Skip to Content

Grafik: TV4 Henrik Paetau fil.mag., rektor emeritus, reservofficer med kaptens grad. Foto: Privat
KRÖNIKA

Svenskarnas minne är kort, med eller utan corona

PappersupplaganNya Tider v. 16

Publicerad: 14 april, 2020, 17:33

  • Svenska

Läs även

För en vecka sedan skrev jag en krönika om alliansstyrets mobbning av den stora befolkningsgrupp som Sverige­demokraternas anhängare utgör i Göteborg. Så mycket betydde alltså vänsterliberalernas gråtmilda försäkran om alla människors lika värde till och med inför det olycksöde som drabbar oss alla oavsett partisympatier.

Det kunde vi konstatera den 25 mars. Alliansledningens acceptans av vänsterliberalernas krav på uteslutning av SD från samarbetet för bekämpningen av coronaviruset ledde till häftig kritik på många håll i landet. Därför väntade man sig att vänstertyckare och opinionsbildare, i synnerhet inom Pub­lic Service, i fortsättningen skulle tona ned de politiska spekulationerna i sammanhanget. Men icke!

En vecka senare, 1 april, inledde TV4 sina nyhetssändningar med att berätta att SD tappar väljare i coronapandemins spår. Detta var alltså huvudnyheten, ett inslag på hela 82 sekunder.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Henrik Paetau

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • burnedout

    Opinionsundersökningar visar… “populationen bestâr av statistiskt slumpmässigt utvalda intervjupersoner”… Jooo tjeeena…Frâgan är snarare: Vem beställer undersökningen och vem betalar undersökningen? Frâgor pâ det?

När verkligheten knackar på

KRÖNIKA

Lögnernas imperium

KRÖNIKASocialdemokraterna har under de senaste decennier övergett, eller helt slopat sina traditionella väljare, vilka man förr i tiden kunde hitta bland svenskfödda medelklassinvånare, vanligtvis bland LO medlemmar, för att idag bestå av bidragstagande invandrare från Afrika och Mellanöstern eller för den delen, även högavlönade, vanligtvis slöjbeklädda, byråkrater på invandrarverket.

Nedbrytningen av vår kultur är i full gång

KRÖNIKA

Därför är svensken fri från skuld

KRÖNIKAKulturmarxismen är en ideologi, som förespråkar alla former av kollektivism, och som därför är särskilt fientlig mot västländerna. Individuell frihet angrips på bred front. Kulturmarxismen använder ett antal väl beprövade metoder som politisk korrekthet och identitetspolitik, vilka alla angriper goda relationer mellan medborgare och grunderna för ett anständigt samhälle.

Gängvåldet – nya åtgärder behövs

KRÖNIKAPolisens så omskrivna operation Rimfrost har misslyckats. Skjutningar har fortsatt i oförminskad skala. Sprängdåd förekommer. Uppseendeväckande mord har inte lösts. Men coronadimman har medfört att den politiska uppmärksamheten förskjutits till annat som för den stora allmänheten framstått som mera akut.

Och Sveriges ursprungsbefolkning är …?

LEDAREDen svenska politiska debatten är så totalt amerikaniserad att man måste uppfinna den ädle svenske vilden, samerna, och sedan kal­la dem Sveriges ursprungsfolk. Sen får vi höra ”alla är vi invandrare” enligt den amerikanska modellen, trots att Sveriges stora fördel i tusentals år varit att ”vårt lands befolkning är homogen”, som Tage Erlander så träffande uttryckte det på 1960-talet.

Myten om vitt förtryck och svarta offer

OPINION: KARL MIKAEL LARSONDenna vecka lyfter vi ett kontroversiellt ämne på debattsidan: Är svarta alltid offer? Eller måste de lyfta sig själva och inte skylla allt på vita? Veckans debattör Karl Mikael Larson menar att det trots allt finns hopp i allt elände.

Vad säger det att inneha ett körkort

INSÄNDARE

Gå till arkivet

Send this to a friend