Skip to Content

Ali Al-Hadad kastar här en glödande cigarett i ansiktet på AfS kameraman. Han är född i Sverige av irakiska föräldrar och har uppgett att Iran är hans hemland. Foto: Skärmavbild, AfS Youtubekanal

Svenskfödd arab som anser sig vara iranier dömd för ofredande mot AfS-möte

Under sin valturné 2018 drabbades uppstickarpartiet Alternativ för Sverige (AfS) av en rad trakasserier och angrepp från invandrare och vänsterextremister. Ett av trakasserierna fick sin upplösning då Ali Al-Hadad, 19, nyligen dömdes till dagsböter för ofredande.

Publicerad: 29 mars, 2020, 12:57

 • Svenska

I likhet med när en 54-årig kvinna spottade på Jeff Ahl i Halmstad den 1 september 2018 dokumenterades även denna händelse på film av AfS egen kameraman. Den aktuella händelsen utspelade sig ganska exakt två dygn tidigare, den 30 augusti, i Trollhättan.

På filmen kan man se kameran svepa över publiken: applåderande anhängare, nyfikna svenskar och en motdemonstrant med ett plakat om att stoppa rasismen. ”Jag är nationalist och jag vill överlämna ett bättre land till mina barn än vad jag själv fick av mina föräldrar”, hörs AfS partiledare Gustav Kasselstrand säga där han håller tal i bakgrunden.

Ali Al-Hadad döms för ofredande. Stillbild: AfS

Ali Al-Hadad döms för ofredande. Stillbild: AfS

Exakt då, nästan som för att illustrera poängen, är kameran på väg att svepa förbi Ali Al-Hadad. Den unge irakiern skickar iväg sin cigarett i ansiktet på kameramannen och säger aggressivt åt honom att ”ta bort kameran”. Två kvinnliga poliser som står bredvid inleder någon slags dialog och försöker få honom att gå därifrån.

Nu döms Ali Al-Haddad av Vänersborgs tingsrätt till 40 dagsböter för ofredande. Eftersom han saknar inkomst blir varje dagsbot dock bara 50 kronor.

Domen är den fjärde i ordningen som relaterar till AfS valturné. Tidigare har vänsterextremisten Madeleine Sundqvist dömts för den ovan nämnda spottningen i Halmstad; araben Saef Jalal dömdes för att ha spottat mot Gustav Kasselstrand; och politikern Ditte Enhorn (V) för att ha slagit en AfS-medlem med knytnäven vid ett torgmöte i Uppsala.

När Nya Tider kollar upp Ali Al-Hadad visar det sig att han är född i Trollhättan av föräldrar som kom från Irak redan 1989. Han är tidigare dömd för att ha smugglat cigaretter från Iran (inte Irak) som han då kallade ”sitt hemland” enligt domen i Göteborgs tingsrätt.

Vi har utan framgång sökt Ali Al-Hadad och hans pappa för att få veta om de är etniska perser eller av något annat skäl anser att Iran är deras riktiga hemland, samt huruvida Ali Al-Hadad ångrar sig eller anser att han gjorde rätt. Klart tycks åtminstone vara att han inte anser sig vara svensk trots att han är född i Trollhättan.

– Sverige har under lång tid haft problem med kriminalitet hos andra generationens invandrare. Inte minst Trollhättan har ju uppmärksammats för våldsproblemen på Kronogården. Trots att de är födda i Sverige drivs många av ett grundmurat hat mot vårt land och mot det svenska folket, vilket den här personens agerande tydligt visar. Jag är övertygad om att den framtida återvandringen kommer att behöva omfatta en hel del andra generationens invandrare som inte har någon som helst ambition att leva i harmoni med det svenska folket. I många fall vore det naturliga hemlandet det som föräldrarna kommer från, säger Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand till Nya Tider.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Kentaru

  Om jag bodde i ett annat land än Sverige och det var en massa svenskar där som betedde sig illa skulle jag skämmas å svenskar vägnar och gör allt jag kunde göra för att just de svenskarna skulle kastas ut ur det landet.

 • Varmlandstok

  Det var otur, att det var en “invandrare” utan inkomst, som fick böterna.
  Nu fick staten inte in så mycket pengar.

 • Dacke

  För att komma tillrätta med hatbrotten emot svenskar finns bara ett recept – utvisning! Kan tyckas hårt, men när det “ensamkommande barnet” fick asyl och permanent uppehållstillstånd, var det inte bara för honom, utan hela släkten som väntade i arabvärlden. Så därför bör hela släkten utvisas, eftersom de endast hade ett enda asylskäl att stödja sig på, som var det “ensamkommande barnet”. För att det skall fungera måste hela det svenska säkerhet och rättssystem göras om. Vi måste återgå till då Polisen var kommunal, men med den skillnaden att politiker håller sig utanför polisens arbete. Vart fjärde år väljs en polischef som utbildar sina poliser efter de värderingar som han valdes för. Samma gäller domare och åklagare. På så sätt är det väljarna som styr vad som anses vara lämpligt för kommunen. Anser kommuninnevånarna att domstolarna inte dömer ut straff som motsvarar gärningen, ligger domaren löst till nästa val. I dagligt tal kallas det för – demokrati.

  • Snappherren

   Gravöl för juristerna.

   • RL, Vallentuna

    Vad som är typiskt för många från mannens region är bristen på kontroll och självbehärskning. —
    Jag kan gå förbi en ” antirasistisk” samling utan att gå till fysisk attack. Trots att jag vet att det är ett dödligt virus “antirasister” sprider.
    Nä..jag nöjer mig med att ruska på huvudet ,himla med ögonen , etc..så det ändå framgår vad jag tycker.

 • RL, Vallentuna

  Fantastiskt att det blev fällande dom. Historiskt att polis och domstolar ens tagit sig an fallet. Dessa typer av terror brukar av polis definieras som ” motdemonstrationer ” . Förmodligen har AfS någon kunnig jurist i leden som vet har man formulerar anmälan , går vidare , hänger på , inte släpper taget ..

 • BHhedstrom

  Skicka tillbaks hela familjen till Iran genast och ta ifrån dem alla bidrag oavsett i vilken form!

 • Abraham

  Jag är etnisk perser och vi beter oss inte som ociviliserade odjur. Det gör araber zigenare och afrikaner i stort. Ali al haddad är etnisk arab och kallar sig för ”iranier” eftersom att han är en arabisk shia och iransk regim har med våld tagits av just shiiter. Vi perser hatar araber, sossar älskar dem dock.

Fotbollssparkade polis i huvudet – dömdes till 18 månader

INRIKESEtt vanligt rutinärende slutade med att två poliser blev misshandlade. Den ena polisen kunde ha fått men för livet. Nya Tider har tittat närmare på ett fall som knappt fått någon uppmärksamhet i media.

Pedofil våldtog 5-åring

BROTT OCH STRAFFDen 21-årige pedofilen Jimmie Ekholm dömdes vid Mora tingsrätt till fyra års fängelse för att ha våldtagit en femårig flicka vars familj han var bekant med. Flickan lurades med in på en toalett och blev där oralt våldtagen av Ekholm. Flickan är dock inte det första offret den unga pedofilen gett sig på visar Nya Tiders granskning.

Halmstads kommun ger gymnasielagsafghaner gräddfil till fasta jobb

INRIKESDen 1 oktober inför Halmstads kommun en ny anställningsrutin med syftet att ge afghaner som har fått uppehållstillstånd tack vare gymnasielagen förtur till fast jobb inom kommunen. Syftet är att de inte skall utvisas. När Nya Tider når Ann-Charlott Mankell, moderat ordförande i Hemvårdsnämnden, säger hon att det skulle vara ”förfärligt” om de unga afghanska männen skulle tvingas iväg efter avslutade studier, trots att de inte har några skyddsskäl.

Allmänna arvsfonden – miljardrullning utan kontroll

ANALYSAllmänna Arvsfonden har sedan 1928 ansvaret för att hantera kvarlåtenskapen från avlidna utan legala arvingar eller giltiga testamenten. Pengarna samlas in och förvaltas av Kommarkollegiet och fördelas till olika projekt av Arvfondsdelegationen. Arvfondsdelegationen gör sin egen uppföljning utan krav på öppen extern revision, som svenska myndigheter normalt är underkastade. Resultatet är en verksamhet som sprider avlidnas tillgångar på ett sätt som gör att många säkert vrider sig i graven.

12-årig flicka våldtagen

INRIKESEn 12-årig flicka blev våldtagen utomhus i Rågsved i Stockholm under tisdagskvällen. Hon skadades under den grova våldtäkten och tvingades uppsöka sjukhus för vård. Polisen har inte gripit någon misstänkt ännu.

DN:s Kristina Lindquist i säng med våldsvänstern

REPORTAGEDN-journalisten Kristina Lindquist var en av dem som högljuddast krävde att Nya Tider inte skulle få ställa ut på Bokmässan i Göteborg med hänvisning till ”värdegrunden”. Nu har sajten Avmaskerat avslöjat att Lindquist gift sig med den våldsbejakande vänsterextremisten Mats Runvall och skriver för DN från samma lägenhet varifrån Runvall säljer våldspropaganda.

Före detta SD-ledamot: ”Jag gav SVT öppet mål”

INRIKESMats Olsson från Östhammar satt tills helt nyligen som ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. Ett invandringskritiskt mejl som han skickade direkt till SVT:s redaktion där han bland annat använde ordet ”negrer” ledde dock till att han av sitt eget parti ombads lämna sina politiska uppdrag. Han lämnade självmant partiet bara någon dag senare. Till Nya Tider säger Mats Olsson att han är ångerfull, men inte riktigt av den anledning systemmedia vill framställa det som, utan för att han använde ett radikalt språkbruk när han mejlade till SVT:s journalister.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Gå till arkivet

Send this to a friend