån sig makten över och ansvaret för sina barn från cirka ett års ålder. Detta har banat väg för de senaste två framryckningarna mot ett totalt omyndigförklarande av alla föräldrar.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

🟠 KRÖNIKA Vi härjedalingar har sett hur renägande samer i över hundra år flyttat fram sina positioner på andras bekostnad och riksdag, regering och lokalpolitiker falla till föga när renägarna drar rasistkortet. Det är tid att avskaffa renägarnas särrättigheter, som kan liknas vid adelsprivilegier.

Om Einárs död och hur Sverige blivit mer som USA

Om Einárs död och hur Sverige blivit mer som USA

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Torsdagen den 21 oktober sköts 19-årige gangsterrapparen Nils Einar Grönberg, bättre känd under sitt artistnamn Einár, ihjäl på öppen gata i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. Enligt uppgift dödades han med ett flertal skott i bröstet och huvudet – en ren avrättning av den sort som blir allt vanligare i kriminella miljöer.

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

🟠 Apple har fått backa och meddelar att man avvaktar med att söka igenom användarnas filer och krypterade chattar i jakt på barnporr. Kritikstormen som blåst upp mot företaget blev för stor och Apples argument för genomskinligt. Det är dock tydligt att tanken på att snoka i användarnas privata bilder finns kvar. Det är viktigt att inte tillåta kontrollsamhället ta detta kliv framåt. Den som tror att det skulle sluta där begår ett stort misstag.

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

🟠 OPINION: Susanne Nyman Furugård Många har reagerat emot att Folkhälsomyndigheten nu tillåter att barn från tolv års ålder injiceras med de experimentella covidsprutorna utan föräldrarnas samtycke. Men få har upprörts över det nya S-förslaget om att barn från två års ålder automatiskt ska skrivas in i förskolan utan föräldrarnas samtycke. Tystnaden i det senare fallet beror på att de flesta föräldrar sedan länge har accepterat en familjepolitik som går ut på att de ska lämna ifrån sig makten över och ansvaret för sina barn från cirka ett års ålder. Detta har banat väg för de senaste två framryckningarna mot ett totalt omyndigförklarande av alla föräldrar.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.