Skip to Content

Rebecka Le Moine vill föra partiet tillbaka till de gröna rötterna, fredspolitik och ta itu med islamismen inom partiet. Foto: WWF
INRIKES

Språkrörskandidat erkänner: Måste våga se att vi har problem med islamism inom partiet

PappersupplaganNya Tider v. 39

MP:s språkrörskandidat Rebecka Le Moine menar att partiet behöver erkänna att det har funnits och finns problem med islamistisk infiltration samt att man behöver göra upp med hur man hanterat frågor om hedersförtryck. Det säger hon när Nya Tider wallraffar henne genom att låtsas vara en medlem.

Publicerad: 22 september, 2020, 14:57

  • Svenska

Läs även

Rebecka Le Moine är en av de kandidater som hittills har klivit fram för att ersätta Miljöpartiets nuvarande språkrör Isabella Lövin, då hon avgår i början av nästa år. Isabella Lövin är i dag klimatminister samt vice statsminister. Le Moine vill föra tillbaka partiet till mer gröna rötter med mer fokus på ekologi, biologisk mångfald och kritik mot både militär upprustning samt det nyliberala, ekonomiska systemet. Men hon vill också ta itu med problemen med det islamistiska inflytandet i partiet.

Detta framkommer när Nya Tider ringer upp Rebecka Le Moine och wallraffar henne genom att låtsas vara en miljöpartistisk medlem. Vi har tidigare försökt nå flera av MP:s företrädare, men dessa har inte velat lämna någon kommentar. Väljarna behöver dock också få svar på kritiska frågor till partiet, och därför har vi valt denna metod.

Den som först deklarerade sin kandidatur var riksdagsledamoten Rebecka Le Moine från Linköping. I riksdagen är hon i dag partiets talesperson i frågor som rör biologisk mångfald. Hon är också utbildad biolog i grunden.

”Måste kunna erkänna att islamism inom partiet är ett problem”

Rebecka Le Moine börjar med att förklara, liksom hon har gjort till systemmedia under föregående dagar, att hon vill göra partiet mer systemkritiskt och radikalt ifall hon blir vald till språkrör.

Miljöpartiet har dock under flera års tid tappat i trovärdighet när det gäller just miljö- och klimatfrågor, och partiet har mer präglats av vad många väljare anser vara en extrem migrationspolitik och viljan att öppna Sveriges gränser för fri massinvandring. Dessutom har det gång på gång inträffat incidenter, både på riks- och lokalnivå i partiet, som visar att det har kommit in medlemmar och företrädare som i MP har sett en chans att driva en islamistisk agenda. Rebecka Le Moine säger att hon är medveten om att dessa problem finns närvarande i partiet och att det påverkar förtroendet negativt hos allmänheten.

– Jag tror att vi måste våga se att vi har problem med att en del har utnyttjat partiet för islamistiska syften och inte stått för värderingar som var grunden för vår existens. Vi måste kunna erkänna att det här är ett problem. Jag tycker också vi måste göra upp med hur vi ibland har hanterat frågor om hedersvåld och hedersförtryck. Vi har inte vågat beröra det som vi borde ha gjort.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Svenskhatande polis får uppbackning av sin närmaste chef

INRIKESNadim Ghazale, kommunpolis i Borås, men även aktiv på sociala medier, har under den senaste veckan uppmärksammats sedan han i sitt sommarprat i Sveriges Radio påstått att vita svenska män är priviligierade, varpå många började granska hans tidigare inlägg på framför allt Twitter. Trots de hätska inläggen och hans uttalanden i radion får han uppbackning av sin närmaste chef. I ett samtal med Nya Tider tvingas chefen ändå medge att man måste hålla se hur situationen fortskrider och hur poliser ska agera på sociala medieplattformar.

SCB-rapport: 100  000 invand­rare varje år fram till 2070-talet

REPORTAGEDen minskade invandringen till Sverige till följd av coronapandemin är högst temporär, och förväntas återgå till 2000-talets genomsnittsnivå på hela 100 000 invandrare varje år – i minst 50 år till. Detta enligt en framskrivning av Sveriges framtida befolkning som SCB gjort. Nya Tider har djupdykt i rapporten, och kan avslöja att myndigheten effektivt försöker dölja folkutbytet genom kreativ demografisk statistik. ”Andelen födda utomlands ökar något”, skriver SCB, men när Nya Tider granskar påståendet medger SCB att de inte fört någon statistik över andelen med utländsk bakgrund. Istället räknas alla personer födda i Sverige som en enda homogen grupp, oavsett var deras föräldrar kommer ifrån.

Statens investeringar i trafikinfrastruktur överskred budgeten med 58 miljarder på 4 år

ANALYSI en ny granskningsrapport från Riksrevisionen redovisas en skrämmande bild av bristande ekonomisk kontroll av Trafikverkets större investeringsprojekt. Granskningen visar att man i planeringsfasen av ett projekt har systematiska kostnadsökningar med i genomsnitt 39 procent. Kostnadsökningarna uppgår till hela 58 miljarder kronor för mellan 2014 och 2018. Budgeten för statens infrastrukturinvesteringar var 87 miljarder kronor för samma period. Trafikverket får kritik för bristande kalkyler och information om kostnadsökningarna, och regeringen för att inte ompröva beslut.

Bonnier köper Skånska Dagbladet

INRIKESBonnierimperiet fortsätter sin expansion i medievärlden, trots att man tidigare kritiserats för att i det närmaste ha monopol på den svenska tidningsmarknaden. Senaste i raden av uppköp har nu skett i Skåne, där Bonnier köper upp Skånska Dagbladet och Norra Skåne tillsammans med Gota media. Bonnier äger sedan tidigare Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.

SSU-politiker petas efter att ha druckit öl med sverigedemokrat

INRIKESDen socialdemokratiske ungdomspolitiker som uppmärksammats efter att ha druckit en öl med en sverigedemokrat i början av juli petas nu av det socialdemokratiska ungdomsförbundet.

Alla utvisningar till Afghanistan stoppas – grovt kriminella stannar i Sverige

INRIKESMigrationsverket har beslutat om ett ”tillfälligt” verkställighetsstopp till Afghanistan, med andra ord så kommer Sverige inte längre kunna avvisa eller utvisa alla de tusentals afghaner som inte har rätt att stanna i Sverige. Minst 7 000 afghaner som skulle utvisats till Afghanistan den närmsta tiden kommer istället kunna stanna på obestämd tid enligt Migrationsverket. Men i själva verket är siffran flera gånger större.

Ännu en gangsteradvokat utesluten ur Advokatsamfundet

INRIKESHögsta domstolen har efter anmälan av Justitiekanslern beslutat att utesluta Ali Khan-klanens advokat Edip Samuelsson ur Advokatsamfundet som tidigare nöjt sig med att ge honom en varning. Det är den fjärde advokaten som utesluts i år och fler är att vänta med de striktare krav som den prejudicerande domen medför.

Antikroppar mot Covid-19 skyddar i minst ett år enligt svensk studie

INRIKESEnligt en svensk studie som undersökt långtidsimmunitet mot Covid-19 hos individer som smittats av coronaviruset och utvecklat milda symptom kommer goda nyheter. Studien har visat att de antikroppar som kroppen producerat ger ett skydd mot både originalviruset och flera av de mutationer som uppstått därefter, inklusive den indiska varianten som numera kallas för Delta-varianten. Resultaten från studien visar att de naturliga antikropparna ger ett fortsatt gott skydd ett minst år efter naturlig infektion även hos de som inte vaccinerat sig.

Gå till arkivet

Send this to a friend