Skip to Content

Lamia Elamri från Islamic World Relief med ärkebiskop Antje Jackelén. Foto: Twitter
INRIKES

Svenska kyrkan försvarar islamistisk organisation

Digital utgåva

I flera år har Svenska kyrkan samarbetat med rörelser som Ibn Rushd och Islamic Relief, organisationer som experter kopplar till Muslimska brödraskapet, som i sin tur vill ersätta demokratiska system med islamiskt styre. I september i år blev kritiken kraftigare än någonsin, medan Svenska kyrkan envist hävdar att Islamic Relief inte har några sådana kopplingar.

Publicerad: 3 oktober, 2020, 13:15

 • Svenska

Läs även

Den 24 september reagerade många användare på Twitter över ett antal meddelanden från Svenska kyrkans officiella konto, där man i inlägg efter inlägg försvarade organisationen Islamic Relief. Framför allt ville kontot avvisa att Islamic Relief skulle ha några kopplingar till Muslimska brödraskapet, en global organisation som strävar efter att upprätta islamiska stater i de länder där den verkar. När välkända experter, som terrorforskaren Magnus Ranstorp, påpekade att banden mellan Islamic Relief och Muslimska brödraskapet var välbelagda, framhärdade kyrkans konto:

”Det finns inga studier som kan visa att Muslimska brödraskapet har en organisation i Sverige som är uppbyggd som den egyptiska moderorganisationens struktur med ’familjer’ (usar) som bas och en ledare i toppen till vilken alla medlemmar svär en trohetsed, bay’a.”

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Vid det här laget är det knappast någon som betvivlar Svenska kyrkans verkliga agenda? Sedan Antje Jackelén utsågs till ärkebiskop för Svenska kyrkan har förfallet gått brant utför. Kyrkan tappar för varje år allt fler av sina medlemmar och är numer en gles skara? Anledningen är förstås Svenska kyrkans eftergifter till Islam som väger tyngre än en (1) miljon tappade kyrkomedlemmar? Att Antje Jackelén varit en katastrof för Svenska kyrkan betvivlar de flesta svenskar, men hyllas av muslimerna i landet. Dessvärre så ser Antje Jackelén istället felet hos svenskar, som pekar på att Svenska kyrkan är inne på fel spår? Svenska kyrkan har hittat ett nytt offeraltare som är, Islam, Klimat och Hbtq och där är de orubbliga i sin tro. Vänd om, innan Islam är Svenska kyrkans nya samfund där moskéerna växer upp som svampar ur jorden och böneutropen äro legio.

 • Thore Jeppsson

  Är det dags att lämna svenska Kyrkan? Jag vill definitivt inte ha samröre med islamism och dess vidriga människosyn!

 • Alla(h)doesn’tMatter

  Svenska kyrkan har medvetet lämpat tron, evangeliet och herdeuppdraget överbord och flyter alltmer omkring, fram och tillbaka, upp och ner, utan karta och kompass, utan mål eller mening.

  Tänk vad en ganska liten kader av biskopar, stiftsadministratörer och kyrkopolitiker, med en ärkebiskop i spetsen, kan förgöra, förstöra och “mörda” på kort tid.

 • samuelafugglas

  DDR Jackelén fattar inte att en islamist föds in i klanen. Därför kan dessvärre Sverige inte befrias utan blodsspillan.

Elev tvingades ta av kristet kors vid skolfotograferingen – muslimska invandrarflickor fick ha slöjan på

INRIKESI slutet av augusti, i samband med den årliga skolfotograferingen, tvingades en manlig 15-årig elev att ta av sig sitt kristna kors i form av ett halssmycke. Fotografen ansåg att korset skulle kunna upplevas som kränkande av elever med annan trosuppfattning. Detta gällde dock inte muslimska elever, vilket betydde att slöjan fick sitta kvar på invandrarflickornas huvuden. Händelsen är nu anmäld till Diskrimineringsombudsmannen, och den ansvariga fotofirman säger i en intervju med Nya Tider att fotografen som var på skolan vid det aktuella tillfället nu är avskedad.

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

VIDEOVávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

Gäng belägger boende med utegångsförbud

BROTTI augusti uppmanade kriminella grupperingar boende i Tensta att inte vistas ute, och hotade dem med våld om de inte åtlydde utegångsförbudet. Händelsen i Tensta inträffade samtidigt som kriminella upprättade vägspärrar i Hammarkullen utanför Göteborg.

Ludvig, 14, brutalt misshandlad av f.d. SVT-chefens flyktingbarn

BROTT & KRIMINALFALL14-årige Ludvig blev i våras påhoppad och misshandlad av en syrisk invandrare som går på samma skola. Han berättade den 13 oktober om händelsen i SVT:s ”Veckans brott”. I programmet nämndes dock varken att gärningsmannen är invandrare eller att han är fosterbarn till före detta SVT-chefen Eva Hamilton.

Borås: 16-årig pojke skjuten i bröstet med hagelgevär – två jämnåriga invandrare häktade

BROTT & KRIMINALFALLEn 16-årig pojke blev skjuten i bröstet med ett hagelgevär i ett naturområde i utkanten av Borås. Innan dess ska han ha tvingats att ta av sig kläderna och försökt fly genom att hoppa i vattnet. Två jämnåriga ynglingar med bakgrund i Mellanöstern sitter nu häktade för mordförsök.

Läs studenternas brev om mångkulturella Tjärna ängar

BORLÄNGEDen 28 september skrev utländska gäststudenter ett kritiskt brev till ledningen för Högskolan i Dalarna, Borlänge, om hur de vantrivs med att behöva bo på studentboendet som ligger i det ökända området Tjärna Ängar. Läs här brevet i sin helhet.

Miljöpartister vill stoppa lokala slöjförbud

INRIKESTvå miljöpartistiska riksdagsledamöter, den klaninröstade somaliskan Leila Ali-Elmi samt Camilla Hansén, har nyligen lämnat in en motion där det föreslås att riksdagen skall ge uppdrag till regeringen att skapa en skyddsmekanism för religionsfrihet som kan hindra kommuner att införa lokala slöjförbud. De två miljöpartisterna menar att begreppet frihet dessutom måste börja problematiseras mer, om det exempelvis bara är den västerländska definitionen av kvinnans frihet som skall gälla i Sverige.

Hemkonservering – en värdefull kunskap som borde återerövras

HEM & HUSHÅLLI vårt moderna tidevarv har vi ofta föraktat och skrattat åt gamla tiders metoder och utrustning. När de moderna spisarna kom, försvann vedspisarna från köken. När kylskåp och frys gjorde sitt inträde i hemmen glömdes de gamla metoderna med bland annat kokkonservering bort. Det var ju så gammaldags och omodernt. Men faktum är att den gamla kunskapen när det gällde att förvara sin mat under en väldigt lång tid slår våra frysmetoder med hästlängder.

Gå till arkivet

Send this to a friend