Skip to Content

Upplopp i Milwaukee

Än en gång skakas en amerikansk stad av våldsamma kravaller efter att en svart brottsling skjutits ihjäl av polis. Nationalgardet försattes i beredskap men till sist lyckades polisen få situationen under kontroll. Vänsterliberala massmedier i Sverige sprider lögner om de svarta upploppen och vänsterliberala CNN fick den ihjälskjutnes syster att framstå som en fredsängel när hon i själva verket uppmanade svarta att döda vita och bränna ner deras förorter.

Publicerad: 25 augusti, 2016, 17:22

  • Svenska

Läs även

Upploppen bröt ut den 13 augusti efter att 23-årige Sylville Smith skjutits ihjäl av en 24-årig polisman. Dödsskjutningen skedde på eftermiddagen då två polismän stoppade ett fordon där Smith och en annan 23-åring befann sig, eftersom de hade uppträtt misstänkt medan de körde igenom ett bostadsområde. Båda männen flydde till fots. Smith var beväpnad med en stulen halvautomatisk pistol med 23 skott i magasinet. En av polismännen sköt honom med två skott och han avled på plats.

Några timmar efter skjutningen samlades en skara på omkring hundra svarta för att protestera. Så vitt framgått fanns ingen officiell Black Lives Matter-organisation på plats, men det gjorde däremot deras allierade i Revolutionary Communist Party.

Snart bröt våldsamheter ut. Ett flertal bilar, inklusive polisbilar, sattes i brand. En bensinstation plundrades och brändes. När brandkåren kom möttes de av stenkastning och skottlossning, vilket fördröjde släckningsarbetet. Även journalister blev angripna av mobben.

Under natten plundrades och brändes minst ett halvdussin byggnader och fyra polismän blev skadade. Svarta folkhopar drog runt på gatorna och skanderade slagord medan de letade efter vita människor att våldföra sig på. På en video som lagts upp på YouTube hörs följande uppspelta konversation bland upploppsmakarna:

− Är de vita?
− Ja, de är vita, ta dem!
− De spöar upp alla vita personer!
− Han är vit, slå in skallen på honom!

Nästa dag vidtog ”fredliga demonstrationer mot polisvåld” − följt av ytterligare upplopp när kvällen föll på. Kravallpolis sattes in och möttes av stenkastning. Elva poliser uppges ha skadats. En vit 18-åring blev skjuten i halsen med ett finkalibrigt vapen och polisen tvingades köra fram ett pansarfordon för att få bort honom från den svarta pöbeln. En polisman skadades då vindrutan till en polisbil slogs sönder. Mobben försökte också slita ut vita människor ur deras fordon.

Ytterligare fyra poliser skadades dagen därpå innan upploppen började lugna ner sig efter att polisen infört utegångsförbud för tonåringar efter klockan 22 och spärrat av en park där många demonstranter samlats under oroligheterna.

DE INBLANDADE. Den svarte brottslingen Sylville Smith (i mitten) blev ihjälskjuten av den svarte polismannen Dominique Haeggan (t.h.) den 13 augusti – ett exempel på ”rasistiskt polisvåld” enligt Black Lives Matter-rörelsen. Milwaukees svarte polischef David Clarke (t.v.) satte dock ner foten istället för att visa sympati för upploppsmakarna, vilket fick BLM-anhängare att utnämna honom och Haeggan till ”Onkel Toms” – rasförrädare som stöder det ”rasistiska vita samhället”. I motsats till i andra städer där man försökt blidka BLM-anhängarna fick polischef Clarke – en av få svarta republikaner som stöder Trump i presidentvalet – slut på upploppen efter bara två dagar. Foto: Stillbild från Fox/Privat/Privat

DE INBLANDADE. Den svarte brottslingen Sylville Smith (i mitten) blev ihjälskjuten av den svarte polismannen Dominique Haeggan (t.h.) den 13 augusti – ett exempel på ”rasistiskt polisvåld” enligt Black Lives Matter-rörelsen. Milwaukees svarte polischef David Clarke (t.v.) satte dock ner foten istället för att visa sympati för upploppsmakarna, vilket fick BLM-anhängare att utnämna honom och Haeggan till ”Onkel Toms” – rasförrädare som stöder det ”rasistiska vita samhället”. I motsats till i andra städer där man försökt blidka BLM-anhängarna fick polischef Clarke – en av få svarta republikaner som stöder Trump i presidentvalet – slut på upploppen efter bara två dagar. Foto: Stillbild från Fox/Privat/Privat

Media mörkar och ljuger

Utbrotten av rasistiskt våld mot vita har fått väldigt lite uppmärksamhet i amerikanska riksmedia, undantaget konservativa nyhetssajter som Breitbart och WorldNetDaily.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Deprecated: Tema utan comments.php har upphört sedan version 3.0.0 utan alternativ tillgängliga. Inkludera en comments.php-mall i ditt tema. in /www/doc/www.nyatider.nu/www/wp-includes/functions.php on line 5059

Kommentarer inaktiverade.

Många republikaner stödjer stormningen av Kapitolium

USATrumpanhängare ockuperade USA:s parlament Kapitolium i Washington DC den 6 januari, medan andra ropade att dessa var Antifa och provokatörer. Nu använder hela det politiska etablissemanget, massmedia och IT-jättarna det hela som en förevändning för att dra åt tumskruvarna mot Trumps anhängare, och presidenten själv ska ställas inför riksrätt därför att han påstås ha uppviglat till händelsen genom att försöka bevisa att omfattande valfusk förekommit.

Dan Eliasson lämnar MSB efter ”nödvändig” resa till gayklubb på Kanarieöarna

INRIKESAllt fler avslöjanden dyker nu upp i härvan kring Dan Eliassons julresa till Kanarieöarna. Eliasson, dåvarande generaldirektör för Myndigheten för Samhällskydd och Beredskap (MSB), var huvudansvarig för det sms som skickades ut inför julen, där svenskar uppmanades att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer, bland annat att endast genomföra ”nödvändiga resor”. Samtidigt försvarar han sin solsemesterresa till Kanarieöarna med att den var just ”nödvändig”. Nu hopar sig fler skandaler kring Eliassons semesterhärva.

Inblick: De okända och oskyldiga fångarna i Sverige

REPORTAGEDet finns en särskild lag, med en tillhörande infrastruktur, vars syfte alla verkar ha enats om är att ”rädda liv”. Vad ingen däremot verkar kunna besvara är varför verksamheten ser ut som den gör, varför den är tvingande under så pass lång tid eller huruvida den över huvud taget faktiskt räddar några liv. Nya Tider har talat med en jurist, en administratör och en intagen – mannen längst ned i kedjan som suttit på fem av verksamhetens anläggningar.

Läraren som skal­la­de och ströp elev jobbar som lärare igen

INRIKESLäraren och Mp-politikern Pascal Fall flög på en elev, skal­la­de honom i ansiktet och tog stryptag på honom när han låg ner. Straffet blev anmärkningsvärt lågt med hänvisning till bland annat att gärningsmannen fått lämna sitt jobb vid Samskolan i Saltsjöbaden. Men Pascal Fall har redan nytt jobb som lärare på Kunskapsskolan i Tumba. Systemmedia har fortfarande inte skrivit en rad om domen, som nu har överklagats av båda sidor.

Zimbabwe vill betala kompensation till fördrivna vita farmare

UTRIKESZimbabwes regering säger sig nu vilja kompensera de vita farmare som fördrevs från sina ägor under den förre presidenten Robert Mugabes styre. Landet har dock inte råd att betala utan kommer att vända sig till internationella finansiärer för att få ihop pengarna.

Påven: Rätten att äga privat egendom saknar stöd i kristen tradition, WEF: ”Du kommer ingenting äga och du kommer att vara lycklig”

UTRIKESI månadsskiftet november-december gjorde påven ett utspel som beskrivits som chockerande av många. Han hävdade att kristendomen inte stödjer rätten till att äga ett eget hem. Det ledde till förvånade och upprörda reaktioner, där flera påtalade att den som tvingas hyra eller tigga tak över huvudet aldrig kan vara fri. Nya Tider kan här avslöja att påvens uttalande ligger i linje med de planer globalisteliten sedan länge diskuterat och även mer eller mindre tydligt kommunicerat med allmänheten, något som gått de flesta förbi. Vi presenterar bland annat World Economic Forums 8-punktsvison för 2030. Dessa världsomvälvande planer börjar på olika sätt materialisera sig nu, bland annat i Kina.

Facebook ska radera hat mot svarta, men inte mot vita eller män

CENSURFöretaget Facebook, som länge har använt maskininlärning och artificiell intelligens för att automatiskt identifiera och radera vissa uttalanden på sin sociala plattform, ska hädanefter göra ett undantag för kränkningar som riktas mot män eller vita. Som skäl uppges att hat som riktas mot andra grupper är mer skadligt.

Gott nytt år till alla våra trogna läsare!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Gå till arkivet

Send this to a friend