Skip to Content

Välbesökt. Alternativ för Sverige lockade folk till Långholmen i Stockholm. Foto: Nya Tider

Stor uppslutning när Alternativ för Sverige höll valupptakt

Flera hundra personer besökte Alternativ för Sveriges valupptakt på Långholmen i Stockholm. Evenemanget kunde genomföras utan några störningsmoment, och partiledningen och aktivisterna sade sig alla känna sig positiva inför det stundande riksdagsvalet.

Publicerad: 11 augusti, 2018, 17:08

 • Svenska

Läs även

Återvandring, hög energi och full fart till riksdagen Alternativ för Sverige höll sin första valupptakt på Långholmen i Stockholm. Evenemanget blev välbesökt, och personer i alla åldrar kom för att lyssna på tal och träffa likasinnade.

Talade gjorde bland annat partiledare Gustav Kasselstrand och vice ordförande William Hahne. Konferencier var Jessica Ohlson, som även intervjuade några av partiets kandidater på scenen, bland annat TV4:s före detta relationscoach Lennart Matikainen. Han sade att det var skönt med ett parti som på riktigt lyssnar på folket.

Gustav Kasselstrand, partiledare. Foto: Nya Tider

 

Gustav Kasselstrand berättade att det går särskilt bra för partiet i sociala medier, där man “dominerar”. Man är bland annat det parti som växer mest på Facebook just nu. Kasselstrand berättade även om partiets lansering, och hur det kändes att hålla det första talet.

 – Det kändes så förlösande att kunna säga att ja, Alternativ för Sverige ställer upp i riksdagsvalet, ja, vi vill dränera det politiska träsket, ja, vi vill stoppa invandringen och inleda återvandringen!

Vice partiledare William Hahne känner sig positiv inför valet. Foto: Nya Tider

 

Nu kommer Alternativ för Sverige att dra igång en omfattande torgmötesturné, där 50 städer ska besökas innan valet. Redan under samma eftermiddag som valupptakten hölls arrangerades det första mötet på Sergels Torg i Stockholm. Mötet gick relativt lugnt till, med vissa störningsmoment från vänstern.

Sanna Hill

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Hahahahaha! Vänstern är DÖD!

  Endast ett femtiotal “aktivister” i Sthlm.

  1900-talet var tyvärr kommunismens era. 2000-talet tillhör nationalismen!

 • víkingr
  • GammFuran

   De glömde Kiruna och Gällivare! 2 illröda kommuner år efter år efter år…Dags att ändra färg.

 • gunilla karlsson

  Lycka till AFS och hoppas att ni kommer in i riksdagen så inte SD behöver vara ensamma mot sjuklövern.

 • oldster

  Lycka till AfS, men se till att ni blir över 4 %.

  Annars blir hela effekten att vettiga röster i riksdagen minskar.

  • Varmlandstok

   Med din egen röst kan du hjälpa till med den saken.
   Det kan förresten mycket väl vara mindre än 4 år till nästa val, och då har det betydelse hur många röster AfS får i valet nu.

   • gunilla karlsson

    Bra observation,det tänker man inte på.

 • Marcus

  Det bästa alternativet för Sverige är utan tvekan just Alternativ för Sverige! SD är okej men inte i närheten av AfS. Tydliga besked i olika politiska ställningstaganden. Det kan man inte längre säga om SD.

 • Keva Rosenberg

  Var härlig stämmning och hög energi. Mot riksdagen

 • latmask

  Det behövs valundersökningar som visar läget för AfS. De behöver närma sig 4% annars är ens röst bortkastad och man skulle ha röstat på SD istället.

 • Torbjörn HV Nilsson

  Har fått det delikata uppdraget att förse vallokaler i Mullsjö med Afs valsedlar-jag ser fram emot det-9/9 08:00

 • birgerr

  var inte ungvänstern där å gapade å störde ut med sina odemokratiska idioti

Mannen bakom påverkansoperationen Greta

Många har förvånats över att Malena Ernmans dotter Greta på kort tid har blivit internationellt ryktbar som talesperson för klimathotslobbyn. Nya Tider kan nu avslöja att det är resultatet av en påverkansoperation som leds av PR-experten Ingmar Rentzhog, med kopplingar till en rad propagandaorganisationer.

Amnesty kräver bostäder för utländska tiggare

INRIKESAmnesty International kräver att den svenska staten förser till­resta romer med bland annat boende. På sociala medier kritiserar många utspelet, och menar att boende för tillresta tiggare inte kan vara Sveriges ansvar. I svar på Nya Tiders frågor hänvisar Amnesty till bland annat FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna.

Sveriges övergångsregering tänker skriva på FN:s migrationsavtal

REPORTAGEDet stormar kring FN:s migrationsavtal Global Compact. Ett tiotal länder har redan förkastat det, men Sveriges regering tänker ställa sig bakom det när det avhandlas vid en internationell konferens den 10-11 december i Marrakech, Marocko. Juridikprofessor Anne Peters påpekar att regeringar gillar gråzonen med sådana ”mjuka lagar”, eftersom de då slipper diskussion och omröstning i parlamentet, men att avtalet ändå kommer att ha inverkan på Sveriges politik.

”Gymnasielagen” utnyttjas för att begå brott

Många av de unga män som har kommit till Sverige som ”ensamkommande” har flera identiteter, vilket gör det svårare för polisen att utreda dem vid brott. Enligt en polis i Västerås finns det en större grupp kriminella med denna bakgrund som rör sig mellan olika städer och begår brott som narkotikahandel och stöld.

Folklig protest mot FN:s migrationsavtal

Söndag den 2 december hölls en demonstration mot FN:s planerade migrationsramverk Global Compact som regeringen vill skriva under den 10 december. Omkring 800 personer hade sökt sig till den partipolitiskt obundna manifestationen på Mynttorget i Stockholm för att visa sitt missnöje. Trots den stora uppslutningen skrevs inte en rad i systemmedia om protesterna.

Rymde från ungdomshem – kidnappade 16-åring

INRIKESNatten till den 17 november kidnappades en 16-årig pojke av fyra gärningsmän. En av kidnapparna är sedan tidigare dömd för mordförsök på en vaktmästare i Malmö och två andra för liknande kidnappningar. Nya Tiders granskning visar att bägge dåden hade kunnat förhindras om man tagit de unga gärningsmannens bakgrund på allvar och vidtagit nödvändiga åtgärder.

Här stormar polisen på 30 november

I samband med fackeltåget och kransnedläggningen vid Karl XII:s staty i Kungsträdgården i Stockholm attackerade polisen demonstranterna. Detta i samband med att någon kastade en fackla mot en kommunistisk motdemonstration.

Invandrare våldtog sin lärarinna

Den invandrade eleven fick extra hjälp av den kvinnliga lärarinnan för att bättra på sina undermåliga betyg, men blev allt mer närgången. Slutligen knuffade han in henne i ett klassrum, låste dörren och våldtog henne. Han har nu dömts till två års fängelse för våldtäkten och ett flertal andra brott. Men eftersom han blivit svensk medborgare utvisas han inte.

Gå till arkivet