Skip to Content

SLAVAUKTION HOS IS. Terroristerna är wahhabiter, vilka följer en sträng och fundamentalistisk tolkning av sunniislam. Jihadisterna tycks kunna hitta fel hos alla, inklusive andra salafister, som renderar i inte sällan grymma straff eller avrättning. Wahhabism utvecklades på 1700-talet och är en del av den knappt tusen år äldre salafismen. I Saudiarabien är wahhabism statsideologi. Sälja och utnyttja kvinnor och flickor som sexslavar anses inte vara fel, då även ren prostitutionsliknande verksamhet döljs bakom tims- eller dygnslånga ”äktenskap” som IS imamer utfärdar mot betalning. IS hade 2014 en fast prislista för kvinnor och flickor baserad på ålder, listan (t.h.) har verifierats av FN: 1-9 år: 165 dollar 10-20: 124 dollar 21-30: 82 dollar 31-40: 62 dollar 41-50: 41 dollar 50+: Kvinnor som upptäcks vara över 50 år avrättas med tillfångatagna män om inte lösen från familjerna kan utkrävas. Den sunnimuslimska världen har en lång tradition av slaveri. Totalt minst 17 miljoner människor förslavades mellan åren 650 och 1905. Av dessa var över en miljon vita européer som rövades bort, en lika gigantisk som ej omtalad tragedi. Stillbild: Step News Agency
INRIKES

Syrien: Civila massakrerade av Islamiska Staten – Drusiska kvinnor och flickor togs som gisslan

PappersupplaganNya Tider v. 32

Den 25 juli vaknade tusentals druser i södra Syrien till ljudet av skottlossning och explosioner. De olyckligt lottade vaknade av kvidningar från familjemedlemmar som fick halsarna avskurna i sömnen eller från skriket från kvinnor och flickor som våldtogs och fördes bort. Innan dagen var slut hade hundratals människor dödats och hela familjer utplånats. Det var de blodtörstiga IS-jihadisterna som nu återgått till terrordåd mot civila, utförda som välkalkylerade militära operationer. IS kom som så många gånger tidigare från öknen i sydös­tra Syrien där ett stort område kontrolleras av den amerikanska militären. Västmedias tystnad om illdådet anser många mycket talande.

Publicerad: 7 augusti, 2018, 18:36

  • Svenska

Läs även

Tidigt på onsdagsmorgonen den 25 juli gick Islamiska statens (IS) jihadister till attack mot den tätbefolkade provinshuvudstaden as-Suwayda i sydvästra Syrien. Attacken mot den drusiska staden inleddes med angrepp på regeringsstyrkornas vägspärrar och försvarspositioner. När terroristerna gjort slut på sin ammunition eller blivit trängda sprängde de sig själva i luften.

Många stadsbor vaknade chockade till ljuden av skottlossning och exploderande självmordsbomber. IS tillvägagångssätt, där massmord på civila och kidnappning av kvinnor och barn är själva målet med operationen, har skett flera gånger genom åren. Ett av de mest ökända exemplen är från Irak i augusti 2014 då den jezidiska minoriteten drabbades, men då i närmast folkmordsliknande omfattning där tusentals mördades och kidnappades. Nya Tider var enda svenska nyhetstidning som på plats kunde rapportera från bland annat den irakiska staden Sinjar (se NyT v.09/2016).

Staden as-Suwayda och provinsen med samma namn är de syriska drusernas (se faktaruta) kärnområde, där de också är i majoritet. Provinsen har varit relativt förskonad från det över sju år långa kriget och alla dess grymheter. Den nu riktade terrorattacken mot dem har skakat om minoritetsgruppen, som finns spridd över flera länder, men likväl får anses vara väl sammanhållen.

SPÅR AV TERROR. Frukt och grönt, sandaler och blod, ligger utspridda på gatan efter att stadens grönsaksmarknad angripits av IS självmordbombare tidigt på morgonen den 25 juli. 38 människor dödades bara där. Staden as-Suwayda ligger i den västra delen av provinsen med samma namn och knappt 40 kilometer från den jordanska gränsen i söder. I provinsens östra glesbefolkade delar börjar den stora syriska öknen som breder ut sig över stora delar av sydöstra Syrien. Staden och provinsen As-Suwayda har en majoritet med druser, en religiöst definierad etnisk grupp som tros bestå av runt 700 000 människor i Syrien, som före kriget hade en befolkning på närmare 25 miljoner. Druser talar arabiska och lever i stora drag som sina arabiska grannar, men anses allmänt inte som muslimer. IS, som är fanatiska wahhabiter och inte tolererar någon avvikelse från sin tolkning av islam, ser därför druser som kättare och lovligt byte. Männen kan dödas och kvinnorna förslavas godtyckligt med stöd av terroristernas lära wahhabismen, som har sitt ursprung i Saudiarabien. Foto: SANA

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Christer Ericsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Ecuador drar tillbaka Julian Assanges medborgarskap

YTTRANDEFRIHETEcuador har dragit tillbaka Wikileaksgrundaren Julian Assanges medborgarskap, som han fick år 2018. Assanges advokat Carlos Poveda, själv från Ecuador, är besviken och menar att beslutet fattats på ett felaktigt sätt och att Assange själv inte fick komma till tals.

Nederländernas parlament: Premiärminister Mark Rutte ertappas med grov lögn… inför rullande kamera

NEDERLÄNDERNAUnder en frågestund ställs Nederländernas statschef, som tvingat befolkningen till hårda covid-restriktioner, mot väggen av den nationalistiske parlamentarikern Gideon van Meijeren (FvD). Den amerikanska konservativa nyhetssidan Breitbart beskriver i en opinionstext honom som en ”hjältepolitiker” som ”skoningslöst förgör” den nederländske premiärministern. Therry Baudet, partiledaren för FvD, presenterade videon från händelsen med orden ”TITTA! Gideon van Meijeren avslöjar LÖGNAREN Rutte”. Premiärministern, som går under öknamnet ”Teflon-Mark”, förnekar under utfrågningen att han har någon kännedom om globalist­handboken COVID-19: The Great Reset. Detta trots att han är en flitig besökare i globalistsammanhang. Rutte skänker också miljarder av folkets skatte­pengar till den nu mest aktuella delen av globalist­agendan, att få hela världens befolkning injicerad.

Vancouvers flygplats, Rachel Marsden. Foto: Skytrax, privat

Inresande till Kanada tvingas i karantänläger – även om de är immuna

Den som kommer till Kanada ovaccinerad tvingas till en karantänanläggning på egen bekostnad. Detta även om man tidigare varit sjuk i Covid-19 och kan uppvisa att man är immun. Detta hände kolumnisten Rachel Marsden, som tvingades ta första flyget till Europa igen.

Snöplig sorti för biologisk man i kvinnlig OS-tävling

UTRIKESDet blev ett totalt misslyckande för Laurel Hubbard, en manlig tyngdlyftare som tilläts tävla i kvinnlig tyngdlyftning i OS. Men tre misslyckade lyftförsök fick honom dock utslagen ur tävlingen i +87-kiloklassen i tyngdlyftning för kvinnor. Inget hindrar heller andra män från att tävla mot kvinnor – det är upp till de enskilda länderna att bestämma vem man skickar till OS meddelar den internationella olympiska kommittén, IOK.

Islam i Ryssland: Tusen omväxlande år med blodig terror och fredlig renässans

UTRIKESI Europa oroar sig många för islamisering. Vårt grannland Ryssland har en lång historia med olika riktningar inom islam, en historia som paradoxalt nog både varit blodigare och lugnare än den europeiska historien med muslimer. Kan vi lära något av ryssarnas erfarenheter?

Gates Foundations-anställda vill byta jobb

UTRIKESMelinda French Gates talade onsdagen den 28 juli med de anställda på Bill & Melinda Gates Foundation för första gången sedan hon och Bill Gates meddelade sin skilsmässa, eftersom den filantropiska organisationen med 65 miljarder dollar i kassan alltmer ställs inför interna frågor om sin framtid och uppdrag. Parets separation efter 27 års äktenskap och pressrubriker med anklagelser om oegentligheter från Bill Gates sida har orsakat uppenbar oro i organisationens led, enligt tre nuvarande anställda, som talat med nyhetssiten Business Insider på villkor av anonymitet.

Domen mot Cementas kalkbrytning på Gotland ett slag mot hela samhället

ANALYSMark- och miljööverdomstolen avvisar Cementas ansökan om fortsatt och utökad brytning av kalksten i Slite på Gotland. Orsaken är att domstolen inte anser att Cementas miljökonsekvensbeskrivning är tillförlitlig, trots att föregående instans godkände den i sin helhet. Domens effekter kan bli långt bortom vad någon tänkt sig, om den vinner laga kraft. Cementas kalkbrytning är avgörande för svensk industri. Cirka 75 procent av all cement som tillverkas i Sverige kommer från Cementas kalkbrytning på Gotland.

Ayaan Hirsi Alis Villebråd, om immigration, islam och kvinnors rättigheter

BOKRECENSION: VILLEBRÅDAyaan Hirsi Ali har tryckt på larmknappen. Nu är det upp till Europas ledare att ta det ansvaret som de hitintills undvikit. Många av de kvinnor som är födda i västvärlden i slutet av 1980-talet och framåt tar sin frihet för given, men är omedvetna om historien bakom kvinnlig rösträtt, jämlikhet och religionsfrihet. Om alla som i dag kal­lar sig för feminister läser denna bok skulle de förstå vad som är faran för dem. Och det gäller inte bara svenskar, även om Ayaan inte målar upp en ljus bild av Sverige, som dessvärre är sann.

Gå till arkivet

Send this to a friend