Skip to Content

”Spontana protester” mot president Trump, enligt systemmedierna. I själva verket är demonstrationerna arrangerade av välfinansierade vänstergrupper som får stöd från vänsterpolitiker och rika affärsmän, inte minst den ökände finanshajen och samhällsomstörtaren George Soros och hans nätverk av aktivistgrupper. Demonstrationerna kallas fredliga men präglas av aggressiv retorik och spårar ofta ur i våld. Foto: Wikimedia
USA

”Spontana protester” mot Trump iscensatta av globalisteliten

Efter att Donald Trump blev USA:s president har vänstergrupper hållit demonstrationer på många håll. Flera gånger har aktivisterna gått till våldsam attack mot Trump-anhängare och polis. Bakom vänstervåldet ligger organisationer som – i vanlig ordning – kan knytas till finansmogulen George Soros och andra i den globala finanseliten.

Publicerad: 10 mars, 2017, 22:29

  • Svenska

Läs även

Våldet mot Trumpanhängare började redan före valet. Den 11 mars tvingades Trump att ställa in ett planerat möte i Chicago på grund av våldsamma motdemonstrationer, vilket också var gatuvänsterns uttalade mål. Vänsteraktivister provocerade medvetet fram bråk vid Trumps möten och skyllde sedan på hans anhängare. En hotfull och aggressiv stämning kom att prägla hela valkampanjen, vilket vänstermedier skyllde på Trump.

Våldet mot Trumps anhängare fortsatte under hela valåret. I september misshandlades en 21-årig man i Los Angeles av en grupp svarta män bara därför att han bar en av de röda kepsar som Trumps anhängare ofta har. I Chicago blev en 49-åring misshandlad och släpad efter en bil av en annan grupp svarta. En 15-åring misshandlades i Maryland, en gymnasieflicka i San Francisco, en 45-åring i Connecticut, en hemlös svart kvinna i Hollywood, en 21-åring i Massa­chusetts… I samtliga fall var angriparna flera mot en ensam Trumpanhängare – verklig eller inbillad, och flera av dem måste uppsöka sjukhus.

Året avslutades med att en 18-årig vit man med förståndshandikapp kidnappades av fyra afroamerikaner i Chicago den 31 december. De torterade 18-åringen medan de ropade förolämpningar mot Trump och mot vita. Tortyren filmades och lades upp på Facebook i realtid. Vänstertidningen Salon försökte efteråt bortförklara det rasistiska angreppet genom att uppmana sina läsare att ”inte låta sig luras av rasisterna” när dessa pekade på gärningsmännens antivita hatiska uttalanden och hetsen mot Trump och satte överfallet i samband med Black Lives Matter-rörelsen – händelsen skulle enligt Salon istället tolkas som ett utslag av ”våld mot handikappade”.

Mestadels var dock dessa våldshandlingar spontana, även om gärningsmännen eggats på av massmedias hetskampanjer mot Trump. Sedan dess har det blivit allt mer organiserat, något vi tänkte titta närmare på i denna artikel.

”Motståndsrörelse” mot folkvald president

Efter att Trump vunnit presidentvalet började vänstern mobilisera. Demonstrationer hölls i ett flertal storstäder, bland annat New York, Boston och Chicago. Inte sällan blev de våldsamma.

Direkt efter att Trump svurit presidenteden blossade våldsamheter upp i Washington där maskerade ”antifascister” började vandalisera privat egendom. De krossade skyltfönster, satte eld på flera bilar och kastade sten och flaskor mot polisen, som svarade med tårgas och chockgranater. Sex poliser skadades och 217 demonstranter greps.

Sedan dess har demonstrationerna och våldet fortsatt. Delar av vänstern har börjat kalla sig ”motståndsrörelsen” och är öppna med att de tänker motsätta sig att valresultatet får genomslag i politiken.

”Det största problemet med att kalla oppositionen mot Trump en motståndsrörelse är att det de gör motstånd mot är resultatet av ett fritt, demokratiskt val”, skriver historikern Varad Mehta i liberalkonservativa National Review.

”Hela konceptet med den så kallade ’motståndsrörelsen’ är farsartat. Det antyder att Förenta staterna är en diktatur där motstånd inte kan bedrivas genom vanlig politik”, menar Joel B Pollak på Breitbart.

Men på det hela taget har ”motståndsrörelsen” mött förvånansvärt lite fördömanden, faktum är att stora delar av den breda vänsterrörelsen och inte minst vänsterliberala massmedier omfamnar den, även om man pliktskyldigast tar avstånd från våldet som följer i dess spår.

Flera Hollywoodkändisar har också gett denna ”motståndsrörelse” sitt stöd. Ex-president Barack Obama sade sig via en talesman vara ”upplivad” av ”engagemanget” som demonstranterna uppvisar, och via sin organisation Organizing for Action har han stött organiserandet av grupper som motsätter sig presidentens politik. Sist men inte minst har etablissemangsmedierna, med undantag för Fox News, tonat ned demonstrationernas våldsamma och antidemokratiska natur. En demonstration där en minoritet av deltagarna aktivt tar till våld medan majoriteten eggar på dem med aggressiva och hatiska slagord beskrivs således som ”mestadels fredlig” av etablissemanget.

Detta är en stark kontrast till hur Trump-anhängare har porträtterats av samma medier. Även flera framträdande liberala debattörer, inte minst Hillary Clinton själv, anklagade i hårda ordalag Donald Trump för att ”hota demokratin” då han i höstas sade att han inte tänkte acceptera valresultatet på förhand, eftersom han fruktade att motståndarsidan skulle fuska. Efter valet har sedan ”progressiva” grupper pumpat in pengar i en ”motståndsrörelse” med det uttalade målet att hindra presidenten från att genomföra de löften som fick honom vald.
Vänstergrupper har rentav sagt att de vill göra landet ”ungovernable”, alltså att göra det omöjligt för myndigheterna att göra sitt jobb.

Slagordet har synts vid demonstrationer, och en hemsida med namnet Ungovernable 2017 bidrog till organiseringen av kravallerna den 20 januari och organiserar nu fler protester. Att göra landet ”ungovernable” är en viktig del av standardmallen för våldsam kommunistisk revolution och har använts av terroristgrupper med tusentals liv på sina samveten i bland annat Sydamerika och Afrika.

Berkeleykravallerna

Den 2 februari var det meningen att Milo Yiannopoulos skulle hålla tal på Universitetet i Berkeley, Kalifornien, dit han bjudits in av universitetets republikanska förening. Yiannopoulos är en politisk provokatör med vass tunga som gör narr av politisk korrekthet, skriver krönikor för konservativa Breitbart och stödde Trump i valet. Han är även jude och homosexuell, något han gärna skämtar kring i sina tal.

Vid tiden för det planerade talet samlades omkring 1 500 vänsteraktivister på universitetets campus för att stoppa ”fascisten” Milo. De höll upp banderoller med budskap som ”Inga trygga rum för rasister” och ”Detta är krig”. Ett par timmar innan talet skulle hållas bröt kravaller ut. Demonstranterna startade bränder nära universitetets bokhandel och vandaliserade studentlägenheter som höll på att byggas. En kvinna klädd i en röd Trump-keps blev pepparsprejad i ansiktet medan hon intervjuades av tv-kanalen KGO.

REVOLUTIONSROMANTIK.
Många av vänstergrupperna identifierar sig själva som Antifa (Antifascistisk aktion) och använder en retorik som hämtats från blodiga kommunistrevolutioner i Sydamerika och Afrika. Den amerikanska högern har stor våldspotential, bland annat via beväpnade milisgrupper på landsbygden, men är svagare i storstäderna och har inte samma tradition av att göra uppror och ”erövra gatorna”. Hittills har vänstern således fått agera utan att möta organiserat motstånd.
Foto: Occupy Oakland/Twitter

Minst 150 personer, varav många maskerade och svartklädda ”antifascister”, gick till attack mot byggnader, poliser och personer som de uppfattade som anhängare till den folkvalde presidenten. Stenar, knallskott och molotovcocktails användes. Sex personer skadades varav flera misshandlades av demonstranterna. En förmodad Trumpanhängare slogs medvetslös med spadar av en grupp svartklädda män och blev liggande på gatan.

Milo Yiannopoulos fick evakueras från universitetsområdet av polisen, och hans tal ställdes in. Vänsterpöbeln jublade när de fick beskedet av polisen och övergick genast till att fira och spela musik i högtalare.
Yiannopoulos sade själv efteråt att han måste vara världens sämsta ”fascist” och ”rasist”, med tanke på hur många svarta han haft sex med. Det visar även på att demonstranterna egentligen är ute efter något helt annat än vad deras slagord säger. I media gavs dock de maskerade antidemokraterna fördelaktig behandling.

Reportern Julia Carrie Wong skrev i The Guardian om att protesterna först var fredliga och intervjuade maskerade antifascister som fick ge sin syn på händelsen utan kritiska frågor. Washington Posts David Weigel skrev om hur upploppen visade att ”högern och vänstern livnär sig på varand­ras radikalisering” – där högerns radikalisering tydligen bestod i att åhörare vid tidigare tal burit Trump-kepsar.

Robert Reich, arbetsminister under Bill Clinton och numera lärare vid Berkeley, lanserade i en diskussion på tv-kanalen CNN konspirationsteorin att Breitbart och Milo Yiannopoulos i hemlighet var i maskopi med upploppsmakarna, med målet att ge Trump en förevändning för att dra in den statliga finansieringen av universiteten. Flera vänstertidningar och universitetets officiella Twitterkonto spred teorin vidare.

Soros kopplas till protesterna

Nya Tider har tidigare bland annat berättat om hur finansmogulen George Soros sponsrar den svarta aktiviströrelsen Black Lives Matter (NyT v34/2016) och om hans inblandning i flera ”färgrevolutioner” i Östeuropa (NyT v36/2016). Inte helt oväntat ingår de grupper som organiserade protesterna vid Berkeley också i det nätverk av aktivistorganisationer som sponsras av Soros.

TORTERADE FÖRSTÅNDSHANDIKAPPAD. På nyårsaftonen kidnappade fyra afroamerikaner en förståndshandikappad, vit 18-åring och plågade honom medan de ropade saker som ”Fuck Trump” och ”Fuck White people”. Konservativa debattörer har spekulerat i hur systemmedierna hade reagerat om fyra vita hade torterat en svart tonåring medan de ropade ”Fuck Obama” och ”Fuck Black people”. Som det nu var tonades händelsen ned, framför allt de rasistiska och Trumpfientliga inslagen. Foto: Polisen

Organisationen bakom protesten vid Berkeley är Refuse Fascism, en vänsterextrem grupp som inkluderar flera professorer vid andra universitet. Andra framträdande medlemmar är Carl Dix, grundaren till Revolutionary Communist Party USA, samt Bill Ayers, i dag pensionerad professor, på 1970-talet medgrundare till den revolutionära kommunistgruppen Weather Underground som utförde ett flertal bombdåd mot bland annat polisstationer, Capitolium och Pentagon. Ayers sade i en intervju i New York Times år 2001 att han var stolt över bombdåden och ”känner att vi inte gjorde nog”.

Det kan noteras att Bill Ayers och Barack Obama, före dennes tid som president, tillsammans suttit i styrelserna för två olika stiftelser som bland annat samlade in pengar till olika vänsterprojekt mellan 1995 och 2001, vilket journalisten Stanley Kurtz kunde avslöja i Wall Street Journal och National Review år 2008.

Refuse Fascism skriver på sin Facebooksida att vandalismen, bränderna och misshandeln av meningsmotståndare vid Berkeley – utan att nämna något av detta specifikt – inte räknas som våld eftersom Yiannopoulos och Trump ”utövar våld” genom sin politik. ”Att hindra en sådan [som Milo] från att tala kan verkligen inte jämföras med det våld de vidmakthåller varje dag”, skriver man. En del läsare känner säkert igen det som en omskrivning för den kommunistiska devisen ”antifascism är alltid självförsvar”, som rent principiellt ger obegränsad moralisk sanktion för oprovocerat våld mot alla man kan stämpla som ”fascister”.

Välorganiserat och välfinansierat nätverk

Kort sagt, Refuse Fascism är i grund och botten en kommunistisk sekt där delar av ledarskapet är öppet våldsbejakande – men en påfallande välfinansierad sådan. Bland annat har de publicerat helsidesannonser i New York Times, Washington Post och andra stora tidningar till en kostnad av 120 000 dollar, motsvarande över en miljon svenska kronor. Var kommer pengarna ifrån?

Refuse Fascism är kopplad till Alliance for Global Justice (AfGJ), som enligt liberalkonservativa nyhetssajten Daily Caller administrerar en del av deras ekonomi. AfGJ är i sin tur sponsrad av Tides Foundation, som finansieras av George Soros. Andra av AfGJ:s större bidragsgivare är New World Foundation, som hade Hillary Clinton som ordförande på 1980-talet, och flera globala storföretag som Ben & Jerrys, Lush Cosmetics och Patagonia.

På sin hemsida hånar AfGJ Daily Callers avslöjande som falskt. Samtidigt medger dock AfGJ:s rikssamordnare Chuck Kaufman att man haft hand om pengar åt Refuse Fascism, men menar att man ”inte skickat några pengar till Berkeley” och därför inte kan lastas för kravallerna. Daily Caller har dock aldrig påstått att man skulle skicka några pengar till just Berkeley. Kaufman säger vidare att han inte ser några skäl att bryta samarbetet med Refuse Fascism. AfGJ hjälper även Movement for Black Lives och många andra liknande projekt inom Soros aktivistnätverk.

Gatuprotester organiseras av Soros-anställda

Än mer omfattande var Soros inblandning i de jättelika feministiska demonstrationer, ”Women’s March”, som hölls i anslutning till att Trump svors in som president. Vidden av Soros inblandning i dessa avslöjades från oväntat håll då före detta Wall Street Journal-journalisten Asra Q Nomani publicerade en kartläggning på hemsidan Women in the World. Nomani beskriver sig som en muslimsk feminist, men röstade på Donald Trump därför att hon avskyr vänsterns identitetspolitik.

Hon reagerade också mot vänsterliberala mediers påståenden att demonstrationerna var ”spontana” uttryck för kvinnors vrede mot Trump, och började nysta i saken. Hon kom fram till att Soros antingen sponsrade eller hade nära band till inte mindre än 56 av de organisationer som arrangerat demonstrationerna, inklusive flera av de största och mest framträdande. Hon kom även fram till att minst 33 av de 100 ”färgade kvinnor” som lett gatuprotester mot Trump direkt efter valet arbetade för organisationer som sponsrades av Soros.

George Soros antagonism mot Trump är ingen hemlighet. Efter valet skrev finansmogulen bland annat en artikel på opinionssajten Project Syndicate som spreds till många ledande tidningar världen över, där han kallade Trump ”hot mot demokratin”, ”professionell bedragare” och ”blivande diktator”.

Ingen av de organisationer Nomani pekade ut som Soros marionetter ville kommentera hennes kartläggning.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Snabb överblick över dagens spelbonusar

Mycket har hänt sedan staten öppnade upp den svenska spelmarknaden, numera finns det en bra bit över hundra spelsidor med svensk licens med. Ett stort utbud är alltid välkommet, men det är också svårare att hitta den där sajten som passar en allra bäst. Ett enkelt sätt att underlätta jakten är att kika in på informationssidan Casinobonusar.nu.

Så ljuger politikerna om att invandringen är lönsam

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGPolitikerna, understödda av de politiskt korrekta redaktionerna på Sveriges största medier, fortsätter att ljuga för svenska folket och sig själva om hur lönsam invandringen är. Ja, till och med nödvändig för att rädda välfärden. Professor Karl-Olov Arnstberg beskriver i veckans debattartikel hur politikerna anlitar propagandister snarare än forskare för att kunna fortsätta bygga sitt luftslott, samtidigt som välfärden raseras och allt fler kommuner närmar sig konkursens brant.

USA:s episka misslyckande i Afghanistan förebådar dess fall

ANALYSDen 30 augusti lämnade de sista amerikanska och västerländska soldaterna Afghanistan efter ett nästan 20 år långt krig. Ockupationens målsättning, att installera en hållbar västvänlig regering och utbilda dess armé, misslyckades kapitalt. Nya Tider sätter i denna analys den senaste tidens händelser, som etablissemanget och dess systemmedia beskriver i termer som lika oväntade som obegripliga, i ett större sammanhang. Vi kommer finna att det som skett inte riktigt är vad det verkar och att det markerar slutet på både en era och en supermakt, ett USA som utsätts för en kontrollerad demolering inifrån.

Talibanernas enorma krigsbyte

UTRIKESDet har stundtals skrivits mycket om ”sponsring av terrorism” och detta påstådda hot har sedan använts till att bland annat stänga alternativmediers bankkonton och trakassera pensionärer som vill sätta in kontanter på banken. Men den största sponsorn av radikala islamister har USA visat sig vara, då talibanerna nu disponerar över hundra gånger mer krigsmateriel än hela Sveriges försvarsmakt.

Reportern Jesper Johansson frias

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDen 2 september meddelade Stockholms tingsrätt att man friar Jesper Johansson, som stått åtalad för våldsamt motstånd i samband med att han rapporterade från polisens insats vid en demonstration mot coronarestriktioner den 1 maj i år.

Karl XII:s vilda dagar, Berättelsen om det holsteinska raseriet och hur det ledde till krig

KULTURÅren 1698 och 1699 slösade den unge kungen Karl XII stora penga­summor, och tillsammans med kusinen Fredrik IV av Holstein-Gottorp betedde han sig mycket omdömeslöst. Karls beteende under dessa år, som har gått till historien som ”det holsteinska raseriet”, kom att få ödesdigra följder för Sverige.

Online casinon eller fysiskt casino?

Kaffeodlingar förstörda av kyla och torka, Kraftigt höjda kaffepriser är att vänta

EKONOMIBrasilien och då även landets tropiska regioner har drabbats av både svår torka och ovanlig kyla. Efter de senaste frostangreppen tros uppemot 20 procent av Brasiliens kaffeskörd nu vara förstörd. Landet är världens största kaffeexportör och ungefär en tredjedel av allt kaffe som dricks globalt kommer därifrån. Nu befaras köldkatastrofen leda till kaffebrist och kraftigt stigande priser, något som redan ses i terminshandeln. Även andra viktiga grödor har tork- och frostskadats i Brasilien, som är en av världens främsta lantbruksnationer och en av de viktigaste matexportörerna. Den redan ansträngda situationen för den globala matsäkerheten har nu ytterligare förvärrats.

Gå till arkivet

Send this to a friend