Skip to Content

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasseltrand i intervju med SVT. Foto: Nya Tider
POLITIK

Stort medialt intresse när återvandringspartiet Alternativ för Sverige lanserades

Alternativ för Sverige har som mål att ta sig in i riksdagen redan till detta val. Den 5 mars lanserades partiet i Stockholm, där partiledare Gustav Kasselstrand berättade om partiets ambitioner och politik. Nya Tider var på plats.

Publicerad: 6 mars, 2018, 11:34

 • Svenska

Läs även

Ett nytt parti har tagit klivet in på den politiska scenen. Alternativ för Sverige, med partiledare Gustav Kasselstrand i spetsen, lanserades under kvällen den 5 mars i centrala Stockholm. Det mediala intresset var stort, och i publiken fanns flera kända samhällsdebattörer. Det nya partiet spås konkurrera framför allt med Sverigedemokraterna, då Kasselstrand menar att det finns ett stort behov av ett parti som inte kompromissar för att gå Moderaterna till viljes.

Lanseringen inleddes med mingel, och följdes av ett tal av Gustav Kasselstrand. Han sade att Alternativ för Sverige kommer att gå till val som ett återvandringsparti, och att man inte skall vara rädd att ställa “grupp mot grupp” om det krävs.

– De som kommit till Sverige illegalt, de som begått brott, de som ljugit eller fuskat sig till uppehållstillstånd, de som bott här år efter år utan att lyfta ett finger för att anpassa sig eller bidra till det svenska samhället har ingen plats här, sade Kasselstrand till applåder.

Lanseringen livestreamades, och både Aftonbladet och Expressen var på plats med filmkameror.

Alternativ för Sverige har som ambition att ta sig in i riksdagen redan under 2018. I partiledningen sitter före detta profiler inom Sverigedemokratisk ungdom, bland andra Jessica Ohlson och William Hahne.

Nya Tider kommer publicera en längre artikel om det nystartade partiet i papperstidningen.

Sanna Hill

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Sverigepartist

  Uppmanar alla riktiga sverigedemokrater att lämna SD och ansluta sig till Alternativ för Sverige!!

  https://uploads.disquscdn.com/images/3739c903c26e8f86d7747b0813810f15a467b98fa469dccaea093dec8b2acb8d.jpg

 • Bertil Andersson

  Det här är smaskens för MSM och 9 klövern. 9 klövern? Jodå vi har 9 partier som inte sätter Sverige och svenskarna främst. I EU valet så fick Piratpartiet en plats och F! 2 platser. Är det ngn som har hört det minsta lilla av rapportering från dessa och vad de gör i EU parlamentet? Det är ett helt fantastiskt land som kan tillsätta delegater i EU parlamentet från partier som inte har kravlat sig över 4 % spärren in i Riksdagen.
  Men åter till verkligheten. Kasselstrands parti är intressant då det tycks värna om Sverige och svenskarna.
  Men att kritisera SD är är inte rätt väg att gå. Det gynnar bara 7 klövermaffian. Kasselstrand glömmer vilket enormt arbete SD har gjort. Sedan urminnes tider så har de gamla stelbenta partierna klargjort att det är endast VI och inga andra partier som skall tillåtas styra Sverige.Och försök inte komma in i Riksdagen för vi kommer att smutskasta, baktala er, visa vår allra sämsta sida så att vi inom 7 sjuklövern sitter kvar vid statens dignande smörgåsbord.
  Allt detta har SD gått igenom och än idag, trots att de är demokratiskt valda så behandlar 7 klövermaffian dem
  under all anständighet.
  Gossen Kasselstrand har en del att lära.

  • Paul Nilsson

   Varför ska inte SD kritiseras?

   • Bertil Andersson

    Det går alldeles utmärkt att kritisera SD. SD är det parti som har den gedignaste erfarenheten av att bli hånad, häcklad, baktalad, vidriga personpåhopp mm mm.
    Men i politik så är inte bombastiska uttalanden det viktigaste, det viktigaste är en kombination av att presentera ett brett spektra av fakta och lösningar tillsammans med ett stort mått av taktik.
    Du måste väl inse att ett “krig” mellan ditt parti och SD endast gynnar 7 klövermaffian.
    Betydligt förnuftigare hade det varit om man bildade gemensam front mot maffian.
    Minns att SD startade 1988 och först 2010 kom de in i Riksdagen.
    Svenska folket röstade in dem på deras politik, minns att 2010 så hade inte vansinnesförstöringen av Sverige börjat.

 • Paul Nilsson

  Det var ett mycket bra tal som Gustav Kasselstrand höll på Alternativ för Sveriges presskonferens! Det är klasskillnad mellan honom och Jimmie Åkesson. Jag ska rösta rösta på Alternativ för Sverige i riksdagsvalet den 9 september. Det här är det parti som jag har längtat efter, det vill säga ett parti som är radikalare än SD, men som inte är nationalsocialister som NMR. AfS fyller ett tomrum i svensk politik.

  https://alternativforsverige.se/gustavs-lanseringstal/

 • Peter Dalin

  Konkurrensen är bra om dom om dom kommer in i riksdagen annars är det en förlorad röst

  • Paul Nilsson

   Om Alternativ för Sverige inte kommer in i riksdagen så är det ingen förlorad röst. Om partiet får mer än en procent av rösterna i riksdagsvalet så får de gratis valsedlar utplacerade i alla vallokaler de två kommande valen 2022 och 2026. Om de får mer än 2,5 procent av riksdagsrösterna så får de också partistöd.

   Det finns inga bortkastade röster. Alla partier har varit små och börjat från noll. En röst på AfS blir inte bortkastad.

 • andeklas

  Jag kan också tänka mig att rösta på AFS men jag har inte bestämt mig än. Jag vill se ett parti som tar i med
  hårdhandskarna med Familjen Bonniers ( och kasta ut dom ur Sverige handgripligen ) och känner mig inte helt säker om AFS verkligen kommer att göra det ( annars tror jag säkert AFS kommer att säga Nej till Nato och det är viktigt det ) – därför kommer Nordiska Motståndsrörelsen vara ett av alternativen för min del..

Svensken som uppfann avanti-metoden

TEKNIKUppfinnaren Sten Engwall von Scheele från Sigtuna avled den 22 september i år. Han blev känd för att ha uppfunnit avanti-metoden som används till att borra värmebrunnar för bergvärme på ett mer effektivt sätt. Han är även mannen bakom Teeghusen och Ecogrund.

Mali: Frankrike förlorar 13 militärer i helikopterkollision – Värsta franska förlusten på 36 år

UTRIKESTretton franska soldater som bekämpar ett långvarigt islamistuppror i Mali dödades när deras helikoptrar kolliderade under en undsättningsoperation. Olyckan inträffade när de två franska helikoptrarna, en Tigre attackhelikopter och en Cougar transporthelikopter, på låg höjd var på väg för att lyfta ut en specialstyrka på marken som hamnat i strid med tungt beväpnade jihadister. Frankrike har den senaste tiden mött allt starkare motstånd från islamist-terroristerna i Mali, något som fått Paris att börja oroa sig.

Ordkrig inför EU:s budgetbeslut – Kommissionen tonar ned avgiftshöjningarnas betydelse

ANALYSEU:s budget är en snårig historia, som växer snabbare än inflationen i takt med EU:s ökande ambitioner. Utgiftsbudgeten för EU ökar mellan 2019 och 2020 med nästan två gånger mer än inflationen. Samtidigt genomför Kommissionen en aggressiv kampanj kring bilden av medlemsländernas nytta med EU:s inre marknad. Syftet är att motivera högre medlemsavgifter. Sveriges avgift föreslås öka med 48,5 procent mellan 2018 och 2021.

Försvaret rustar upp – jägarregementet K 4 kan återupprättas

INRIKESNästa år fattas det stora Försvarsbeslut 2020. Arbetet har förberetts i flera år i Försvarsberedningen, som i våras överlämnade sin slutrapport till regeringen. Nu har även Försvarsmakten yttrat sig om rapporten. Allt pekar på att det blir en upprustning, vilket vore första gången på decennier. Bland annat föreslås Amfibieregementet i Göteborg och K 4 Arvidsjaur återetableras. Nya Tider har talat med försvarspolitikerna Roger Richthoff (SD) och Mikael Jansson (AfS).

Dissidenten framtidens hjälte?

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGMakteliten och mainstreammedias journalister tvingas efterhand till att verklighetsanpassa sin rapportering, men de kommer aldrig någonsin erkänna att Sveriges dissidenter hade rätt och de själva fel. Upprättelsen kommer istället från våra egna led, egna medier och egna nätverk.

Polisens nya insikt: Bilder på gärningsmän gör att de kan identifieras av allmänheten

INRIKESUnder hösten har flera gärningsmän identifierats av allmänheten efter att polisen lagt ut efterlysningar på sin hemsida. Nu tänker polisen öka användningen av detta arbetssätt – något som allmänhet och alternativmedier krävt under en längre tid.

Målmedvetet Kina har utnyttjat naivt väst i handelsfrågan

KRÖNIKAUnder decennier har Kina kunnat dra nytta av västerländsk naivitet genom en reglerad handel på ojämna villkor och därigenom även en överföring av teknologi från väst till Kina. Kina har dragit det längsta strået och det är detta som Donald Trump nu försöker få ett slut på – men han motarbetas på hemmaplan.

Turkiet ger tyska stridsvagnar till jihadister – Underrättelsekällor varnar för konsekvenserna

UTRIKESTysk tidning avslöjar att Turkiet överlåtit tysksålda Leopard 2-stridsvagnar till en turkstödd ”rebellgrupp” i Syrien. Detta i strid med slutanvändarvillkoren i försäljningsavtalet och tysk lag rörande vapenexport. Rebellgruppen består av radikala islamister som vill införa en islamisk stat under sharia-lagar och har tidigare begått upprepade krigsbrott. Underrättelsekällor varnar nu för konsekvenserna av att jihadister utbildas att använda en avancerad stridsvagn, som är huvudvapnet i flera europeiska arméer, däribland den svenska.

Gå till arkivet

Send this to a friend