Skip to Content

Sverige har billigast bredband

Publicerad: 8 mars, 2016, 20:45

  • Svenska

Sverige har det billigaste bredbandet i världen, enligt Post- och Telestyrelsens rapport för 2015. Myndigheten har jämfört ett antal länder och kommit fram till att billigast fast bredband (minst 100 Mbit/s) finns i Sverige och kostar 182 kronor per månad. År 2014 var Japan billigare. Även mobilabonnemang är billigt i Sverige. Med 145 kronor per månad hamnar Sverige på andra plats efter Finland. Också mobilt bredband är billigt i Sverige, en kategori där Sverige hamnar på fjärde plats med 149 kronor per månad med bredband för till exempel surfplattan. Detta gäller för en medelanvändare som behöver minst 10 Gbyte per månad. En mindre krävande surfare kan komma undan med knappa hundralappen. Positivt är också att flera operatörer slopat bindningstider på abonnemangen, vilket gör det lättare att byta, men fortfarande menar Post- och Telestyrelsen att det är snårigt att välja bland olika paketerbjudanden som kan variera kraftigt i pris.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend