Skip to Content

Försvarsminister Peter Hultqvist och Justitieminister Morgan Johansson. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Socialdemokratiska ministrar lägger skulden för gängkriminaliteten på Sverigedemokraterna

Digital utgåva

I en debattartikel i Expressen den 12 juli lägger försvarsminister Peter Hultqvist samt justitieminister Morgan Johansson skulden på Sverigedemokraterna för den ökande gängkriminaliteten i Sverige. Skälet för detta anser ministrarna vara ”högerpolitik” som skapar otrygghet. Enligt Hultqvist och Johansson ska allt lösa sig bara fler unga får ett första jobb och bostad.

Publicerad: 14 juli, 2018, 11:30

 • Svenska

Läs även

Samtliga partier, och definitivt även Socialdemokraterna, har under våren och sommaren varit flitiga med att komma med utspel som handlar om att förstärka polisen, ge polisen ökade befogenheter, en förstärkning av rättsväsendet och så vidare, allt som ett svar på den alltmer grasserande gängkriminaliteten i Sverige med ett ökande antal dödsskjutningar som följd. Däremot har inte Socialdemokraterna eller något annat av partierna, förutom Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige, vågat lyfta att en djupt liggande orsak till vad vi nu ser är något som alltfler blir varse, nämligen en social och kulturell splittring i det svenska samhället.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Sverigepartist

  Socialdemokraternas Sverige: Kommuner måste skära ned på sjukvård och äldreomsorg – pengarna går till invandrare i stället, ca 20 våldtäkter varje dag, skjutningar varannan dag, Postnord törs inte dela ut post i invandrarområden, 66.661 uppehållstillstånd beviljades förra året, 300.000 fattigpensionärer lever under EU:s fattigdomsgräns, sjukvårdspersonal hotas av invandrare i hela landet, invandrare betalar bara 50 kr för tandvård, invandrare har förtur till alla förskolor, invandrare har särskild gräddfil till sjukvården, invandrare har förtur till bostad, invandrare har förtur till kommunala och statliga jobb, otrevlig stämning i Sverige på grund av invandrares beteende o.s.v. Allt detta verkställt av den socialdemokratiska regeringen.

  Socialdemokratiska partiet bör förbjudas eftersom det är svenskfientligt och samhällsfarligt. https://uploads.disquscdn.com/images/bff03fb45e0f9bc7fa3bbd47c022033766cb4d01b4b060f08dc119c76faa228a.jpg

  • Klarsyn

   Ja är det något extremistparti som skall förbjudas så står Socialdemokraterna först i turordningen på grund av dess organiserade samhällförstörande aktiviteter i hela Sverige.

 • samuelafugglas

  Gud nåde oss om vi överhuvudtaget hade knystat om socialisternas tilltag efter andra världskriget. Föräldrarna fattade aldrig att socialisterna ville sätta sig i Guds ställe. De trodde att de var Jesusgestalter allesammans då och tror det fortfarande.

 • BigMan

  Sånt här kan bara uttryckas av nån som har väljare som inte har högre än 70% i IQ.
  Sök på vilka det är, enligt forskningen, så förstår ni sambandet.

 • busquador

  Inget i denna människors värld händer av en slump. Allt har en avsikt. I annat fall hade här endast funnits lyckliga blommor och vackra djur.
  När sade en socialist: jag gjorde fel?

 • Cyberman

  SD: Det är S som är ansvariga för blodet på våra gator
  https://www.expressen.se/debatt/det-ar-s-som-ar-ansvariga-for-blodet-pa-vara-gator/

 • Momma Hägg

  Leva på bidrag, kasta sten på polisen, sitta på bussen och runka, härliga tider. Vad kan man mer begära?

Bert Karlsson om migrationsavtalet: Skriver de under blir det 300 000 till

MIGRATIONI ett samtal med Nya Tider varnar asylentreprenören Bert Karlsson för de migrantströmmar som kan bli ett resultat av den migrationsöverenskommelse som FN utarbetat och som många befarar kommer att skrivas under av den svenska regeringen den 10 december. Karlsson menar att Sverige i så fall återigen kan drabbas av minst lika stora volymer som under rekordåret 2015.

Miljonregn över riksdagspartiernas kvinnoorganisationer

INRIKESRiksdagspartierna vältrar sig i skattebetalarnas pengar genom statligt partistöd, på totalt cirka 470 miljoner kronor.

Staten kastar miljarder i sjön – antalet äldreboenden minskar trots statligt stöd

INRIKESStatligt investeringsstöd för utbyggnad av äldreomsorgen leder inte till fler platser – utan färre. De sjukaste åldringarna är förlorare när statens slappa förhållningssätt till uppsatta mål möjliggör för kommunerna att strunta i förutsättningarna för investeringsstöd. Detta pågår, trots att såväl Riksrevisionen som Boverket påvisat problemet. Cirka två miljarder kronor har betalats ut med syftet att öka tillgängligheten i äldreomsorgen, samtidigt som servicen nedmonterats.

”Klimatförnekelse” kartläggs av Chalmers universitet

INRIKESChalmers Tekniska Högskola i Göteborg har nyligen blivit basen för det internationella nätverket Centre for Studies of Climate Change Denialism (CEFORCED), som skall undersöka orsakerna till så kallat ”klimatförnekande”. Den 23 oktober anordnade Chalmers ”Sustainability Day”, en dag ägnad åt så kallad ”hållbarhet”, med CEFORCED:s ledare Martin Hultman.

Hot och islam i SSU Skåne väcker reaktioner

INRIKESBerättelser från medlemmar av SSU Skåne visar hur en falang, med islamiska förtecken, genom hot och stor mobilisering har tagit över distriktet. Detta har pågått under en längre tid och dessutom lett till kaotiska scener vid bland annat årskonferenser, men SSU:s förbundsordförande Philip Botström förnekar att han skulle ha känt till kopplingarna till moskéer och de uttalanden som har gjorts. Samtidigt pekas SSU Skånes nuvarande ordförande ut som en av de mest ansvariga för situationen.

Toppnamn för Miljöpartiet i Umeå avslöjad som islamist

Avslöjandena om islamistisk infiltrering av Miljöpartiet rullar vidare. Nu har turen kommit till Umeå, där en av deras högsta företrädare, Mariam Salem, nu blottlagts som islamist. Avslöjandet kom från ett oväntat håll, nämligen från vänster. Det var Jan Hägglund, gruppledare för den lokala trotskistgrupperingen Arbetarpartiet i Umeå, som i flera blogginlägg pekat på Salems islamistiska uppfattningar i stort som smått. Nya Tider kan även berätta om hur hon skällt ut en kvinnlig badgäst för icke-muslimsk badklädsel. I intervjun med Nya Tider förklarar hon sina synpunkter, något som dock inte på något vis minskar kraften i påståendena om islamistkopplingar.

Mediala lögner om tältande nyanlända i Solna

INRIKESSystemmedier har tillsammans målat upp en bild av nyanlända asylinvandrare som blir utkastade ur lägenheter och tvingas bo i tält. Beskrivningen föll snabbt ihop i takt med att alternativmedier besökte platsen, granskade fotografierna och ifrågasatte hela historien.

Så vill myndighet och vänsterelement stoppa invandringskritiker

UTRIKESNy idé: ”Stryps tillgången till [bank]tjänsterna, drar vi undan mattan för de högerextrema”. Organisationen Skiftet uppmanar nu företag att bryta samarbeten med bland andra Nordisk Ungdom och Nordisk alternativhöger. Samma metoder föreslås också i en nyligen publicerad rapport beställd av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), men då riktat mot alternativmedier. Skiftets presstjänst vägrar besvara Nya Tiders frågor om kampanjen.

Gå till arkivet