Skip to Content

Ylva Johansson Arkitekt och fil. mag.
KRÖNIKA

Spegel spegel på väggen där, säg vem som vackrast i världen är

Publicerad: 20 november, 2020, 20:34

 • Svenska

Läs även

Inga människor jag möter i dag verkar förstå att vi behöver varandra, bara för att vi är människor. Verkligheten är som den är och det var gud som skapade den och styr den. Alternativt för ateisten så kan vi säga att något hade en avsikt med the Big Bang. Det kan ha varit en fritt svävande tanke, ifrån något parallellt universum, vem vet. Hur som helst så är människan en del av denna komplicerade metafysiska verklighet, men vi är också människor med allt vad det innebär.

Vi kan inte göra om människor, de är som de är, precis som världen. Gud lade i alla fall in gemenskapen i sin plan, annars hade vi kunnat leva som eremiter allihop. Gud ville inte att vi skulle bli ensamma, det är emot vår natur att vara ensamma. Konfucianismen tycker i alla fall det och jag med den.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Ylva Johansson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Nog så sant! Ja, det är en bra fråga, vart är vi på väg? Det behövs ingen större intelligens för att förstå att vi sakta men säkert är inne på en väg som slutligen brutit ned människovärdet till daggmaskens nivå? Människan fråntas sina möjligheter till kreativa lösningar, utan trampar på i okunnighetens fotspår som historielösa politiker stakat ut. Vi hör dagens EU-politiker som vill upphäva demokratin för ”klimatets skull”? Resultatet blir det väntade, en återgång till 1850 talet – till att börja med.

 • RL, Vallentuna

  Tja..man väljer ju umgänge mer noggrant numera.
  Förhärdade sossar som vägrar talas tillrätta – går bort.
  Miljötokar är bara för jobbiga…
  Liberaler –nej tack..
  Center-Stollar..nä !!hahahaha Lille Uffes gäng ?? Nej…Ha-ha !! Carl Bildt och Reinfeldt får sitta och vara dryga mot varandra.

  I mitt uppdrag som vice värd kollar jag väldigt noga numera för att undvika människor som motarbetar allt sunt förnuft. Kollar precis alla sociala medier…arbetsplats ..olika engagemang…

  Faktum är att en utländsk student kan vara helt OK åsiktsmässigt —och helt fri från PK.

 • birgerr

  intressant berättelse

Solidaritet – ett ord med dubbelmoraliska bottnar

KRÖNIKAVi uppmanas ofta av politiker att visa solidaritet. Det kan vara allt från Fredrik Reinfeldts ”öppna era hjärtan” till Ylva Johanssons ”tvingande solidaritet”. Men hur började det, och hur ser det i praktiken ut?

Vad är målet egentligen?

LEDAREI detta nummer berättar vi om de nya lagar som EU förbereder för att stoppa bilåkandet. Men det finns inte några alternativ. Hur föreställer man sig egentligen att samhället ska se ut, och kommer de som varnat för den totala samhällsomvälvning som skissas i Agenda 2030 att få rätt?

Presidentvalet i USA väcker minnen av valet 2018 – och ger farhågor inför framtiden

OPINION: KATERINA JANOUCHSkulle det verkligen vara så otroligt om delar av det amerikanska valet faktiskt var ett bedrägeri? Precis som det svenska valet 2018 kunde ha varit det. Veckans debattör Katerina Janouch menar att den som verkligen månar om demokratin borde inte ha något emot att man går till botten med de frågetecken som uppstått när Trump först haft överlägsen ledning i ett flertal delstater, men plötsligt, som på kommando, förlorat med hundratusentals röster.

Jan Myrdal gick alltid sin egen väg

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETÄntligen slipper vänsteretablissemanget Jan Myrdal, denne kontroversielle skriftställare som de formellt bugade sig för, men samtidigt i själ och hjärta avskydde eftersom han stod upp för de principer som de för länge sedan svikit.

Kejsarens nya kläder

KRÖNIKAEU-byråkrater i Bryssel har lovat att dela ut miljarder euro till sina medlemsländer, vilka har drabbats av följderna av coronaepidemin. Detta under förutsättning att länderna uppfyller vissa av EU redan i förväg fastställda villkor. Villkoren för att få ta del av EU:s utlovade miljardpaket är redan klubbade, men EU:s kassakista är fortfarande tom, för EU har inga egna pengar att dela ut.

Lilla hjärtat – IVO skjuter på fel myndighet

KRÖNIKA

USA:s maktmedia har bestämt sig för Biden – men det hjälper inte

OPINION: STIG BERGLUNDJoe Biden är inte ”President Elect”, oavsett vad den tjattrande klassen påstår. I USA administreras nationella val av counties – ungefär som kommunerna – medan valresultaten sammanställs och fastställs av respektive delstats kongress. Medierna utser inga segrare, vilket Al Gore fick lära sig. År 2000 var han till och med President Elect på riktigt i 36 dagar, tills han förlorade kampen om tre valdistrikt i Florida till George W. Bush. Så kan det gå. Det skriver analytikern Stig Berglund i veckans debattartikel, där han redogör för det juridiska läget efter presidentvalet i USA.

Peter Wolodarski, chefredaktör på DN, skällde ut SVT, och nu fick mycket riktigt inte Vávra Suk vara med i debatten. Stillbild: SVT

Den djupa staten är inte osårbar

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETPresidentvalet i USA har hamnat i fokus för kampen mellan folket och de ickevalda eliterna. Det avslöjar hur demokratins motståndare ser sig själva och hur långt de är beredda att gå för att klamra sig kvar vid makten. Men det visar också att de är långt ifrån osårbara.

Gå till arkivet

Send this to a friend