Skip to Content

Försvarsminister Peter Hultqvist och Justitieminister Morgan Johansson. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Socialdemokratiska ministrar lägger skulden för gängkriminaliteten på Sverigedemokraterna

Digital utgåva

I en debattartikel i Expressen den 12 juli lägger försvarsminister Peter Hultqvist samt justitieminister Morgan Johansson skulden på Sverigedemokraterna för den ökande gängkriminaliteten i Sverige. Skälet för detta anser ministrarna vara ”högerpolitik” som skapar otrygghet. Enligt Hultqvist och Johansson ska allt lösa sig bara fler unga får ett första jobb och bostad.

Publicerad: 14 juli, 2018, 11:30

 • Svenska

Läs även

Samtliga partier, och definitivt även Socialdemokraterna, har under våren och sommaren varit flitiga med att komma med utspel som handlar om att förstärka polisen, ge polisen ökade befogenheter, en förstärkning av rättsväsendet och så vidare, allt som ett svar på den alltmer grasserande gängkriminaliteten i Sverige med ett ökande antal dödsskjutningar som följd. Däremot har inte Socialdemokraterna eller något annat av partierna, förutom Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige, vågat lyfta att en djupt liggande orsak till vad vi nu ser är något som alltfler blir varse, nämligen en social och kulturell splittring i det svenska samhället.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Sverigepartist

  Socialdemokraternas Sverige: Kommuner måste skära ned på sjukvård och äldreomsorg – pengarna går till invandrare i stället, ca 20 våldtäkter varje dag, skjutningar varannan dag, Postnord törs inte dela ut post i invandrarområden, 66.661 uppehållstillstånd beviljades förra året, 300.000 fattigpensionärer lever under EU:s fattigdomsgräns, sjukvårdspersonal hotas av invandrare i hela landet, invandrare betalar bara 50 kr för tandvård, invandrare har förtur till alla förskolor, invandrare har särskild gräddfil till sjukvården, invandrare har förtur till bostad, invandrare har förtur till kommunala och statliga jobb, otrevlig stämning i Sverige på grund av invandrares beteende o.s.v. Allt detta verkställt av den socialdemokratiska regeringen.

  Socialdemokratiska partiet bör förbjudas eftersom det är svenskfientligt och samhällsfarligt. https://uploads.disquscdn.com/images/bff03fb45e0f9bc7fa3bbd47c022033766cb4d01b4b060f08dc119c76faa228a.jpg

  • Klarsyn

   Ja är det något extremistparti som skall förbjudas så står Socialdemokraterna först i turordningen på grund av dess organiserade samhällförstörande aktiviteter i hela Sverige.

 • samuelafugglas

  Gud nåde oss om vi överhuvudtaget hade knystat om socialisternas tilltag efter andra världskriget. Föräldrarna fattade aldrig att socialisterna ville sätta sig i Guds ställe. De trodde att de var Jesusgestalter allesammans då och tror det fortfarande.

 • BigMan

  Sånt här kan bara uttryckas av nån som har väljare som inte har högre än 70% i IQ.
  Sök på vilka det är, enligt forskningen, så förstår ni sambandet.

 • busquador

  Inget i denna människors värld händer av en slump. Allt har en avsikt. I annat fall hade här endast funnits lyckliga blommor och vackra djur.
  När sade en socialist: jag gjorde fel?

 • Cyberman

  SD: Det är S som är ansvariga för blodet på våra gator
  https://www.expressen.se/debatt/det-ar-s-som-ar-ansvariga-for-blodet-pa-vara-gator/

 • Momma Hägg

  Leva på bidrag, kasta sten på polisen, sitta på bussen och runka, härliga tider. Vad kan man mer begära?

Ny SVT-propaganda – de första svenskarna såg ut som afrikaner

Nytt ekoparti lanserat: En av företrädarna vill se mindre identitetspolitik, nära samarbete med antroposoferna samt bättre relation till Ryssland

Ännu ett politiskt parti har sett dagens ljus i Sverige. Det handlar denna gång om Partiet Vändpunkt som lanserades på DN debatt den 13 februari av ett antal avhoppade miljöpartister samt några akademiker, såväl miljöforskare som en nationalekonom. Detta orsakade en smärre bomb i medielandskapet. Partiets talesperson är den före detta miljöpartisten Carl Schlyter, men en annan av initiativtagarna till partiet är ännu en tidigare miljöpartist, Ylva Lundkvist Fridh, landsbygdsutvecklare. Hon berättar i en intervju för Nya Tider att hon inte alls är främmande för att partiet skall söka samarbete med eller ta inspiration från antroposoferna, men säger också att hon anser att könsapartheid inte är någonting för henne samt att hon önskar att det nya partiets utrikespolitik skall vila på gemensam säkerhet istället för konfrontation med Ryssland.

Svenska kulturskatter riskerar att gå förlorade

KULTURBristande rutiner och instruktioner, obefintlig inventering och stora brister i såväl lagring som stöldskydd. Det är några av de allvarliga brister som Riksrevisionen pekar på i en ny rapport om säkerhetsarbetet i de statliga centralmuseernas samlingsförvaltning. I ljuset av stölden av Karl IX:s begravningsregalier, som precis har återfunnits, borde rapporten bli en väckarklocka för såväl museibranschen som för politikerna.

Så använder Allmänna arvsfonden miljarderna

NYA TIDER GRANSKAR ARVSFONDENGenom alla de dödsbon som tillfaller Allmänna arvsfonden sitter fonden i dag på stora tillgångar. Dessa miljarder ska delas ut till olika projekt, och valen av mottagare har vid flera tillfällen kritiserats. Bland annat har organisationer som själva har radikala åsikter fått pengar för att motverka radikalisering. Nya Tiders granskning visar att en stor del av pengarna går till uttalat etniska organisationer, där svenskar exkluderas. Främst är det olika somaliska organisationer och så kallade ensamkommande som sticker ut.

Vänsteraktivistens värdegrund

Intermezzot i Stockholms tunnelbana precis i slutet av januari, där en gravid svart kvinna avvisades från tåget eftersom hon saknade giltigt färdbevis har väckt mycket känslor på sociala medier samt i övriga vänsterliberala medier. Händelsen fick vänsteraktivisten och den före detta ordningsvakten Jenny Bengtsson att använda media som agendaplattform för att rasiststämpla alla sina exkollegor. Nya Tider kan nu, efter en närmast surrealistisk och kort intervju avslöja hur rasistiskt och hycklande Jenny Bengtssons resonemang är, eftersom hon helt uppenbart inte skulle ha agerat likadant om en vit europeisk kvinna hade avvisats av vakterna. På intervjun följde därefter en hatstorm från Jenny Bengtsson och hennes trollsvans på Facebook.

”Expo-älskaren” dömdes till utvisning 2014 – lever kvar i Sverige med dubbla identiteter

INRIKESI juli 2011 avslöjade alternativa medier att en kvinnlig anställd på den svenskfientliga stiftelsen Expo blivit hotad och trakasserad av sin 17 år yngre älskare Vahid Khodamoradi, en asylinvandrare från Iran. Han dömdes för brotten men blev inte utvisad. Nya Tider kan i dag avslöja att Vahid dömdes till utvisning tre år senare – under en alternativ identitet. Senare fick han uppehållstillstånd under sin riktiga identitet. Han är fortfarande kvar i Sverige, och fram till Nya Tiders undersökning har svenska myndigheter varit ovetande om hans dubbla identiteter.

Borås Tidning karaktärsmördar ännu en lokal musiker

Den blinde Boråsmusikern Klas Qvist skrev en krönika som publicerades på alternativprofilerna Ingrid Carlqvists och Maria Celanders opinionssajt. Det föranledde Borås Tidning att iscensätta ett regelrätt karaktärsmord på musikern. Man ringde bland annat upp Qvists fästmö och förhörde henne om hennes åsikter och skrämde därtill upp hans 75-åriga mor med påståenden tagna ur luften. Slutligen såg man till att skivbolaget som Qvist var delägare i gav honom sparken. Borås Tidning har förut försökt förfölja John Dübeck i den alternativa musikduon Lilou & John, även de verksamma i Borås.

Bonnier ökar sin dominans över svensk media

Mediekoncernen Mittmedia köps upp av Bonnier vilket innebär att ytterligare 28 tidningar kommer att hamna i Bonnierfamiljens ägo och att det svenska massmediala landskapet likriktas allt mer. Bonnier kommer även att bli den största bidragstagaren av statligt mediestöd för tidningar med hela 63 miljoner kronor årligen.

Gå till arkivet