Skip to Content

Upplopp i Milwaukee

Än en gång skakas en amerikansk stad av våldsamma kravaller efter att en svart brottsling skjutits ihjäl av polis. Nationalgardet försattes i beredskap men till sist lyckades polisen få situationen under kontroll. Vänsterliberala massmedier i Sverige sprider lögner om de svarta upploppen och vänsterliberala CNN fick den ihjälskjutnes syster att framstå som en fredsängel när hon i själva verket uppmanade svarta att döda vita och bränna ner deras förorter.

Publicerad: 25 augusti, 2016, 17:22

  • Svenska

Läs även

Upploppen bröt ut den 13 augusti efter att 23-årige Sylville Smith skjutits ihjäl av en 24-årig polisman. Dödsskjutningen skedde på eftermiddagen då två polismän stoppade ett fordon där Smith och en annan 23-åring befann sig, eftersom de hade uppträtt misstänkt medan de körde igenom ett bostadsområde. Båda männen flydde till fots. Smith var beväpnad med en stulen halvautomatisk pistol med 23 skott i magasinet. En av polismännen sköt honom med två skott och han avled på plats.

Några timmar efter skjutningen samlades en skara på omkring hundra svarta för att protestera. Så vitt framgått fanns ingen officiell Black Lives Matter-organisation på plats, men det gjorde däremot deras allierade i Revolutionary Communist Party.

Snart bröt våldsamheter ut. Ett flertal bilar, inklusive polisbilar, sattes i brand. En bensinstation plundrades och brändes. När brandkåren kom möttes de av stenkastning och skottlossning, vilket fördröjde släckningsarbetet. Även journalister blev angripna av mobben.

Under natten plundrades och brändes minst ett halvdussin byggnader och fyra polismän blev skadade. Svarta folkhopar drog runt på gatorna och skanderade slagord medan de letade efter vita människor att våldföra sig på. På en video som lagts upp på YouTube hörs följande uppspelta konversation bland upploppsmakarna:

− Är de vita?
− Ja, de är vita, ta dem!
− De spöar upp alla vita personer!
− Han är vit, slå in skallen på honom!

Nästa dag vidtog ”fredliga demonstrationer mot polisvåld” − följt av ytterligare upplopp när kvällen föll på. Kravallpolis sattes in och möttes av stenkastning. Elva poliser uppges ha skadats. En vit 18-åring blev skjuten i halsen med ett finkalibrigt vapen och polisen tvingades köra fram ett pansarfordon för att få bort honom från den svarta pöbeln. En polisman skadades då vindrutan till en polisbil slogs sönder. Mobben försökte också slita ut vita människor ur deras fordon.

Ytterligare fyra poliser skadades dagen därpå innan upploppen började lugna ner sig efter att polisen infört utegångsförbud för tonåringar efter klockan 22 och spärrat av en park där många demonstranter samlats under oroligheterna.

DE INBLANDADE. Den svarte brottslingen Sylville Smith (i mitten) blev ihjälskjuten av den svarte polismannen Dominique Haeggan (t.h.) den 13 augusti – ett exempel på ”rasistiskt polisvåld” enligt Black Lives Matter-rörelsen. Milwaukees svarte polischef David Clarke (t.v.) satte dock ner foten istället för att visa sympati för upploppsmakarna, vilket fick BLM-anhängare att utnämna honom och Haeggan till ”Onkel Toms” – rasförrädare som stöder det ”rasistiska vita samhället”. I motsats till i andra städer där man försökt blidka BLM-anhängarna fick polischef Clarke – en av få svarta republikaner som stöder Trump i presidentvalet – slut på upploppen efter bara två dagar. Foto: Stillbild från Fox/Privat/Privat

DE INBLANDADE. Den svarte brottslingen Sylville Smith (i mitten) blev ihjälskjuten av den svarte polismannen Dominique Haeggan (t.h.) den 13 augusti – ett exempel på ”rasistiskt polisvåld” enligt Black Lives Matter-rörelsen. Milwaukees svarte polischef David Clarke (t.v.) satte dock ner foten istället för att visa sympati för upploppsmakarna, vilket fick BLM-anhängare att utnämna honom och Haeggan till ”Onkel Toms” – rasförrädare som stöder det ”rasistiska vita samhället”. I motsats till i andra städer där man försökt blidka BLM-anhängarna fick polischef Clarke – en av få svarta republikaner som stöder Trump i presidentvalet – slut på upploppen efter bara två dagar. Foto: Stillbild från Fox/Privat/Privat

Media mörkar och ljuger

Utbrotten av rasistiskt våld mot vita har fått väldigt lite uppmärksamhet i amerikanska riksmedia, undantaget konservativa nyhetssajter som Breitbart och WorldNetDaily.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Bibliska gräshoppssvärmar hotar nu jordbruksnationen Brasilien – Ödelägger redan skördar på fyra kontinenter

LIVSMEDELSFÖRSÖRJNINGDe gigantiska gräshoppssvärmarna som ödelagt jordbruk i Paraguay och Argentina befaras nu komma att ta sig över gränsen till Brasilien, en av väldens största jordbruksnationer, och vintergrödorna där. Det skulle skapa än mer tryck på den redan svårt ansatta globala matproduktionen som drabbats hårt av virusnedstängningar, ovanligt kyligt väder på många platser och stora översvämningar i länder som Kina. Samtidigt rapporteras gräshoppor redan ha dykt upp i Centralamerika. Experter befarar att Mexiko och kanske även USA står på tur. Gigantiska svärmar har redan ödelagt vidsträckta områden i Östafrika, Mellanöstern, Pakistan, Indien och har nu också dykt upp i södra Europa och västra Kina. Det är den värsta invasionen på minst 70 år och miljontals människor hotas nu av svält.

USA:s utrikesminister: Vi ska arbeta för regimskifte i Kina

USANär USA:s utrikesminister Mike Pompeo nyligen talade på Richard Nixon Presidential Library, höll han ett av Trump-administrationens mest kontroversiella tal hittills. I talet, som hade ämnet ”Kommunist-Kina och den fria världens framtid”, förklarar Pompeo att man nu kommer att arbeta med hårdare metoder för regimskifte i ”Kommunist-Kina”, som han kal­la­de ”en tyranni”. ”Vi har gjort det tidigare”, sade han och förklarade att det är USA som ska leda uppgiften tillsammans med sina allierade.

Myten om vitt förtryck och svarta offer

OPINION: KARL MIKAEL LARSONDenna vecka lyfter vi ett kontroversiellt ämne på debattsidan: Är svarta alltid offer? Eller måste de lyfta sig själva och inte skylla allt på vita? Veckans debattör Karl Mikael Larson menar att det trots allt finns hopp i allt elände.

Vattuminskningen

HISTORIA”Vattenminskningsläran väckte anstöt i kyrkliga kretsar eftersom den ansågs strida mot bibeln, och förklarades av prästerskapet vid 1747 års riksdag vara ’en opålitlig sats på vilken inget i historien kunde byggas’. Biskop Johan Browallius i Åbo, teolog och professor i fysik och botanik, […] Enligt honom berodde vattuminskningen på att syndaflodens vatten fortfarande höll på att dra sig tillbaka.” Så såg man tidigare på det vi kal­lar landhöjningen, enligt Wikipedia.

Hollywood predikar, men bestraffas av publiken

KULTUR2010-talet har sett en stor mängd amerikanska filmer där huvudsyftet inte verkar ha varit underhållning, utan övertydliga försök att uppfostra publiken i de ”progressiva” värderingar som nu ska vara vägledande i Västvärlden. Den goda nyheten är att sådana filmer ofta bestraffas av sviktande publiksiffror och därmed låga intäkter.

Medier, artister, politiker och företagare viker sig för Black Lives Matter

OPINION: DAN ROODTVänsterideologer och Black Lives Matter (BLM) kal­lar etnisk diskriminering ”strukturell” när de inte konkret kan bevisa den. Den måste ”synliggöras” för att någon över huvud taget ska märka den. Ändå får BLM stöd av stora företag, den akademiska världen och kulturpersoner för sina allt mer verklighetsfrånvända krav.

Par skyddade sitt hus – blev av med sina vapen

UTRIKESParet Mark och Patricia McCloskey skyddade sin villa mot svarta BLM-aktivister som brutit sig in på deras tomt. Paret visade att de var beväpnade och fick till slut de aggressiva aktivisterna att ge sig av. Nu har dock polisen konfiskerat parets vapen och utreder deras agerande.

Beväpnad svart milis marscherade i Georgia

USADen 4 juli marscherade cirka ett tusen beväpnade svarta medlemmar av en ny milisgrupp, ”No Fucking Around Coalition” (NFAC), genom Stone Mountain Park i delstaten Georgia i södra USA.

Gå till arkivet

Send this to a friend