Skip to Content

Den svenske katolske kardinalen Anders Arborelius stödjer ett upprop för i princip fri invandring till Europa och som förespråkar aborter. Foto: stillbilder TV4/ABC News/Facebook
INRIKES

Svensk katolsk kardinal stödjer vänsterupprop

Digital utgåva

Den svenske kardinalen och biskopen för Stockholms katolska stift, Anders Arborelius, har i dagarna tillsammans med den katolska hjälporganisationen Caritas, undertecknat ett upprop för i princip fri invandring. Vidare nämns i uppropet kamp för ”HBTQI”-rättigheter och kamp mot traditionell syn på familj och hem.

Publicerad: 6 maj, 2018, 12:22

 • Svenska

Läs även

I ett meddelande i sociala medier meddelade under söndagen den katolske biskopen i Sverige, kardinal Anders Arborelius, att han stödjer ett nytt vänsterpolitiskt upprop som går under ”hashtagen” #hjärtavärlden. Det är särskilt frågan om fri migration som tycks ligga kardinalen varmt om hjärtat. Att uppropet i övrigt exempelvis stödjer fri abort och ”en feministisk utrikespolitik”, tycks inte bekymra biskopen nämnvärt.

– Som troende kristna kan vi bli en viktig länk och bro in i det sekulära Sverige för de troende muslimer som vill finna sin plats i vårt samhälle. Det gäller inte minst oss katoliker som fått kämpa länge för att få våra rättigheter och bli respekterade som en religiös minoritet, säger den mångkulturellt inriktade kardinalen enligt Caritas Sverige, som publicerade tillkännagivandet på sin Facebooksida.

Vänsterpolitiskt och antinationalistiskt upprop

Den vänsterpolitiska slagsidan i det nya uppropet är inte att ta miste på. På sin hemsida presenteras uppropet – som helt sonika kallas för ett ”valmanifest – på följande sätt:

”I en tid då tongångarna är hårda och nationalistiska väljer vi att #hjärtavärlden. Vi vill visa att vi är många som tycker att några av valets viktigaste frågor handlar om människors grundläggande rättigheter och ansvar för vår miljö. När människors lika värde ifrågasätts försvarar vi de gemensamma överenskommelser som världens länder har lovat att leva upp till för att skapa en bättre värld”, förklarar man utan att specificera på vilket sätt och av vilka ”människors lika värde” ifrågasätts. Vidare förklarar man att ”Politiska beslut som tas i Sverige påverkar människor i andra länder och det som händer i andra länder påverkar oss. Vi är många som tycker att världen har en plats i valrörelsen.”

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Sophie Farmer

  De borde värna om sin egen religion istället för att värna om en religion som inte värnar det minsta om dem! Typiska strutsar med huvudet långt nere i Saharas ökensand!

  • xmaverickx

   Katolikerna är pseudokristna, de är soldyrkande (då menar jag inte den sortens som ligger och grillar sig på stränderna utan de som påstår att Jorden snurrar runt sin egen axel och runt solen) satanister OCH som skapade Islam för att bekämpa kristendomen.

 • Sophie Farmer

  Jag menar, det går ju JÄTTEBRA för kristna i Egypten och i Syrien ! De äldsta kristna i Syrien är ju praktiskt taget UTROTADE där nu och hålls som sexslavar.

  • Istvan Kozma

   Svaret kan ligga i schismen mellan Rom och Bysans (1054). Rom kanske tycker att de ortodoxas lidande inte är en romersk-katolsk angelägenhet.

 • Sophie Farmer

  Varför står dom aldrig upp för de som verkligen lider??? Fortsätt bygga era luftbroar, era luftslott, bla , bla patetiskt!

  • Istvan Kozma

   Det gör de ofta och i stor utsträckning men det uppmärksammas sällan i media. Kom ihåg Moder Teresa, som var en katolsk nunna. Det finns många sådana runt om i världen, dessutom finns organisationer, t.ex. Caritas, som bedriver välgörenhet i tredje världen. Katolska kyrkan har många ansikten; en del av dem är definitivt motbjudande, andra sympatiska.

 • Dacke

  Vem betalar kardinalens lön? Eller rättare, hur försörjer han sig? Var han bor? Om jag skall försöka mig på en gissning så bor han knappast i något av våra 60 n0-go-zoner eller i ett invandrarområde? Sedan inställer sig en intressant fråga – var någonstans har denne kardinal utbildat sig? Troligen finns det ingen utbildning och vem som helst kan numer kalla sig för kardinal, dock utan lön?

  • Istvan Kozma

   Katolska kyrkan finansierar lönerna via kyrkoavgifter, donationer. Arborelius bor på Söder i Stockholm. Han har en svensk fil. mag. examen i språk (Lunds universitet). Vidare studerade han teologi i Brügge och i Rom, där hans orden (karmeliterna) har ett universitet (Teresianum). Påven utser kardinaler bland alla världens biskopar således kan inte vem som helst kalla sig för kardinal. Det torde vara svårt att utse sig för att vara kardinal med tanke på att deras antal är begränsat (f.n. 214) och de är kända i den katolska världen. Långt ifrån alla hans kardinalkolleger delar hans uppfattning i samhällsfrågor. Det vet jag med säkerhet.

 • Momma Hägg

  Katoliker och muslimer är i stort sett samma skit. Det insåg Gustav II Adolf redan på 1600-talet. Och då gjorde han sin plikt i 30-åriga kriget.

Bilderbergmötet inleds idag

Årets möte med den hemlighetsfulla Bilderberggruppen inleds idag i Montreux, Schweiz. Omkring 130 medlemmar av den internationella finansiella och politiska eliten kommer att deltaga, som vanligt under sträng sekretess. Från Sverige deltar bland andra Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Soros-finansierad organisation bakom Klimat-Greta

GLOBALISMÄr Klimat-Greta bara en vanlig 16-årig tjej som vill rädda jorden, eller en frontfigur för stora globalistiska krafter? Nya Tider har kikat bakom kulisserna.

Nytt avtal: Migration blir en ”mänsklig rättighet” – Ingen debatt när svenska regeringen skriver på avtalet

REPORTAGEI december kommer FN:s medlemsstater att skriva under det så kal­lade ”Global Compact on safe, orderly and regular Migration” vid ett möte i Marocko. I ramverket klassas migration som en ”mänsklig rättighet”. Trots de enorma konsekvenser som Global Compact riskerar att leda till om det omsätts i nationell lagstiftning, har såväl politiker som medier varit tysta om avtalet.

Soros bekostar mobilapp som hjälper illegala invandrare att undvika myndigheter

USAGeorge Soros har nyligen avslöjats med att finansiera utvecklandet av en app som skall hjälpa illegala invandrare att hålla sig undan myndigheter och polis. Det hävdar amerikanska Fox Business.

Israel utvisar tusentals afrikanska migranter – till Europa

ISRAELIsrael har nyligen kommit överens med FN om ett flyktingavtal som innebär att tusentals afrikanska migranter, som tidigare invandrat till den judiska staten, skall utvisas och omlokaliseras till Europa och Canada. Endast hälften av de totalt 39 000 afrikanerna får stanna i Israel.

Litet är vackert: Chris Poll om robotar och kapitalismens framtid

REPORTAGEVi måste vara beredda på en omfattande förändring när robotarna ersätter människan i tillverkningsindustrin, men den kan vara väldigt positiv för människan, menar den brittiske finansmannen Chris Poll. Under den antiglobalistiska konferensen i Chisinau argumenterade han för att automatiseringen kommer att göra tillverkningen mer lokal, då priset på arbetskraft inte kommer att spela någon roll längre.

Ungern inför restriktioner mot NGO:er

UNGERNDet ungerska parlamentet beslutade den 13 juni att internationellt finansierade ickestatliga frivilligorganisationer, NGO:er, måste redovisa sina finansiärer och offentligt tillkännage det faktum att man sponsras med utländska pengar. Lagen anses vara ett steg i premiärminister Viktor Orbáns kamp mot den globalistiske multimiljardären George Soros.

Breitbart-redaktör: Trumps svärson ett ”stort problem” för Vita huset

USAPresident Donald Trumps svärson Jared Kushner får allt mer kritik för sitt inflytande över presidentens politik. Kritiken kommer främst från personer aktiva i rörelsen bakom valet av Trump, som undrar varför en liberal och medlem i det Demokratiska partiet lyfts fram i maktens korridorer. Peter Schweizer, författare och redaktör på Breitbart News, anser att Kushner är ett ”stort, stort problem” för Vita huset.

Gå till arkivet

Send this to a friend