Skip to Content

Rebecka Le Moine vill föra partiet tillbaka till de gröna rötterna, fredspolitik och ta itu med islamismen inom partiet. Foto: WWF
INRIKES

Språkrörskandidat erkänner: Måste våga se att vi har problem med islamism inom partiet

PappersupplaganNya Tider v. 39

MP:s språkrörskandidat Rebecka Le Moine menar att partiet behöver erkänna att det har funnits och finns problem med islamistisk infiltration samt att man behöver göra upp med hur man hanterat frågor om hedersförtryck. Det säger hon när Nya Tider wallraffar henne genom att låtsas vara en medlem.

Publicerad: 22 september, 2020, 14:57

  • Svenska

Läs även

Rebecka Le Moine är en av de kandidater som hittills har klivit fram för att ersätta Miljöpartiets nuvarande språkrör Isabella Lövin, då hon avgår i början av nästa år. Isabella Lövin är i dag klimatminister samt vice statsminister. Le Moine vill föra tillbaka partiet till mer gröna rötter med mer fokus på ekologi, biologisk mångfald och kritik mot både militär upprustning samt det nyliberala, ekonomiska systemet. Men hon vill också ta itu med problemen med det islamistiska inflytandet i partiet.

Detta framkommer när Nya Tider ringer upp Rebecka Le Moine och wallraffar henne genom att låtsas vara en miljöpartistisk medlem. Vi har tidigare försökt nå flera av MP:s företrädare, men dessa har inte velat lämna någon kommentar. Väljarna behöver dock också få svar på kritiska frågor till partiet, och därför har vi valt denna metod.

Den som först deklarerade sin kandidatur var riksdagsledamoten Rebecka Le Moine från Linköping. I riksdagen är hon i dag partiets talesperson i frågor som rör biologisk mångfald. Hon är också utbildad biolog i grunden.

”Måste kunna erkänna att islamism inom partiet är ett problem”

Rebecka Le Moine börjar med att förklara, liksom hon har gjort till systemmedia under föregående dagar, att hon vill göra partiet mer systemkritiskt och radikalt ifall hon blir vald till språkrör.

Miljöpartiet har dock under flera års tid tappat i trovärdighet när det gäller just miljö- och klimatfrågor, och partiet har mer präglats av vad många väljare anser vara en extrem migrationspolitik och viljan att öppna Sveriges gränser för fri massinvandring. Dessutom har det gång på gång inträffat incidenter, både på riks- och lokalnivå i partiet, som visar att det har kommit in medlemmar och företrädare som i MP har sett en chans att driva en islamistisk agenda. Rebecka Le Moine säger att hon är medveten om att dessa problem finns närvarande i partiet och att det påverkar förtroendet negativt hos allmänheten.

– Jag tror att vi måste våga se att vi har problem med att en del har utnyttjat partiet för islamistiska syften och inte stått för värderingar som var grunden för vår existens. Vi måste kunna erkänna att det här är ett problem. Jag tycker också vi måste göra upp med hur vi ibland har hanterat frågor om hedersvåld och hedersförtryck. Vi har inte vågat beröra det som vi borde ha gjort.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • birgerr

    det där är inget jag litar på. det kan ju vara ett led i att hålla sig kvar i politiken hon är ju medveten om hur illa dom ligger till

  • Dacke

    Sent skall syndaren vakna! Mp har trampat sig allt djupare i dyn genom åren och har överlevt med “konstgjord andning” från i första hand SVT, men minst lika mycket genom Bonnier-media. Att flörta med muslimerna kan ge en kortsiktig vinst, men är förödande i långa loppet eftersom Islam kommer att dominera partiet. Fast i ärlighetens namn så har inte Mp något existensberättigande idag, då tiden har sprungit i kapp – och förbi. Mp har aldrig haft rätt någon gång och det är därför märkligt att partiet fortfarande kan stå upprätt?

  • ensomintevet

    Det allra bästa är att lägga ner partiet för gott.

Karlstads skattebetalare stod för notan när SSU åt grillbuffé och Moderaterna minglade

INRIKESNär Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) hade kongress i Karlstad njöt ungdomarna av en lyxig grillbuffé till ett värde av nästan 500 kronor per person. Men trots att förbundet har inkomster på hela 163 miljoner kronor, skickades notan på 50 000 kronor till Karlstads skattebetalare. Nya Tider kan även avslöja att skattebetalarna stod för notan när Moderaterna anordnade ett ”välkomstmingel” för 70 000 kronor.

Ålderspensionssystemets finansiering – en finansiell kuliss

ANALYSDet svenska pensionssystemet skall vara självfinansierande och ligger därför utanför den egentliga statsbudgeten. Systemet bygger på två huvudpelare, den allmänna pensionsavgiften, som skall betalas av alla löntagare, och arbetsgivaravgiftens ålderspensionsavgift. Båda redovisas i regeringens budgetproposition och står för vardera cirka 135 miljarder kronor. Den allmänna pensionsavgiften tas dock inte ut, utan betalas med allmänna skattemedel, vilket betyder att närmare hälften av finansieringen av ålderspensionen uteblir. Regeringen redovisar ändå avgiften som om den fanns.

Förälder misshandlade pedofil – döms till samhällstjänst

INRIKESEn 33-åring sökte upp en pedofil i dennes hem och misshandlade och hotade honom till livet. Pedofilen hade begått övergrepp på den förskola där 33-åringens son gick. För dessa brott döms han till villkorlig dom och samhällstjänst.

Vita bönder i Sydafrika har fått nog – välter polisbil

SYDAFRIKANär ännu en vit farmare blev brutalt mördad samlades upprörda vita bönder utanför domstolen i staden Senekal i delstaten Free State i Sydafrika. De protesterade mot polisens ointresse att utreda farmattackerna och politikernas ovilja att stoppa dessa. Demonstranterna välte en polisbil och jagade bort poliserna. Sydafrika har inte sett så kraftfulla protester från vita på decennier.

Utökade restriktioner

INRIKESUnder dagens pressträff meddelade statsminister Stefan Löfven (S) att Sverige kommer införa utökade restriktioner för att bekämpa coronapandemin och den ökade smittspridningen av viruset. En av åtgärderna kan innebära svåra problem för nattklubbarna i landet – en begränsning av antalet gäster till maximalt 50.

Planerad koranbränning utanför riksdagen – en hyllning till Samuel Paty

INRIKESPå fredagen den 23 oktober kommer en islamkritisk demonstration att äga rum, där arrangören planerar att bränna koranen, allt som en hyllning till den mördade franske läraren Samuel Paty. Det skriver Samhällsnytt på morgonen den 22 oktober.

Elev tvingades ta av kristet kors vid skolfotograferingen – muslimska invandrarflickor fick ha slöjan på

INRIKESI slutet av augusti, i samband med den årliga skolfotograferingen, tvingades en manlig 15-årig elev att ta av sig sitt kristna kors i form av ett halssmycke. Fotografen ansåg att korset skulle kunna upplevas som kränkande av elever med annan trosuppfattning. Detta gällde dock inte muslimska elever, vilket betydde att slöjan fick sitta kvar på invandrarflickornas huvuden. Händelsen är nu anmäld till Diskrimineringsombudsmannen, och den ansvariga fotofirman säger i en intervju med Nya Tider att fotografen som var på skolan vid det aktuella tillfället nu är avskedad.

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

VIDEOVávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

Gå till arkivet

Send this to a friend