Skip to Content

Försvarsminister Peter Hultqvist och Justitieminister Morgan Johansson. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Socialdemokratiska ministrar lägger skulden för gängkriminaliteten på Sverigedemokraterna

Digital utgåva

I en debattartikel i Expressen den 12 juli lägger försvarsminister Peter Hultqvist samt justitieminister Morgan Johansson skulden på Sverigedemokraterna för den ökande gängkriminaliteten i Sverige. Skälet för detta anser ministrarna vara ”högerpolitik” som skapar otrygghet. Enligt Hultqvist och Johansson ska allt lösa sig bara fler unga får ett första jobb och bostad.

Publicerad: 14 juli, 2018, 11:30

 • Svenska

Läs även

Samtliga partier, och definitivt även Socialdemokraterna, har under våren och sommaren varit flitiga med att komma med utspel som handlar om att förstärka polisen, ge polisen ökade befogenheter, en förstärkning av rättsväsendet och så vidare, allt som ett svar på den alltmer grasserande gängkriminaliteten i Sverige med ett ökande antal dödsskjutningar som följd. Däremot har inte Socialdemokraterna eller något annat av partierna, förutom Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige, vågat lyfta att en djupt liggande orsak till vad vi nu ser är något som alltfler blir varse, nämligen en social och kulturell splittring i det svenska samhället.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Sverigepartist

  Socialdemokraternas Sverige: Kommuner måste skära ned på sjukvård och äldreomsorg – pengarna går till invandrare i stället, ca 20 våldtäkter varje dag, skjutningar varannan dag, Postnord törs inte dela ut post i invandrarområden, 66.661 uppehållstillstånd beviljades förra året, 300.000 fattigpensionärer lever under EU:s fattigdomsgräns, sjukvårdspersonal hotas av invandrare i hela landet, invandrare betalar bara 50 kr för tandvård, invandrare har förtur till alla förskolor, invandrare har särskild gräddfil till sjukvården, invandrare har förtur till bostad, invandrare har förtur till kommunala och statliga jobb, otrevlig stämning i Sverige på grund av invandrares beteende o.s.v. Allt detta verkställt av den socialdemokratiska regeringen.

  Socialdemokratiska partiet bör förbjudas eftersom det är svenskfientligt och samhällsfarligt. https://uploads.disquscdn.com/images/bff03fb45e0f9bc7fa3bbd47c022033766cb4d01b4b060f08dc119c76faa228a.jpg

  • Klarsyn

   Ja är det något extremistparti som skall förbjudas så står Socialdemokraterna först i turordningen på grund av dess organiserade samhällförstörande aktiviteter i hela Sverige.

 • samuelafugglas

  Gud nåde oss om vi överhuvudtaget hade knystat om socialisternas tilltag efter andra världskriget. Föräldrarna fattade aldrig att socialisterna ville sätta sig i Guds ställe. De trodde att de var Jesusgestalter allesammans då och tror det fortfarande.

 • BigMan

  Sånt här kan bara uttryckas av nån som har väljare som inte har högre än 70% i IQ.
  Sök på vilka det är, enligt forskningen, så förstår ni sambandet.

 • busquador

  Inget i denna människors värld händer av en slump. Allt har en avsikt. I annat fall hade här endast funnits lyckliga blommor och vackra djur.
  När sade en socialist: jag gjorde fel?

 • Cyberman

  SD: Det är S som är ansvariga för blodet på våra gator
  https://www.expressen.se/debatt/det-ar-s-som-ar-ansvariga-for-blodet-pa-vara-gator/

 • Momma Hägg

  Leva på bidrag, kasta sten på polisen, sitta på bussen och runka, härliga tider. Vad kan man mer begära?

Självklarheter i genusdebatten

Psykiatern David Eberhard har kommit ut men en ny bok där han går till anfall mot vad som på svenska kallas ”genusvetenskap”, men som på engelska heter ”gender studies”, till skillnad från ”gender science”. Eberhards slutsats är att det är fullständigt fel att ignorera biologin.

Förtalade prästen Axel W Karlsson slår tillbaka

INRIKESIdéhistorikern David Karlsson skrev i ett kapitel i en antologi nedsättande formuleringar om Axel W Karlsson och dennes relation till Svenska kyrkan. Den förstnämnde anmäldes för förtal och förhandlingen kommer att äga rum i oktober.

SD blev största parti i tolv kommuner

INRIKESSamtidigt som många blev besvikna över Sverigedemokraternas resultat på riksnivå, skördade partiet enorma framgångar i inte minst Skåne. I tolv kommuner blev SD det största partiet, och i många andra erhöll man över 25 procent av rösterna. Hur kommunernas styre ska se ut är ännu oklart, men på flera håll lär det bli svårt att utestänga det nu ännu större SD.

SKANDALVALET

INRIKESHot, våld, fusk och bristfälliga rutiner har kännetecknat valet. Redan innan valdagen strömmade rapporterna in och det har fortsatt ända till detta nummers pressläggning. Hela valsystemet får kritik av parlamentarikern och valobservatören Michael Aastrup Jensen och organisationen Swedish International Liberal Centre (Silc). Det misstänkta valfusket handlar om köp av röster, otillbörlig påverkan i vallokalerna och i ett icke bekräftat fall om bortslängda röster. Misstänkt ogiltiga röster har också hanterats felaktigt, vilket kan leda till omval i minst en valkrets.

Svenska medier: Därför tog vi bort Dalai Lama-nyheten

När Dalai Lama besökte Malmö samlades ett stort pressuppbåd för att höra människorättsaktivisten och fredspristagaren som länge varit hyllad i vänsterkretsar. Men när Dalai Lama fick frågan om svensk flyktingpolitik var hans åsikter motsatsen till vad som förespråkas från vänsterhåll. Till Nya Tider förklarar medierna varför de nu gömmer undan fredspristagarens oväntade åsikter om migranterna.

Martin Sellners budskap till svenskarna

Den välkände öterrikiske identitären Martin Sellners bok Identitär! har nu kommit på svenska. I denna video riktar han sig till den svenska publiken och berättar om Europas ödesstund.

Far till terroroffer anklagar politiker

TERRORISMStefan Åkerlund förlorade sin elvaåriga dotter vid terrordådet på Drottninggatan den 7 april förra året. I dag vill han genom ett debattinlägg i Expressen uppmärksamma att dådet inte ens skulle ha inträffat om den svenska staten hade sett till att migrationspolitik och utvisningar hanterats korrekt.

Vänsterdebattör lyfter gruppvåldets etniska aspekt

Debattören Malcom Kyeyune, som kallar sig själv kommunist, menar att gruppvåld följer en logik bortom sexuell tillfredsställelse, hämnd för personliga oförrätter eller en chans att komma över värdesaker. Istället ser han hur det snarare handlar om etniska grupper som konfronterar majoritetssamhället genom rena maktdemonstrationer, en utveckling som med fortsatt invandring endast kan förvärras.

Gå till arkivet