Trevor Phillips, tidigare ordförande för Storbritanniens Jämlikhets- och människorättskommission, anser att muslimer skapar ”nationer inom nationer” i västvärlden. Foto: Wiki

Statsbetald anti-rasist om islam: ”Jag har haft fel i 20 år”

Trevor Phillips, tidigare chef för Storbritanniens Jämlikhets- och människorättskommission (EHRC), säger efter att ha studerat en färsk undersökning om muslimer i Storbritannien, att han haft ”fel i allt” de senaste tjugo åren. År 1997 publicerade han nämligen själv en rapport som i princip beslog hela Storbritannien med islamofobi. Nu har han bytt ståndpunkt helt och hävdar att muslimer skapar ”nationer inom nationer” i västvärlden.

Trevor Phillips, som är medlem i Labour, var ordförande för EHRC från 2003 till 2012 och har nu fått ta del av och kommenterat en undersökning om muslimska attityder, som beställts av brittiska tv-kanalen Channel 4. Och det åsiktsmässiga lappkast han får till är ganska häpnadsväckande.

Han har bland annat tvingats konstatera att muslimer med separatistiska åsikter är mer benägna att stödja terrorism, att skolor kan behöva överväga en 50-procentsgräns för muslimer och andra minoritetselever för att uppmuntra social integration och att det till och med bör ske övervakning av etniska minoriteter i vissa bostadsområden för att se till att dessa inte blir muslimska getton, samhällen i samhället eller nationer i nationen.

– Muslimer vill verkligen vara en del av Storbritannien, men väldigt många accepterar inte de värderingar och beteenden som gör vår nation till vad den är. De tror att islam ger alla en bättre framtid. Och det handlar inte om att deras tankar är gammaldags, för muslimerna är tankegångarna helt enkelt gudomliga, säger Phillips i The Daily Mail den 11 april.

Den liberala opinionen i Storbritannien har under mer än två decennier hävdat att de flesta muslimer är precis som alla andra.

– Men tack vare den mest detaljerade och omfattande undersökning av brittiska muslimer som genomförts, vet vi nu hur det faktiskt ligger till, säger Phillips.

För snart tjugo år sedan fick Trevor Phillips i uppdrag av vänstertankesmedjan The Runnymede Trust att ta fram en rapport om muslimer och islamofobi i Storbritannien. Phillips själv samt en mängd välsedda akademiker och journalister över hela landet, populariserade frasen islamofobi, som sedan dess har blivit en globalt spridd synonym med all kritik av islam eller muslimer.

Phillips säger nu alltså att de nya data som presenterats för honom visar på en avgrundsdjup klyfta mellan muslimer och icke-muslimer när det gäller grundläggande frågor som äktenskap, relationer mellan män och kvinnor, skolgång, yttrandefrihet och även giltigheten av våld för att försvara religionen.

– Det är inte som om vi inte kunde ha sett detta komma. Men vi har upprepade gånger misslyckats med att upptäcka varningssignaler, medger han.

Enligt en opinionsundersökning i tidningen The Times avslöjas följande om vilka ståndpunkter brittiska muslimer intar i vissa frågor:
39 procent anser att en kvinna alltid ska lyda sin man.
31 procent stöder rätten för en man att ha mer än en hustru.
52 procent tycker att homosexualitet bör vara olagligt.
23 procent vill införa sharialagar i stället för de lagar som stiftats i parlamentet.

– För tjugo år sedan trodde vi att det verkliga hindret för bildandet av nya mångkulturella gemenskaper var diskriminering mot muslimer. Vår undersökning visade förvisso att det fanns gott om diskriminering runt om i landet, men nästan allt annat var fel, säger Phillips.

Att man ”inte sett detta komma” är dock en förskönande omskrivning. Han har nämligen aktivt förföljt andra som varnat för detta som Phillips nu insett med tjugo års fördröjning. Hans måltavlor var bland andra de invandringskritiska partierna British National Party och UK Independence Party, och hans kampanjer mot dessa innefattade allt från påtryckningar på organisatörer som bjudit in debattörer från dessa rörelser, till att driva rättsprocesser mot dem.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Truckers Go! Go Truckers!

Truckers Go! Go Truckers!

🟠 OPINION: Magnus Stenlund Kanada revanscherar sig. I ett land man närmast gett upp om helt, där karantänsidiotin tilltagit till nästan samma nivåer som i de mer sydliga forna brittiska kolonierna Australien och Nya Zeeland, har gräsrötterna nu bestämt sig för att nog är nog. Det menar veckans debattör Magnus Stenlund, som gläds åt Frihetskonvojen som parkerade utanför parlamentet i Ottawa sista helgen i januari och fortfarande vägrar ge sig.

Massgrav med icke-vita barn i Kanada var falska nyheter

Massgrav med icke-vita barn i Kanada var falska nyheter

🟠 Systemmedia i hela världen ljög Våren 2021 sände en makaber nyhet en ”chockvåg” över Kanada och världen, eller så skrev i alla fall systemtrogen västmedia. Det påstods att en massgrav med över 200 barn tillhörande ursprungsbefolkningen hade hittats vid en katolsk skola i sydvästra Kanada. Landssorg utlystes. Kort efter att premiärminister Justin Trudeau krävde en ursäkt från påven och katolska kyrkan brann flera kyrkor ner i anlagda bränder. Nu, drygt åtta månader senare, framkommer det att den ”chockerande upptäckten” av barnlik var rent påhitt, liksom hela historien kring den. Det fanns inte ett enda lik. Men när sanningen äntligen uppdagats tiger dessa politiker och medier som muren.

Läs även:

Ukrainsk markoffensiv inledd

Ukrainsk markoffensiv inledd

🟠 UTRIKES Efter flera veckors intensiv förbekämpning har nu den ukrainska motoffensiven kommit igång, även om det fortfarande kan kallas storskalig stridsspaning. Ukraina har haft initiativet, vilket lett till att man lyckats forma slagfältet efter sina behov. Sannolikheten för att ukrainskt genombrottsförsök kommer inom kort och att det lyckas är hög. Rysslands chans är att ha tillräckligt med reserver för ett motanfall. Enligt en källa har nu västerländska stridsvagnar använts i strid för första gången, med framgång.

Nyhetsdygnet

De senkomnas förundran

🟠 Bokrecension. Mustafa Panshiri och Jens Ganman har nu i flera år tillsammans och var för sig skrivit och debatterat om hur Sverige håller på att förändras. De förstår att det mångkulturella samhället inte fungerar, de tar upp gängkriminaliteten, och de provar att bryta mot gamla PK-normer om hur debatten ska föras. De känner sig för, bit för bit, kan man säga. Denna bok innehåller resereportage runtom i Sverige gjorda under 2022 och 2023, och de reser även till Frankrike och Finland. Men de har inte mycket att säga.

Peter Gøtzsche i härnadståg mot psykiatrin

🟠 Bokrecension. Den stridbare och frispråkige Peter Gøtzsche är specialistläkare i internmedicin och professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet. Han har publicerat över 75 artiklar i fem stora vetenskapliga tidskrifter. Han har skrivit flera böcker där han inte håller igen på kritiken. Läkemedelsindustrin kal­lar han regelmässigt för kriminalindustrin.

Riksbyggare Gustav Eriksson Vasa

🟠 HISTORIA. Den sjätte juni i år är det femhundra år sedan Gustav Eriksson Vasa utsågs till kung av Sverige. Historien om ursprunget till Vasaloppet och hur Vasa sedan ledde befrielsekriget som resulterade i att den danske unionskungen Kristian II drevs ut ur Sverige är allmänt känd, men vad som hände därefter är egentligen ännu viktigare. Som kung drev Gustav Vasa ihärdigt på för att skapa ett enhetligt rike med en effektiv byråkrati. Han kal­las för riksbyggaren som lade grunden för den moderna staten, och han var beredd att gå över lik för att uppnå detta.

Sugen på att äta i rymden?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ett franskt start-upbolag, Zephalto, som grundades av flygingenjören Vincent Farret d'Astiès, kommer att låta sex personer lyfta 25 kilometer över jorden i en tryckkapsel fäst vid en ballong. Passagerarna kommer att serveras måltider tillagade av stjärnkockar (sic!) och franskt vin samtidigt som de betraktar jorden från ovan jorden

Så kan en fientlig AI teoretiskt utplåna mänskligheten

🟠 Artificiell intelligens förbättrar sig själv. Med en ofattbar intelligens och förmågor som vida överstiger våra egna kan en artificiell intelligens (AI) komma att bli en välsignelse för mänskligheten. Men allt fler experter varnar för att risken finns att vi tappar kontrollen och att en AI blir vår undergång. En sak som dock sällan utforskas när media belyser ämnet är hur en skadlig eller fientlig AI praktiskt skulle kunna agera.

Vindkraft till havs hotar Östersjö­tumlaren – riskerar utrotning

🟠 Samtidigt som vindkraften prisas som ”klimatvänlig”, riskerar konsekvenserna för djur och natur att bli ödesdigra. För Östersjöns enda val – tumlaren – är läget särskilt allvarligt. Populationen på 500 individer är sedan länge utrotningshotad, och nu varnar forskare för att de stora vindkraftsparkerna till havs ökar belastningen ytterligare. ”Undervattensbuller kan leda till både hörselskador och död. Tumlarna är helt beroende av att kunna använda sina klickljud för att navigera och hitta mat. När deras hörsel försämras eller försvinner helt riskerar de att svälta ihjäl”, varnar Magnus Danbolt, chef för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län. I denna del två av Nya Tiders reportageserie om havsbaserad vindkraft granskar vi dess förbisedda miljöeffekter.

Paschs säkra tändstickor

🟠 HISTORIA Tändstickan har en lång historia – de första nämns i en kinesisk källa från cirka 950 e.Kr. – och har i Europa utvecklats av olika uppfinnare. Det var dock den svenske kemisten Gustaf Erik Pasch som utvecklade säkerhetständstickorna och tog patent på denna uppfinning 1844.

Stig Dagerman och Tyskland

🟠 HISTORIA Tysk höst, som är skriven av Stig Dagerman, är en reportagebok av stort historiskt värde än idag. I den här reportageboken berättar Dagerman nämligen om vad han såg och fick veta av olika personer han mötte och talade med under ett besök i ett sönderbombat Tyskland hösten 1946.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.