Skip to Content

Övervakningen utökas. Polisen får större möjlighet att övervaka internetanvändare i strid mot EU:s regler. Foto: Kristina Sahlén/Bahnhof AB
INRIKES

Svenskt internet anpassas för avlyssning

PappersupplaganNya Tider v. 36

Det svenska IT-nätet ska byggas om för att underlätta övervakning, inte för att det ska fungera så bra som möjligt. Det avslöjar Internetleverantören Bahnhof, som fått tag i en utredning som läckt. Bahnhofs vd Jon Karlung jämför åtgärderna med vad som pågår i Kina.

Publicerad: 7 september, 2017, 14:48

 • Svenska

Läs även

Internetleverantören Bahnhof, som gjort sig känd för sin kamp mot integritetskränkande myndighetsåtgärder, presenterar nu läckta uppgifter från en statlig utredning om framtida bestämmelser för datalagring. Enligt den anonyma källan som Bahnhof hänvisar till skall operatörerna tvingas att bygga om sina system för att underlätta identifiering av användare och möjliggöra lagring av nästan dubbelt så mycket data som de är tvungna till i dag.
– Sverige gör nu som Kina när staten kräver att nätet ska vara skräddarsytt för övervakning, i stället för att internet ska funge­ra så bra som möjligt, säger Jon Karlung, vd för Bahnhof, i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Naturligtvis! Det här är början på det totalitära samhället, då makthavarna har full kontroll på medborgarnas åsikter och givetvis vapeninnehav. Vi har tidigare haft sådan kontroll i Hemliga Polisens register, men den ter sig som en västanfläkt mot vad komma skall. Det senaste registret som kom i dagen var det om romer, eller som det skrevs förr zigenare och staten fick punga ut med några 100 milj. för att trösta de utpekade.
  Den här nya registreringen över oliktänkande kommer vara lika hemlig som Bilderberggruppens verkliga agenda och dom enda som känner till materialet, förutom SÄPO och regeringen. Avlyssning av olika slag är legio och under den motivering, “har du inget att dölja, har du inget att frukta” som även inkluderar hembesök nattetid (alltid effektivast vid den tidpunkten). Vi svenskar är van vid offentlighetsprincipen och kan begära ut handlingar från stat och kommun, men den rätten kommer enbart gälla – stat och kommun. Den enskildes rättigheter är beskurna till oigenkännlighet och det är nu, som “stora daldansen” bör starta, för Sveriges framtid.

 • Perq Elest

  Vill folk verkligen ha en regering som förespåkar avlsyssnande och ev åsiktsregistrerande åtgärder mot sina väljare?

  • xmaverickx

   De tiger, alltså har de inget emot det. Och som idioterna brukar säga, att de har inget emot övervakning för de har inget att dölja.

 • Moritsaru

  Zebrans ränder går inte bort i tvätten.

  Fackföreningsombuden registrerade oliktänkande och lämnade informationen till Säkerhetstjänsten utan att ” utomstående” = de folkvalda företrädarna hade en aning om att “DDR angiveri kontroll” pågick i stor skala.
  Olof Palme förnekade all kännedom inför den “Svenska Massan”…

  Säkerhetsvhefen P.G Vinger angav i sina memoarer att Palme hade haft full insikt om vad som skett.
  ANM.
  Comorrans främsta uppgift är att infiltrera, skydda o därmed berika sin egen organisations familjer.

  “S Ränderna” går som sagt inte ur.

  Löfven om Pul högförräderi-lagbrottet

  ” Vi visste ingenting”…

Arabiska killar hostar svenskar i ansiktet – påstår att de har corona

INRIKESPolisregion Ös, där både Södermanlands, Östergötlands samt Jönköpings län ingår har under den senaste veckan drabbats av kringdrivande smågäng av invandrarungdomar som hostar framför allt etniska svenskar i ansiktet och skämtar om att de bär på coronavirus. Nu går polisen i Region Öst ut och varnar allmänheten för liknande hostattacker från ungdomsgäng och uppmanar alla som utsätts att anmäla händelserna som brott.

Hyllad vänsterextremist dömd i knark- och bombhärva

INRIKESI september förra året spärrade polisen av ett område i Landala i Göteborg sedan de påträffat kraftiga sprängladdningar vid ett tillslag mot två vänsterextremister. En av dem visade sig vara Hannes Westberg, den vänsteraktivist som blev rikskänd efter att ha blivit skjuten av polisen under upploppen i Göteborg. Nu har de båda männen dömts till långa fängelsestraff.

Coronavirusets effekter ökar snabbt, fler krispaket samtidigt som konkurserna ökar

ANALYSRegeringens försök att mildra de ekonomiska effekterna av Coronaviruspandemin blir allt mer långtgående. Hela branscher tvingas att nästan stänga ner verksamheten och fler företag går i konkurs. Bedömare menar att 50 procent av de privatanställda riskerar att förlora jobbet, i ett värsta scenario. Innehållet i regeringens åtgärder kan också tolkas helt annorlunda av Skatteverket än av regeringen. Det riskerar att skapa problem för småföretagen. Samtidigt måste vi börja fundera på hur nästa kris skall kunna hanteras bättre.

Antalet nya uppehållstillstånd kan minska när coronakrisen tynger ekonomin

INRIKESDe senaste veckornas stora varselvågor på arbetsmarknaden till följd av coronaviruset kan komma att få viss effekt på migrationen till Sverige. De som har tillfälliga uppehållstillstånd och som önskar få permanent uppehållstillstånd i Sverige plus möjlighet till familjeåterförening måste nämligen kunna visa att de kan försörja sig själva och eventuella närstående. I och med att många nu kan förlora sina jobb inom tjänstesektorn kan indragna uppehållstillstånd bli en följd av coronakrisen. Det rapporterar systemmedier som Sveriges Radio.

Svensk krisberedskap i djup kris

INRIKESCoronapandemin lamslår länder över hela världen. Nu har en diskussion blossat upp om den civila krisberedskapen, som var välutvecklad i Sverige fram till 1990-talet. Det civila försvaret skulle bistå militären i händelse av mobilisering, men även samhället i händelse av kris. I dag är det mesta borta. Varför blev det så, och vad har resultatet blivit? Nya Tider har talat med försvarspolitikerna Mikael Jansson och Roger Richthoff, samt läkaren Mikael Fjällid, som alla berättar om ett ”just-in-time”-samhälle som bryter ihop när krisen kommer.

180 döda i Sverige – Antalet platser i intensivvården snart slut

INRIKESAntalet döda till följd av coronaviruset SARS-CoV-2 i Sverige fortsätter att öka. Idag bekräftades ytterligare 34 döda av Folkhälsomyndigheten vilket innebär att den totala siffran stigit till 180. Totalt uppger myndigheten att 4 435 personer konstaterats smittade med viruset. Samtidigt har det ökande antalet personer i intensivvård nu nått mer än hälften av Sveriges totala kapacitet – 358 av 570. Speciellt illa drabbat är Region Stockholm som nu tagit 124 av totalt 180 platser i bruk.

Hela Europa stänger ned

UTRIKESEtt antal länder i Västeuropa har nu över 10 000 medborgare som är smittade av coronaviruset. De mycket höga dödstalen i vissa länder har lett till kraftiga restriktioner av människors rörelsefrihet, en strategi diametralt motsatt Sveriges. Nya Tider har talat med personer i Italien och Frankrike, som berättar om sina upplevelser av att leva i karantän.

Forskare i upprop mot regeringens hantering av coronasituationen

INRIKESSex svenska forskare kräver nu att regeringen omedelbart vidtar åtgärder för att motverka spridningen av coronasmittan, och lyfter bland annat fram Sydkoreas framgångsrika linje att spåra, testa och behandla. Även i Norge reagerar smittskyddskunniga på Sveriges agerande.

Gå till arkivet

Send this to a friend