Skip to Content

Ali Al-Hadad kastar här en glödande cigarett i ansiktet på AfS kameraman. Han är född i Sverige av irakiska föräldrar och har uppgett att Iran är hans hemland. Foto: Skärmavbild, AfS Youtubekanal

Svenskfödd arab som anser sig vara iranier dömd för ofredande mot AfS-möte

Under sin valturné 2018 drabbades uppstickarpartiet Alternativ för Sverige (AfS) av en rad trakasserier och angrepp från invandrare och vänsterextremister. Ett av trakasserierna fick sin upplösning då Ali Al-Hadad, 19, nyligen dömdes till dagsböter för ofredande.

Publicerad: 29 mars, 2020, 12:57

  • Svenska

Läs även

I likhet med när en 54-årig kvinna spottade på Jeff Ahl i Halmstad den 1 september 2018 dokumenterades även denna händelse på film av AfS egen kameraman. Den aktuella händelsen utspelade sig ganska exakt två dygn tidigare, den 30 augusti, i Trollhättan.

På filmen kan man se kameran svepa över publiken: applåderande anhängare, nyfikna svenskar och en motdemonstrant med ett plakat om att stoppa rasismen. ”Jag är nationalist och jag vill överlämna ett bättre land till mina barn än vad jag själv fick av mina föräldrar”, hörs AfS partiledare Gustav Kasselstrand säga där han håller tal i bakgrunden.

Ali Al-Hadad döms för ofredande. Stillbild: AfS

Ali Al-Hadad döms för ofredande. Stillbild: AfS

Exakt då, nästan som för att illustrera poängen, är kameran på väg att svepa förbi Ali Al-Hadad. Den unge irakiern skickar iväg sin cigarett i ansiktet på kameramannen och säger aggressivt åt honom att ”ta bort kameran”. Två kvinnliga poliser som står bredvid inleder någon slags dialog och försöker få honom att gå därifrån.

Nu döms Ali Al-Haddad av Vänersborgs tingsrätt till 40 dagsböter för ofredande. Eftersom han saknar inkomst blir varje dagsbot dock bara 50 kronor.

Domen är den fjärde i ordningen som relaterar till AfS valturné. Tidigare har vänsterextremisten Madeleine Sundqvist dömts för den ovan nämnda spottningen i Halmstad; araben Saef Jalal dömdes för att ha spottat mot Gustav Kasselstrand; och politikern Ditte Enhorn (V) för att ha slagit en AfS-medlem med knytnäven vid ett torgmöte i Uppsala.

När Nya Tider kollar upp Ali Al-Hadad visar det sig att han är född i Trollhättan av föräldrar som kom från Irak redan 1989. Han är tidigare dömd för att ha smugglat cigaretter från Iran (inte Irak) som han då kallade ”sitt hemland” enligt domen i Göteborgs tingsrätt.

Vi har utan framgång sökt Ali Al-Hadad och hans pappa för att få veta om de är etniska perser eller av något annat skäl anser att Iran är deras riktiga hemland, samt huruvida Ali Al-Hadad ångrar sig eller anser att han gjorde rätt. Klart tycks åtminstone vara att han inte anser sig vara svensk trots att han är född i Trollhättan.

– Sverige har under lång tid haft problem med kriminalitet hos andra generationens invandrare. Inte minst Trollhättan har ju uppmärksammats för våldsproblemen på Kronogården. Trots att de är födda i Sverige drivs många av ett grundmurat hat mot vårt land och mot det svenska folket, vilket den här personens agerande tydligt visar. Jag är övertygad om att den framtida återvandringen kommer att behöva omfatta en hel del andra generationens invandrare som inte har någon som helst ambition att leva i harmoni med det svenska folket. I många fall vore det naturliga hemlandet det som föräldrarna kommer från, säger Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand till Nya Tider.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Svenskhatande polis får uppbackning av sin närmaste chef

INRIKESNadim Ghazale, kommunpolis i Borås, men även aktiv på sociala medier, har under den senaste veckan uppmärksammats sedan han i sitt sommarprat i Sveriges Radio påstått att vita svenska män är priviligierade, varpå många började granska hans tidigare inlägg på framför allt Twitter. Trots de hätska inläggen och hans uttalanden i radion får han uppbackning av sin närmaste chef. I ett samtal med Nya Tider tvingas chefen ändå medge att man måste hålla se hur situationen fortskrider och hur poliser ska agera på sociala medieplattformar.

SCB-rapport: 100  000 invand­rare varje år fram till 2070-talet

REPORTAGEDen minskade invandringen till Sverige till följd av coronapandemin är högst temporär, och förväntas återgå till 2000-talets genomsnittsnivå på hela 100 000 invandrare varje år – i minst 50 år till. Detta enligt en framskrivning av Sveriges framtida befolkning som SCB gjort. Nya Tider har djupdykt i rapporten, och kan avslöja att myndigheten effektivt försöker dölja folkutbytet genom kreativ demografisk statistik. ”Andelen födda utomlands ökar något”, skriver SCB, men när Nya Tider granskar påståendet medger SCB att de inte fört någon statistik över andelen med utländsk bakgrund. Istället räknas alla personer födda i Sverige som en enda homogen grupp, oavsett var deras föräldrar kommer ifrån.

Statens investeringar i trafikinfrastruktur överskred budgeten med 58 miljarder på 4 år

ANALYSI en ny granskningsrapport från Riksrevisionen redovisas en skrämmande bild av bristande ekonomisk kontroll av Trafikverkets större investeringsprojekt. Granskningen visar att man i planeringsfasen av ett projekt har systematiska kostnadsökningar med i genomsnitt 39 procent. Kostnadsökningarna uppgår till hela 58 miljarder kronor för mellan 2014 och 2018. Budgeten för statens infrastrukturinvesteringar var 87 miljarder kronor för samma period. Trafikverket får kritik för bristande kalkyler och information om kostnadsökningarna, och regeringen för att inte ompröva beslut.

Bonnier köper Skånska Dagbladet

INRIKESBonnierimperiet fortsätter sin expansion i medievärlden, trots att man tidigare kritiserats för att i det närmaste ha monopol på den svenska tidningsmarknaden. Senaste i raden av uppköp har nu skett i Skåne, där Bonnier köper upp Skånska Dagbladet och Norra Skåne tillsammans med Gota media. Bonnier äger sedan tidigare Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.

SSU-politiker petas efter att ha druckit öl med sverigedemokrat

INRIKESDen socialdemokratiske ungdomspolitiker som uppmärksammats efter att ha druckit en öl med en sverigedemokrat i början av juli petas nu av det socialdemokratiska ungdomsförbundet.

Alla utvisningar till Afghanistan stoppas – grovt kriminella stannar i Sverige

INRIKESMigrationsverket har beslutat om ett ”tillfälligt” verkställighetsstopp till Afghanistan, med andra ord så kommer Sverige inte längre kunna avvisa eller utvisa alla de tusentals afghaner som inte har rätt att stanna i Sverige. Minst 7 000 afghaner som skulle utvisats till Afghanistan den närmsta tiden kommer istället kunna stanna på obestämd tid enligt Migrationsverket. Men i själva verket är siffran flera gånger större.

Ännu en gangsteradvokat utesluten ur Advokatsamfundet

INRIKESHögsta domstolen har efter anmälan av Justitiekanslern beslutat att utesluta Ali Khan-klanens advokat Edip Samuelsson ur Advokatsamfundet som tidigare nöjt sig med att ge honom en varning. Det är den fjärde advokaten som utesluts i år och fler är att vänta med de striktare krav som den prejudicerande domen medför.

Antikroppar mot Covid-19 skyddar i minst ett år enligt svensk studie

INRIKESEnligt en svensk studie som undersökt långtidsimmunitet mot Covid-19 hos individer som smittats av coronaviruset och utvecklat milda symptom kommer goda nyheter. Studien har visat att de antikroppar som kroppen producerat ger ett skydd mot både originalviruset och flera av de mutationer som uppstått därefter, inklusive den indiska varianten som numera kallas för Delta-varianten. Resultaten från studien visar att de naturliga antikropparna ger ett fortsatt gott skydd ett minst år efter naturlig infektion även hos de som inte vaccinerat sig.

Gå till arkivet

Send this to a friend