Skip to Content

Arkivfoto Prideparaden: Nya Tider
INRIKES

Soldat vägrade delta i homoparad – riskerar straff

Publicerad: 1 december, 2016, 15:43

 • Svenska

Läs även

Soldaten hade fått till uppgift att vara förare till en lastbil som ingick i Prideparaden i slutet av juli. Men när han skulle skickas på utbildning för att få behörighet att framföra lastbil med personer på flaket, ska han ha sagt att Försvarsmakten inte borde delta i ”sådana här jippon” och att han inte själv ville delta.

Kompanichefen ska då ha förklarat att uppgiften inte var frivillig och att han inte hade någon valfrihet i frågan. Soldaten angav då demokratiskäl som orsak och avslutade med att säga ”sug på den du”, enligt anmälan till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd. Kompanichefen föreslår löneavdrag alternativt varning som straff.

Soldaten ska ha uppgett för SVT Nyheter Stockholm att ”det hela inte handlar om att han har något emot själva pridefirandet, utan det faktum att det är en politisk handling”. I övrigt ville han inte kommentera händelsen innan personalansvarsnämnden fattat sitt beslut.

Pride ”opolitiskt” enligt FM

Tidigare var det inte tillåtet för försvarsanställda eller värnpliktiga att delta i demonstrationer i uniform, vilket fått många att undra hur det kan vara tillåtet i Pride.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Det slutar med att det är vår regeringen som i framtiden beslutar om vad vi får tycka i olika frågor? För inte allt för många år sedan fick vi ha en åsikt i alla kontroversiella frågor? Idag är det olagligt att ha en åsikt om “klimatet”, abort, homoadoption,invandringen etc. I morgon är det ytterligare en åsikt som hamnar under luppen och med rubriceringen hatbrott. Snart får vi bära med oss en folder på “lättsvenska” där vi snabbt kan slå upp om åsikten är tillåten enligt lagboken? Vi får revidera det mesta som tidigare var en självklarhet. Naturligtvis drabbas alla som har en avikande politisk åsikt än etablissemanget d.v.s alla stora medier som DN, Expressen, Aftonbladet, SVT, SR och givetvis regering och riksdag.
  Det finns inga diktaturer, varken förr eller senare som har inskränkt det fria ordet så mycket som idag och vi är bara i början på den resan.

  • Body15

   Tyvärr så har du rätt, det vi ser nu är antingen slutet för mänskligheten eller början på the dark ages v2

 • Feffe

  I ena fallet blir man portad i det andra tvingad. Finns det ingen sans och vett längre?

 • Body15

  Fråga, när försvann förmågan sunt förnuft heder o samvete och inte minst rejäla män. ? Förr sa man att värnplikten gjorde män av pojkar, nu verkar det ju bli “hen” , mao. höns av dom små liven.

 • Nisse i Hökarängen

  Gud vad pinsamt. Det har verkligen gott för långt nu vad det gäller HBTQ och genus. Utvecklingen går åt fel håll. Den där kompanichefen är säkert själv gay och borde som straff tvingas gå omkring med en regnbågsflagga i något av de värsta no-go-zonerna vi har i det här landet.

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

VIDEOVávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

Gäng belägger boende med utegångsförbud

BROTTI augusti uppmanade kriminella grupperingar boende i Tensta att inte vistas ute, och hotade dem med våld om de inte åtlydde utegångsförbudet. Händelsen i Tensta inträffade samtidigt som kriminella upprättade vägspärrar i Hammarkullen utanför Göteborg.

Ludvig, 14, brutalt misshandlad av f.d. SVT-chefens flyktingbarn

BROTT & KRIMINALFALL14-årige Ludvig blev i våras påhoppad och misshandlad av en syrisk invandrare som går på samma skola. Han berättade den 13 oktober om händelsen i SVT:s ”Veckans brott”. I programmet nämndes dock varken att gärningsmannen är invandrare eller att han är fosterbarn till före detta SVT-chefen Eva Hamilton.

Borås: 16-årig pojke skjuten i bröstet med hagelgevär – två jämnåriga invandrare häktade

BROTT & KRIMINALFALLEn 16-årig pojke blev skjuten i bröstet med ett hagelgevär i ett naturområde i utkanten av Borås. Innan dess ska han ha tvingats att ta av sig kläderna och försökt fly genom att hoppa i vattnet. Två jämnåriga ynglingar med bakgrund i Mellanöstern sitter nu häktade för mordförsök.

Läs studenternas brev om mångkulturella Tjärna ängar

BORLÄNGEDen 28 september skrev utländska gäststudenter ett kritiskt brev till ledningen för Högskolan i Dalarna, Borlänge, om hur de vantrivs med att behöva bo på studentboendet som ligger i det ökända området Tjärna Ängar. Läs här brevet i sin helhet.

Miljöpartister vill stoppa lokala slöjförbud

INRIKESTvå miljöpartistiska riksdagsledamöter, den klaninröstade somaliskan Leila Ali-Elmi samt Camilla Hansén, har nyligen lämnat in en motion där det föreslås att riksdagen skall ge uppdrag till regeringen att skapa en skyddsmekanism för religionsfrihet som kan hindra kommuner att införa lokala slöjförbud. De två miljöpartisterna menar att begreppet frihet dessutom måste börja problematiseras mer, om det exempelvis bara är den västerländska definitionen av kvinnans frihet som skall gälla i Sverige.

Hemkonservering – en värdefull kunskap som borde återerövras

HEM & HUSHÅLLI vårt moderna tidevarv har vi ofta föraktat och skrattat åt gamla tiders metoder och utrustning. När de moderna spisarna kom, försvann vedspisarna från köken. När kylskåp och frys gjorde sitt inträde i hemmen glömdes de gamla metoderna med bland annat kokkonservering bort. Det var ju så gammaldags och omodernt. Men faktum är att den gamla kunskapen när det gällde att förvara sin mat under en väldigt lång tid slår våra frysmetoder med hästlängder.

Nybyggda lägenheter skall gå till bidragstagare – svenskar skall betala

INRIKESKommunstyrelsen i Malmö har beslutat om att var femte nybyggd hyresrätt i staden skall öronmärkas för personer med försörjningsstöd eller gå direkt till bostadssociala insatser. Resultatet väntas bli mer invandrare i nybyggda områden vilket antas främja integrationen.

Gå till arkivet

Send this to a friend