Skip to Content

Ali Al-Hadad kastar här en glödande cigarett i ansiktet på AfS kameraman. Han är född i Sverige av irakiska föräldrar och har uppgett att Iran är hans hemland. Foto: Skärmavbild, AfS Youtubekanal

Svenskfödd arab som anser sig vara iranier dömd för ofredande mot AfS-möte

Under sin valturné 2018 drabbades uppstickarpartiet Alternativ för Sverige (AfS) av en rad trakasserier och angrepp från invandrare och vänsterextremister. Ett av trakasserierna fick sin upplösning då Ali Al-Hadad, 19, nyligen dömdes till dagsböter för ofredande.

Publicerad: 29 mars, 2020, 12:57

 • Svenska

I likhet med när en 54-årig kvinna spottade på Jeff Ahl i Halmstad den 1 september 2018 dokumenterades även denna händelse på film av AfS egen kameraman. Den aktuella händelsen utspelade sig ganska exakt två dygn tidigare, den 30 augusti, i Trollhättan.

På filmen kan man se kameran svepa över publiken: applåderande anhängare, nyfikna svenskar och en motdemonstrant med ett plakat om att stoppa rasismen. ”Jag är nationalist och jag vill överlämna ett bättre land till mina barn än vad jag själv fick av mina föräldrar”, hörs AfS partiledare Gustav Kasselstrand säga där han håller tal i bakgrunden.

Ali Al-Hadad döms för ofredande. Stillbild: AfS

Ali Al-Hadad döms för ofredande. Stillbild: AfS

Exakt då, nästan som för att illustrera poängen, är kameran på väg att svepa förbi Ali Al-Hadad. Den unge irakiern skickar iväg sin cigarett i ansiktet på kameramannen och säger aggressivt åt honom att ”ta bort kameran”. Två kvinnliga poliser som står bredvid inleder någon slags dialog och försöker få honom att gå därifrån.

Nu döms Ali Al-Haddad av Vänersborgs tingsrätt till 40 dagsböter för ofredande. Eftersom han saknar inkomst blir varje dagsbot dock bara 50 kronor.

Domen är den fjärde i ordningen som relaterar till AfS valturné. Tidigare har vänsterextremisten Madeleine Sundqvist dömts för den ovan nämnda spottningen i Halmstad; araben Saef Jalal dömdes för att ha spottat mot Gustav Kasselstrand; och politikern Ditte Enhorn (V) för att ha slagit en AfS-medlem med knytnäven vid ett torgmöte i Uppsala.

När Nya Tider kollar upp Ali Al-Hadad visar det sig att han är född i Trollhättan av föräldrar som kom från Irak redan 1989. Han är tidigare dömd för att ha smugglat cigaretter från Iran (inte Irak) som han då kallade ”sitt hemland” enligt domen i Göteborgs tingsrätt.

Vi har utan framgång sökt Ali Al-Hadad och hans pappa för att få veta om de är etniska perser eller av något annat skäl anser att Iran är deras riktiga hemland, samt huruvida Ali Al-Hadad ångrar sig eller anser att han gjorde rätt. Klart tycks åtminstone vara att han inte anser sig vara svensk trots att han är född i Trollhättan.

– Sverige har under lång tid haft problem med kriminalitet hos andra generationens invandrare. Inte minst Trollhättan har ju uppmärksammats för våldsproblemen på Kronogården. Trots att de är födda i Sverige drivs många av ett grundmurat hat mot vårt land och mot det svenska folket, vilket den här personens agerande tydligt visar. Jag är övertygad om att den framtida återvandringen kommer att behöva omfatta en hel del andra generationens invandrare som inte har någon som helst ambition att leva i harmoni med det svenska folket. I många fall vore det naturliga hemlandet det som föräldrarna kommer från, säger Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand till Nya Tider.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Kentaru

  Om jag bodde i ett annat land än Sverige och det var en massa svenskar där som betedde sig illa skulle jag skämmas å svenskar vägnar och gör allt jag kunde göra för att just de svenskarna skulle kastas ut ur det landet.

 • Varmlandstok

  Det var otur, att det var en ”invandrare” utan inkomst, som fick böterna.
  Nu fick staten inte in så mycket pengar.

 • Dacke

  För att komma tillrätta med hatbrotten emot svenskar finns bara ett recept – utvisning! Kan tyckas hårt, men när det ”ensamkommande barnet” fick asyl och permanent uppehållstillstånd, var det inte bara för honom, utan hela släkten som väntade i arabvärlden. Så därför bör hela släkten utvisas, eftersom de endast hade ett enda asylskäl att stödja sig på, som var det ”ensamkommande barnet”. För att det skall fungera måste hela det svenska säkerhet och rättssystem göras om. Vi måste återgå till då Polisen var kommunal, men med den skillnaden att politiker håller sig utanför polisens arbete. Vart fjärde år väljs en polischef som utbildar sina poliser efter de värderingar som han valdes för. Samma gäller domare och åklagare. På så sätt är det väljarna som styr vad som anses vara lämpligt för kommunen. Anser kommuninnevånarna att domstolarna inte dömer ut straff som motsvarar gärningen, ligger domaren löst till nästa val. I dagligt tal kallas det för – demokrati.

  • Snappherren

   Gravöl för juristerna.

   • RL, Vallentuna

    Vad som är typiskt för många från mannens region är bristen på kontroll och självbehärskning. —
    Jag kan gå förbi en ” antirasistisk” samling utan att gå till fysisk attack. Trots att jag vet att det är ett dödligt virus ”antirasister” sprider.
    Nä..jag nöjer mig med att ruska på huvudet ,himla med ögonen , etc..så det ändå framgår vad jag tycker.

 • RL, Vallentuna

  Fantastiskt att det blev fällande dom. Historiskt att polis och domstolar ens tagit sig an fallet. Dessa typer av terror brukar av polis definieras som ” motdemonstrationer ” . Förmodligen har AfS någon kunnig jurist i leden som vet har man formulerar anmälan , går vidare , hänger på , inte släpper taget ..

 • BHhedstrom

  Skicka tillbaks hela familjen till Iran genast och ta ifrån dem alla bidrag oavsett i vilken form!

 • Abraham

  Jag är etnisk perser och vi beter oss inte som ociviliserade odjur. Det gör araber zigenare och afrikaner i stort. Ali al haddad är etnisk arab och kallar sig för ”iranier” eftersom att han är en arabisk shia och iransk regim har med våld tagits av just shiiter. Vi perser hatar araber, sossar älskar dem dock.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

INRIKESNärhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Google ger sig in på bankkorts-marknaden – får kritik

UTRIKESDen globala IT-jätten Google planerar att lansera ett eget bankkort, både fysiskt och virtuellt. Båda ska kopplas till deras redan existerande betaltjänst Google Pay. För närvarande är det bara möjligt att betala med Google Pay online men inte i butiker. Ett Google Pay Card skulle utvidga användningsområdet väsentligt och inte bara ge it-jätten nya intäkter, utan även nya möjligheter att spionera på och styra sina kunder.

Inflationen mätt i KPIF nere under noll i april – tecken på ökad risk för ekonomiska problem

ANALYSDen 13 maj redovisade SCB inflationsläget i april, med en samlad negativ inflation. Det var visserligen en väntad nedgång på grund av coronavirusets effekter, men många överraskas av kraften i prisutvecklingen. Bilden är dock inte enkel, energipriserna (olja och el) står för huvuddelen av minskningen. Utan energipriserna ligger inflationen på 1,0 procent, betydligt mer beskedligt sett ur ett inflationsmålsperspektiv. Riskerna för en allvarlig ekonomisk kris måste dock anses ha ökat.

Knivskurna 55-åringen avliden

Den 10 maj knivskars en 55-årig kvinna svårt i samband med ett personrån i Kungälv. Hon har sedan dess svävat mellan liv och död, men har nu avlidit. Gärningsmannen uppges vara bara 13 år gammal.

Gå till arkivet

Send this to a friend