Skip to Content

Välbesökt. Alternativ för Sverige lockade folk till Långholmen i Stockholm. Foto: Nya Tider

Stor uppslutning när Alternativ för Sverige höll valupptakt

Flera hundra personer besökte Alternativ för Sveriges valupptakt på Långholmen i Stockholm. Evenemanget kunde genomföras utan några störningsmoment, och partiledningen och aktivisterna sade sig alla känna sig positiva inför det stundande riksdagsvalet.

Publicerad: 11 augusti, 2018, 17:08

 • Svenska

Återvandring, hög energi och full fart till riksdagen Alternativ för Sverige höll sin första valupptakt på Långholmen i Stockholm. Evenemanget blev välbesökt, och personer i alla åldrar kom för att lyssna på tal och träffa likasinnade.

Talade gjorde bland annat partiledare Gustav Kasselstrand och vice ordförande William Hahne. Konferencier var Jessica Ohlson, som även intervjuade några av partiets kandidater på scenen, bland annat TV4:s före detta relationscoach Lennart Matikainen. Han sade att det var skönt med ett parti som på riktigt lyssnar på folket.

Gustav Kasselstrand, partiledare. Foto: Nya Tider

 

Gustav Kasselstrand berättade att det går särskilt bra för partiet i sociala medier, där man “dominerar”. Man är bland annat det parti som växer mest på Facebook just nu. Kasselstrand berättade även om partiets lansering, och hur det kändes att hålla det första talet.

 – Det kändes så förlösande att kunna säga att ja, Alternativ för Sverige ställer upp i riksdagsvalet, ja, vi vill dränera det politiska träsket, ja, vi vill stoppa invandringen och inleda återvandringen!

Vice partiledare William Hahne känner sig positiv inför valet. Foto: Nya Tider

 

Nu kommer Alternativ för Sverige att dra igång en omfattande torgmötesturné, där 50 städer ska besökas innan valet. Redan under samma eftermiddag som valupptakten hölls arrangerades det första mötet på Sergels Torg i Stockholm. Mötet gick relativt lugnt till, med vissa störningsmoment från vänstern.

Sanna Hill

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Hahahahaha! Vänstern är DÖD!

  Endast ett femtiotal “aktivister” i Sthlm.

  1900-talet var tyvärr kommunismens era. 2000-talet tillhör nationalismen!

 • víkingr
  • GammFuran

   De glömde Kiruna och Gällivare! 2 illröda kommuner år efter år efter år…Dags att ändra färg.

 • gunilla karlsson

  Lycka till AFS och hoppas att ni kommer in i riksdagen så inte SD behöver vara ensamma mot sjuklövern.

 • oldster

  Lycka till AfS, men se till att ni blir över 4 %.

  Annars blir hela effekten att vettiga röster i riksdagen minskar.

  • Varmlandstok

   Med din egen röst kan du hjälpa till med den saken.
   Det kan förresten mycket väl vara mindre än 4 år till nästa val, och då har det betydelse hur många röster AfS får i valet nu.

   • gunilla karlsson

    Bra observation,det tänker man inte på.

 • Marcus

  Det bästa alternativet för Sverige är utan tvekan just Alternativ för Sverige! SD är okej men inte i närheten av AfS. Tydliga besked i olika politiska ställningstaganden. Det kan man inte längre säga om SD.

 • Keva Rosenberg

  Var härlig stämmning och hög energi. Mot riksdagen

 • latmask

  Det behövs valundersökningar som visar läget för AfS. De behöver närma sig 4% annars är ens röst bortkastad och man skulle ha röstat på SD istället.

 • Torbjörn HV Nilsson

  Har fått det delikata uppdraget att förse vallokaler i Mullsjö med Afs valsedlar-jag ser fram emot det-9/9 08:00

 • birgerr

  var inte ungvänstern där å gapade å störde ut med sina odemokratiska idioti

Svensk dominans i militär prickskyttetävling

UTRIKESEtt svenskt prickskyttepar tog hem förstaplatsen i den prestigefyllda militärtävlingen Europe Best Sniper Team Competition. Ett annat svenskt par kom på fjärde plats.

SSU-aktivister i Malmö vandaliserade Moderaternas valstuga – filmade sabotaget

Ligistaktivister från SSU Malmö när de vandaliserade en av Moderaternas valstugor genom att riva ner flaggor och sätta upp, socialdemokratiska budskap istället. Det hela filmades och lades upp på SSU Malmös Instagramkonto.

Styrelseledamot för Ung Vänster i Göteborg/Bohuslän tar inte avstånd från AFA

En av styrelseledamöterna i Ung Vänsters distrikt Göteborg/Bohuslän, som den 28 augusti planerar ett omfattande mötessabotage av Jimmie Åkessons och Sverigedemokraternas torgmöte tar inte avstånd från våldsbenägna, autonoma extremvänstergrupper som AFA. Det kan Nya Tider avslöja då vi lyckades konfrontera honom per telefon.

Akilov miss­handlad i sin cell

INRIKESRakhmat Akilov, dömd för terrordådet på Drottninggatan, har blivit attackerad av en medfånge i den så kallade Kumlabunkern. Motivet ska ha varit att hämnas terrordådet som dödade fem personer i april förra året. Den ännu okände gärningsmannen hyllas nu för tilltaget i sociala medier.

Nya Tider går in som huvudsponsor för Alternativ Bokmässa

Nya Tider går nu in som huvudsponsor för en Alternativ Bokmässa i Göteborg, som kommer att hållas samtidigt som den politiskt korrekta mässan, den 29-30 september. Arrangörer är alternativmediaprofilerna Per Björklund, Nina Drakfors och Jan Sjunnesson. Deltagare är bland andra Katerina Janouch, Karl-Olov Arnstberg, Lars Vilks, Dan Park, Mona Walter, Aron Flam och många andra.

Ny rapport visar allvarliga strukturella fel inom Polismyndigheten: Ursäkta, men vi är faktiskt polisen och vi står över lagen

INRIKESI en ny studie med ovanstående namn författad av Stefan Holgersson, polis och professor vid Linköpings universitet, visas på allvarliga strukturella fel i Polismyndigheten: ”Av rapporten framgår att det inom polisen finns en utbredd inställning att Polismyndigheten inte behöver rätta sig efter lagar och regler”. I rapporten redovisas hur polisen på ett lagstridigt sätt har hanterat en rad ärenden, som till exempel licensgivning för vapen och offentlighetsprincipen.

Sveriges Radio spred fejknyhet om brottsutvecklingen

INRIKESDen 30 juli hävdade P4 Kristianstad i en artikel att det är ”historiskt låg risk att dö eller skadas av våld i Skandinavien”. Det är bara den senaste i en rad artiklar där man inför valet försöker lura i folket att brottsligheten minskar, trots att allt pekar på att den ökar. Sociologen Hanna Sahlin-Lilja, som SVT lyfte fram som en auktoritet på området, vill inte svara på Nya Tiders frågor.

Propagandan: Fyra lögner om brottsligheten

REPORTAGESVT, SR, Aftonbladet, Expressen, DN och övriga systemmedier gör under valrörelsen sitt bästa för att bortförklara den otrygghet allt fler känner och istället skylla den på att folk är ”okunniga” om att brottsligheten egentligen minskar. Nya Tider lär dig att genomskåda och bemöta fyra vanliga propagandalögner.

Gå till arkivet