Skip to Content

Välbesökt. Alternativ för Sverige lockade folk till Långholmen i Stockholm. Foto: Nya Tider

Stor uppslutning när Alternativ för Sverige höll valupptakt

Flera hundra personer besökte Alternativ för Sveriges valupptakt på Långholmen i Stockholm. Evenemanget kunde genomföras utan några störningsmoment, och partiledningen och aktivisterna sade sig alla känna sig positiva inför det stundande riksdagsvalet.

Publicerad: 11 augusti, 2018, 17:08

 • Svenska

Läs även

Återvandring, hög energi och full fart till riksdagen Alternativ för Sverige höll sin första valupptakt på Långholmen i Stockholm. Evenemanget blev välbesökt, och personer i alla åldrar kom för att lyssna på tal och träffa likasinnade.

Talade gjorde bland annat partiledare Gustav Kasselstrand och vice ordförande William Hahne. Konferencier var Jessica Ohlson, som även intervjuade några av partiets kandidater på scenen, bland annat TV4:s före detta relationscoach Lennart Matikainen. Han sade att det var skönt med ett parti som på riktigt lyssnar på folket.

Gustav Kasselstrand, partiledare. Foto: Nya Tider

 

Gustav Kasselstrand berättade att det går särskilt bra för partiet i sociala medier, där man “dominerar”. Man är bland annat det parti som växer mest på Facebook just nu. Kasselstrand berättade även om partiets lansering, och hur det kändes att hålla det första talet.

 – Det kändes så förlösande att kunna säga att ja, Alternativ för Sverige ställer upp i riksdagsvalet, ja, vi vill dränera det politiska träsket, ja, vi vill stoppa invandringen och inleda återvandringen!

Vice partiledare William Hahne känner sig positiv inför valet. Foto: Nya Tider

 

Nu kommer Alternativ för Sverige att dra igång en omfattande torgmötesturné, där 50 städer ska besökas innan valet. Redan under samma eftermiddag som valupptakten hölls arrangerades det första mötet på Sergels Torg i Stockholm. Mötet gick relativt lugnt till, med vissa störningsmoment från vänstern.

Sanna Hill

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Hahahahaha! Vänstern är DÖD!

  Endast ett femtiotal “aktivister” i Sthlm.

  1900-talet var tyvärr kommunismens era. 2000-talet tillhör nationalismen!

 • víkingr
  • GammFuran

   De glömde Kiruna och Gällivare! 2 illröda kommuner år efter år efter år…Dags att ändra färg.

 • gunilla karlsson

  Lycka till AFS och hoppas att ni kommer in i riksdagen så inte SD behöver vara ensamma mot sjuklövern.

 • oldster

  Lycka till AfS, men se till att ni blir över 4 %.

  Annars blir hela effekten att vettiga röster i riksdagen minskar.

  • Varmlandstok

   Med din egen röst kan du hjälpa till med den saken.
   Det kan förresten mycket väl vara mindre än 4 år till nästa val, och då har det betydelse hur många röster AfS får i valet nu.

   • gunilla karlsson

    Bra observation,det tänker man inte på.

 • Marcus

  Det bästa alternativet för Sverige är utan tvekan just Alternativ för Sverige! SD är okej men inte i närheten av AfS. Tydliga besked i olika politiska ställningstaganden. Det kan man inte längre säga om SD.

 • Keva Rosenberg

  Var härlig stämmning och hög energi. Mot riksdagen

 • latmask

  Det behövs valundersökningar som visar läget för AfS. De behöver närma sig 4% annars är ens röst bortkastad och man skulle ha röstat på SD istället.

 • Torbjörn HV Nilsson

  Har fått det delikata uppdraget att förse vallokaler i Mullsjö med Afs valsedlar-jag ser fram emot det-9/9 08:00

 • birgerr

  var inte ungvänstern där å gapade å störde ut med sina odemokratiska idioti

Så använder Allmänna arvsfonden miljarderna

NYA TIDER GRANSKAR ARVSFONDENGenom alla de dödsbon som tillfaller Allmänna arvsfonden sitter fonden i dag på stora tillgångar. Dessa miljarder ska delas ut till olika projekt, och valen av mottagare har vid flera tillfällen kritiserats. Bland annat har organisationer som själva har radikala åsikter fått pengar för att motverka radikalisering. Nya Tiders granskning visar att en stor del av pengarna går till uttalat etniska organisationer, där svenskar exkluderas. Främst är det olika somaliska organisationer och så kallade ensamkommande som sticker ut.

Vänsteraktivistens värdegrund

Intermezzot i Stockholms tunnelbana precis i slutet av januari, där en gravid svart kvinna avvisades från tåget eftersom hon saknade giltigt färdbevis har väckt mycket känslor på sociala medier samt i övriga vänsterliberala medier. Händelsen fick vänsteraktivisten och den före detta ordningsvakten Jenny Bengtsson att använda media som agendaplattform för att rasiststämpla alla sina exkollegor. Nya Tider kan nu, efter en närmast surrealistisk och kort intervju avslöja hur rasistiskt och hycklande Jenny Bengtssons resonemang är, eftersom hon helt uppenbart inte skulle ha agerat likadant om en vit europeisk kvinna hade avvisats av vakterna. På intervjun följde därefter en hatstorm från Jenny Bengtsson och hennes trollsvans på Facebook.

”Expo-älskaren” dömdes till utvisning 2014 – lever kvar i Sverige med dubbla identiteter

INRIKESI juli 2011 avslöjade alternativa medier att en kvinnlig anställd på den svenskfientliga stiftelsen Expo blivit hotad och trakasserad av sin 17 år yngre älskare Vahid Khodamoradi, en asylinvandrare från Iran. Han dömdes för brotten men blev inte utvisad. Nya Tider kan i dag avslöja att Vahid dömdes till utvisning tre år senare – under en alternativ identitet. Senare fick han uppehållstillstånd under sin riktiga identitet. Han är fortfarande kvar i Sverige, och fram till Nya Tiders undersökning har svenska myndigheter varit ovetande om hans dubbla identiteter.

Borås Tidning karaktärsmördar ännu en lokal musiker

Den blinde Boråsmusikern Klas Qvist skrev en krönika som publicerades på alternativprofilerna Ingrid Carlqvists och Maria Celanders opinionssajt. Det föranledde Borås Tidning att iscensätta ett regelrätt karaktärsmord på musikern. Man ringde bland annat upp Qvists fästmö och förhörde henne om hennes åsikter och skrämde därtill upp hans 75-åriga mor med påståenden tagna ur luften. Slutligen såg man till att skivbolaget som Qvist var delägare i gav honom sparken. Borås Tidning har förut försökt förfölja John Dübeck i den alternativa musikduon Lilou & John, även de verksamma i Borås.

Bonnier ökar sin dominans över svensk media

Mediekoncernen Mittmedia köps upp av Bonnier vilket innebär att ytterligare 28 tidningar kommer att hamna i Bonnierfamiljens ägo och att det svenska massmediala landskapet likriktas allt mer. Bonnier kommer även att bli den största bidragstagaren av statligt mediestöd för tidningar med hela 63 miljoner kronor årligen.

Hovrätten: Två års fängelse för våldtäkt på skola

I Nya Tider v 50-52/2018 rapporterade vi om en 19-årig arab som dömdes till två års fängelse av Eksjö tingsrätt för att ha våldtagit en kvinnlig lärare i ett klassrum. Nu har avgörandet från Göta hovrätt kommit. Händelsen är så makaber att även utländska medier rapporterat om den, men svensk systemmedia fortsätter att lägga locket på.

Författare av kritisk Ungernbok kopplad till vänsterextremt våldsnätverk

Frilansjournalisten Joakim Medin, aktuell med en kritisk bok om Ungern, har hyllat våldsgrupperingen AFA (Antifascistisk Aktion), samarbetat med grundare av organisationen och föreläst på dess årliga festligheter. Medin har också, samtidigt som han verkat som Orbánkritisk journalist, deltagit i våldsamma regeringsprotester i Ungern. Nu ifrågasätts hans trovärdighet av svenskar som han tillsammans med AFA-grundaren pekat ut som hot mot den liberala demokratin.

Statliga exportcentra – vackra ord, men målen följs inte upp

ANALYSSvensk handel med utlandet måste gå med vinst. Mycket stor vinst. Annars klarar vi inte av välfärden. Dessvärre går vi i motsatt riktning, svensk export tappar fart. Regeringen har försökt skapa förutsättningar för företagen att kunna exportera sina produkter och tjänster genom att år 2015 inrätta så kal­lade regionala exportcentra. Nu kommer dock förödande kritik från både näringslivet och statens egna revisorer. Pengar rullar till tveksam nytta.

Gå till arkivet