Skip to Content

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasseltrand i intervju med SVT. Foto: Nya Tider
POLITIK

Stort medialt intresse när återvandringspartiet Alternativ för Sverige lanserades

Alternativ för Sverige har som mål att ta sig in i riksdagen redan till detta val. Den 5 mars lanserades partiet i Stockholm, där partiledare Gustav Kasselstrand berättade om partiets ambitioner och politik. Nya Tider var på plats.

Publicerad: 6 mars, 2018, 11:34

 • Svenska

Läs även

Ett nytt parti har tagit klivet in på den politiska scenen. Alternativ för Sverige, med partiledare Gustav Kasselstrand i spetsen, lanserades under kvällen den 5 mars i centrala Stockholm. Det mediala intresset var stort, och i publiken fanns flera kända samhällsdebattörer. Det nya partiet spås konkurrera framför allt med Sverigedemokraterna, då Kasselstrand menar att det finns ett stort behov av ett parti som inte kompromissar för att gå Moderaterna till viljes.

Lanseringen inleddes med mingel, och följdes av ett tal av Gustav Kasselstrand. Han sade att Alternativ för Sverige kommer att gå till val som ett återvandringsparti, och att man inte skall vara rädd att ställa ”grupp mot grupp” om det krävs.

– De som kommit till Sverige illegalt, de som begått brott, de som ljugit eller fuskat sig till uppehållstillstånd, de som bott här år efter år utan att lyfta ett finger för att anpassa sig eller bidra till det svenska samhället har ingen plats här, sade Kasselstrand till applåder.

Lanseringen livestreamades, och både Aftonbladet och Expressen var på plats med filmkameror.

Alternativ för Sverige har som ambition att ta sig in i riksdagen redan under 2018. I partiledningen sitter före detta profiler inom Sverigedemokratisk ungdom, bland andra Jessica Ohlson och William Hahne.

Nya Tider kommer publicera en längre artikel om det nystartade partiet i papperstidningen.

Sanna Hill

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Sverigepartist

  Uppmanar alla riktiga sverigedemokrater att lämna SD och ansluta sig till Alternativ för Sverige!!

  https://uploads.disquscdn.com/images/3739c903c26e8f86d7747b0813810f15a467b98fa469dccaea093dec8b2acb8d.jpg

 • Bertil Andersson

  Det här är smaskens för MSM och 9 klövern. 9 klövern? Jodå vi har 9 partier som inte sätter Sverige och svenskarna främst. I EU valet så fick Piratpartiet en plats och F! 2 platser. Är det ngn som har hört det minsta lilla av rapportering från dessa och vad de gör i EU parlamentet? Det är ett helt fantastiskt land som kan tillsätta delegater i EU parlamentet från partier som inte har kravlat sig över 4 % spärren in i Riksdagen.
  Men åter till verkligheten. Kasselstrands parti är intressant då det tycks värna om Sverige och svenskarna.
  Men att kritisera SD är är inte rätt väg att gå. Det gynnar bara 7 klövermaffian. Kasselstrand glömmer vilket enormt arbete SD har gjort. Sedan urminnes tider så har de gamla stelbenta partierna klargjort att det är endast VI och inga andra partier som skall tillåtas styra Sverige.Och försök inte komma in i Riksdagen för vi kommer att smutskasta, baktala er, visa vår allra sämsta sida så att vi inom 7 sjuklövern sitter kvar vid statens dignande smörgåsbord.
  Allt detta har SD gått igenom och än idag, trots att de är demokratiskt valda så behandlar 7 klövermaffian dem
  under all anständighet.
  Gossen Kasselstrand har en del att lära.

  • Paul Nilsson

   Varför ska inte SD kritiseras?

   • Bertil Andersson

    Det går alldeles utmärkt att kritisera SD. SD är det parti som har den gedignaste erfarenheten av att bli hånad, häcklad, baktalad, vidriga personpåhopp mm mm.
    Men i politik så är inte bombastiska uttalanden det viktigaste, det viktigaste är en kombination av att presentera ett brett spektra av fakta och lösningar tillsammans med ett stort mått av taktik.
    Du måste väl inse att ett ”krig” mellan ditt parti och SD endast gynnar 7 klövermaffian.
    Betydligt förnuftigare hade det varit om man bildade gemensam front mot maffian.
    Minns att SD startade 1988 och först 2010 kom de in i Riksdagen.
    Svenska folket röstade in dem på deras politik, minns att 2010 så hade inte vansinnesförstöringen av Sverige börjat.

 • Paul Nilsson

  Det var ett mycket bra tal som Gustav Kasselstrand höll på Alternativ för Sveriges presskonferens! Det är klasskillnad mellan honom och Jimmie Åkesson. Jag ska rösta rösta på Alternativ för Sverige i riksdagsvalet den 9 september. Det här är det parti som jag har längtat efter, det vill säga ett parti som är radikalare än SD, men som inte är nationalsocialister som NMR. AfS fyller ett tomrum i svensk politik.

  https://alternativforsverige.se/gustavs-lanseringstal/

 • Peter Dalin

  Konkurrensen är bra om dom om dom kommer in i riksdagen annars är det en förlorad röst

  • Paul Nilsson

   Om Alternativ för Sverige inte kommer in i riksdagen så är det ingen förlorad röst. Om partiet får mer än en procent av rösterna i riksdagsvalet så får de gratis valsedlar utplacerade i alla vallokaler de två kommande valen 2022 och 2026. Om de får mer än 2,5 procent av riksdagsrösterna så får de också partistöd.

   Det finns inga bortkastade röster. Alla partier har varit små och börjat från noll. En röst på AfS blir inte bortkastad.

 • andeklas

  Jag kan också tänka mig att rösta på AFS men jag har inte bestämt mig än. Jag vill se ett parti som tar i med
  hårdhandskarna med Familjen Bonniers ( och kasta ut dom ur Sverige handgripligen ) och känner mig inte helt säker om AFS verkligen kommer att göra det ( annars tror jag säkert AFS kommer att säga Nej till Nato och det är viktigt det ) – därför kommer Nordiska Motståndsrörelsen vara ett av alternativen för min del..

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Spengler i sidobelysning

KULTURVi känner alla till Oswald Spenglers storverk, Västerlandets undergång (1918-1922). En tegelsten som skisserar den historiska utvecklingen i hela världen utifrån vissa synvinklar, såsom att kulturerna utvecklas och fulländas separat. Någon övergripande ”civilisationens frammarsch” anses inte finnas. Och vår del av världen, Västvärlden eller den faustiska kulturen, tecknas såsom att den uppstått på medeltiden, blomstrat under barocken och nu går mot sitt slut. Visionen kan kritiseras på många punkter men Spengler har förvisso stilen att framställa allt detta medryckande. Och då kan man fråga sig: vilka tänkare påverkade honom i den vision han hade?

Hemmet på frammarsch

KULTUR OCH TRADITIONTänk att hemmet har blivit en så viktig plats i dessa coronatider. Vill man göra nytta för sina medmänniskor ska man stanna hemma. Det är länge sedan hemmet betydde så här mycket som det gör just nu. När man inte kan eller får bjuda hem släktingar och vänner drabbas de flesta människor av någon slags uppvaknande och börjar se på sitt hem med nya ögon.

Finns det numera en svensk intelligentia?

ANALYSFörr fanns en bildad klass, men Sverige gjorde sig medvetet av med den. Vad utgör då den ”intelligentia” vi har i dag, den som Karl-Olov Arnstberg nämner i sin debattartikel i Nya Tider v. 23/2020? Sophie Kielbowska redogör för hur det gick till när Sverige förlorade sin bildning och vad som blev resultatet.

Gå till arkivet

Send this to a friend