Skip to Content

Gränskontroll i Danmark. Foto: Nya Tider

Sveriges gränsskydd sämst i Europa

Digital utgåva

Publicerad: 21 september, 2018, 11:20

 • Svenska

Läs även

Det är liberala och Bonnierägda Kvällsposten som nyligen avslöjade att en Schengenrapport med rubriken ”Evaluation of Sweden in the Field of Management of the External Borders” totalt sågar Sveriges gränskontroller. Rapporten, som sammanställts efter att Schengen-inspektörer besökt Sverige och intervjuat svenska gränspolisen, visar sig vidare ha sekretessbelagts för att den ansetts vara för känslig och kunna påverka det svenska valresultatet.

I korthet avslöjar rapporten att de svenska kontrollerna är underbemannade, att arbetsmetoderna är undermåliga och att personalen är dåligt utbildad, exempelvis i hur man upptäcker falska pass och ID-handlingar. Särskilt illa vad gäller kontrollen av ID-handlingar har det varit vid Malmös flygplats.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BigMan

  Det stöds av de artiklar som skrivits om Aviator på Arlanda av Samhällsnytt.
  Praktikanter och okvalificerade, samt anställda som kommit till landet utan pass. Deras bakgrund går inte verifiera, ingen vet vilka de är. De har en attityd mot svenskar som inte är förenligt med den arbetsuppgift de har.
  Deras roll som säkerhetskontrollanter måste präglas av professionalism och samarbete för att det inte ska bli så att man bedriver någon form av agenda i arbetet, där syftet kan vara att gynna egna grupper.

  Men blir någon förvånad, Aviator obstruerar mot Samhällsnytt. Politiker och chefer låter tydligen sin vänsteragenda gå före de krav på säkerhet som normalt ska följas. Det här är ett problem som finns i stora delar av svensk myndighetsutövning eftersom ledningarna prioriterar mångfald före kvalitet.
  Ska det behövas en till terrorattack innan msm börjar intressera sig för saken?

  • Rune Svensk

   Vi får för allt i världen hoppas att msm vaknar innan något så fruktansvärt sker.

Ett nytt handelsavtal mellan USA och Kina öppnar för en mer rättvis världshandel

USA:s president Donald Trump har, mer eller mindre, chockat världens ledare genom att få igenom ett helt nytt, 92 sidor långt, handelsavtal med Kina på bara två år. Flera branschanalytiker har förvånats över att förhandlingarna gått så fort, eftersom en vanlig handläggningstid för sådana avtal ligger närmare sex-åtta år än två. Avtalet är den första delen av två och reglerar mycket av de formella krav som bygger en god bas för rättvis handel.

Fem bombexplosioner på nio dygn

En kraftig sprängladdning detonerade natten till den 13 januari på Gyllenstiernsgatan i centrala Stockholm, bara några stenkast från SVT:s lokaler på Östermalm. Inom loppet av nio dygn hade totalt fem bomber skakat huvudstaden, Norrköping och Uppsala. Bland de bestörta stockholmarna framträdde Martin Timell och frågar sig vad det är som håller på att hända.

Namninsamling startad mot angiveriföreningen ”Näthatsgranskaren”

INRIKESDen skattefinansierade angiveriföreningen ”Näthatsgranskaren” väcker alltmer vrede bland vanliga svenskar på grund av den åsiktsförföljelse denna verksamhet och dess frontfigur, djurplågaren och den före detta polismannen Tomas Åberg ägnar sig åt.

Väktare ihjälskjuten i Kristianstad

INRIKESEn 25-årig man sköts under måndagskvällen i Kristianstad. Han fördes till sjukhus av privatpersoner, men hans liv gick inte att rädda. Mannen, som har bekräftats arbeta som väktare för företaget Avarn, blev det andra mordet i staden inom loppet av en dryg månad.

Dubbelmord i Vallentuna skakade om

Ett par hittades döda i en villa i Vallentuna. Mannen hade förra året sålt sin släktgård för 14 miljoner kronor, vilket har lett till misstanke om det ligger ekonomiska motiv bakom dubbelmordet. Sörjande bekanta berättar för Nya Tider att det är omskakande att något sådant sker på den annars lugna landsbygden.

Strid om slöjförbud rasar i Skurups skolor

Skurups kommunfullmäktige har beslutat att förbjuda bärande av islamiska slöjor i kommunens skolor, ett beslut som väckt motstånd bland muslimska grupper och även viss svensk skolpersonal. Prästamosse­skolans rektor Mattias Liedholm vill inte medverka till att genomdriva denna linje, och säger till Nya Tider bland annat att ett sådant beslut i så fall måste fattas på nationell nivå.

SD-politiker om Alternativ för Sverige: ”Ett litet skitparti”

INRIKESTommy Hansson, tidigare chefredaktör för SD-Kuriren och nu profilerad kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Södertälje, går till hårt angrepp mot uppstickarna i Alternativ för Sverige.

Ett besök på Vårsalongen 2020

KULTURNya Tiders utsände blev positivt överraskad av årets ”Vårsalong” på Liljevalchs konsthall i Stockholm. Innehållet är som sig bör mycket varierat, högt och lågt om vartannat, och går inte att sammanfatta. Det finns något för alla smaker, barnsligheter men också en hel del väl genomarbetade verk.

Gå till arkivet

Send this to a friend