Skip to Content

Härliga dueller. Mariestads tidning skrev en artikel om ensamkommande barn som deltog i skolans idrottsdag. Ett år senare våldtog en av asylsökarna i artikeln en skolkamrat på samma arena.
INRIKES

Solskensartikel om flyktingbarn blev nattsvart notis

PappersupplaganNya Tider v. 07

”Härliga dueller i solen”, skrev Mariestads tidning i maj 2016, i ett reportage i lokaltidningen om ensamkommande flyktingbarn som deltog i skolans idrottsdag på Gullmovallen. Ett år senare blev det istället en fasansfull barnvåldtäkt när en av asylsökarna i artikeln våldtog sin skolkamrat på samma idrottsarena. Men det valde tidningen att inte skriva om.

Publicerad: 18 februari, 2018, 19:17

  • Svenska

Läs även

Dawit Tesfealem Tesheye, medborgare i Eritrea, dömdes den 18 januari i år av Skaraborgs tingsrätt för våldtäkt mot barn. Han är en av många asylsökande män som uppgett att han är under 18 år. Gullspång har tagit emot rekordmånga och i kommunen finns totalt tre boenden för ensamkommande. Detta har inneburit ”härliga möten”, enligt lokaltidningen i Mariestad, som i maj 2016 skrev om bland annat Dawits dueller på kommunens idrottsdag.

Lokaltidningen kunde inte låta bli att kommentera de ensamkommandes vinster i idrottstävlingarna och resultatlistan talar sitt tydliga språk. Det är genomgående arabiska och afrikanska namn bland segrarna, något som får sin förklaring av lokaltidningens bild från idrottsdagen. De ensamkommande männen tävlar mot barn som ser betydligt yngre ut.

Våldtog på idrottsplatsen för ”härliga dueller”

I juni 2017 var Dawit Tesfealem Tesheye återigen på Gullmovallen. Denna gång var det dock natt. På läktaren satt en svensk flicka som nyss hade fyllt 14 år tillsammans med sina kompisar. Flickan var mycket berusad och hade kräkts, fallit omkull och blivit liggande okontaktbar. När Dawit Tesfealem Tesheye kom till idrottsplatsen fick han och hans kamrater syn på tjejgänget. Han drog med sig flickan till ett utvisningsbås där han hade sex med henne i hennes berusade tillstånd.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Bo39

    Att mänskligheten utvecklas framlänges, förutsätter att det är i kraft av sina förtjänster man vinner terräng och inte i kraft av sina tillkortakommanden.

    Mera noga räknat: När den årliga merkostnaden är 300 miljarder för våra runt två miljoner nysvenskar, – jämfört med om motsvarande invandring varit av folk vars närvaro här motiverades av en anställning, – är den genomsnittlige skattebetalarens årliga merkostnad för denna sorts stöd till behövande runt 60 000kr. Var och en av dessa 5 miljoner skattebetalare betalar då alltså 60 000kr/år för att 0,4 individer skall ha det bättre än där de hör hemma.
    100kr/månad till ett fadderbarn gör stor skillnad menas det och 60 000kr räcker alltså till 50 fadderbarn. – 300 miljarder/år räcker till 250 miljoner fadderbarn.

Elev tvingades ta av kristet kors vid skolfotograferingen – muslimska invandrarflickor fick ha slöjan på

INRIKESI slutet av augusti, i samband med den årliga skolfotograferingen, tvingades en manlig 15-årig elev att ta av sig sitt kristna kors i form av ett halssmycke. Fotografen ansåg att korset skulle kunna upplevas som kränkande av elever med annan trosuppfattning. Detta gällde dock inte muslimska elever, vilket betydde att slöjan fick sitta kvar på invandrarflickornas huvuden. Händelsen är nu anmäld till Diskrimineringsombudsmannen, och den ansvariga fotofirman säger i en intervju med Nya Tider att fotografen som var på skolan vid det aktuella tillfället nu är avskedad.

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

VIDEOVávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

Gäng belägger boende med utegångsförbud

BROTTI augusti uppmanade kriminella grupperingar boende i Tensta att inte vistas ute, och hotade dem med våld om de inte åtlydde utegångsförbudet. Händelsen i Tensta inträffade samtidigt som kriminella upprättade vägspärrar i Hammarkullen utanför Göteborg.

Ludvig, 14, brutalt misshandlad av f.d. SVT-chefens flyktingbarn

BROTT & KRIMINALFALL14-årige Ludvig blev i våras påhoppad och misshandlad av en syrisk invandrare som går på samma skola. Han berättade den 13 oktober om händelsen i SVT:s ”Veckans brott”. I programmet nämndes dock varken att gärningsmannen är invandrare eller att han är fosterbarn till före detta SVT-chefen Eva Hamilton.

Borås: 16-årig pojke skjuten i bröstet med hagelgevär – två jämnåriga invandrare häktade

BROTT & KRIMINALFALLEn 16-årig pojke blev skjuten i bröstet med ett hagelgevär i ett naturområde i utkanten av Borås. Innan dess ska han ha tvingats att ta av sig kläderna och försökt fly genom att hoppa i vattnet. Två jämnåriga ynglingar med bakgrund i Mellanöstern sitter nu häktade för mordförsök.

Läs studenternas brev om mångkulturella Tjärna ängar

BORLÄNGEDen 28 september skrev utländska gäststudenter ett kritiskt brev till ledningen för Högskolan i Dalarna, Borlänge, om hur de vantrivs med att behöva bo på studentboendet som ligger i det ökända området Tjärna Ängar. Läs här brevet i sin helhet.

Miljöpartister vill stoppa lokala slöjförbud

INRIKESTvå miljöpartistiska riksdagsledamöter, den klaninröstade somaliskan Leila Ali-Elmi samt Camilla Hansén, har nyligen lämnat in en motion där det föreslås att riksdagen skall ge uppdrag till regeringen att skapa en skyddsmekanism för religionsfrihet som kan hindra kommuner att införa lokala slöjförbud. De två miljöpartisterna menar att begreppet frihet dessutom måste börja problematiseras mer, om det exempelvis bara är den västerländska definitionen av kvinnans frihet som skall gälla i Sverige.

Hemkonservering – en värdefull kunskap som borde återerövras

HEM & HUSHÅLLI vårt moderna tidevarv har vi ofta föraktat och skrattat åt gamla tiders metoder och utrustning. När de moderna spisarna kom, försvann vedspisarna från köken. När kylskåp och frys gjorde sitt inträde i hemmen glömdes de gamla metoderna med bland annat kokkonservering bort. Det var ju så gammaldags och omodernt. Men faktum är att den gamla kunskapen när det gällde att förvara sin mat under en väldigt lång tid slår våra frysmetoder med hästlängder.

Gå till arkivet

Send this to a friend