Skip to Content

Finansmogulen George Soros, 89, känd för sitt globala nätverk som försöker påverka politiken i hela världen, har hittills lagt över 50 miljoner dollar på att hjälpa Joe Biden att besegra Donald Trump i höstens presidentval. Foto: Niccolò Caranti/Wikimedia
USA

Soros ger 52 miljoner dollar för att påverka USA-valet

PappersupplaganNya Tider v. 33

Finansmiljardären George Soros, 89, skänker rekordsumman 52 miljoner dollar, motsvarande nästan en halv miljard svenska kronor, till verksamheter knutna till Demokratiska partiet inför presidentvalet. Samtidigt stöder Soros även kampanjer för poströstning, något som anses gynna Demokraterna och som republikaner fruktar kommer att leda till omfattande valfusk, samt kampanjer för att få fler icke-vita väljare till valurnorna vilket även det gynnar Demokraterna.

Publicerad: 12 augusti, 2020, 15:26

 • Svenska

Läs även

Den vänsterliberale finansmogulen George Soros har skänkt 52 miljoner dollar, motsvarande 453 miljoner svenska kronor, till verksamheter kopplade till Demokratiska partiets valrörelse. Med tre månader kvar till valet är det redan ungefär dubbelt så mycket som han spenderade för att påverka valet 2016, då Demokraterna förlorade trots Soros insatser och Donald Trump blev vald.

Vid ett tal på World Economic Forum i januari 2020 sade George Soros att ”världens framtida öde” hänger på utgången av presidentvalet. Han uttryckte därvid ett starkt hat mot Donald Trump som han anser vara en ”auktoritär ledare” och ”bedragare”. Nu har han alltså satt kraft bakom orden och storsatsar på att påverka valutgången.

Köpta val

Donationerna kommer till stor del genom Democracy PAC, som Soros skapade förra året för att pumpa in pengar i andra vänstergruppers kassa­kistor. En granskning av neokonservativa tidningen Washington Free Beacon visar att denna PAC (Political Action Committee) har spenderat 17 miljoner dollar på valrelaterade verksamheter bara under det senaste kvartalet, och totalt 48 miljoner dollar. Soros har skänkt ytterligare 4 miljoner direkt till Demokraternas kampanjer och kommittéer. Totalsumman 52 miljoner är mer än dubbelt så mycket som Soros spenderade inför förra valet: 25 miljoner enligt israeliska tidningen Haaretz.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • birgerr

  han försökte med samma sak i ungern men fidez sparkoade ut honom från lande han grävde redovisning var pengarna kom ifrånt

  • Swatch

   Han var väldigt nära att råka illa ut. Ingen djävlas med Ungern.

 • Dacke

  För ett par dagar sedan lanserade Fredrik Reinfeldt sin bok där han säger att Trump är ett hot emot demokratin? Att George Soros hatar Donald Trump är förståeligt eftersom han står i vägen för den globala agenda som finansoligarkin stakat ut sedan 75 år. Bakom Soros står hela västvärldens finanselit, Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Rothschild, Rockefeller, Kelloggs, Ford Fundation m.m m.m Reinfeld påstår att Trump är ett “hot” emo demokratin, men blundar för de krafter som är det verkliga hotet? Fredrik Reinfeldt sålde sig för några “silverpenningar” åt den amerikanska bankmaffian och kan med rätta kallas landsförrädare som borde spärras in. Donald Trump är den sista barrikaden emot den världsregering (FN) som globalisterna har i sikte. I vårt land är det främst huset Bonnier som tillsammans med Wallenberg undanhåller all positiv information om Trump? Tror inte så många vet att Wallenberg och Bonnier haft ett mycket nära samarbete i 130 år? Varför inte ställa sig frågan om hur mycket satsar Wallenberg i Demokraternas kampanj?

  • Swatch

   Och det är helt Ok – i sann kommunistisk anda att muta sig fram till en önskad president.
   En som är bara till namnet är presidenten av USA. En sann marionett, modell muslimen Ubama.
   Denna där Soros har gett djävulen ett ansikte och jag hoppas verkligen att han får vad han förtjänar.
   Ingen kan besegra folket – inte ens med en djävla massa stulna dollar – -som Soros gör.

 • Peter Dalin

  Vänstern och kapitalet sitter i samma båt vem kunde ha anat det

 • Snappherren

  Trump borde konfiskera Soro-pengar så att det räcker till den förstörelse som BLM har ställt till med i städerna runt om USA.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Europeiska unionens riktlinjer presenteras av ordföranden Ursula von der Leyen

UTRIKESUnder onsdagen klargjorde den förra tyska försvarsministern och numera kommissionens ordförande Ursula von der Leyen unionens riktlinjer i flera viktiga frågor. Dessa åtaganden förpliktigar de 27 medlemsstater till lydnad och följsamhet. De flesta förväntade sig migrationsfrågor som huvudtema, men tyngdpunkten låg på klimatåtaganden.

Blommor inom vår kultur

KULTURNu nalkas sommaren sitt slut och hösten står för dörren, men kvar har vi våra minnen av sköna soliga sommardagar, med ljuvligt fågelkvitter och vackra väldoftande blommor, vissa anspråkslösa och andra mer utmärkande och färgstarka. Blommor har i alla tider haft stor betydelse för människan. Ett liv utan blommor skulle vara svårt att föreställa sig. Att prata om kultur men inte nämna våra blommors inflytande över våra liv skulle inte vara rätt.

Hånade Trump fallna soldater?

UTRIKESDen 3 september publicerade det amerikanska månadsmagasinet The Atlantic en artikel som anklagade Donald Trump för att ha fällt nedsättande kommentarer om stupade soldater. Historien plockades omgående upp av liberala amerikanska medier och återgavs av samtliga svenska systemmedier som ett faktum. Ingen inspelning har dock presenterats av de påstådda kommentarerna, och många motsäger berättelsen.

Storbritannien ser ut att lämna EU utan avtal – Boris Johnson sätter press på EU

ANALYSSjälvgoda EU-potentater skrattade åt Storbritannien och Brexit för några år sedan. Man markerade tydligt att britterna skulle komma att få betala mycket mer i avgift till EU om man stod utanför. I förhandlingarna efter Brexit, som blev verklighet den 31 januari i år, om ett frihandelsavtal mellan parterna har EU fortsatt att agera som om Storbritannien inte klarar sig utan ett frihandelsavtal. Storbritannien förbereder sig därför för ett avtalslöst tillstånd, med stöd av WTO-reglerna.

Donald Trump vill rensa ut ”kritisk rasteori”

USADen amerikanske presidenten har nu utfärdat direktiv för att rensa myndigheter från inslag av pseudo­vetenskapen ”kritisk rasteori”, som han menar är anti-amerikansk och skapar splittring. Myndigheterna ska ta reda på om de låter sina anställda genomgå sådana kurser och använda de lagliga medel som finns för att styra skattepengar i annan riktning.

Forskare slår larm: Svenskar i minoritet om 45 år

INRIKESFolkutbytet är nu långt gånget i kommuner över hela landet. Nya Tider har granskat siffror från SCB som visar härkomsten hos de som föddes under 2019. Det visar sig att i hela 18 kommuner är barn till två svenskfödda föräldrar i minoritet. Minoritetssituation bland nyfödda råder nu i stora städer som Malmö, Helsingborg och Eskilstuna, men även i landsbygdskommuner som Lessebo, Hylte och Fagersta. ”Min forskning visar att svenskar är i minoritet år 2065, om 45 år. Omkring nästa sekelskifte blir muslimer den största befolkningsgruppen i Sverige”, säger Kyösti Tarvainen, PhD och docent emeritus i systemanalys vid Aalto-universitetet i Helsingfors.

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

USADen amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Gå till arkivet

Send this to a friend