Skip to Content

Krar Al Hamede, grundaren av Arabiska Partiet. Foto: Privat
INRIKES

Sverige får nytt parti – för araber

Digital utgåva

Det har funnits ett par försök att lansera invandrarpartier i Sverige under de senaste åren. Det senaste i raden av sådana partier är det nystartade Arabiska Partiet som säger sig vilja värna ”arabers rättigheter”. Nya Tider kan avslöja att grundaren har en lång historia av omfattande psykisk instabilitet och har i omgångar tvångsvårdats av rättspsykiatrin.

Publicerad: 19 augusti, 2020, 09:55

 • Svenska

Läs även

Ett nytt etnocentriskt parti har skapats i Sverige. Likt många andra nystartade sådana är det vigt åt invandrares intressen men där många andra, likt Partiet Nyans, eller det avsomnade Jasin, bygger kring islam som enande faktor istället för primärt etnicitet, bygger det nya Arabiska Partiet istället på etnicitet först och främst. Som namnet antyder vill det Arabiska Partiet värna arabers intressen i Sverige – men säger sig samtidigt vara sekulärt.

Nya Tider tittar närmre på partiet, dess grundare Krar Al Hamede, 33, som dömts för ett flertal brott till rättspsykiatrisk vård och andra satsningar på invandrarpartier i Sverige.

Ett parti för araber

Krar Al Hamede vill värna "arabiska värderingar". Foto: Privat

Om partiet, som ännu inte har utvecklat ett partiprogram och tycks vara mer i fasen av att starta upp än att ha en fungerande organisation, skriver de själva att de är:

”Ett politiskt parti som vill föra en effektivare integrationpolitik [sic!] och värna om arabers rättigheter. Partiet har en socialistisk inriktning med vissa kapitalistiska inslag.”

Man vill dock tydliggöra att partiet inte står för ”arabiska värderingar” eller att man har som mål att ”arabisera Sverige”. Istället vill man värna den arabiska folkgruppens intressen i Sverige, vilket dock enligt andra sådana partiers historia tenderar att innebära särkrav som innefattar religiösa aspekter.

Man skriver på sin hemsida:

”Partiets uppgift är att representera, ta ansvar och verka för araber i Sverige. För att på ett effektivt sätt underlätta integrationen och på ett framgångs-rikt [sic!] sätt minska brottslighet samt arbetslösheten inom samma grupp.”

Arabiska Partiet hävdar sig vara ekonomiskt oberoende och även religiöst obundet. Det sistnämnda menar man skall innebära att representanter för partiet får inte verka för religion inom partiet, utan det är ett sekulärt parti. Inga religiösa symboler eller klädsel är tillåtna för partiets representanter.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Krar Al Hamede vill värna “arabiska värderingar”. Ja, det där säger allt om det nystartade Arabiska Partiet? Det är således arabiska värderingar som i första hand skall tillgodoses – i andra hand svenska? Om partiet istället hade som främsta uppgift att se till att inte vara bidragsberoende av svenska skattemedel, så kan det finnas en liten chans till överlevnad, men så länge de är beroende av svenskars surt förvärvade pengar- ingen framtid!

  • Maja Dacke

   Och vad tycker kurder, perser och andra icke-araber om detta? Tror ni att de blir medlemmar i det partiet? Jag bara undrar …

 • Vielfrass

  Värna om arabiska värderingar . . ? Då har jag ett gott råd till “den gode” Krar och det är att flytta hem eller till nåt annat arabland , för där kan han nämlgen odla sin arabiska etniska identitet samt kultur och värderingar hur mycket han vill . Själv är jag inte ett dugg intesserad att se mit eget land, eller resten av Skandinavien/Europa , förvandlas till nåt j(Beeep)a arabland ( eller Afrika etc. ) , och det varken etnsikt eller med dess kultur/religion & värderingar . Är inte heller ett dugg intresserad av att lägga mig i saker & ting i deras länder heller , eller flytta dit .

  Som sagt Krar . . Sätt dig på din flygande matta och åk hem om inte galoscherna passar , och ta gärna med dig alla “broschor” & hucklen . . Själv så är jag bara dödstrött på allt som har med cirkusen massinvandring att göra plus allt gnäll samt alla fräcka krav från alla dessa illegalt invällda/invällande individer som sköljer in i landet likt vrakgods . .

  Plus att man kan ju bara ana vilket rabalder det skulle bli om man som svensk skulle bilda ett liknande parti som värnar om enbart etniska svenskar/skandinaver och våra värderingar & kultur men ochså öppen för vita Européer , och där man måste visa upp ett DNA cert. för att få vara med i partiet . Det skulle nog ta hus i helvete skulle jag gissa . Men det kanske är hög tid för ett sådant parti för att kunna rädda det som finns kvar att rädda av det som är vårt . . . X( ?

 • begood

  Det finns redan arabiska, efter nation aktiva föreningar. Det räcker gott och väl. Ett politiskt parti vill nog
  mestadels mjölka de generösa bidragen i verksamhetens namn. Man bör tala om de arabiska kulturerna,
  det finns ingen enighet bland arabiska nationer. Än mindre i ett fjärran land. Språk är inte tillräckligt för
  enighet. Det existerar stora olikheter bland identifikationen “arab”. En svart arab från Sudan och en ljushyad
  syrier, vad har dom gemensamt?

12-årig flicka våldtagen

INRIKESEn 12-årig flicka blev våldtagen utomhus i Rågsved i Stockholm under tisdagskvällen. Hon skadades under den grova våldtäkten och tvingades uppsöka sjukhus för vård. Polisen har inte gripit någon misstänkt ännu.

DN:s Kristina Lindquist i säng med våldsvänstern

REPORTAGEDN-journalisten Kristina Lindquist var en av dem som högljuddast krävde att Nya Tider inte skulle få ställa ut på Bokmässan i Göteborg med hänvisning till ”värdegrunden”. Nu har sajten Avmaskerat avslöjat att Lindquist gift sig med den våldsbejakande vänsterextremisten Mats Runvall och skriver för DN från samma lägenhet varifrån Runvall säljer våldspropaganda.

Före detta SD-ledamot: ”Jag gav SVT öppet mål”

INRIKESMats Olsson från Östhammar satt tills helt nyligen som ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. Ett invandringskritiskt mejl som han skickade direkt till SVT:s redaktion där han bland annat använde ordet ”negrer” ledde dock till att han av sitt eget parti ombads lämna sina politiska uppdrag. Han lämnade självmant partiet bara någon dag senare. Till Nya Tider säger Mats Olsson att han är ångerfull, men inte riktigt av den anledning systemmedia vill framställa det som, utan för att han använde ett radikalt språkbruk när han mejlade till SVT:s journalister.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Språkrörskandidat erkänner: ”Måste våga se att vi har problem med islamism inom partiet”

INRIKESMP:s språkrörskandidat Rebecka Le Moine menar att partiet behöver erkänna att det har funnits och finns problem med islamistisk infiltration samt att man behöver göra upp med hur man hanterat frågor om hedersförtryck. Det säger hon när Nya Tider wallraffar henne genom att låtsas vara en medlem.

Man gruppvåldtagen i Stockholm – sökte skydd hos ordningsvakter

INRIKESEn man har anmält att han blivit gruppvåldtagen natten till måndagen i en lägenhet i södra Stockholm. Han flydde sedan från platsen och sökte skydd hos ordningsvakter som ringde polisen.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Plastpåseskatten ett ekonomiskt fiasko

INRIKESPlastpåseskatten har redan från början kritiserats för att inte leda till de avsedda miljöförbättringarna. Enligt regeringens planer skulle den i alla fall ge över två miljarder i skatteintäkter per år. Nu visar det sig dock att även denna förhoppning kommit på skam, då endast en tiondel av den beräknade summan kommit in. Detta avslöjar högerdebattören Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg.

Gå till arkivet

Send this to a friend