Skip to Content

Finansmannen Daniel Sachs är vd för Proventus och har en lång bakgrund av att bekämpa motståndet mot massinvandring från tredje världen. Bilden är från presskonferensen när Chatham House släppte sin rapport om hur man bäst bekämpar invandringskritiska partier år 2011, som Sachs personligen tagit initiativ till. Foto: Chatham House
INRIKES

Soros förlängda arm i Sverige får topptjänst av Löfven

PappersupplaganNya Tider v. 51-52

Finansmannen Daniel Sachs, styrelseledamot i George Soros stiftelse Open Society och aktiv i påverkanskampanjer för att motverka invandringskritik inför det förra riksdagsvalet, har utnämnts till ledamot i Nationella innovationsrådet av statsminister Stefan Löfven.

Publicerad: 20 december, 2019, 14:26

  • Svenska

Läs även

Daniel Sachs, 49, tar plats som ledamot i Nationella innovationsrådet och får därmed ytterligare en plattform för att påverka samhället.
Sachs är sedan tidigare känd som vd för investmentbolaget Proventus som äger bland annat konsthallen Magasin 3 och Judiska teatern. Han har en bakgrund i riskkapitalbolaget Segulah, som stöder den svenskfientliga stiftelsen Expo.

År 2011 släppte den globalistiska tankesmedjan Chatham House en rapport med titeln Right Response: Understanding and Countering Populist Extremism in Europe (Rätt svar: att förstå och motverka populistisk extremism i Europa). Avsikten var uttryckligen att bekämpa motståndet mot massinvandring från tredje världen.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • lobotomized

    OT: Nu har mer än 100 counties och cities i delstaten Virginia, ungefär säa mânga som det finns, anslutit sig till försvaret av konstitutionen och kommer vägra vapenregistrering och konfiskering av vapen, vilket den nya delstatsregeringen som vann valet i somras (konstaterat valfusk men sopat under mattan) sagt sig komma genomföra. Sheriffer har sagts sig vara beredda att ge medborgarna polisiära (typ citizens arrest mm) och patriotiska rättigheter om de av delstaten skulle frântas sina konstitutionella rättigheter (sâsom vapeninnehav). Detta är en mycket stark reaktion men ocksâ farlig, Virginias delstatsgräns anknyter till Washington och guvernören har hotat att ställa upp med Nationalgardet för att genomföra sina politiska beslut (med närheten till administrationen i Washington och Nationalgardet skulle man kunna tänka lite längre). En krutdurk. https://www.foxnews.com/politics/virginia-counties-cities-gun-sanctuary

  • Dacke

    Antar att i finansmannens Daniel Sachs arbete ingår inte bara att registrera invandrarkritiker, utan även klimatkritiker? Men det är kanske underförstått, förmodar jag?

  • Bergeloo

    löven är farlig för landet samt innevånarna inse det

Rekordinvandringen fortsätter: 75 000 nya medborgarskap under 2019

REPORTAGEInvandringen minskar, hävdar regeringen – men de ljuger. Under 2019 slogs ett nytt rekord i svensk invandringshistoria då nästan 75 000 nya medborgarskap delades ut. Antalet nya uppehållstillstånd var samtidigt det femte största i svensk historia. Under 2010-talet beviljades totalt 1,2 miljoner uppehållstillstånd och en halv miljon svenska medborgarskap.

Granskningsnämnden friar inslag i barnprogram

INRIKESI ett musikinslag i SVT:s morgonprogram för sommarlovslediga barn framförde en 16-årig hiphopartist en låt där hon romantiserade en kriminell livsstil och att vara ihop med en kriminell pojkvän. Klippet anmäldes hela 160 gånger av olika privatpersoner som upprördes över vad man menade var ett starkt skadligt inslag eftersom målgruppen var unga barn. Nu har Granskningsnämnden valt att fria inslaget helt.

Alexander Bard till attack mot DN:s hets mot oliktänkande

INRIKESDagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski menar att det är förkastligt att Alexander Bard, eftersom han deltagit i en debatt arrangerad av Palaestra Media, får förekomma i TV4. Alexander Bard skriver i en motattack att Wolodarski är yttrandefrihetens fiende och att denne bör ställas inför rätta.

Akut regeringskris kan utlösas av oppositionens uppgörelse om statens budget

INRIKESDe fyra oppositionspartierna, M, KD, V och SD lägger imorgon fram ett förslag till riksdagens finansutskott som kan stjälpa regeringen Löfvén. I veckans nummer av papperstidningen beskrivs bakgrunden till problemet och imorgon tar oppositionen det steg som rimligen bör utvecklas till en regeringskris, om ingenting nytt händer innan dess.

Socialdemokratisk riksdagsledamot attackerar AfS: ”Nyfascistiskt, rasistiskt parti med skumma kopplingar till Ryssland”

INRIKESDen socialdemokratiske riksdagsledamoten Olle Thorell öser politiskt korrekta skymford mot Alternativ för Sverige i ett inlägg på sociala medier. Han uppmanar också människor att inte bry sig om det allt mer invandringskritiska debattklimatet i Sverige. ”Om man bygger hela sin analys på hur debattklimatet är så får man fel uppfattning”, skriver socialdemokraten.

”Näthatsgranskaren” erbjuder Joakim Lamotte en förlikning

INRIKESEn kvinna dömdes nyligen för förtal efter att ha delat ett facebookinlägg av Joakim Lamotte som handlade om Tomas Åberg, även känd som ”Näthatsgranskaren”. Hon vill överklaga till Hovrätten, men i väntan på dom har Åberg erbjudit Joakim Lamotte en förlikning, i utbyte mot att inte förtalsanmäla ytterligare tusentals av Lamottes följare som också har delat inlägget. Lamotte har nu via sin facebooksida avvisat erbjudandet.

Nya schweiziska tvåvåningstågen DOSTO hos Mälartåg och Upptåget

INRIKESEn julklapp till de hårt prövade jobbpendlarna i Mälartrafiksområdet kom i mitten av december. Tvåvåningstågen DOSTO, som utvecklats av Schweiziska Stadler, provkördes under hela 2019 innan Mälartåg och operatören SJ vågade sätta dem i reguljär trafik. De accelerationsstarka tågen erbjuder en mycket angenäm resa.

Har du koll på de nya lagarna? Här är de viktigaste ändringarna

INRIKESVid årsskiftet började ett antal nya lagar att gälla. En ny brottsrubricering införs, värnskatten avskaffas och flera myndigheter får ökade möjligheter att bedriva kameraövervakning. Nya Tider går igenom de viktigaste lagändringarna.

Gå till arkivet

Send this to a friend