Skip to Content

President Trump talar inför militär personal vid sitt öppningstal. Foto: Stillbild Youtube
UTRIKES

Space Force : President Trump inviger officiellt USA:s rymdstyrkor

Digital utgåva

2018 höll Trump ett tal i San Diego där han uttryckte behovet av en ”Space Force”, en rymdstyrka. Han hånades vid tillfället, men nu är det alltså officiellt. Bakgrunden är en ökad kinesisk och indisk närvaro i rymden, förutom Rysslands långa historia av rymdfärder, med åtföljande militära hot.

Publicerad: 22 december, 2019, 20:41

  • Svenska

Läs även

Det är det första nya vapenslaget i USA på 70 år, och är för tillfället underställd flygvapnet. Vid sitt öppningstal förklarade Trump att rymden är ”världens senaste konfliktområde”. Avsikten med styrkan är alltså att försäkra sig om ett ”rymdherravälde”. Han förklarade också att USA leder, men att ledningen är för liten. ”Snart kommer vi att leda stort”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    ”Det är som att kasta pengarna i sjön” sa folk när USA påbörjade satellitprogrammet under 60 talet? ”Varför inte satsa pengarna på jorden istället” var det många som tyckte? Idag vet vi att varje satsad dollar har givit minst 14 tillbaka och det fortsätter generera mer arbeten och skatteintäkter. I vårt land var det många som ansåg att det var en dålig ide med att bygga den svenska järnvägen, eftersom det var fattiga tider? Utan den hade vi fortfarande varit fattiga. När det görs stora investeringar i nya projekt och teknologi, för det med sig en spin-off-effekt och ingen kan därför föreställa sig inom vilka områden det blir? Dom som skrattade åt Trump 2018 är samma människor som skrattade åt satellitprogrammet på 60 talet och Sverige i mitten av 1800 talet. Under de svåra åren i början på 30 talet byggdes Hooverdammen som förser kalifornien med el-ström och även bevattnar de stora fruk-grönsaksodlingarna med vatten. Dessutom har dammen skapat miljontals arbeten och fortsätter göra så.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Det mongoliska böldpestutbrottet nu också upptäckt i Kina

UTRIKESKina har rapporterat ett fall av böldpest i inre Mongoliets autonoma region. Nyheten sammanfaller med en rapport från den angränsande Mongoliska republiken där hälsomyndigheterna har identifierat två fall.

Gå till arkivet

Send this to a friend