Skip to Content

Gränskontroll i Danmark. Foto: Nya Tider

Sveriges gränsskydd sämst i Europa

Digital utgåva

Publicerad: 21 september, 2018, 11:20

 • Svenska

Läs även

Det är liberala och Bonnierägda Kvällsposten som nyligen avslöjade att en Schengenrapport med rubriken ”Evaluation of Sweden in the Field of Management of the External Borders” totalt sågar Sveriges gränskontroller. Rapporten, som sammanställts efter att Schengen-inspektörer besökt Sverige och intervjuat svenska gränspolisen, visar sig vidare ha sekretessbelagts för att den ansetts vara för känslig och kunna påverka det svenska valresultatet.

I korthet avslöjar rapporten att de svenska kontrollerna är underbemannade, att arbetsmetoderna är undermåliga och att personalen är dåligt utbildad, exempelvis i hur man upptäcker falska pass och ID-handlingar. Särskilt illa vad gäller kontrollen av ID-handlingar har det varit vid Malmös flygplats.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BigMan

  Det stöds av de artiklar som skrivits om Aviator på Arlanda av Samhällsnytt.
  Praktikanter och okvalificerade, samt anställda som kommit till landet utan pass. Deras bakgrund går inte verifiera, ingen vet vilka de är. De har en attityd mot svenskar som inte är förenligt med den arbetsuppgift de har.
  Deras roll som säkerhetskontrollanter måste präglas av professionalism och samarbete för att det inte ska bli så att man bedriver någon form av agenda i arbetet, där syftet kan vara att gynna egna grupper.

  Men blir någon förvånad, Aviator obstruerar mot Samhällsnytt. Politiker och chefer låter tydligen sin vänsteragenda gå före de krav på säkerhet som normalt ska följas. Det här är ett problem som finns i stora delar av svensk myndighetsutövning eftersom ledningarna prioriterar mångfald före kvalitet.
  Ska det behövas en till terrorattack innan msm börjar intressera sig för saken?

  • Rune Svensk

   Vi får för allt i världen hoppas att msm vaknar innan något så fruktansvärt sker.

Kvinna allvarligt skadad i explosion

INRIKESEn ung kvinna som passerade förbi en livsmedelsaffär skadades allvarligt när en bomb detonerade i Lund under natten till lördag. Sprängningen var riktad mot livsmedelsaffären bekräftar polisen. Antalet sprängdåd i Sverige ökar kraftigt visar polisens statistik. Skulden till den stora ökningen menas vara ”utanförskap”.

En ”mycket mörkhyad” man överfaller svenska kvinnor i Eskilstuna

INRIKESEfter ett flertal oprovocerade fall av misshandel och ofredande under veckan går nu polisen ut med en varning. En ”mycket mörkhyad” man slår och spottar svenska kvinnor i ansiktet i Eskilstuna. Nu vill polisen ha hjälp med att stoppa den svenskfientliga afrikanens härjningar.

Fick stanna genom gymnasielagen – gruppvåldtog 14-årig flicka

INRIKESFaisal Nori saknade asylskäl och skulle ha utvisats förra året, men fick stanna i Sverige genom den så kallade gymnasielagen som riksdagen klubbade igenom trots stora folkliga protester. Nu har han dömts i två instanser för att ha våldtagit en 14-årig flicka tillsammans med en annan afghan.

Ansiktsigenkänning lanseras i butiker i Stockholm

ÖVERVAKNINGInom kort kommer ett antal butiker i Stockholm att börja experimentera med teknik för ansiktsigenkänning. Detta för att kartlägga hur ofta kunder besöker butiken och hur de rör sig i den. Än så länge uppges tekniken vara ”anonymiserad”, men ska kunna känna igen kunder som varit på besök tidigare.

Polisen söker ”mörkhyade” gärningsmän efter gruppvåldtäkt

En kvinna har anmält till polisen att hon blivit utsatt för en överfallsvåldtäkt av två män utomhus i Luleå. Våldtäkten skall ha skett mellan klockan 2 och 3, natten mot torsdagen.

Wallström lämnar – Ann Linde blir ny utrikesminister

Ann Linde blir ny utrikesminister efter avgående Margot Wallström. Det står klart efter att Stefan Löfven presenterat sin nya regering i samband med riksmötets öppnande. Källor hade redan tidigare läckt uppgiften till SVT, uppgifter som nu alltså bekräftas.

Migrationsverket misstänker: Assistentbolag säljer uppehållstillstånd

ÖREBROMigrationsverket misstänker att assistentbolag säljer uppehållstillstånd via falska anställningar, rapporterar P4 Örebro.

Skandalen: afrikaner levde lyxliv för svenska biståndspengar

INRIKESBiståndsorganisationen Sida förband sig att donera nästan en halv miljard kronor till en afrikansk organisation. Kort efter det drog den afrikanska ledningen igång en pengarullning där de gav sig själva kraftigt höjda löner, bonusar och medlemskap i exklusiva klubbar.

Gå till arkivet

Send this to a friend