Skip to Content

Försvarsminister Peter Hultqvist och Justitieminister Morgan Johansson. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Socialdemokratiska ministrar lägger skulden för gängkriminaliteten på Sverigedemokraterna

Digital utgåva

I en debattartikel i Expressen den 12 juli lägger försvarsminister Peter Hultqvist samt justitieminister Morgan Johansson skulden på Sverigedemokraterna för den ökande gängkriminaliteten i Sverige. Skälet för detta anser ministrarna vara ”högerpolitik” som skapar otrygghet. Enligt Hultqvist och Johansson ska allt lösa sig bara fler unga får ett första jobb och bostad.

Publicerad: 14 juli, 2018, 11:30

 • Svenska

Läs även

Samtliga partier, och definitivt även Socialdemokraterna, har under våren och sommaren varit flitiga med att komma med utspel som handlar om att förstärka polisen, ge polisen ökade befogenheter, en förstärkning av rättsväsendet och så vidare, allt som ett svar på den alltmer grasserande gängkriminaliteten i Sverige med ett ökande antal dödsskjutningar som följd. Däremot har inte Socialdemokraterna eller något annat av partierna, förutom Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige, vågat lyfta att en djupt liggande orsak till vad vi nu ser är något som alltfler blir varse, nämligen en social och kulturell splittring i det svenska samhället.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Sverigepartist

  Socialdemokraternas Sverige: Kommuner måste skära ned på sjukvård och äldreomsorg – pengarna går till invandrare i stället, ca 20 våldtäkter varje dag, skjutningar varannan dag, Postnord törs inte dela ut post i invandrarområden, 66.661 uppehållstillstånd beviljades förra året, 300.000 fattigpensionärer lever under EU:s fattigdomsgräns, sjukvårdspersonal hotas av invandrare i hela landet, invandrare betalar bara 50 kr för tandvård, invandrare har förtur till alla förskolor, invandrare har särskild gräddfil till sjukvården, invandrare har förtur till bostad, invandrare har förtur till kommunala och statliga jobb, otrevlig stämning i Sverige på grund av invandrares beteende o.s.v. Allt detta verkställt av den socialdemokratiska regeringen.

  Socialdemokratiska partiet bör förbjudas eftersom det är svenskfientligt och samhällsfarligt. https://uploads.disquscdn.com/images/bff03fb45e0f9bc7fa3bbd47c022033766cb4d01b4b060f08dc119c76faa228a.jpg

  • Klarsyn

   Ja är det något extremistparti som skall förbjudas så står Socialdemokraterna först i turordningen på grund av dess organiserade samhällförstörande aktiviteter i hela Sverige.

 • samuelafugglas

  Gud nåde oss om vi överhuvudtaget hade knystat om socialisternas tilltag efter andra världskriget. Föräldrarna fattade aldrig att socialisterna ville sätta sig i Guds ställe. De trodde att de var Jesusgestalter allesammans då och tror det fortfarande.

 • BigMan

  Sånt här kan bara uttryckas av nån som har väljare som inte har högre än 70% i IQ.
  Sök på vilka det är, enligt forskningen, så förstår ni sambandet.

 • busquador

  Inget i denna människors värld händer av en slump. Allt har en avsikt. I annat fall hade här endast funnits lyckliga blommor och vackra djur.
  När sade en socialist: jag gjorde fel?

 • Cyberman

  SD: Det är S som är ansvariga för blodet på våra gator
  https://www.expressen.se/debatt/det-ar-s-som-ar-ansvariga-for-blodet-pa-vara-gator/

 • Momma Hägg

  Leva på bidrag, kasta sten på polisen, sitta på bussen och runka, härliga tider. Vad kan man mer begära?

Intervju: Tandhygienisten Bernt Herlitz anmälde åldersfusk – fick betala 425 000 i rättegångskostnader

INTERVJUBernt Herlitz arbetade som tandhygienist och hade Region Gotland som arbetsgivare. När han fick klienter som stod registrerade som ensamkommande under 18 år kunde han av deras tandutveckling se att de egentligen var en bra bit äldre. Han fick av Migrationsverkets jurist rådet att rapportera dessa oegentligheter till verket, vars personal också uppmanat folk att tipsa om när vuxna blandas med barn i HVB-hem eller skolor. Det hela slutade med rättegångskostnader på 425 000 kronor.

Polis till GP: Halsbandsrånen beror på det varma vädret

SVERIGEAllt fler kvinnor, oftast äldre och inte sällan med rullator, har under sommaren rånats på sina halsband i Göteborg. Nu slår polisens presstalesman fast orsaken när han intervjuas av Göteborgs-Posten: Det är vädrets fel.

Stockholm Stad förbjuder ”stötande” reklam – betalar för bilder på bögsex och mens

KULTURStockholms Stadshus beslutade den 11 juni om att aktivt genomdriva etiska riktlinjer för utomhusreklam så att ”sexistisk” och ”rasistisk” reklam snabbt kan tas bort i det offentliga rummet. Detta för att resenärer i kollektivtrafiken inte ska utsättas för ”stötande” bilder. Samtidigt betalar man för konstverk som visar nakna gubbar och blödande kvinnor.

Norrmän köper fastigheter i Sverige

Utländska investerare köper upp svenska hyresfastigheter med säkra intäkter eftersom kommunen måste se till att invandrare och andra får bostäder. Men uppköpen sker även i övriga segment.

Medborgerlig Samling portas från Prideparaden

INRIKESPartiet Medborgerlig Samling förbjuds att delta i homosexfestivalen Pride i Stockholm. Detta trots att Ilan Sadé är den ende öppet homosexuelle partiledaren i Sverige. De lever ”inte till fullo” upp till Stockholm Prides ”värdegrund”, menar Stockholm Prides styrelse.

Helomvändning om Patriotsystemet – oppositionen svänger i frågan

INRIKESFrån att SD har varit det enda parti som ifrågasatt inköpen av det dyra och föråldrade luftvärnssystemet Patriot, har nu hela oppositionen utom Moderaterna svängt i frågan. Ärendet behandlas i Försvarsutskottet i början av augusti och det är nu mycket osäkert om köpet kommer att bli av.

Svenska tvillingar misshandlades av invandrare – deras familj blev trakasserade av antirasister efteråt

De 16-åriga svenska tvillingsystrarna angreps och misshandlades grovt av två invandrare. En av systrarna fick upp sin mobil efter händelsen och lyckades fånga gärningsmännen på film när de lämnade platsen.

Kent Ekeroth om riksdagslistan, vänskapskorruption och AfS

Gå till arkivet