Skip to Content

Stillbild: SVT.
GRANSKNING

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

PappersupplaganNya Tider v. 22

Från och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Publicerad: 27 maj, 2020, 15:03

 • Svenska

Läs även

Nya Tider har granskat SVT:s årsredovisning för det första året som helt och hållet skattefinansierat, 2019. Ytligt sett är det inga stora förändringar – ”erhållna avgiftsmedel” har ökat med drygt två procent, mot en procent om året de tre föregående åren och fyra procent mellan 2015 och 2016. Skillnaden är att man nu driver in pengarna via inkomstskatten och att man inte kan slippa undan genom att inte ha någon tv.

Skatten är 1 procent av din beskattningsbara inkomst med ett tak på 1 397 kronor under 2020. Är ni två förvärvsarbetande vuxna i familjen går alltså närmare 2 800 kronor direkt till Sveriges Television och Sveriges Radio. Sveriges Televisions budget för 2019 var 5,1 miljarder kronor. Sveriges Radio hade ytterligare 3,0 miljarder.

Medeltalet anställda under 2019 var 2 301 med personalkostnader på 1,9 miljarder, drygt 800 000 per anställd. Det skulle innebära en genomsnittlig månadslön på över 50 000 kronor före skatt (efter arbetsgivaravgift), men som vi snart ska berätta är det vissa som står för en oproportionerligt stor andel av summan. Den större utgiftsposten är ”övriga externa kostnader” med 2,9 miljarder, vilket avser ”produktionstekniska kostnader och arvoden till utomståendes medverkan i programproduktionen. Vidare ingår kostnader för bl.a. musikrättigheter samt avtal med nyhetsbyråer, lokaler, produktionsutläggningar, samproduktioner och förvärv av visningsrätter.”

Högre lön än ÖB och statsministern

Hanna Stjärne tog över som SVT:s vd i september 2014, då med en lön på 2,4 miljoner om året. Förra året fick hon en löneförhöjning på drygt 100 000 kronor och har nu en inkomst på 2,87 miljoner – 240 000 kronor i månaden. De bäst betalda generaldirektörerna ligger på omkring 2 miljoner. Hanna Stjärne är i en klass för sig.

Nya Tider begärde ut lönen för Sveriges överbefälhavare, general Micael Bydén, som visar sig vara på 1,98 miljoner samma år. Statsministern ligger just nu (2020) på 2,11 miljoner. Ser man till löne­kuvertet är alltså Hanna Stjärne en viktigare person.

När vi skickar frågan varför SVT:s skattefinansierade vd ska ha så hög lön till SVT:s pressdesk, vägrar man att svara på frågan. Vi får däremot veta att det är styrelsen som sätter lönen.

Tydlig politisk prägel

När Hanna Stjärne tillträdde var det många som fick onda aningar av hennes förflutna. Som ordförande i Föreningen Grävande Journalister (FGJ) hade hon bland annat delat ut priset Guldspaden till den så kallade Researchgruppen, en grupp vänsterextremister som i samarbete med Expressen hängde ut vanliga svenskar som skrivit arga kommentarer om invandrare på nätet.

Hanna Stjärne, vd för SVT sedan 2014, har i dag nästan tre miljoner i årslön. Foto: Wikipedia/Lesula

Kritiken gällde Researchgruppens kriminella förflutna som våldsverkare inom den autonoma vänstern – alla deras tre styrelsemedlemmar är dömda för olika våldsbrott – men också det faktum att uthängningarna av invandringskritiska privatpersoner var ett väldigt tydligt exempel på att ”granska folket åt makten” istället för tvärtom.

Det kan tilläggas att Researchgruppen-medlemmen My Vingren, som bland annat skrivit på Twitter att hon anser att ”alla vita är fula”, tidvis varit anställd på SVT efter Hanna Stjärnes tillträde. Hon var också med om att göra ”avslöjandet” av det så kal­la­de rom-registret för Ekots räkning 2015, där ett polisiärt spaningsregister utmålades som ett hemligt rasregister över romer/zigenare.

SVT har naturligtvis kritiserats för att vara politiskt korrekt, vänstervridet och allierat med den politiska makten långt innan Hanna Stjärne tillträdde – men man kan konstatera att det definitivt inte blivit bättre under hennes styre, snarare tvärtom.

Aftonbladets tidigare chefredaktör Jan Helin, som ägnat de närmast föregående åren åt att angripa Sverigedemokraterna och andra nationalister, anställdes som programdirektör (numera medie­redaktör) på SVT i april 2016.

Som ansvarig för SVT:s så kal­la­de mångfaldsarbete anställdes samtidigt Behrang Miri, en iransk hiphop-artist som gjort sig känd för bland annat utrensningen av Tintin-böcker på Kulturhusets ungdomsbibliotek i Stockholm.

Kort därefter avslöjades att SVT-anställda fått en språkmanual med en rad politiskt korrekta instruktioner för hur de ska uttrycka sig. Redan i inledningen slås det fast att ordet svensk ”inkluderar människor med många olika utseenden, erfarenheter och kulturer”.

En utlandsfödd islamist som rest till Mellanöstern för att ansluta sig till Islamiska staten ska kal­las ”svensk som haft samröre med våldsbejakande/militanta islamister”, står det uttryckligen. Sedan fortsätter det på samma sätt. Man får påpeka att en brottsling är ”vit, ljushyad, rödlätt” medan ord som ”svart” och ”mörkhyad” ska användas ”med försiktighet”.

Invandrarghetton får inte kal­las invandrartäta utan ska beskrivas med termer som ”hög arbetslöshet och lågt valdeltagande”; till och med ordet ”förorten” ska undvikas då det anses vara en schablon.

Fler PK-rekryteringar

Rekryteringarna av politiskt pålitliga personer till SVT, i synnerhet till nyckelposter, har varit påfallande under Stjärnes chefsskap. Några av de mer kända:

Lena ten Hoopen. Foto: Bengt Oberger/Wikimedia.

Lena ten Hoopen (förut Lena Sundström), tidigare reporter på bland annat DN, Aftonbladet och Metro samt Kal­la Fakta på TV4, rekryterades i november 2015 till SVT:s samhällsredaktion i Göteborg. Hon är författare till boken Världens lyckligaste folk där hon utmålar Danmark som främlingsfientligt, en bok som föranledde danske journalisten Mikael Jalving att skriva boken Absolut Sverige som replik.

Carina Bergfeldt, tidigare reporter och kolumnist på Aftonbladet, rek­ryterades av SVT 2016 och blev utrikeskorrespondent i USA. Hon har i den rollen konsekvent serverat svenska tittare samma verklighetsbild som vänsterliberala amerikanska medier, i synnerhet CNN. Hon har uppvisat en uppenbar aver­sion mot Donald Trump vilket i oktober 2018 ledde till kritik från Granskningsnämnden (inslaget friades dock). Det notoriskt vänstervridna Umeå universitet utnämnde henne samma månad till hedersdoktor med motiveringen att hon ”utgör en motvikt till det nutida fenomenet falska nyheter”.

Karin Magnusson, tidigare debattredaktör och kulturchef på Aftonbladet, började i mars 2017 som ansvarig för SVT:s nya satsning Morgonstudion. Hon har tidigare arbetat på SVT som programledare för Kulturnyheterna.

Carina Bergfeldt. Skärmavbild: SVT.

Charlotta Friborg, tidigare bland annat ledarskribent och administrativ redaktionschef på DN, tillträdde som programchef för SVT:s Riksnyheterna (bland annat Aktuellt, Rapport och Morgonstudion) 1 augusti 2017.

Diamant Salihu, tidigare reporter på Expressen, rekryterades till SVT:s Riksnyheterna i september 2017. Salihu var den reporter som trängde sig på hemma hos Fabian Fjälling från Granskning Sverige (som då arbetade anonymt) i syfte att hänga ut honom. Han är även känd för att ha fällts för vapenbrott i flera instanser 2012-2015 efter att ha köpt en pistol till ett reportage, men framför allt för konsekvent politiskt korrekt rapportering.

Emma Frans, doktor i medicinsk epidemiologi, tidigare bakom SvD:s artikelserie Vetenskaps­kollen, rekryterades till SVT:s morgonprogram i maj 2018. Hon har vid ett flertal tillfällen angripit inte bara Sverigedemokraterna utan även människor som röstar på dem.

Seher Yilmaz, f.d. ordförande för Rättviseförmedlingen, är i dag ansvarig för SVT:s ”Sverigespegling”. Foto: skärmavbild Youtube/CSR Västsverige

Seher Yilmaz, tidigare ordförande för Rättviseförmedlingen (en insamlingsstiftelse för att främja ”jämlikhet och mångfald”), rekryterades i oktober 2019 för att ansvara för SVT:s ”Sverigespegling”, det vill säga deras ansträngningar för att minska antalet vita män i organisationen. Yilmaz har varit styrelseledamot i Grön Ungdom där hon drivit frågan om fri invandring, och har även varit krönikör på Nyheter24 där hon bland annat kal­lat norska regeringspartiet Fremskrittspartiet ”rasister” och ”främlingsfientliga”.

Så vitt Nya Tider kunnat utröna har inga personer med uttalat invandringskritiska eller på annat sätt politiskt inkorrekta åsikter rekryterats till SVT under de senaste åren – detta trots att SVT säger sig vilja ”spegla Sverige”.

Politiskt pålitlig styrelse

Även SVT:s styrelse innehåller en rad personer vars bakgrund och nuvarande engagemang visar en tydlig politisk slagsida åt den politiskt korrekta vänstern.

Styrelsens ordförande Kia Orback Pettersson driver stiftelsen Göra gott som delar ut stipendier till unga människor – ibland sådana som faktiskt gjort något nyttigt, som att främja företagsamhet, men också till bland annat Behrang Miri för förortsorganisationen Gatans röst och ansikte (som sade sig använda ”hiphop och rap” för att ”uppmuntra ungdomar att påverka sin vardag” men tycks vara overksam efter att ha förskingrat en miljon av Malmö stads pengar för några år sedan).

Kia Orback Pettersson. Foto: Friskis & Svettis

En annan stipendiat är Lina Thomsgård för grundandet av Rättviseförmedlingen (där Seher Yilmaz efterträdde henne som ordförande). Åter andra stipendiater sysslar med modern konst, fair trade eller att underlätta för kvinnor i Zambia att identifiera om de är drabbade av livmoderhalscancer.

Styrelseledamoten Helena Westin är en lesbisk hbtq-aktivist som av homosextidningen QX beskrivits som ”en av de två bossarna för gaysuccén Stockholm Euro­pride” efter att ha varit med om att arrangera den första av de så kal­la­de Pridefestivalerna. Hon blev senare ordförande i QX styrelse och ordförande för RFSL:s Insamlingsstiftelse.

Monica Lindstedt grundade gratistidningen Metro tillsammans med tidningsformgivaren Pelle Andersson och journalisten Robert Braunerhielm, som båda kom från den maoistiska tidningen Gnistan. Hon har varit vd på socialdemokratiska tidningen Folket i Eskilstuna och vd på Fackpressförlaget inom Bonnierkoncernen.

Helena Westin, styrelseproffs, hbtq-aktivist och grundare av homosexfestivalen Pride, sitter i dag i SVT:s styrelse. Hon satt i Rättviseförmedlingens styrelse tills den lades ner 2019. Foto: RFSL

Svante Weyler är ordförande i Kulturrådet och ordförande i Svenska Kommittén mot Antisemitism. Han har inte bara gjort sig känd för hätska skrivelser mot svenska nationalister – särskilt sådana som pekat på Bonnierfamiljens och andra judars maktställning – utan även gått till angrepp mot judar som oroar sig mer över Islams utbredning än över svenska ”högerextremister”. I en krönika 2010 jämförde han dagens massinvandring med utvandringen av svenskar till Amerika på 1800-talet och påstod att invandringen är ekonomiskt lönsam. Weyler har tidigare varit redaktör på Ord&Bild och kulturskribent på Expressen och Sydsvenskan.

Helen Dannetun, universitetsrektor på Linköpings universitet, har bevisat sin politiska pålitlighet genom satsningar på ”genus” och ”mångfald” på skolan.

Detsamma kan sägas om Lars Strannegård, rektor vid Handelshögskolan, särskilt som denna skola traditionellt varit ett borgerligt fäste vilket förändrats under Strannegård som gjort flera uttalanden om hur viktigt det är att införa mer ”jämlikhet och mångfald” på skolan. (En konservativ student som skrev av sig sin besvikelse på Flashback kal­la­de Strannegård ”infiltrerande rödvins-sosse”.)

Kent Ekeroth: ”Inte förvånad”

I en tidigare kontakt med SVT försökte en medarbetare på Nya Tider få svar på hur mycket skattepengar som gått åt till deras juridiska process mot den tidigare SD-politikern Kent Ekeroth kring vad system­medierna kal­lar ”järnrörsfilmen”.

SVT vägrade helt sonika att besvara frågan med hänvisning till att det inte är offentliga uppgifter. Vi hörde således av oss till Ekeroth för att få svar. När vi når honom har han inte papperen framför sig men säger att det handlar om ”långt över en miljon” som SVT lade ut på advokater och andra processkostnader.

– Vi ville ju förlikas, men de drev frågan vidare till Högsta Domstolen där de förlorade. De ville inte ens höra vårt bud, säger Ekeroth.
Vi passar på att fråga Kent Ekeroth vad han tycker om SVT:s påstådda neutralitet och deras vägran att besvara våra frågor kring deras anställdas politiska sympatier. Vi berättar om den ”försvunna” enkäten som SVT förnekar har gjorts.

– Jag kände inte till att de gjort en sådan enkät, men jag kan inte påstå att jag är förvånad över att de inte vill kännas vid sin egen vänstervridning.

NyT: Man förväntar sig ju att alla medier ska vara vinklade i någon mån, men SVT är ju skattefinansierade och förväntas vara neutrala. Kritiska svenskar tvingas betala sina skattepengar till vad många anser vara propaganda­kanaler som inte speglar deras verklighet. Är det ett problem?

– Exakt. Alla har sitt eget perspektiv, även Samhällsnytt och ni på Nya Tider. Jag tror att vi båda har ambitionen att berätta sanningen, men vi väljer ju vad vi tar upp och så vidare. Problemet är att SVT är skattefinansierade samtidigt som de låtsas vara opartiska. Det är de inte för fem öre, och alla vet det.

SVT:s pressdesk svarar (inte) om bristen på politisk mångfald

SVT lyder numera under en officiell policy om att man ska ”spegla Sverige”. Med detta avses att man ska ha ungefär samma sammansättning av män och kvinnor, svenskar och invandrare (enligt SVT:s språkmanual ”svenskar med olika bakgrund”) och så vidare. I årets ”hållbarhetsrapport” framgår att man arbetar aktivt mot det målet och har allt fler invandrare anställda.

Ansvarig för Sverigespeglingen på SVT är Seher Yilmaz.

Det finns dock en punkt där SVT:s anställda på ett frapperande sätt skiljer sig från resten av befolkningen utan att det tycks oroa SVT det minsta, nämligen vad gäller politiska åsikter. Journalister på SVT är så vänstervridna att om de fick bestämma hade invandringsextremistiska Miljöpartiet haft egen majoritet i riksdagen, detta under en period då partiets stöd hos allmänheten var omkring 10 procent (i dag 4-5 procent). Detta konstaterades redan 2006 av journalistikprofessorn Kent Asp.

Vi hörde således av oss till SVT för att ta reda på om man har några mångfaldssatsningar på gång för att se till att SVT:s anställda speglar Sverige ifråga om politiska åsikter. Närmare bestämt skickade vi frågor till Seher Yilmaz, hennes högsta chef Hanna Stjärne, samt Moa Vallgård som är chef för SVT:s organisationsutveckling. Vallgård har bland annat skrivit en debattartikel tillsammans med Yilmaz i Dagens Samhälle där de försvarade Sverigespeglingen mot kritik från Paulina Neuding.
Vi skickade även frågorna till SVT:s pressdesk, som var den enda som svarade.

NyT: Jag läste nyligen Seher Yilmaz och Moa Vallgårds debattartikel i Dagens Samhälle från den 31 januari. En sak jag undrar är om ni har gjort några överväganden kring om SVT:s personal kanske borde spegla befolkningens politiska åsikter bättre?

Enligt journalistikprofessor Kent Asp råder det en mycket stark övervikt av sympatisörer med Miljöpartiet och Vänsterpartiet hos SVT, medan Kristdemokraterna knappt har några sympatisörer hos er och Sverigedemokraterna inga alls. Hos befolkningen som helhet närmar sig SD som bekant positionen som största parti, men så vitt känt har de inte en endaste sympatisör bland SVT:s 2 000+ anställda, eller i alla händelser inte tillräckligt många för att komma upp i en halv procent.

Innebär inte denna obalans att det är en stor grupp av svenskar som inte alls känner att SVT speglar deras åsikter och verklighet?
Är detta demokratiproblem över huvud taget något som diskuteras på SVT, och har ni i så fall någon mångfaldsplan för att komma tillrätta med bristen på politisk och åsiktsmässig bredd hos era medarbetare?

SVT
: SVT kommer inte införa åsiktsregistrering vid rekryteringar eller undersöka hur personalen röstar i allmänna val. Det skulle vara fel ur ett demokratiskt perspektiv, det skulle även undergräva valhemligheten och även vara fel rent arbetsrättsligt. Undersökningen genomförd av Kent Asp som du bygger din fråga på är flera år gammal och färre än 100 av SVT:s 2100 medarbetare svarade.

NyT: I er hållbarhetsrapport från 2019 framgår att ni på SVT ”arbetat med tre arbetsgrupper som processat Sverigespegling ur olika perspektiv för att bidra med kunskap och insikter till SVT”.
Frågan inställer sig förstås huruvida politisk mångfald bland era medarbetare är ett av dessa perspektiv?
Vilka perspektiv är det annars ni processat?

SVT: Som vi skrev ovan: vi registrerar inte vilka politiska åsikter våra medarbetare har. Vi arbetar bland annat med att titta på flera olika demografiska perspektiv.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Varmlandstok

  Ju mer skit, som samlas på SVT, desto mer skit blir vi av med, när vi lägger ner företaget och sänker skatten.

  • Swatch

   Om så där ett 100-150 år? Kanske…

 • Dacke

  Tack för en förbannat bra och upplysande artikel om den politiska strukturen på SVT. Vi har heller inte undgått att att ta del av SVT:s ensidiga rapportering som numer ligger i samma klass som CNN. Det är bra att Nya Tider använder blåslampan i baken på de alla verklighetsfrämmande som jobbar, eller rättare uppbär en oförskämt hög lön för något som vem som helst kan göra bättre? Efter valet 2022 bör hela SVT spjälkas upp där personliga åsikter hamnar där dem hör hemma – i papperskorgen! Det börjar minst sagt bli lite väl tröttsamt att höra dessa småpåvar uttala, eller kommentera något som går utanför deras fattningsförmåga? Vi har något att se fram emot – 2022?

  • Varmlandstok

   Vi vet inte när och hur vansinnet kommer att ta slut.
   Det kan hända efter ett riksdagsval eller i samband med en samhällskris.
   Vi vet dock, att det kommer att ta slut.
   Inget varar för evigt, och det gäller till och med kärringväldet på SVT.

   • Swatch

    Ja, det kan man väl säga… inget varar för evigt.
    Kommunismen – som praktiseras i Sverige idag – i tog på sig sådär en 70-75 år innan det försvann från Ryssland
    Så visst finns det hopp om att efter två-tre generationer normaliseras Sverige med.
    70-80-90 talet, då länd efter land jagade bort sina kommunister öppnade Sverige alla portar och samlade in dem. Så det är inte undra på att kommunismen slog rot här och betydande mängder kommunistparasiter vill leva gott på folkets rädsla och svett.

    • KrugalSvylse

     Om två-tre generationer är svenskarna redan en minoritet i sitt eget land och i värsta fall har vi en muslimsk majoritet.

     Sovjet begick ett hemskt övergrepp mot de baltiska länderna när de såg till att mängder av ryssar invandrade dit. I jämförelse med de invandrare som idag väller in i Sverige är dessa ryssar ytterst en välartad och någorlunda etniskt-kulturellt närstående minoritet som utgör mindre än en fjärdedel av befolkningen — men lik förbaskat utgör deras närvaro ett jätteproblem som sliter sönder de baltiska länderna, och vissa av dem (en minoritet i minoriteten, men likväl) drömmer om att Ryssland en vacker dag åter ska ockupera baltstaterna. (Nej, det kommer inte Ryssland att göra, inte under Putin åtminstone, men det finns närvarande som ett långsiktigt hot och en ständig kvarnsten runt halsen på balterna.)

     Vad den svenska makteliten och dess propagandaorgan (SVT/SR, Bonniermedia, Aftonbladet etc) gör mot svenskarna är ett rent folkmord. De nöjer sig inte med att flytta in en avsevärd minoritet, utan tänker göra oss till en minoritet som aldrig någonsin kan rösta sig ur knipan eller förmå främlingarna att ge sig av fredligt.

     Det enda som återstår om två-tre generationer är valet mellan ett blodigt inbördeskrig som får Jugoslaviens sammanbrott att framstå som en picknick, eller att tyst acceptera vårt folks försvinnande från jordens yta.

     Vi behöver engagera oss NU medan det fortfarande finns en gnutta hopp om en fredlig lösning eller åtminstone en mindre blodig konflikt.

     SD, AfS, DfS eller NMR, jag struntar i vilket eftersom de kan radikaliseras eller avradikaliseras beroende på situationen, men vi måste upp på barrikaderna. Helst igår.

  • BrunoKarluno

   Denna vänsterpropaganda apparat skall inte reformeras av en ny eventuell politisk ledning efter valet 2022. SVT skall raderas ut från mediakartan för alltid. Och dess ljugande vänstermaffia skall sparkas ut för gott. Ingen pardon, ingen förståelse för dessa fähundar som gjort sitt bästa för att sänka sitt eget land och dessutom har haft fräckheten att ta hutlöst betalt för saken

 • samuelafugglas

  Hur kan en sådan som Ulf Kristersson “moderat” acceptera detta. Han kunde ju skickat socialisterna långt ut i rymden om han inte visat den ynkliga feghet som han avslöjat vid flera tillfällen den senaste tiden. Det är hans fel att socialisterna kan plundra befolkningen på LIV och EGENDOM.

  Rännstens Hanna är väl urtypen för en feministisk samhällsomstörtare?

  • Swatch

   Till din kännedom: ALLA partier i Sverige är röda. Låt dig inte luras av olika färger de viftar med – det är inte på riktigt.

   • KrugalSvylse

    “Röd eller blå, vad tror du det betyder?
    Blott tomma floskler tömda av substans
    Vår statschef böjer sig för dem han lyder
    Närhelst de ämnar bjuda upp till dans

    Kämpa dig lös från massorna som blundar
    Tiden är knapp, men än finns tid att slåss
    Bit hårt och klös mot världsordningens hundar
    Ty de skall aldrig, aldrig kuva oss”

  • Walle

   Ulf Kristersson är bara en liten mask som inte kan vara stilla när han pratar. Han har ju noll pondus och trovärdighet. Tyvärr. Det verkar vara ont om riktiga män inom politiken numera, se bara på Jonas Sjöstedt som alltid pratar med gråten i halsen. För övrigt ett fullständigt verklighetsfrånvarande parti.

 • Mr. Bilbo

  Jag slutade se på SVT och lyssna på SR 2001. Kan bli en lyssning i halvåret på Spanarna. Viktigt med att inta en sund och hälsosam mediadiet och passa sig för gift, mögel och sopor från hel- eller halvstatliga medier.

 • samuelafugglas

  Det kan inte stämma att det endast är ca 2.300 personer som parasiterar på svenska skattebetalares utplundrade pengar.
  Gångar ni siffran med tre blir det väl ett skrap på ytan?

 • RL, Vallentuna

  Kvinnor , kvinnor och åter kvinnor….fanatiska och hänsynslösa. Endera hyllar de Stalin , Hitler eller Pol Pot …i avsaknad av dessa hyllar de Sosseriet och luddige Tegnell.
  Jag nämner detta eftersom kvinnor anses förtryckta och påstås inte släppas fram genom något som kallas ” patriarkat ” i vilket alla män anses ingå och konspirera mot kvinnor.
  I själva verket blir karlar alldeles till sig så fort det är kvinnor närvarande och gör allt för att vinna deras uppmärksamhet.
  På min egen arbetsplats är det enbart män…det är ett medvetet val …inga risker för missförstånd , inga spänningar , ingen behöver tänka på vad den säger , och jobbet blir gjort…det blir mycket mer avspänt.

  • Maja Dacke

   Stockholmsskolans kvinnor … Fi fnaen!

 • plexgear

  Att Stjärne har högst lön är bara naturligt i ett Stasi-land som Sverige! Hitlers viktigaste medarbetare var ju som bekant Goebbels, chef för propagandaministeriet i Nazi-Tyskland!

  • nalenihostacken

   EU kommer förmodligen bli det fjärde riket.

 • nalenihostacken

  SVT & SR är den Globalistiska regimens viktigaste verktyg för att påverka brukaren. Precis som i forna DDR eller Nordkorea, det fungerar. Dessutom kommer ingen åt dem då de begår brott mot yttrandefriheten och deras kritiker.

 • Walle

  Tack för en bra artikel. Liknande artiklar om dags- och kvällstidningarna vore intressanta även om jag kan gissa mig till ett liknande resultat som med SVT.

 • Ben H

  Det sjuka, vänstervridna, flummiga landet i norr där galenskapen bara eskalerar. Det är mycket sorgligt.

 • Kumrif

  Berlinmuren föll. Sovjetimperiet föll. Sverige kommer falla. Folket kommer resa sig.

Halmstads kommun ger gymnasielagsafghaner gräddfil till fasta jobb

INRIKESDen 1 oktober inför Halmstads kommun en ny anställningsrutin med syftet att ge afghaner som har fått uppehållstillstånd tack vare gymnasielagen förtur till fast jobb inom kommunen. Syftet är att de inte skall utvisas. När Nya Tider når Ann-Charlott Mankell, moderat ordförande i Hemvårdsnämnden, säger hon att det skulle vara ”förfärligt” om de unga afghanska männen skulle tvingas iväg efter avslutade studier, trots att de inte har några skyddsskäl.

Allmänna arvsfonden – miljardrullning utan kontroll

ANALYSAllmänna Arvsfonden har sedan 1928 ansvaret för att hantera kvarlåtenskapen från avlidna utan legala arvingar eller giltiga testamenten. Pengarna samlas in och förvaltas av Kommarkollegiet och fördelas till olika projekt av Arvfondsdelegationen. Arvfondsdelegationen gör sin egen uppföljning utan krav på öppen extern revision, som svenska myndigheter normalt är underkastade. Resultatet är en verksamhet som sprider avlidnas tillgångar på ett sätt som gör att många säkert vrider sig i graven.

12-årig flicka våldtagen

INRIKESEn 12-årig flicka blev våldtagen utomhus i Rågsved i Stockholm under tisdagskvällen. Hon skadades under den grova våldtäkten och tvingades uppsöka sjukhus för vård. Polisen har inte gripit någon misstänkt ännu.

DN:s Kristina Lindquist i säng med våldsvänstern

REPORTAGEDN-journalisten Kristina Lindquist var en av dem som högljuddast krävde att Nya Tider inte skulle få ställa ut på Bokmässan i Göteborg med hänvisning till ”värdegrunden”. Nu har sajten Avmaskerat avslöjat att Lindquist gift sig med den våldsbejakande vänsterextremisten Mats Runvall och skriver för DN från samma lägenhet varifrån Runvall säljer våldspropaganda.

Före detta SD-ledamot: ”Jag gav SVT öppet mål”

INRIKESMats Olsson från Östhammar satt tills helt nyligen som ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. Ett invandringskritiskt mejl som han skickade direkt till SVT:s redaktion där han bland annat använde ordet ”negrer” ledde dock till att han av sitt eget parti ombads lämna sina politiska uppdrag. Han lämnade självmant partiet bara någon dag senare. Till Nya Tider säger Mats Olsson att han är ångerfull, men inte riktigt av den anledning systemmedia vill framställa det som, utan för att han använde ett radikalt språkbruk när han mejlade till SVT:s journalister.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Språkrörskandidat erkänner: Måste våga se att vi har problem med islamism inom partiet

INRIKESMP:s språkrörskandidat Rebecka Le Moine menar att partiet behöver erkänna att det har funnits och finns problem med islamistisk infiltration samt att man behöver göra upp med hur man hanterat frågor om hedersförtryck. Det säger hon när Nya Tider wallraffar henne genom att låtsas vara en medlem.

Man gruppvåldtagen i Stockholm – sökte skydd hos ordningsvakter

INRIKESEn man har anmält att han blivit gruppvåldtagen natten till måndagen i en lägenhet i södra Stockholm. Han flydde sedan från platsen och sökte skydd hos ordningsvakter som ringde polisen.

Gå till arkivet

Send this to a friend