Skip to Content

En vardaglig situation som kan lösas på olika sätt. Foto: Nya Tider
OPINION

Strukturell rasism, en konsekvens av invandring?

PappersupplaganNya Tider v. 12

Bjuder man in MENA (Mellanöstern och Afrika) till Sverige, så får man MENA i Sverige. Ju större volymer och ju kortare tillvänjningstid, desto mer överrumplande och förödande blir konsekvenserna i samhället, alldeles oavsett om man medger det eller låtsas att det handlar om en naturlig och förväntad samhällsutveckling.

Publicerad: 22 mars, 2019, 09:36

  • Svenska

I Frankrike lärde man sig hantera situationen i och med en gradvis ökande invandring från de franska kolonierna, i sig en naturlig företeelse. Dessa invandrare, mestadels nordafrikaner, vietnameser och andra folkslag från Fjärran östern, assimilerades traditionellt utan större svårigheter genom skolans insats. Där visade man att alla franska barn behandlades på samma sätt. Assimilationen – ingalunda bara integrationen – blev så att säga ett eftersträvansvärt mål. Jämlikheten var något man skulle anstränga sig för att förvärva. Så resonerade de invandrade studenter och vuxna som jag kom i kontakt med i Frankrike mellan 1965 och 1990.

En liknande anda fanns nog också i Sverige bland invandrare från Estland och Tyskland under och efter andra världskriget, från Ungern efter det krossade folkresningsförsöket 1956 och senare till och med från forna Jugoslavien. För de finländare som på 1950- och 1960-talet sökte sig till Sverige var det likaså en hederssak och en självklarhet att man skulle arbeta och själv förtjäna sitt uppehälle.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Henrik Paetau

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • mats_fri

    När jag var i Frankrike 1973 var allt frid och fröjd, med undantag för ETA i Baskien och algerier i Marseille.
    När jag vari Frankrike 2002 var det alldeles uppenbart att fransmännen kände sig invaderade av nordafrikanska muslimer som inte respekterade franska normer. Jag kunde också i vardagliga situationer se hur dessa nordafrikaner högst avsiktligt och medvetet provocerade och trakasserade vita européer och då särskilt unga kvinnor.
    Assimilation och integration har misslyckats i Frankrike. Om detta vittnar även bekanta som bor och bott där i årtionden. Det verkar också vara en del av motivet för gula västarna, att kräva av det offentliga Frankrike att det tar sitt ansvar för att förmå dessa människor att assimileras eller sparka ut dem.

Vad ska hända med IS-terroristernas barn?

DEBATTVad ska hända med IS-terroristernas barn? Frågan har seglat upp som en av de allra svåraste i spåren av det fallna islamistiska ”kalifatet” i Irak och Syrien. Säpo beräknar att det rör sig om ett 80-tal barn till IS-terrorister med anknytning till Sverige som fortfarande finns kvar i Syrien. Barnen finns både i läger i och i krigszonen i östra Syrien. De lever under svåra förhållanden och är i många fall undernärda. Ansvaret för barnen är givetvis deras föräldrars, menar journalisten Julia Caesar.

Ingen plats för normala människor

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

NMR kan förbjudas – men inte Islamiska staten

LEDARE

Behåll tiden som är – avskaffa sommartid

INRIKESLagom till att vårsolen tittar in genom fönstret tidiga senvintermorgnar släcks hoppet om en ljusnande framtid. Det är våra politiker, som skall värna om folkets väl och ve, som bestämt att klockan skall flyttas fram en timme. Det betyder att den tidiga vårsolen inte får möjlighet att värma våra frusna själar.

Moderna banerförare i kampen mot islam i Norden

KRÖNIKATrots hela PK-elitens motstånd har banerförarna funnits där. De som förebådade sin tid och blev bespottade för att de tidigt såg faran för det alltmer grasserande hotet från islam, även i Norden. I denna krönika vill jag kortfattat lyfta fram fem personligheter som var och en på sitt sätt just förutsåg vår svåra tid, då PK-eliten ihop med den muslimska hydran på allvar vill förgifta och slutligen krossa den europeiska civilisationen, så även den nordeuropeiska. De fem jag vill uppmärksamma har alla varit verksamma inom olika områden; både teologi, konst, satirteckning och politik. De det handlar om är: Vivianne Franzén, partiledare för Ny Demokrati i mitten på 1990-talet, Ian Wachtmeister, grundare av just Ny Demokrati, Lars Vilks, satirisk konstnär, Kurt Westergaard, satirtecknare samt Sören Krarup, präst och politiker för Dansk Folkeparti.

Så smygs islam in i svenska vardagsrum

OPINION: JULIA CAESARSVT når in i alla svenska vardagsrum. Statstelevisionen har större makt att påverka allmänheten än något annat massmedium. Den unika genomslagskraften missbrukas av skattefinansierade SVT när man lanserar en hijabklädd reporter i ett stort nyhetsprogram. Signalen är svår att missförstå: SVT vill aktivt driva på islamiseringen av Sverige.

Låt inte de blodbesudlade IS-krigarna återvända!

DEBATT

Censur-paragrafen måste skrotas!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDagligen spyr media ur sig hat och hets, men det är fullt lagligt. Men när en pensionär på Facebook blir arg över gruppvåldtäkter, så blir det böter eller till och med fängelse. Nu får det vara nog!

Gå till arkivet