Skip to Content

Sundsvalls tingsrätt ansåg att 40 timmars samhällstjänst var ett lämpligt straff. Foto: Sveriges domstolar
BROTT OCH STRAFF

Syrier försökte begå sexuellt övergrepp på barn – fick mycket milt straff

Digital utgåva

Den syriska medborgaren Hasan Haj Mahou, 36, slapp undan med ett extremt milt straff efter att ha rövat bort en ung flicka för att begå ett sexuellt övergrepp eller våldta henne. Flickan skrek dock högt och lyckades ta sig ifrån Hasan som kunde gripas av polis kort därefter. Men Hasan, som åtalades för flera brott, fick ett ovanligt milt straff – bara 40 timmars samhällstjänst.

Publicerad: 6 oktober, 2020, 16:15

  • Svenska

Läs även

Det var den 9 augusti i år som en ung flicka utsattes för en skrämmande upplevelse. Flickan var ute och lekte på husets gård med sin lillasyster när den 36-åriga syriern Hasan Haj Mahou kom fram till dem och började prata. Han fick dem att följa med honom till hans garage i närheten och där gav han dem tuggummi. Av oklara anledningar lyckades Hasan få med sig flickan mot hennes vilja till en närliggande skog. Enligt polisens förhör med flickan hade han tvingat ner henne på mage på marken och satt sig gränsle över henne så att hon inte kunde komma loss. Därefter lyfte han upp hennes kjol och började dra ner hennes trosor vilket fick flickan att skrika högt. Turligt nog för flickan så gjorde detta att Hasan släppte henne och hon kunde springa hem få hjälp av sin mamma och andra vuxna som ringde polisen. Kort efter att polisen kommit till platsen och de fått Hasans signalement kom pedofilen cyklande och han kunde gripas direkt på plats av en polisman som sprang ifatt honom och brottade ner honom på marken.

Även en kvinna utsattes för pedofilen

Pedofilens bortrövande av flickan var dock inte det enda som han skulle komma att hamna i rätten för. Även en kvinna boende i samma byggnad anmälde honom för ett sexuellt ofredande han begått mot henne under samma dag. Enligt hennes uppgifter till polisen hade hon träffat på honom i tvättstugan och där hade Hasan tagit tag om henne och hållit fast henne så hårt att hon inte kunde ta sig loss. Samtidigt som han höll fast henne juckade han frenetiskt mot hennes rumpa, något som fortsatte tills dess att han fick utlösning i sina byxor. Kvinnan har uppgett att han ”juckade mot henne så länge att han blev tillfredsställd, att han lät som att han blev det och att hon efteråt såg på hans gångstil och på hur han höll i sina byxor att han blivit tillfredsställd. Hon har också berättat att hennes treåriga dotter stod vid dörren, såg vad han gjorde och började att gråta”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Vielfrass

    Självklart ska det vara silkesvantarna på när det ska handskas med “individer” ur en viss grupp inom ny-adeln . Det råder ju som bekant religionsfrihet och skägget följde ju bara “Det Stora Över-Skäggets” påbud som står nedtecknat in “Den Stora Boken” från “Fredens & Kärlekens Religion” .

    Så vi får ju inte döma skägget för hårt utan ger denne lite samhällstjänst för syns skull , så att det ser ut som vi gör något åt saken , som skägget antagligen inte behöver bry sig om att dyka upp till , “för att han har viktigare saker att göra” , eller kan avtjäna i den lokala moskéen . Eller så sätts han i tjänst på nåt dagis eller plugg . . . Vörgus . . . X( .

Nya Tider avslöjar: “Antirasistisk” komiker åtalas för grovt förtal – hängde ut kriminell invandrare

Komikern Martin Soneby, som medverkat i Parlamentet på TV4 och Roast på Berns på Kanal 5, har profilerat sig på twitter med hätska utfall mot Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige. Rasistanklagelserna haglar från Soneby mot invandringskritiker på den sociala medieplattformen. Nu kan Nya Tider avslöja att Martin Soneby åtalas för grovt förtal, efter att ha hängt ut en kriminell invandrare i en tweet. ”Tro inte att du kan smita undan”, skrev han och publicerade invandrarens personuppgifter. Den misshandelsdömde invandraren polisanmälde den politiskt korrekte komikern, som kommer att försvaras av flyktingaktivisten och advokaten Viktor Banke under rättegången onsdag den 21 oktober.

Mördade Tommie Lindh – döms till livstids fängelse

BROTT OCH STRAFFTommie Lindhs mördare, sudanesen Abubaker Mohamad Awad, 23, döms av tingsrätten för mord, försök till grov misshandel, grov våldtäkt, våldtäkt och grovt olaga hot till livstids fängelse. Den 19-åriga Tommie Lindh mördades med upprepade knivhugg innan afrikanen under mordhot våldtog en ung kvinna som han redan våldtagit tidigare.

Afrikan döms för rån mot 22 offer

BROTT OCH STRAFFDen 21 årige Toma-Nzinga Mukoko, medborgare i Kongo, har dömts av Stockholm tingsrätt till fyra år och sex månaders fängelse efter att systematiskt rånat 22 olika ungdomar i Stockholm under ett halvårs tid. Genom hot om våld och att han var beväpnad rånade han nästan uteslutande svenska pojkar på framförallt iPhones.

Ännu en svensk flicka våldtagen av gymnasielags-afghan

BROTT OCH STRAFFShams Wafa skulle ha utvisats 2018 men fick stanna i landet genom regeringens kontroversiella gymnasielag. Nu döms han för att ha våldtagit en svensk 13-åring vid upprepade tillfällen.

Homosexuell DJ dömd för barnvåldtäkt

BROTT OCH STRAFFEn känd DJ och festarrangör i Stockholm döms till två och ett halvt års fängelse för att ha våldtagit en 14-årig pojke analt. Medan flera tidningar väljer att skydda hans identitet och enbart kalla honom för ”festfixaren” kan Nya Tider avslöja att det rör sig om den 51-årige ”Damien Eie”, vars riktiga namn är Aegir Sigurbjörn Jonsson.

Mordet på Tommie Lindh: Åklagaren och systempressen blåljög

BROTT OCH STRAFFMordet på 19-årige Tommie Lindh fick stor uppmärksamhet i maj då hans kamrater berättade att han dödats då han försökt hindra en afrikan från att våldta en väninna till honom. Uppgifterna fick spridning i alternativa medier, men dementerades av systemmedierna och kammaråklagare Stina Sjöqvist. Nu när hon väckt åtal mot mördaren står det klart att Sjöqvist ljög rakt ut.

Pedofil våldtog 5-åring

BROTT OCH STRAFFDen 21-årige pedofilen Jimmie Ekholm dömdes vid Mora tingsrätt till fyra års fängelse för att ha våldtagit en femårig flicka vars familj han var bekant med. Flickan lurades med in på en toalett och blev där oralt våldtagen av Ekholm. Flickan är dock inte det första offret den unga pedofilen gett sig på visar Nya Tiders granskning.

Högsta domstolen låter barnvåldtäktsman stanna i Sverige

BROTT OCH STRAFFDen sadistiske barnvåldtäktsmannen Bekim Dzelili våldtog sin sambos dotter upp till 600 gånger från det att hon var tio år gammal tills det att hon blev tretton år gammal, och då gillrade en fälla för sin plågoande som ledde till att han greps av polisen. I tingsrätten dömdes han till 13 års fängelse och livstids utvisning men fick ett års strafflindring på grund av utvisningen. I hovrätten fick han straffet sänkt med ännu ett år, slapp utvisning och fick trots det behålla den tidigare straffsänkningen. Nu har Högsta domstolen meddelat att man inte tar upp fallet och Dzelili blir därmed kvar i Sverige trots att han inte har svenskt medborgarskap – och han har fått två års straffsänkning på köpet.

Gå till arkivet

Send this to a friend