Skip to Content

KRÖNIKA

Sverige – världens gossen Ruda

PappersupplaganNya Tider v. 21

Publicerad: 22 maj, 2020, 13:59

 • Svenska

Läs även

Gossen Ruda är en figur i Grönköpings Veckoblad. Han heter Hr. ynglingen Emil Ruda och är son till tullvaktmästare Ruda. Tidningen har utkommit sedan 1916 och dess samhällssatir kan väl ses som en tidig föregångare till dagens alternativmedia. Men snällare och roligare.

Denne unge man är Grönköpings enfant terrible. Såsom till exempel herr ordmästare Hanif Bali (M) framställs av dagens högvälborna socialistledare. Han ses som det svarta fåret i den nutida, vältrimmade fårskocken. Eller som konstmakare herr Vilks, vars illustra verk av den muhammedanska profeten förskräckt setts som ett farligt brott mot religionsfriheten och påkal­lat avsky bland såväl vänsterställda här i riket som dödshot från Arabien.

I vårt kära folkhem har vi ju i samstämmighet och vördnad mot den av oss valda överheten i kammaren tagit bastant avstånd från de upprorsmakare som icke följa spelets regler. Såsom likt barnet i sagan tillåter sig observera den kejserliga nakenheten och offentligt meddela övrig församling detta.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Rolf Malm

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  En bra och rolig krönika av Rolf Malm! Kan hålla med om att inget är som förr – idag. Den ena efter den andra oduglingen får numer fritt tillträde till etern och då utan några dokumenterade kunskaper? Att komma in på namn är överflödigt, åtminstone då det gäller vår regeringen? Det verkar som det vore en tävlan om vem av dem som besitter de sämsta meriterna? Normalt borde det vara så att ingen borde få komma in i riksdagen, som inte arbetat minst 10 år inom den privata sektorn? Nästa steg är att de bör/måste ha en akademisk examen i ryggen t.ex. fil kand, el fil mag? Stefan Löfven gick en svetsarkurs, men hoppade av den ettåriga kursen efter 10 månader, så Stefan är ingen utbildad svetsare. Tror det är symtomatiskt för alla i regeringen där alla vill visa sig på styva linan, men faller vid första yttrande? Varför inte låta svenska folket bestämma deras löner? Lön efter meriter … men någon lön bör de ha?

 • Olle Enström

  Jag har beslutat att vi ska göra 100.000 tester!
  Har du kollat med regionerna?
  ????
  Hur gick det?
  Jag har varit naiv!

Svart magi

KRÖNIKAMellanskiktarnas eget bidrag till politiken är en sorts svart magi, nämligen föreställningen att man kan bli ”vad man vill”. Den här tanken är oerhört fascinerande och förförisk, men den är bara en fantasi. Och den har klara gränser. Verklighet och sanning, till exempel.

Regeringens inbördeskrig

KRÖNIKA

Black Lives Matter – redskap för att införa socialism i USA

OPINION: DAN AHLMARKBlack Lives Matter har på ytan attraktiva och rent av självklara budskap om rättvisa och kritik mot polisens övervåld – ett övervåld som också andra grupper än svarta kritiserat. Rörelsens manifestationer, som ofta urartar i kravaller, har dock delat USA, då det blir allt mer uppenbart att BLM inte nöjer sig med mindre än att införa marxism i Förenta staterna. Den slutsatsen drar veckans debattör, författaren Dan Ahlmark.

Batterifordon ett villospår

KRÖNIKATung expert dömer ut batterier för eldrift.

AFA och DN sitter i samma båt … och sover i samma säng

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDagens Nyheter har fört en intensiv kampanj för att stoppa Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg. Trots alla lögner och personpåhopp har tidningen inte tagit in en enda replik eller genmäle från oss. Samtidigt har vänsterextremister i AFA försökt att med våld slå sig in på mässan för att angripa Nya Tiders monter. Nu blir kopplingen övertydlig – en av de mest hatiska DN-journalisterna delar säng med en drivande person inom AFA.

Följa flocken eller agera själv?

KRÖNIKA

”Oförklarligt” varför just Sverige är våldsdrabbat?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om vice rikspolischefen Mats Löfving som äntligen berättar sanningen om de kriminella klanerna. Trots de ovanligt tydliga uttalandena vill statsministern fortfarande inte koppla den eskalerande kriminaliteten till invandring från specifika länder, men inte ens vice rikspolischefen verkar vilja inse hur det ligger till och menar att de många dödsskjutningarna i Sverige inte går att förklara.

Vetenskap, modell Expo

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGStiftelsen Expo finansieras av statliga Kulturrådet och en rad organisationer som vill köpa sig PK-poäng. Man framställer sig gärna som en pålitlig källa till fakta om ”rasism och främlingsfientlighet”, och citeras regelbundet i systemmedia så fort dessa ämnen berörs. Men hur ligger det till med Expos skenbara saklighet? Professor Karl-Olov Arnstberg prövar om Expos logik möter grundläggande vetenskapliga kriterier.

Gå till arkivet

Send this to a friend