SR: Synd om muslimer när muslim knivhögg – vägrar förklara val av rubrik

När en muslimsk terrorist skadade sju finländare och dödade två i en knivattack i Finland, valde Sveriges radio rubriken ”Efter attacken i Åbo – muslimer känner sig otrygga” i sin nätpublicering. Men när Nya Tiders reporter försöker få en förklaring vägrar Ekots ansvarig utgivare Olle Zachrison att kommentera rubriken. ”Jag tar inga instruktioner från dig”, säger han.

De senaste åren har Europa plågats av islamistiska terrorangrepp som avlöst varandra med sammanlagt hundratals döda som följd. Det muslimska terrorangreppet i Åbo var riktat mot specifikt kvinnor, enligt finsk polis.

Detta efter att den senaste tiden sexövergrepp mot just nordiska kvinnor formligen exploderat, med hundratals anmälda sexövergrepp på olika festivaler bara i sommar. Förövarna är nästan uteslutande män från muslimska länder i Nordafrika, Mellanöstern och Afghanistan. Nyårsnatten till 2016 organiserade tusentals muslimska asylsökare massvåldtäkter och andra sexövergrepp i bland annat Köln på hundratal tyska kvinnor. Enligt den syriska professorn Bassam Tibi var övergreppen menade som en förnedrande handling mot främst europeiska män. Så här skrev han i den tyska dagstidningen Die Welt förra året: ”I Orienten ses kvinnan inte som en person, utan som ett föremål för en mans ära. Att förgripa sig på en kvinna ses inte bara som en sexuell handling och ett brott mot kvinnan, utan snarare en förnedring av den man till vilken hon hör.” Han tillägger att ”jag vet att patriarkaliska män från en kultur som är fientlig mot kvinnor inte kan integreras” och ”Köln är bara början”.

Trots de återkommande övergreppen och terrorattentatet från muslimska män riktade mot européer, valde Sveriges radio den besynnerliga rubriken om att det är muslimer känner sig otrygga – inte de som faktiskt är måltavla för våldet. Vinkeln är vanlig i svenska medier efter muslimska terrorangrepp. En sökning på Google nyheter ger 9 960 träffar på ordet ”islamofobi” tillsammans med ordet ”terrorattentat”.

När Nya Tider försöker få svar från Sveriges radio om varför man fokuserar på muslimers oro över eventuella negativa attityder som kanske kommer i framtiden, istället för européers rädsla för vad som faktiskt pågår i dag, får vi emellertid ingen förklaring.

– Du får mejla dina frågor, svarar ansvarige utgivare på SR Ekot, Olle Zachrison, när vi säger vart vi ringer från.

NyT: Jag har inte ställt någon fråga ännu. Du kan väl lyssna på den först, så får vi se sen om du behöver läsa den.

– Jaha.

NyT: Den muslimska terroristen i Åbo valde ju ut specifikt finska kvinnor. Varför skriver ni att muslimer känner sig otrygga? Borde det inte vara finska kvinnor som känner sig otrygga?

– Jag kan inte kommentera det.

Olle Zachrison, chef och ansvarig utgivare för Ekot. Foro: SR
Olle Zachrison, chef och ansvarig utgivare för Ekot. Foro: SR

NyT: Men är det inte lite konstigt? En muslim mördar finländare, och ni skriver att muslimer känner sig otrygga. Det är väl rimligen finländare som är otrygga eftersom det är finländare som blir mördade?

– Jag kan inte kommentera det.

NyT: När lasermannen sköt invandrare 1991 var det ju ingen som skrev att svenskar känner sig otrygga? Varför väljer man sådana omvända rubriker efter att en muslim mördat?

– Jag kan inte kommentera detta eftersom jag inte vet ifall det är vi på Ekot som publicerat.

NyT: Växeln berättade att det var Ekot som publicerat.

– Men jag måste ha artikeln framför mig. Du får mejla en länk.

NyT: Du jobbar med media så jag tror du klarar att själv hitta en artikel på er egen sida. Du öppnar Google, skriver rubriken och klickar på första träffen.

– Nej, för jag tänker inte följa några instruktioner från dig.

Olle Zachrison var förra året ansvarig för att stänga av ljudet under polisens presskonferens i Orlando efter att en muslimsk terrorist skjutit ihjäl 49 personer. Svensk media hade vägrat berätta att gärningsmannen var muslim, men amerikansk polis sade det på presskonferensen, vilket fick SR att ta beslut om att stänga av ljudet för de svenska lyssnarna.

När nättidningen Nyheter Idag ringde upp Olle Zachrison efter det beslutet vägrade han också att förklara varför. ”Jag ställer inte upp på några intervjuer på det där sättet”, sade han då.

Sverige radio och television har länge anklagats för att vara en vänsterextrem instituten som propagerar islamisering och värderar nyheter utefter ideologisk agenda. Den 3 september avslöjade nättidningen Fria Tider att en av SR:s programledare, Sara Stenholm Pihl, har en bild av den kommunistiska massmördaren Mao Zedong inramad på sitt skrivbord på sitt kontor. Något som den SR-anställda själv bekräftade via sitt Twitter-konto.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

SR-journalist problematiserade abort – KD-ledaren blev upprörd

SR-journalist problematiserade abort – KD-ledaren blev upprörd

🟠 KD-ledaren Ebba Busch Thor hamnade i munhugg med Sveriges Radios Jörgen Huitfeldt i en direktsänd morgonintervju. När programledaren ställde frågor till den kristdemokratiska partiledaren om abort och undrade om hon verkligen tycker det ”är toppen” att man i Sverige både räddar och aborterar i graviditetsvecka 22, blev Busch Thor irriterad och uttryckte sitt partis lojalitet med rådande ordning.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Gangsterrapparen Einár mördad – avrättades på nära håll

Gangsterrapparen Einár mördad – avrättades på nära håll

🟠 INRIKES Den gangsterrappande artisten Nils Grönberg, 19, som gick under artistnamnet Einár, sköts till döds under torsdagskvällen i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. Den kriminella rapparen, som själv dömts för ett flertal brott, levde under stor hotbild från invandrargäng som ville döda honom. Einár sköts med flera skott i bröst och huvud i vad som liknas vid en ren avrättning.

SD-politiker dömd för fakta om sydsudanesers IQ

SD-politiker dömd för fakta om sydsudanesers IQ

🟠 Sverigedemokratiske regionpolitikern Bertil Malmberg dömdes den 7 oktober i Nyköpings tingsrätt för hets mot folkgrupp. Åsiktsbrottet består i att Malmberg vid ett möte i fullmäktige sagt att sydsudaneser har låg genomsnittlig IQ – ett oomtvistat vetenskapligt faktum.

Den svenska skulden: Hur mycket är du skyldig?

Framtida betalsystem och E-kronan – inte ett ord om kontanter

🟠 Förtroendet för betalningssystemen är avgörande för samhällets utveckling. Minskad användning av kontanter har drivits fram av teknikutvecklingen, brister i lagstiftningen och bankernas vinster från elektroniska betalningar. E-kronan är ett projekt som drivs av Riksbanken, med syftet att skapa en kontrollerad elektronisk betaltjänst som garanteras av Riksbanken. Den 6 oktober höll förste vice riksbankschef, Cecilia Skingsley, ett föredrag om framtidens betalsystem, som är föremål för en omfattande utvecklingsprocess – utan att nämna kontanter med ett ord.

Media fortsätter mörka om skolattacken i Eslöv

Media fortsätter mörka om skolattacken i Eslöv

🟠 INRIKES Efter att polisens förundersökning blivit tillgänglig blev skolattacken i Eslöv åter en återkommande nyhet i veckan. Massmedierna fortsatte att trycka på den påstådda ”högerextrema” kopplingen men valde sin vana trogen att undanhålla viktiga detaljer som att pojken själv är mörkhyad och att det enda offret för attacken är – en vit man.

Organisationer för journalister tiger om attentatet mot Exakt24:s reporter

Organisationer för journalister tiger om attentatet mot Exakt24:s reporter

🟠 Uppdaterad med svar från Journalistförbundet. Svenska Journalistförbundet samt Reportrar utan gränser i Sverige, alltså de organisationer som ska bevaka journalisters möjligheter att kunna utöva sitt yrke utan att utsättas för hot eller våld anser inte att de har tid att svara på frågor om hur de ser på det nyligen inträffade attentatet mot Exakt24:s reporter Christian Peterson samt vandaliseringen av samma nyhetskanals studio.

Nyhetsdygnet

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

The Great Reset – en ”konspirationsteori” skriven av World Economic Forum

🟠 Begreppet ”The Great Reset” lanserades under förra årets nedstängningar av samhället och en bok med samma titel var mystiskt nog färdig att tryckas redan i juli 2020, knappt fyra månader efter att hela Europa förvandlades till ett ödelandskap, där folk fick sitta inlåsta i sina hem. Då BBC så sent som den 22 november 2020 kal­la­de begreppet ”The Great Reset” för en ”konspirationsteori” – trots att boken fysiskt finns och går att köpa – så är det värt att titta närmare på vad som planeras för framtiden av mer eller mind­re dolda personer som samverkar med världens mäktigaste globalister. Ett litet axplock av alla deras planer redovisas i denna recension.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Nils Bejerot

🟠 Han startade kriget mot knarket. I år skulle psykiatern och forskaren Nils Bejerot ha fyllt 100 år. Han grundade Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och kom att bli känd som den ”svenska narkotikapolitikens fader”. Hans nolltolerans mot narkotika på 1960-talet väckte dock vänsterns vrede och media vände honom ryggen.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.