Skip to Content

En sönderslagen busskur vittnar om ett samhälle som inte sätter gränser för unga. Foto: Nya Tider
OPINION: KATERINA JANOUCH

Sveriges vuxna checkar ut – resultatet är en infantil mardröm

PappersupplaganNya Tider v. 45

Katerina Janouch har skrivit en rad böcker om barnuppfostran och föräldraskap som blivit mycket uppskattade och populära. Hon chockas nu över hur situationen i svenska skolor har urartat, där det är eleverna som styr över skräckslagna lärare. Utifrån sina erfarenheter analyserar hon i veckans debattartikel situationen och ser en koppling till hur hela samhället blir till en infantil mardröm när de vuxna inte tar sitt ansvar.

Publicerad: 5 november, 2020, 15:44

  • Svenska

Läs även

Som mamma till fem barn ser jag med förfäran på utvecklingen i samhället, i synnerhet när det gäller förhållningssättet till barn. Jag har skrivit flera böcker om föräldraskap utifrån mina digra erfarenheter med många år av barnuppfostran i bagaget, och en av de viktigaste insikterna jag delat med mig av är vikten av gränssättning och att de vuxna verkligen vågar vara vuxna. Annars blir resultatet för barnet inget annat än en ren katastrof. Barnet blir såväl olyckligt som odrägligt och utvecklar vidriga fasoner som drabbar inte bara det själv utan även andra.

Barnet blir hela familjens lilla diktator, och föräldrarna dess lydiga, kuvade tjänare.
Det är inte barnets fel, egentligen, trots att det är barnet som står i centrum för dessa besvärliga utspel. Felet ligger givetvis hos barnets föräldrar, som i all välmening försöker vara sin lilla ögonsten till lags – och där går de helt vilse. De får en horribel unge som blir bortskämd och får lära sig att livet är en bekväm räkmacka där alla ska anpassa sig efter den lilla diktatorns pipa.

Tyvärr är det här vi står nu i Sverige. Välmenande, idiotiska vuxna har skapat en monstergeneration av små diktatorer som tillåts bete sig som de vill – för att ingen sätter ner foten och säger nej. De begår småbrott och terroriserar sin omgivning på allt värre sätt eftersom samhället duckar. De ursäktas med att de är unga och får löjliga konsekvenser, trots att de är vuxna nog att begå de grövsta brotten – till och med våldtäkter, tortyr och mord.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Katerina Janouch

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Världen behöver mer koldioxid

KRÖNIKAKoldioxid är växternas livsnödvändiga näring och ger genom fotosyntes atmosfären dess lika livsnödvändiga syre. Varma hav gasar ut, och kalla hav absorberar koldioxid. Mer värme och koldioxid gynnar växtlighet och grödor. Sedan Lilla istiden gasar varmare hav ut mer koldioxid. Trots detta handlar debatten i media om att man måste minska utsläppen.

Olympiska kommitténs märkliga prioriteringar

De Olympiska spelen var tänkta att främja fred i världen genom sport, så att rivalitet mellan länder kanaliserades på ett fredligt sätt. Denna tanke undermineras nu genom beslutet att förbjuda de ryska atleterna att tävla under sin nations flagga. I tider av ökade spänningar hotas de Olympiska spelens själva grundval, just när de behövs som mest.

Woke är för syltryggar

OPINION: JAN TULLBERGDen amerikanska termen ”Woke” dominerar allt mer i både samhället och näringslivet. Men det handlar inte om någon insikt eller ett uppvaknande, utan om att bli ”frälst”. Man lyder instruktionerna, godhetssignalerar genom att kritisera alla som inte är med i sekten, och får en klapp på axeln för att man är lydig. Woke är helt enkelt för syltryggar, menar veckans debattör, docent Jan Tullberg.

Toyota släpper inte bensinbilarna

KRÖNIKANästan var tredje ny Toyota som säljs i USA kommer fortfarande att vara helt bensindriven år 2030. Runt hälften kommer att vara laddhybrider med både bensin- och eldrift. Var femte kommer att vara helt eldriven.

Efter polismordet: BLM tycker vi ska gråta över svarta kriminella som skjuter varand­ra

LEDAREKort efter att polismannen Andreas Danman skjutits till döds av en svart invandrare släpper Expressen fram Aysha Jones, ”entreprenör och grundare av Black Lives Matter Sweden”, för att på debattplats förklara att medan alla gråter över polisen så är verkligheten att ”de svarta liven i förorten räknas inte”.

Mats Loman

Får vi be om en ny överhet!

Det parasitära Malmö

OPINION: STEFAN TORSSELLFör 20 år sedan uppfattades Malmö som en hipp stad. Många inom kulturvänstern flyttade till det kulturella Malmö. Men det är inte kulturvänstern som har förstört Malmö. Det är Socialdemokraterna, menar veckans debattör Stefan Torssell.

Hur många dör ”med” vaccin?

LEDAREÄven i systemmedia får vi allt oftare läsa om friska medelålders människor som dör efter att ha tagit vaccin, ofta i hemska plågor. EU har en officiell databas där misstänkta biverkningar rapporteras, och enligt den har hittills (26 juni) 16 535 européer avlidit ”med” vaccin, medan hundratusentals fått svåra komplikationer.

Gå till arkivet

Send this to a friend