Skip to Content

Upplopp i Milwaukee

Än en gång skakas en amerikansk stad av våldsamma kravaller efter att en svart brottsling skjutits ihjäl av polis. Nationalgardet försattes i beredskap men till sist lyckades polisen få situationen under kontroll. Vänsterliberala massmedier i Sverige sprider lögner om de svarta upploppen och vänsterliberala CNN fick den ihjälskjutnes syster att framstå som en fredsängel när hon i själva verket uppmanade svarta att döda vita och bränna ner deras förorter.

Publicerad: 25 augusti, 2016, 17:22

  • Svenska

Läs även

Upploppen bröt ut den 13 augusti efter att 23-årige Sylville Smith skjutits ihjäl av en 24-årig polisman. Dödsskjutningen skedde på eftermiddagen då två polismän stoppade ett fordon där Smith och en annan 23-åring befann sig, eftersom de hade uppträtt misstänkt medan de körde igenom ett bostadsområde. Båda männen flydde till fots. Smith var beväpnad med en stulen halvautomatisk pistol med 23 skott i magasinet. En av polismännen sköt honom med två skott och han avled på plats.

Några timmar efter skjutningen samlades en skara på omkring hundra svarta för att protestera. Så vitt framgått fanns ingen officiell Black Lives Matter-organisation på plats, men det gjorde däremot deras allierade i Revolutionary Communist Party.

Snart bröt våldsamheter ut. Ett flertal bilar, inklusive polisbilar, sattes i brand. En bensinstation plundrades och brändes. När brandkåren kom möttes de av stenkastning och skottlossning, vilket fördröjde släckningsarbetet. Även journalister blev angripna av mobben.

Under natten plundrades och brändes minst ett halvdussin byggnader och fyra polismän blev skadade. Svarta folkhopar drog runt på gatorna och skanderade slagord medan de letade efter vita människor att våldföra sig på. På en video som lagts upp på YouTube hörs följande uppspelta konversation bland upploppsmakarna:

− Är de vita?
− Ja, de är vita, ta dem!
− De spöar upp alla vita personer!
− Han är vit, slå in skallen på honom!

Nästa dag vidtog ”fredliga demonstrationer mot polisvåld” − följt av ytterligare upplopp när kvällen föll på. Kravallpolis sattes in och möttes av stenkastning. Elva poliser uppges ha skadats. En vit 18-åring blev skjuten i halsen med ett finkalibrigt vapen och polisen tvingades köra fram ett pansarfordon för att få bort honom från den svarta pöbeln. En polisman skadades då vindrutan till en polisbil slogs sönder. Mobben försökte också slita ut vita människor ur deras fordon.

Ytterligare fyra poliser skadades dagen därpå innan upploppen började lugna ner sig efter att polisen infört utegångsförbud för tonåringar efter klockan 22 och spärrat av en park där många demonstranter samlats under oroligheterna.

DE INBLANDADE. Den svarte brottslingen Sylville Smith (i mitten) blev ihjälskjuten av den svarte polismannen Dominique Haeggan (t.h.) den 13 augusti – ett exempel på ”rasistiskt polisvåld” enligt Black Lives Matter-rörelsen. Milwaukees svarte polischef David Clarke (t.v.) satte dock ner foten istället för att visa sympati för upploppsmakarna, vilket fick BLM-anhängare att utnämna honom och Haeggan till ”Onkel Toms” – rasförrädare som stöder det ”rasistiska vita samhället”. I motsats till i andra städer där man försökt blidka BLM-anhängarna fick polischef Clarke – en av få svarta republikaner som stöder Trump i presidentvalet – slut på upploppen efter bara två dagar. Foto: Stillbild från Fox/Privat/Privat

DE INBLANDADE. Den svarte brottslingen Sylville Smith (i mitten) blev ihjälskjuten av den svarte polismannen Dominique Haeggan (t.h.) den 13 augusti – ett exempel på ”rasistiskt polisvåld” enligt Black Lives Matter-rörelsen. Milwaukees svarte polischef David Clarke (t.v.) satte dock ner foten istället för att visa sympati för upploppsmakarna, vilket fick BLM-anhängare att utnämna honom och Haeggan till ”Onkel Toms” – rasförrädare som stöder det ”rasistiska vita samhället”. I motsats till i andra städer där man försökt blidka BLM-anhängarna fick polischef Clarke – en av få svarta republikaner som stöder Trump i presidentvalet – slut på upploppen efter bara två dagar. Foto: Stillbild från Fox/Privat/Privat

Media mörkar och ljuger

Utbrotten av rasistiskt våld mot vita har fått väldigt lite uppmärksamhet i amerikanska riksmedia, undantaget konservativa nyhetssajter som Breitbart och WorldNetDaily.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Sekretessbelagd skola är ett hot mot demokratin

KRÖNIKA

Vänsterextremist döms för vandalisering av Karl XII-tavla – anställd av Filip och Fredrik för SVT-produktion

REPORTAGEI december 2019 greps Terry Lövkvist, 30, på bar gärning på Nationalmuseum, när han tryckte ett vänsterextremt klistermärke från AFA på en av de mest ikoniska tavlorna i svensk konsthistoria: ”Karl XII:s likfärd”. Lövkvist var berusad och hade även kniv på sig. Nu döms han för skadegörelse och brott mot kniv­lagen

Nordamerika drabbat av ovanlig kyla – Elnätet kollapsade, nästan 10 miljoner strömlösa

USANordamerika drabbas återigen av en snö- och isstorm som kom att påverka samtliga länder och 30 delstater i USA. Köldrekord sattes på löpande band och den södra delstaten Texas fick uppleva -19 grader Celsius. Det var så kallt att vädersatelliter förblindades av kylan. Minst 70 personer har dött bara i USA som en följd av extremvädret. Nästan 10 miljoner nordamerikaner blev strömlösa när elen inte räckte till för det plötsliga behovet av uppvärmning.

Amorteringskrav väcker heta känslor i bankvärlden

ANALYSAmorteringskraven på bolån, som infördes 2016, pausades under förra året som ett försök att stimulera konsumtionen i spåren av coronapandemin. Finansinspektionen (FI) avser att återgå till det tidigare amorteringskravet i höst. Beskedet har fått bland andra Skandias vd att gå i taket, då man inser att det innebär en press nedåt på benägenheten att låna mer. Bankerna tjänar pengar på att människor lånar mer och betalar ränta under lång tid. Därför vill man inte ha amorteringar.

Public Pravdas general-repetition inför valet 2022

OPINION: KATERINA JANOUCHStatsradion ”avslöjar” och svartmålar en sluten grupp som diskuterar regeringens arbete och dessutom ibland lyckas få sina synpunkter publicerade i medier utanför det egna landet – låter det som ett fritt land? Men här är det Sveriges Radio som gjort ett inslag med namnet ”Dold Facebookgrupp försöker påverka svenska intressen utomlands” där bland andra Jan Lötvall, professor i klinisk allergologi, kritiserar Sveriges hantering av coronapandemin. Veckans debattör Katerina Janouch menar att Public Service nu på allvar blivit Public Pravda efter sovjetisk förebild.

Ny rapport: Politikerna kör över folkviljan i mer än varannan folkomröstning

REPORTAGEFör tio år sedan genomfördes ändringar i kommunallagen som syftade till att öka möjligheten för medborgarna att få till stånd folkomröstningar på kommunal nivå. Förslaget kom ursprungligen från 2010 års stora grundlagsutredning, som menade att politikerna alltför många gånger kunde strunta i folkviljan. Nu visar en rapport från Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), att det förstärkta folk­initiativet blivit en flopp. I de 31 folkomröstningar som medborgarna tvingat fram under den senaste tioårsperioden, har politikerna beslutat att köra över valresultatet i en majoritet av fallen.

Låtsasdemokratin

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETJag har skrivit det flera gånger, men det förtjänar att upprepas: Våra styrande bryr sig knappt ens längre om att låtsas tro på demokrati, öppenhet och folkligt deltagande. Det illustreras av flera av våra artiklar i detta nummer. Ordet demokrati tar de bara till när någon kritiserar deras maktfullkomlighet, för då är kritiken ”ett hot mot demokratin”.

Bidens presidentdekret förödande för USA:s lantbruk – Global matbrist hotar vid horisonten

USAANALYS: USA:s nye president Joe Biden har på kort tid undertecknat en mängd presidentdekret rörande Covid-19, klimathot och mycket annat. I skymundan hamnade sådana som kommer att bli förödande för amerikanskt jordbruk. Sammantaget med två års rekorddåliga skördar världen över, Covid-restriktioner, ekonomisk instabilitet, kraftigt höjda transportkostnader och Kina som dammsuger världsmarknaden på grödor så bådar det illa för matpriserna och den globala matsäkerheten. Fraktkostnader från Kina har gått upp 500 procent på ett år. Storhamnar världen över har på grund av Covid-restriktioner blivit flaskhalsar där fartyg och containrar fastnar och inte minst kyld mat blir förstörd. Detta adderar till alla djur som massavlivats och färsk mat som redan kasserats på grund av påtvingade Covid-nedstängningar.

Gå till arkivet

Send this to a friend