Skip to Content

För sjunde året i rad höll Jimmie Åkesson tal i sin hemmastad. Fyra årstiders park fylldes av människor som ville lyssna på hans tal, som stundtals var humoristiskt men lyfte allvaret i vad som händer i Sverige. Foto: Nya Tider/Roger Sahlström

”Stefan Löfven är en hycklare”

Sverigedemokraternas Sommarfestival i Sölvesborg var en total succé. Två dagar med en klarblå himmel, sol och publikrekord med tusentals besökare. Folk från hela Sverige kom till Sölvesborg och det pratades om en växande folkrörelse bland besökarna. Åkesson levererade ett ovanligt skarpt tal, där han kritiserade regeringens och de andra partiernas undfallenhet. Han gick till hårt angrepp mot Löfven och kallade honom hycklare och svikare.

Publicerad: 7 september, 2016, 19:48

 • Svenska

Läs även

Två dagar av strålande solsken och överallt glada människor. Över 3 000 deltagare ska ha lyssnat på partiledaren Jimmie Åkessons tal, att jämföra med den lilla skara som tog sig till Vasaparken i Stockholm för att lyssna till statsminister Stefan Löfven veckan innan.

Redan på torsdagen den 25 augusti rullade husbilar in i Sölvesborg för att ta del av festivaldagarna.
– Vi har åkt hela vägen från Luleå, säger en av chaufförerna och viftar glatt med den svenska flaggan.

Det var god stämning bland besökarna och i vimlet sprang Nya Tiders utsända, medborgarjournalisten Nina Drakfors. Hon säger till Nya Tider att Sommarfestivalen var en succé från början till slut. SD:s medlemmar uppskattade initiativet otroligt mycket och det syntes på det höga antalet besökare.

– Vi var många som aldrig träffats förut men som fick ett tillfälle att ses i det verkliga livet med god mat och perfekt musik.

Inför Sverigedemokraternas sommarfestival har det förekommit en del skriverier i systemmedia. Artister har kritiserats för att de ställt upp på SD-festivalen och många valde att hoppa av efter att medierna startat drev mot musikerna. Många band klarade dock av trycket och vek sig inte. Ulf Christiansson, sångare i det kristna bandet Jerusalem, berättar för Nya Tider att det aldrig var en fråga om att ställa in eller att de ens tvekade.

– Vi gör det som är rätt, berättar Ulf för Nya Tider.

En av de besökare som lyssnade på Jerusalems framträdande säger till Nya Tider att man måste bara älska personer som har ryggrad och står upp för vad ett sunt samhälle handlar om.

Andreas Rimheden från synthbandet Blippblopporkestern spelade nationalistiskt synt, vilket uppskattades av bland annat den musikintresserade SD-politikern Richard Jomshof. Foto: Nya Tider/Roger Sahlström

Andreas Rimheden från synthbandet Blippblopporkestern spelade nationalistiskt synt, vilket uppskattades av bland annat den musikintresserade SD-politikern Richard Jomshof. Foto: Nya Tider/Roger Sahlström

– Vi har alla tankar och idéer, men de ska inte vara i vägen för en gemenskap. Detta är kärlek på riktigt, säger han.

Under festivaldagarna uppträdde många band. Mest bejublat var Ultima Thules spelning. Allsången ljöd hög och närmare 2 500 personer trängdes glatt i tältet och sjöng ”Du gamla du fria”. Förutom Ultima Thule och Jerusalem uppträdde före detta Bopperssångaren Peter Jezewski, som nu är ute på en turné i Sverige, och även det nationalistiska syntbandet Blippblopporkestern från Skåne och Dag Finn från det svenska hårdrocksbandet Sha-boom. Utöver musik fanns det även ett uppskattat tivoli på festivalområdet för de yngre besökarna.

Löfven ”en hycklare”

Det är sjunde året som Jimmie Åkesson håller sommartal i sin hemstad Sölvesborg. Närmare 3 000 åhörare fyllde Fyra årstiders park under Åkessons tal, vilket är rekord. Hans tal var stundom rejält roligt och stundom allvarligt. Åkesson bet för en gångs skull ifrån på allvar i sitt tal och talade klarspråk kring kultur och värderingar. Han delade även ut många träffsäkra kängor till de andra partiledarna.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Roger Sahlström

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • ===================D3=========

  .
  ‼️- VI ALLA SOM ÄLSKAR VÅRT FOSTERLAND ,

  måste önska Jimmie lycka till med den mentala uppladdningen ,

  ty risken / chansen är överhängande att han blir vår näste

  statsminister . Ajö .

  .

 • Kurre Halvardsson

  Var där och hade trevligt med likasinnade, bodde i en husbil på golfklubben, god mat och trevliga gäster som jag åt frukost med. Hyrde en cykel och cyklade runt i vackra Sölvesborg som är en idyll där SD har en fin lokal och att man inte trakasserar någon. Glass-båten är också ett känt ställe med god glass.

Simon Stålenhag – svensk succékonstnär

KULTURSimon Stålenhag är en svensk konstnär vars visioner av ”en ålderdomlig framtid” redan rönt stor uppmärksamhet på nätet. Hans tre böcker, där målningarna med korta beskrivningar utgör en fantasikittlande berättelse, har även släppts på engelska efter en gräsrotskampanj som drog in tre miljoner kronor. Nu kan en av hans böcker, som utspelar sig i amerikanskt 90-tal, bli film.

Ny mätning: Sverigedemokraterna in i värmen?

RIKSDAGENInför att Riksdagen ska börja arbeta igen efter sommaruppehållet är de övriga partiernas förhållande till Sverigedemokraterna en het potatis.

Globalistiska intressen bakom Hongkongprotester

HONGKONG– Xi Jinping (Kinas president) är den farligaste fienden till det ”öppna samhället”, förklarade George Soros för världens makthavare i Davos i början av året. Två månader senare utbröt gatuprotester i Hong­kong med udden mot Peking. Är proteströrelsen ett försök att splittra och försvaga Kina eller är det en legitim demokratirörelse? Nya Tider har tittat närmare på protesterna i Hongkong och vilka intressen som döljer sig bakom kulisserna.

Att rädda landet

INRIKESI Svenska Dagbladets elektroniska upplaga (fredagen den 13 september) skriver Wilhelm Agrell, Sveriges ende professor i underrättelseanalys, följande: ”Vi måste agera för att rädda landet”. Den primära hänvisningen avser skjutningarna och explosioner. Men i hans text finns mycket mer än så.

Fick sina vapen omhändertagna för två år gammalt engagemang

INRIKESAnatolij Udodov är 68-årig pensionär, diplomerad vapenmakare och ostraffad medborgare. Den 1 augusti kom fem poliser hem till hans lägenhet i Stockholm för att omhänderta hans legala sportvapen. Polisen motiverar detta med att han är aktiv inom Nordiska motståndsrörelsen, men själv säger han att han gick ur för två år sedan.

Arab som spottade på AfS-politiker dömd till 13 års fängelse

BROTT OCH STRAFFIrakiern var upprörd över att Alternativ för Sverige fick hålla ett tillståndsgivet möte i Nyköping och spottade mot parti­ledaren Gustav Kasselstrand. Nu har han dömts för ett stort antal mycket allvarliga brott i två separata rättegångar i Svea hovrätt.

Ryska protesten visar nätjättarnas dubbelmoral

OPINION: TOBIAS SVENSSONRyssland har i bland annat USA anklagats för att blanda sig i andra länders valkampanjer, men under de senaste ryska lokal­valen visade det sig att amerikanska nätjättar bröt mot ryska lagar om valannonsering. Problemet med privata företag som tillhandahåller sociala plattformar är dock oerhört mycket större än denna historia, då nätjättarnas dominans påverkar politisk information över hela världen, menar veckans debattör Tobias Svensson.

Hizbollah slår tillbaka mot Israel – IDF flydde och övergav gränsbas i Avivim

UTRIKESIsrael har under sommaren trappat upp luftanfallen mot granländerna. Inte bara Syrien flygbombas nu regelbundet, utan luftattacker har skett i både Libanon och Irak med både dödade militärer och civila som följd. Den libanesiska shiamilisen Hizbollah svor att hämnas och gjorde det första dagen i september genom att angripa ett israeliskt stridsfordon i norra Israel. Vad som skedde finns det kraftigt motstridiga uppgifter om och Nya Tider reder här ut händelsen som får ses som en tämligen allvarlig upptrappning av det redan spända läget vid Israels norra gräns.

Gå till arkivet

Send this to a friend