Skip to Content

Övervakningen utökas. Polisen får större möjlighet att övervaka internetanvändare i strid mot EU:s regler. Foto: Kristina Sahlén/Bahnhof AB
INRIKES

Svenskt internet anpassas för avlyssning

PappersupplaganNya Tider v. 36

Det svenska IT-nätet ska byggas om för att underlätta övervakning, inte för att det ska fungera så bra som möjligt. Det avslöjar Internetleverantören Bahnhof, som fått tag i en utredning som läckt. Bahnhofs vd Jon Karlung jämför åtgärderna med vad som pågår i Kina.

Publicerad: 7 september, 2017, 14:48

 • Svenska

Läs även

Internetleverantören Bahnhof, som gjort sig känd för sin kamp mot integritetskränkande myndighetsåtgärder, presenterar nu läckta uppgifter från en statlig utredning om framtida bestämmelser för datalagring. Enligt den anonyma källan som Bahnhof hänvisar till skall operatörerna tvingas att bygga om sina system för att underlätta identifiering av användare och möjliggöra lagring av nästan dubbelt så mycket data som de är tvungna till i dag.
– Sverige gör nu som Kina när staten kräver att nätet ska vara skräddarsytt för övervakning, i stället för att internet ska funge­ra så bra som möjligt, säger Jon Karlung, vd för Bahnhof, i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Naturligtvis! Det här är början på det totalitära samhället, då makthavarna har full kontroll på medborgarnas åsikter och givetvis vapeninnehav. Vi har tidigare haft sådan kontroll i Hemliga Polisens register, men den ter sig som en västanfläkt mot vad komma skall. Det senaste registret som kom i dagen var det om romer, eller som det skrevs förr zigenare och staten fick punga ut med några 100 milj. för att trösta de utpekade.
  Den här nya registreringen över oliktänkande kommer vara lika hemlig som Bilderberggruppens verkliga agenda och dom enda som känner till materialet, förutom SÄPO och regeringen. Avlyssning av olika slag är legio och under den motivering, “har du inget att dölja, har du inget att frukta” som även inkluderar hembesök nattetid (alltid effektivast vid den tidpunkten). Vi svenskar är van vid offentlighetsprincipen och kan begära ut handlingar från stat och kommun, men den rätten kommer enbart gälla – stat och kommun. Den enskildes rättigheter är beskurna till oigenkännlighet och det är nu, som “stora daldansen” bör starta, för Sveriges framtid.

 • Perq Elest

  Vill folk verkligen ha en regering som förespåkar avlsyssnande och ev åsiktsregistrerande åtgärder mot sina väljare?

  • xmaverickx

   De tiger, alltså har de inget emot det. Och som idioterna brukar säga, att de har inget emot övervakning för de har inget att dölja.

 • Moritsaru

  Zebrans ränder går inte bort i tvätten.

  Fackföreningsombuden registrerade oliktänkande och lämnade informationen till Säkerhetstjänsten utan att ” utomstående” = de folkvalda företrädarna hade en aning om att “DDR angiveri kontroll” pågick i stor skala.
  Olof Palme förnekade all kännedom inför den “Svenska Massan”…

  Säkerhetsvhefen P.G Vinger angav i sina memoarer att Palme hade haft full insikt om vad som skett.
  ANM.
  Comorrans främsta uppgift är att infiltrera, skydda o därmed berika sin egen organisations familjer.

  “S Ränderna” går som sagt inte ur.

  Löfven om Pul högförräderi-lagbrottet

  ” Vi visste ingenting”…

Boken Sju år som spionchef – om den danska underrättelsetjänsten

KULTURNär mörkret upptar större delen av dygnet är det lämpligt att läsa något riktigt spännande och dessutom inga fantasier. Vad journalisten Morten Skjoldagers bok handlar om är kal­la fakta. Och fakta fick han från den danske PET-chefen Jakob Scharf, som talar ingående om inrikes och utrikes operationer för att stoppa islamiska terrordåd. För sin frispråkighet blev Scharf för ett år sedan dömd till fyra månaders fängelse. Flera fall har kopplingar till Sverige.

Svenska barnfamiljer flyr Stockholmsregionen

INRIKESSedan år 2018 krymper Stockholm, det är fler som flyttar ut än som flyttar in i regionen. Enligt färska siffror från Statistikmyndigheten (SCB) syns ett nytt flyttmönster. Medan utomeuropeiska invandrare stannar kvar väljer svenskfödda med barn att lämna storstaden för mer natur, trygghet och möjlighet att vara i sociala nätverk som kulturellt känns hemma.

Förorten röstar på Socialdemokraterna – vare sig de vill eller ej

OPINION: PETER LATIFIDet har länge pågått en upplösning av socialdemokratins kärnväljare. Successivt har den svenska arbetarklassen gått över till andra partier då man tycker att Socialdemokraterna inte längre representerar arbetarnas intressen. Och skrapar man på ytan får man dessutom uppfattningen att det finns en mörk agenda där förortens invandrare indirekt tvingas rösta på partiet. Den förda migrationspolitiken har implicit garanterat makten för Socialdemokraterna. Man kan säga att Socialdemokraterna straffat svenskarna med budskapet att ”röstar ni inte på oss, så tar vi in folk som gör det”. Men varför lyckades Socialdemokraterna och inte Vänsterpartiet i förorterna?

Romer lurade åldringar på pengar, en tappade livslusten och avled – får skyddstillsyn och villkorlig dom

INRIKESTvå romer, 42 respektive 18 år gamla, dömdes av Södertörns tingsrätt för tolv bedrägerier och bedrägeriförsök riktade mot kvinnor och män i 90-årsåldern. En 85-årig kvinna tappade enligt anhöriga livslusten och avled kort efter att ha blivit utsatt. Åklagaren yrkade på att brotten skulle betraktas som grova men tingsrätten gjorde en annan bedömning och dömde romerna till villkorlig dom respektive skyddstillsyn.

Svenskarnas köpkraft är inte bäst – elva EES-länder bättre

ANALYSSverige och svenskarna anses ofta ha en hög levnadsstandard. I förra numret av Nya Tider rapporterade vi om EU:s budget­kommissionär som tycker att ”rika svenskar” kan betala mer till EU. I denna artikel tar vi därför en titt på hur det står till med svenskarnas löne- och köpkraftsutveckling liksom den allmänna ekonomiska utvecklingen. Resultatet är inte i linje med EU:s syn på hur mycket den ”rika svensken” bör kunna betala till EU.

Kritikstorm efter Löfvens bortförklaring om förnedringsrånen

INRIKESPersonrån där unga med invandrarbakgrund i grupp attackerar svenska ungdomar, med inslag av grov förnedring, ökar stadigt. Antalet anmälda fall av dessa ”förnedringsrån” har mer än fördubblats sedan 2015. Stor uppmärksamhet väckte statsminister Stefan Löfven när han hävdade att dessa brott är en följd av skatte­sänkningar genomförda av en tidigare borgerlig regering. Hans bortförklaring har ifrågasatts av både den politiska oppositionen och personer med erfarenhet av polisyrket. Nu har Sverigedemokraterna begärt särskild debatt i riksdagen om svenskfientligheten.

Expressen och konsten att fuska med rubriker

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETExpressenkrönikören Fredrik Sjöshult vill påskina att invandringen inte har något samband med gängbrottsligheten genom att citera polisens siffror om att ingen av de kriminella gängledare man har under uppsikt är nyanländ. Det enda han lyckas visa är att invandringen var en katastrof för Sverige redan innan migrationsvågen 2015. Hundra procent av gängledarna har nämligen utländsk bakgrund.

SYRIEN: Aleppo säkrat efter regeringsseger

INRIKESOmrådena kring Syriens tidigare finanscentrum Aleppo har befriats efter en blixtkrigsliknande syrisk offensiv där, som tvingade islamisterna att fly hals över huvud. Internationella flygplatsen har nu öppnat efter att ha varit stängd i nästan åtta år. Trump försökte efter ett telefonsamtal med Erdogan, som han prisade, att sätta press på Syrien och Ryssland att avbryta offensiven mot terroristerna i Idlib. Moskva har helt avfärdat dessa utspel från Washington och Ankara. Situationen är nu så pressad för terroristerna i al-Qaida att Turkiet inte längre har tid att dölja vapenleveranserna till dem, som nu sker helt öppet.

Gå till arkivet

Send this to a friend