Skip to Content

Välbesökt. Alternativ för Sverige lockade folk till Långholmen i Stockholm. Foto: Nya Tider

Stor uppslutning när Alternativ för Sverige höll valupptakt

Flera hundra personer besökte Alternativ för Sveriges valupptakt på Långholmen i Stockholm. Evenemanget kunde genomföras utan några störningsmoment, och partiledningen och aktivisterna sade sig alla känna sig positiva inför det stundande riksdagsvalet.

Publicerad: 11 augusti, 2018, 17:08

 • Svenska

Läs även

Återvandring, hög energi och full fart till riksdagen Alternativ för Sverige höll sin första valupptakt på Långholmen i Stockholm. Evenemanget blev välbesökt, och personer i alla åldrar kom för att lyssna på tal och träffa likasinnade.

Talade gjorde bland annat partiledare Gustav Kasselstrand och vice ordförande William Hahne. Konferencier var Jessica Ohlson, som även intervjuade några av partiets kandidater på scenen, bland annat TV4:s före detta relationscoach Lennart Matikainen. Han sade att det var skönt med ett parti som på riktigt lyssnar på folket.

Gustav Kasselstrand, partiledare. Foto: Nya Tider

 

Gustav Kasselstrand berättade att det går särskilt bra för partiet i sociala medier, där man “dominerar”. Man är bland annat det parti som växer mest på Facebook just nu. Kasselstrand berättade även om partiets lansering, och hur det kändes att hålla det första talet.

 – Det kändes så förlösande att kunna säga att ja, Alternativ för Sverige ställer upp i riksdagsvalet, ja, vi vill dränera det politiska träsket, ja, vi vill stoppa invandringen och inleda återvandringen!

Vice partiledare William Hahne känner sig positiv inför valet. Foto: Nya Tider

 

Nu kommer Alternativ för Sverige att dra igång en omfattande torgmötesturné, där 50 städer ska besökas innan valet. Redan under samma eftermiddag som valupptakten hölls arrangerades det första mötet på Sergels Torg i Stockholm. Mötet gick relativt lugnt till, med vissa störningsmoment från vänstern.

Sanna Hill

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Hahahahaha! Vänstern är DÖD!

  Endast ett femtiotal “aktivister” i Sthlm.

  1900-talet var tyvärr kommunismens era. 2000-talet tillhör nationalismen!

 • víkingr
  • GammFuran

   De glömde Kiruna och Gällivare! 2 illröda kommuner år efter år efter år…Dags att ändra färg.

 • gunilla karlsson

  Lycka till AFS och hoppas att ni kommer in i riksdagen så inte SD behöver vara ensamma mot sjuklövern.

 • oldster

  Lycka till AfS, men se till att ni blir över 4 %.

  Annars blir hela effekten att vettiga röster i riksdagen minskar.

  • Varmlandstok

   Med din egen röst kan du hjälpa till med den saken.
   Det kan förresten mycket väl vara mindre än 4 år till nästa val, och då har det betydelse hur många röster AfS får i valet nu.

   • gunilla karlsson

    Bra observation,det tänker man inte på.

 • Marcus

  Det bästa alternativet för Sverige är utan tvekan just Alternativ för Sverige! SD är okej men inte i närheten av AfS. Tydliga besked i olika politiska ställningstaganden. Det kan man inte längre säga om SD.

 • Keva Rosenberg

  Var härlig stämmning och hög energi. Mot riksdagen

 • latmask

  Det behövs valundersökningar som visar läget för AfS. De behöver närma sig 4% annars är ens röst bortkastad och man skulle ha röstat på SD istället.

 • Torbjörn HV Nilsson

  Har fått det delikata uppdraget att förse vallokaler i Mullsjö med Afs valsedlar-jag ser fram emot det-9/9 08:00

 • birgerr

  var inte ungvänstern där å gapade å störde ut med sina odemokratiska idioti

SD tar över ordförandeklubban i Hörbys kommunfullmäktige

Sverigedemokraterna stärker sitt grepp om Hörby kommun. Nu sitter man inte bara på posten som ordförande i kommunstyrelsen. Nu har även det nya fullmäktige valt en SD-politiker, Johan Ohlin till ordförande i kommunfullmäktige. Samtidigt är det socialdemokratiska inflytandet nu så gott som utraderat.

Polisen: Nyanlända kan köra bil utan körkort

INRIKESDen som stoppas av polis och inte kan visa körkort, kan ändå klara sig genom att hävda att ett utländskt körkort har funnits, men tappats bort. Det har inträffat att personer som åtalats för olovlig körning har friats i domstol för att åklagaren inte lyckats bevisa att den anklagade inte har haft ett körkort, något som blir än svårare i de fall ursprungslandet saknar körkortsregister.

Sverigebilden – rätt eller fel?

Den politiskt anpassade och välansade mediaanalysen undviker helst konfrontationer med en saklig återgivning av den verkliga situationen i Sverige. Det gäller den sociala, kulturella och ekonomiska bilden av ett land i en okontrollerad förändring. Nu bidrar även den tyska kanalen ZDF TV via sin redaktion i Kiel med en kort rapportering.

Förtur i bostadskön för nyanlända i större delen av landet

Hem & Hyra har gjort en genomgång av Boverkets årliga analys av bostadsmarknaden. Resultatet visar att minst sex av tio kommuner har någon form av förturssystem samt att detta mest utnyttjas av nyanlända.

Macron vill straffa EU-länder som inte tar emot migranter

UTRIKESFrankrikes president Emmanuel Macron hotade vid ett toppmöte med indragna bidrag och uteslutning från Schengen för de länder som inte accepterar ett inflöde av migranter. Han passade också på att kritisera de som drivit frågan om Storbritanniens utträde ur EU.

Vänstersidan Politism ger slutligen upp

INRIKESEfter fem år med förluster ser ägarna av Politism AB nu ut att ha tröttnat på att hålla publikationen under armarna. Därmed försvinner ännu ett vänsterprojekt, som varken har lockat tillräckligt med läsare eller annonsörer.

Minst nio skolflickor från Göteborg tros ha gifts bort under sommarlovet

Sedan höstterminen åter startade kan man konstatera att minst nio skolelever från Göteborg, alla minderåriga flickor, inte har återkommit till sina skolor. Göteborgs stad menar att man ”kraftsamlat” för att möta en islamiserad verklighet med barnäktenskap och hedersrelaterat förtryck, men trots insatserna från kommunen ökar alltså problemet, och en skolrektor menar att det bästa receptet att komma tillrätta med hederskultur och barnäktenskap är att ha en ”mjuk dialog” med de muslimska föräldrarna. Detta bekräftar hon också för Nya Tider.

God man åt asylsökande: Personal pratar bebisspråk och trugar på dem gåvor

INRIKESEn god man i Småland berättar hur Migrationsverket och socialtjänsten öser pengar över asylsökande. En 18-årig asylsökande kvinna har fyra personer som passar upp henne och hon får lägenhet i centrala Kalmar gratis med nyinköpt bohag. Felaktiga bidragspengar krävs inte tillbaka och kommunen tillmötesgår bisarra krav om att rensa undan män från muslimska kvinnor.

Gå till arkivet