Skip to Content

Gränskontroll i Danmark. Foto: Nya Tider

Sveriges gränsskydd sämst i Europa

Digital utgåva

Publicerad: 21 september, 2018, 11:20

 • Svenska

Läs även

Det är liberala och Bonnierägda Kvällsposten som nyligen avslöjade att en Schengenrapport med rubriken ”Evaluation of Sweden in the Field of Management of the External Borders” totalt sågar Sveriges gränskontroller. Rapporten, som sammanställts efter att Schengen-inspektörer besökt Sverige och intervjuat svenska gränspolisen, visar sig vidare ha sekretessbelagts för att den ansetts vara för känslig och kunna påverka det svenska valresultatet.

I korthet avslöjar rapporten att de svenska kontrollerna är underbemannade, att arbetsmetoderna är undermåliga och att personalen är dåligt utbildad, exempelvis i hur man upptäcker falska pass och ID-handlingar. Särskilt illa vad gäller kontrollen av ID-handlingar har det varit vid Malmös flygplats.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BigMan

  Det stöds av de artiklar som skrivits om Aviator på Arlanda av Samhällsnytt.
  Praktikanter och okvalificerade, samt anställda som kommit till landet utan pass. Deras bakgrund går inte verifiera, ingen vet vilka de är. De har en attityd mot svenskar som inte är förenligt med den arbetsuppgift de har.
  Deras roll som säkerhetskontrollanter måste präglas av professionalism och samarbete för att det inte ska bli så att man bedriver någon form av agenda i arbetet, där syftet kan vara att gynna egna grupper.

  Men blir någon förvånad, Aviator obstruerar mot Samhällsnytt. Politiker och chefer låter tydligen sin vänsteragenda gå före de krav på säkerhet som normalt ska följas. Det här är ett problem som finns i stora delar av svensk myndighetsutövning eftersom ledningarna prioriterar mångfald före kvalitet.
  Ska det behövas en till terrorattack innan msm börjar intressera sig för saken?

  • Rune Svensk

   Vi får för allt i världen hoppas att msm vaknar innan något så fruktansvärt sker.

Sänkta straff för MENA-ligan

INRIKESDet blev sänkta straff för MENA-ligan, fyra kvinnor boende i Linköping i åldern 21 till 25 år. De hade satt eld på ett radhus och i tingsrätten hade de dömts för grov mordbrand, men hovrätten menar att deras brott ska bedömas som mordbrand av normalgraden. Systemmedia har rapporterat ytterst sparsamt om detta anmärkningsvärda fall.

Nya Tider deltagare när Putin gästade konferens

LEDARENya Tiders Sanna Hill var en av deltagarna på konferensen Development of Parliamentarism som hölls i Moskva den 1-3 juli. Konferensen gästades bland annat av Rysslands president Vladimir Putin.

Hans kompis fick en örfil – då öppnade Malcon eld

INRIKESMalcon Amsén stod utanför Frivården på Kungsholmen i Stockholm med en kompis när han kom i dispyt med en afrikan som också varit på Frivården. Det slutade med att han drog fram sin pistol och avlossade ett skott. Nu döms Amsén för att ha skjutit i luften till 2,5 års fängelse.

SVT tvingas betala Ekeroth 190 000 kronor

INRIKESSVT har enligt Patent- och marknadsöverdomstolen gjort intrång i Kent Ekeroths upphovsrätt genom att offentliggöra och visa delar av den så kallade ”järnrörsfilmen” från 2012. Domstolen dömer därför SVT att betala rättegångskostnaderna, nära 190 000 kronor, samt mer ersättning för bruket av filmerna till Ekeroth.

Regeringen vill förbjuda ”rasistiska organisationer”

POLITIKRegeringen Löfven vill införa ett åsiktsförbud mot vad man kal­lar ”rasistiska organisationer”. Det uppger Socialdemokraterna på sin hemsida.

Afghanska våldtäktsmän dömda för flera våldtäkter

INRIKESDe afghanska männen hade satt i system att våldta unga svenska kvinnor i Uppsala. Nu har de dömts för våldtäkter av två unga kvinnor. Men straffen blir låga. En av gärningsmännen, som våldtog två olika kvinnor vid olika tillfällen, har dessutom dömts för att ha våldtagit ett barn – men hans utvisning har aldrig verkställts.

Dags att ifrågasätta inflationsmålet?

ANALYSUnder de senaste tio åren har mycket i den nationalekonomiska debatten kretsat kring att nå det uppsatta inflationsmålet, öka tillväxten och inte minst räntenivån. I Sverige borde vi ha haft en stark tillväxt, men per capita har vi legat still under nästan hela denna period. Detta trots en kraftigt räntedopad ekonomi som i praktiken innebär att vi devalverat kronan gentemot omvärlden med över 10 procent på bara några år.

Våg av skattehöjningar att vänta på kommunal nivå

EKONOMIEn våg av skattehöjningar på kommunal nivå står för dörren, enligt uppgifter från Sveriges kommuner och landsting (SKL).

Gå till arkivet

Send this to a friend