Skip to Content

Mörkret har sänkt sig över Sverige. Foto: Pixabay/Pexels
KRÖNIKA

Sverige – mörklagt land

Digital utgåva

Vi svenskar lever i en hemsk bubbla. Vi kvävs bokstavligen av den våta filt av lögner som politikerna brett ut över folket. Media är tystade slavar på vagnen. Vi hör inte omvärldens allt högre varningsrop. Utan andra jämförelser liknar vi de missledda italienska och tyska folken på 30-talet. Först gick det bra, sedan gick det åt helvete.

Publicerad: 18 juni, 2020, 15:40

 • Svenska

Läs även

Sveriges krig mot Covid-19 är vårt Stalingrad. Vändpunkten för det storhetsvansinniga superlandet som skulle visa vägen för alla andra. Nu ligger det i ruiner.

Hur än det svenska propagandaministeriet försöker censurera verkligheten och peka på små pyrrhussegrar, talar fakta sitt omutliga språk. På ett dygn, den 3 juni, är coronans siffror så fasansfulla att inte ens den mest hjärntvättade PK-kretin kan framställa dem positivt.

Danmark: 39 nya smittade, 0 dödsfall. Antal testade per miljon: 113 631.

Finland: 24 nya smittade, 1 dödsfall. Antal testade per miljon: 34 801.

Norge: 12 nya smittade, 0 dödsfall. Antal testade per miljon: 46 322.

Sverige: 2 214 nya smittade, 74 dödsfall. Antal testade per miljon: 27 292.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Rolf Malm

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Jag har väntat på en vändning i 40 år. Nu är jag så gammal att jag skall välkomna döden. Men Rolf Malms krönikor ger ju en viss tröst.

 • Dacke

  En bra krönika av Rolf Malm där den bistra verkligheten om tillståndet i vårt land läggs på bordet! Det finns egentligen inte så mycket att tillägga när det gäller det svenska eländet? Hade Sverige fört samma politik vi hade före 1970 kunde det som invandringen kostar skattebetalarna idag, sändas till länder där de kom ifrån? Det är inte nog med att det dränerar länderna på kompetens då utbildade flyttar ur landet, som är det egentliga syftet med dagens flyktingpolitik? Det andra syftet är att rasera industriländernas tillväxt, som skapas med det parallellsamhälle som för vart år växer sig allt starkare i vårt land? Resultatet av det är att vårt land snart dräneras på högutbildade svenskar som bidrar till att det lutande planet, blir allt brantare?

  • birgerr

   dom utbildade verkar då inte flytta hit

 • birgerr

  VILKEN FANTASTISK bra krönika av S MALM den sa det mesta om det svenska förfallet

 • Swatch

  Så sant Rolf…
  Men alla dessa röster, konstaterande och påpekanden är bara ett rop i öknen.
  Makten skiter fullständigt i sanningar eller påpekanden eftersom demokratin sedan länge nedmonterad. Folk har aldrig förstått att demokrati och röda ideologier (vilket ALLA riksdagspartier har mer eller mindre) är som vatten och eld.
  Går aldrig att sätta ihop. En av de måste förintas.
  Så med tanken på den svenska folkmentaliteten måste gå ett antal decennier till innan det kommer att göra så ont att Svenne vill gå från ord till handling…
  Och då blir det redan för sent, sossarna och migranter har stulit vårt land.

  • birgerr

   det börjar likna gamla sovjet mer o mer och i viss mån även nazitiden

 • birgerr

  dom som varit med ocdfh avvecklat beredskapslagret som vi hade dom skall ställas till svar och förklara sig

 • birgerr

  det har aldrig handlat om att rädda våra gamla utan tvärtom dom var ju en belastning vilket vissa pollitiker utryck vid ett flertal tillfällen

 • birgerr

  mörkrets förste stiger ner hotande å vred fri tolkningsrätt

Svenska kyrkan, förkunnelsen och rättssäkerheten

KRÖNIKASom Nya Tider rapporterat på nyhetsplats har Karin Arvidsson, präst inom Evangeliska Fosterlandsstiftelsen, avsatts av Domkapitlet i Luleå, och därefter återfått prästämbetet genom ett beslut i Svenska kyrkans Överklagandenämnd. Fallet innehåller flera anmärkningsvärda och förvånande inslag som gjort att frågor ställts om var Svenska kyrkan står i dag och vart kyrkan är på väg.

Avsentimentaliseringsverket

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGKarl-Olov Arnstberg är professor emeritus i etnologi. Han har skrivit en lång rad akademiska verk och rapporter inom sitt ämne, liksom på senare tid debattböcker som delvis också handlar om etnologi, det vill säga studier av människor som kulturvarelser i grupp. Han har med etnologin som grund tagit sikte på fenomen i dagens samhälle, och veckans opinionstext är inget undantag.

Ryska folkomröstningen: Nya Tider på plats

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDen 1 juli röstade det ryska folket igenom förändringar i landets konstitution, vilket vi berättar mer om på sidan 9 i detta nummer. Det var ett intressant val, både på grund av de rigorösa åtgärderna för att minska smittspridning samt för att omröstningen fått så mycket kritik i västmedia.

Demokrati utan motstånd

INRIKES”Även de bästa demokratier förstår att när ett större krig närmar sig måste demokratin sättas på paus. Jag har en känsla av att klimatförändringen är en fråga som är lika allvarlig som ett krig. Det kan vara nödvändigt att sätta demokratin på paus.” – James Lovelock, biokemist

Jag saknar mitt gamla Sverige

KRÖNIKAJag är 80 år och känner som om jag levt i två olika länder. Först i ett lite tråkigt, men välordnat lagomland med gott rykte i omvärlden. Sedan i något som liknar en krigszon och sett som avskräckande exempel i omvärlden. Men tråkigheten kompenserades av en enorm kärlek till fosterlandet, dess långa historia och förfäders oerhörda slit för att ge mig en bättre framtid.

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Skuggan Stefan Löfven

KRÖNIKATrots att jag i min kommande bok Sverige 2084 kan visa på ett antal mycket tveksamma ageranden av en ung Tage Erlander skulle jag vilja kalla honom Sveriges siste landsfader. Den finaste titel en svensk kan få. Den ende som i dag kommer i närheten är väl vår kung, monarken som Stefan Löfven vill avsätta.

Knäböj inte för någon!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Gå till arkivet

Send this to a friend