Skip to Content

För sjunde året i rad höll Jimmie Åkesson tal i sin hemmastad. Fyra årstiders park fylldes av människor som ville lyssna på hans tal, som stundtals var humoristiskt men lyfte allvaret i vad som händer i Sverige. Foto: Nya Tider/Roger Sahlström

”Stefan Löfven är en hycklare”

Sverigedemokraternas Sommarfestival i Sölvesborg var en total succé. Två dagar med en klarblå himmel, sol och publikrekord med tusentals besökare. Folk från hela Sverige kom till Sölvesborg och det pratades om en växande folkrörelse bland besökarna. Åkesson levererade ett ovanligt skarpt tal, där han kritiserade regeringens och de andra partiernas undfallenhet. Han gick till hårt angrepp mot Löfven och kallade honom hycklare och svikare.

Publicerad: 7 september, 2016, 19:48

 • Svenska

Läs även

Två dagar av strålande solsken och överallt glada människor. Över 3 000 deltagare ska ha lyssnat på partiledaren Jimmie Åkessons tal, att jämföra med den lilla skara som tog sig till Vasaparken i Stockholm för att lyssna till statsminister Stefan Löfven veckan innan.

Redan på torsdagen den 25 augusti rullade husbilar in i Sölvesborg för att ta del av festivaldagarna.
– Vi har åkt hela vägen från Luleå, säger en av chaufförerna och viftar glatt med den svenska flaggan.

Det var god stämning bland besökarna och i vimlet sprang Nya Tiders utsända, medborgarjournalisten Nina Drakfors. Hon säger till Nya Tider att Sommarfestivalen var en succé från början till slut. SD:s medlemmar uppskattade initiativet otroligt mycket och det syntes på det höga antalet besökare.

– Vi var många som aldrig träffats förut men som fick ett tillfälle att ses i det verkliga livet med god mat och perfekt musik.

Inför Sverigedemokraternas sommarfestival har det förekommit en del skriverier i systemmedia. Artister har kritiserats för att de ställt upp på SD-festivalen och många valde att hoppa av efter att medierna startat drev mot musikerna. Många band klarade dock av trycket och vek sig inte. Ulf Christiansson, sångare i det kristna bandet Jerusalem, berättar för Nya Tider att det aldrig var en fråga om att ställa in eller att de ens tvekade.

– Vi gör det som är rätt, berättar Ulf för Nya Tider.

En av de besökare som lyssnade på Jerusalems framträdande säger till Nya Tider att man måste bara älska personer som har ryggrad och står upp för vad ett sunt samhälle handlar om.

Andreas Rimheden från synthbandet Blippblopporkestern spelade nationalistiskt synt, vilket uppskattades av bland annat den musikintresserade SD-politikern Richard Jomshof. Foto: Nya Tider/Roger Sahlström

Andreas Rimheden från synthbandet Blippblopporkestern spelade nationalistiskt synt, vilket uppskattades av bland annat den musikintresserade SD-politikern Richard Jomshof. Foto: Nya Tider/Roger Sahlström

– Vi har alla tankar och idéer, men de ska inte vara i vägen för en gemenskap. Detta är kärlek på riktigt, säger han.

Under festivaldagarna uppträdde många band. Mest bejublat var Ultima Thules spelning. Allsången ljöd hög och närmare 2 500 personer trängdes glatt i tältet och sjöng ”Du gamla du fria”. Förutom Ultima Thule och Jerusalem uppträdde före detta Bopperssångaren Peter Jezewski, som nu är ute på en turné i Sverige, och även det nationalistiska syntbandet Blippblopporkestern från Skåne och Dag Finn från det svenska hårdrocksbandet Sha-boom. Utöver musik fanns det även ett uppskattat tivoli på festivalområdet för de yngre besökarna.

Löfven ”en hycklare”

Det är sjunde året som Jimmie Åkesson håller sommartal i sin hemstad Sölvesborg. Närmare 3 000 åhörare fyllde Fyra årstiders park under Åkessons tal, vilket är rekord. Hans tal var stundom rejält roligt och stundom allvarligt. Åkesson bet för en gångs skull ifrån på allvar i sitt tal och talade klarspråk kring kultur och värderingar. Han delade även ut många träffsäkra kängor till de andra partiledarna.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Roger Sahlström

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • ===================D3=========

  .
  ‼️- VI ALLA SOM ÄLSKAR VÅRT FOSTERLAND ,

  måste önska Jimmie lycka till med den mentala uppladdningen ,

  ty risken / chansen är överhängande att han blir vår näste

  statsminister . Ajö .

  .

 • Kurre Halvardsson

  Var där och hade trevligt med likasinnade, bodde i en husbil på golfklubben, god mat och trevliga gäster som jag åt frukost med. Hyrde en cykel och cyklade runt i vackra Sölvesborg som är en idyll där SD har en fin lokal och att man inte trakasserar någon. Glass-båten är också ett känt ställe med god glass.

Boken Sju år som spionchef – om den danska underrättelsetjänsten

KULTURNär mörkret upptar större delen av dygnet är det lämpligt att läsa något riktigt spännande och dessutom inga fantasier. Vad journalisten Morten Skjoldagers bok handlar om är kal­la fakta. Och fakta fick han från den danske PET-chefen Jakob Scharf, som talar ingående om inrikes och utrikes operationer för att stoppa islamiska terrordåd. För sin frispråkighet blev Scharf för ett år sedan dömd till fyra månaders fängelse. Flera fall har kopplingar till Sverige.

Svenska barnfamiljer flyr Stockholmsregionen

INRIKESSedan år 2018 krymper Stockholm, det är fler som flyttar ut än som flyttar in i regionen. Enligt färska siffror från Statistikmyndigheten (SCB) syns ett nytt flyttmönster. Medan utomeuropeiska invandrare stannar kvar väljer svenskfödda med barn att lämna storstaden för mer natur, trygghet och möjlighet att vara i sociala nätverk som kulturellt känns hemma.

Förorten röstar på Socialdemokraterna – vare sig de vill eller ej

OPINION: PETER LATIFIDet har länge pågått en upplösning av socialdemokratins kärnväljare. Successivt har den svenska arbetarklassen gått över till andra partier då man tycker att Socialdemokraterna inte längre representerar arbetarnas intressen. Och skrapar man på ytan får man dessutom uppfattningen att det finns en mörk agenda där förortens invandrare indirekt tvingas rösta på partiet. Den förda migrationspolitiken har implicit garanterat makten för Socialdemokraterna. Man kan säga att Socialdemokraterna straffat svenskarna med budskapet att ”röstar ni inte på oss, så tar vi in folk som gör det”. Men varför lyckades Socialdemokraterna och inte Vänsterpartiet i förorterna?

Romer lurade åldringar på pengar, en tappade livslusten och avled – får skyddstillsyn och villkorlig dom

INRIKESTvå romer, 42 respektive 18 år gamla, dömdes av Södertörns tingsrätt för tolv bedrägerier och bedrägeriförsök riktade mot kvinnor och män i 90-årsåldern. En 85-årig kvinna tappade enligt anhöriga livslusten och avled kort efter att ha blivit utsatt. Åklagaren yrkade på att brotten skulle betraktas som grova men tingsrätten gjorde en annan bedömning och dömde romerna till villkorlig dom respektive skyddstillsyn.

Svenskarnas köpkraft är inte bäst – elva EES-länder bättre

ANALYSSverige och svenskarna anses ofta ha en hög levnadsstandard. I förra numret av Nya Tider rapporterade vi om EU:s budget­kommissionär som tycker att ”rika svenskar” kan betala mer till EU. I denna artikel tar vi därför en titt på hur det står till med svenskarnas löne- och köpkraftsutveckling liksom den allmänna ekonomiska utvecklingen. Resultatet är inte i linje med EU:s syn på hur mycket den ”rika svensken” bör kunna betala till EU.

Kritikstorm efter Löfvens bortförklaring om förnedringsrånen

INRIKESPersonrån där unga med invandrarbakgrund i grupp attackerar svenska ungdomar, med inslag av grov förnedring, ökar stadigt. Antalet anmälda fall av dessa ”förnedringsrån” har mer än fördubblats sedan 2015. Stor uppmärksamhet väckte statsminister Stefan Löfven när han hävdade att dessa brott är en följd av skatte­sänkningar genomförda av en tidigare borgerlig regering. Hans bortförklaring har ifrågasatts av både den politiska oppositionen och personer med erfarenhet av polisyrket. Nu har Sverigedemokraterna begärt särskild debatt i riksdagen om svenskfientligheten.

Expressen och konsten att fuska med rubriker

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETExpressenkrönikören Fredrik Sjöshult vill påskina att invandringen inte har något samband med gängbrottsligheten genom att citera polisens siffror om att ingen av de kriminella gängledare man har under uppsikt är nyanländ. Det enda han lyckas visa är att invandringen var en katastrof för Sverige redan innan migrationsvågen 2015. Hundra procent av gängledarna har nämligen utländsk bakgrund.

SYRIEN: Aleppo säkrat efter regeringsseger

INRIKESOmrådena kring Syriens tidigare finanscentrum Aleppo har befriats efter en blixtkrigsliknande syrisk offensiv där, som tvingade islamisterna att fly hals över huvud. Internationella flygplatsen har nu öppnat efter att ha varit stängd i nästan åtta år. Trump försökte efter ett telefonsamtal med Erdogan, som han prisade, att sätta press på Syrien och Ryssland att avbryta offensiven mot terroristerna i Idlib. Moskva har helt avfärdat dessa utspel från Washington och Ankara. Situationen är nu så pressad för terroristerna i al-Qaida att Turkiet inte längre har tid att dölja vapenleveranserna till dem, som nu sker helt öppet.

Gå till arkivet

Send this to a friend