Skip to Content

Finansmannen Daniel Sachs är vd för Proventus och har en lång bakgrund av att bekämpa motståndet mot massinvandring från tredje världen. Bilden är från presskonferensen när Chatham House släppte sin rapport om hur man bäst bekämpar invandringskritiska partier år 2011, som Sachs personligen tagit initiativ till. Foto: Chatham House
INRIKES

Soros förlängda arm i Sverige får topptjänst av Löfven

PappersupplaganNya Tider v. 51-52

Finansmannen Daniel Sachs, styrelseledamot i George Soros stiftelse Open Society och aktiv i påverkanskampanjer för att motverka invandringskritik inför det förra riksdagsvalet, har utnämnts till ledamot i Nationella innovationsrådet av statsminister Stefan Löfven.

Publicerad: 20 december, 2019, 14:26

  • Svenska

Läs även

Daniel Sachs, 49, tar plats som ledamot i Nationella innovationsrådet och får därmed ytterligare en plattform för att påverka samhället.
Sachs är sedan tidigare känd som vd för investmentbolaget Proventus som äger bland annat konsthallen Magasin 3 och Judiska teatern. Han har en bakgrund i riskkapitalbolaget Segulah, som stöder den svenskfientliga stiftelsen Expo.

År 2011 släppte den globalistiska tankesmedjan Chatham House en rapport med titeln Right Response: Understanding and Countering Populist Extremism in Europe (Rätt svar: att förstå och motverka populistisk extremism i Europa). Avsikten var uttryckligen att bekämpa motståndet mot massinvandring från tredje världen.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • lobotomized

    OT: Nu har mer än 100 counties och cities i delstaten Virginia, ungefär säa mânga som det finns, anslutit sig till försvaret av konstitutionen och kommer vägra vapenregistrering och konfiskering av vapen, vilket den nya delstatsregeringen som vann valet i somras (konstaterat valfusk men sopat under mattan) sagt sig komma genomföra. Sheriffer har sagts sig vara beredda att ge medborgarna polisiära (typ citizens arrest mm) och patriotiska rättigheter om de av delstaten skulle frântas sina konstitutionella rättigheter (sâsom vapeninnehav). Detta är en mycket stark reaktion men ocksâ farlig, Virginias delstatsgräns anknyter till Washington och guvernören har hotat att ställa upp med Nationalgardet för att genomföra sina politiska beslut (med närheten till administrationen i Washington och Nationalgardet skulle man kunna tänka lite längre). En krutdurk. https://www.foxnews.com/politics/virginia-counties-cities-gun-sanctuary

  • Dacke

    Antar att i finansmannens Daniel Sachs arbete ingår inte bara att registrera invandrarkritiker, utan även klimatkritiker? Men det är kanske underförstått, förmodar jag?

  • Bergeloo

    löven är farlig för landet samt innevånarna inse det

Forskare i upprop mot regeringens hantering av coronasituationen

INRIKESSex svenska forskare kräver nu att regeringen omedelbart vidtar åtgärder för att motverka spridningen av coronasmittan, och lyfter bland annat fram Sydkoreas framgångsrika linje att spåra, testa och behandla. Även i Norge reagerar smittskyddskunniga på Sveriges agerande.

Socialkontor slogs sönder – personalen på flykt

INRIKESEn man gick till våldsamt angrepp mot socialkontoret i småländska Högsby fredagen den 20 mars. Flera andra personer skall samtidigt ha uppträtt hotfullt, uppger Barometern. Personalen tog till flykten i bilar.

UD flög hem svenska medborgare från Marocko – andra utlandssvenskar får klara sig själva

INRIKESTorsdagen den 19 mars landade två fullastade plan från flygbolaget Norwegian på Arlanda. Med sig hade de svenska medborgare som UD hade beslutat flyga hem från Marocko. När Nya Tider når UD:s presstjänst vill man absolut inte bekräfta de uppgifter som cirkulerar, nämligen att det skulle röra sig om marockanska araber som varit och semestrat i sitt gamla hemland.

SVT:s Rapportsändningar textas nu på arabiska

INRIKESNu har SVT beslutat att på grund av coronakrisen börja texta Rapports nyhetssändningar på arabiska. Inledningsvis handlar det om en sändning per dag, uppger SVT på sin hemsida. När Nya Tider lyckas få reda på vem inom SVT nyheters ledningsgrupp som har kommit med initiativet att börja textningen på arabiska väljer SVT att lägga locket på.

Svenskfödd arab som anser sig vara iranier dömd för ofredande mot AfS-möte

Under sin valturné 2018 drabbades uppstickarpartiet Alternativ för Sverige (AfS) av en rad trakasserier och angrepp från invandrare och vänsterextremister. Ett av trakasserierna fick sin upplösning då Ali Al-Hadad, 19, nyligen dömdes till dagsböter för ofredande.

Bakläxa för DO: Högljudda romer diskriminerades ej – Men att övervaka snatteridömda romer är olagligt, slår Göta hovrätt fast.

INRIKESI ett mål mot butiken Sagoland i Linköping bestämde Linköpings tingsrätt förra året att tre romer skulle få totalt 75 000 kronor i skadestånd för att personalen övervakat dem inne i butiken. Göta hovrätt river nu upp domen då det inte står klart att personalen faktiskt övervakat romerna. Att göra det hade varit straffbart, slår hovrätten fast, trots att romerna är dömda för snatteri både före och efter händelsen.

Marockan mördade sin hyresvärd – utvisas inte

INRIKESFör knappt ett år sedan hittades en ung kvinna från Marocko död i en lägenhet i Stockholm. Hon hade knivhuggits till döds, troligen inför ögonen på sin ettårige son som hade lagt sig att sova ovanpå sin mammas döda kropp när polisen anlände. Hennes landsman Abdelali El Hachimi, 34, som varit inneboende hos offret och hennes make, dömdes nyligen av Svea hovrätt till livstids fängelse för mordet – men utan något utvisningsyrkande från åklagaren.

Somalier kräver språklig särbehandling

INRIKESI coronakrisens spår börjar nu bland annat somalier ställa krav på språklig särbehandling när exempelvis kommunala bostadsbolag ändrar sina besöksrutiner för hyresgästerna. Ett exempel på detta är Uddevallahem i västra Sverige. Det allmännyttiga bostadsbolaget har nu tillmötesgått kraven från både araber och somalier, något som kundservicechef Lisa van Brée försvarar när Nya Tider når henne för en intervju.

Gå till arkivet

Send this to a friend