Svenskar som kallar sig för kristna är unika i jämförelse med andra folk. Mer än en tredjedel av dem som kallar sig kristna säger sig varken tro på Gud eller Bibeln - och endast 9 procent av dem går i kyrkan regelbundet. Foto: Youtube

Svenska kristna tror inte på Gud och Bibeln

Sverige är, i jämförelse med många andra europeiska länder, ett sekulärt land där bara 52 procent kallar sig kristna. Men även bland de som kallar sig kristna är det en stor andel som egentligen inte tror på Gud och Bibeln. Det visar en undersökning gjord av Pew research.

Tar inte sin egen religion seriöst

Svenska kyrkan kritiseras ofta för att inte stå upp för sin tro. Exempelvis har kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén hävdat att Jesus inte är enda vägen till Gud, vilket är något av det mest centrala budskapet i kristendomen. Men trots det något som ärkebiskopen kunde göra avkall på för att inte ”exkludera” några andra religioner.

Svenska kyrkans utspel de sista åren har också i mindre grad handlat om att predika Bibelns budskap och större grad handlat om att exempelvis asylsökare ska få stanna eller att muslimer ska få ha böneutrop. Vid flera tillfällen har kyrkan hjälpt till att samla in pengar för moskébyggen, och i en video upplagd på Youtube filmas en kvinnlig sjukhuspräst när hon går runt i sjukhusets bönelokal tillsammans med två muslimska män som kommenderar henne att plocka bort de kristna symbolerna, vilket hon lovar att göra.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Med hjälp av tro och tradition

Med hjälp av tro och tradition

🟠 KULTUR Bland dagens politiskt korrekta filmer finns en genre som på det stora hela är som en motreaktion – och det är skräckgenren. I de skräckfilmer som handlar om hemsökelser, demoner och mördare spelar konservatism och gudstro mycket stor roll och flera av de här filmerna är snarare varningar för sexualliberalism, frånvarande föräldrar, dysfunktionella familjer samt alltför stor tillit till vetenskapen.

Tid för botgöring

Tid för botgöring

🟠 KULTUR Den femte mars infaller askonsdagen det här året. Det är denna dag som den kristna fastan verkligen inleds. Inom kristendomen är fastetiden även en tid för botgörelse.

Läs även:

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Medryckande biografi från ett liv inom internationell business

🟠 BOKRECENSION Näringslivet och dess aktörer har ofta något att berätta. Efter ett yrkesliv inom handel, finans och industri, i alla dess förgreningar, så samlar man visdom och upplevelser av en speciell typ – av näringslivstyp. Det vill säga minnen från sådant som affärsjuridik, management och resor och förhandlingar med allsköns affärspartner. Den senaste i raden av sådana memoarer har skrivits av en skånsk äventyrare och businessman vid namn Björn Fajersson. Nya Tiders recensent har läst och begrundat.

Det kristna dopet

🟠 KULTUR ”Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andens namn och lär dem att hålla alla de bud jag har gett er. Och jag är med er i alla dagar till tidens slut.”

Vad är distribuerade beräkningar?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Datorvärlden har gått från isolerade maskiner utan yttre kontakter, till sammankopplade i nätverk och vidare till att nästan kunnas se som en stor maskin med kombinerad beräkningsförmåga. Dagens datorer kan få mycket mer gjort när de delar arbetet med andra maskiner. Detta kallas för ”distribuerade beräkningar”, eller på engelska, distributed computing.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.