Systemet mot AfD: partiledaren hotas med åtal och företrädare förbjuds tala offentligt

Mitt under brinnande valkampanj upphävs Alternativ för Tysklands ordförande Frauke Petrys åtalsimmunitet i syfte att kunna åtala henne för misstänkt mened. Samtidigt försökte nyligen det socialdemokratiska styret i Nürnberg stoppa partiets toppkandidat Alexander Gauland från att framträda vid ett valmöte i staden.

Samtidigt som Alternativ för Tyskland (AfD) går framåt i opinionen inför tyska valet den 24 september möter man allt hårdare motstånd. I somras meddelade vänsterorganisationen Aufstehen gegen Rassismus (”Stå upp mot rasism”) i ett manifest att man tänker göra allt man kan för att sabotera för partiet, bland annat genom att sätta press på lokaluthyrare (vilket Nya Tider skrev om i vår nätupplaga v. 33). Till stöd för kampanjen uttalade sig bland annat en rad framträdande socialdemokratiska politiker, varav en minister i Merkels koalitionsregering.  Att det styrande politiska etablissemanget också de vill göra allt i sin makt för att stoppa AfD:s framgångar visar sig nu också i praktiken, hävdar partiet.

 

Upphävning av Petrys immunitet

Bara några veckor innan valet har partiledaren Frauke Petrys åtalsimmunitet upphävts i syfte att möjliggöra åtal mot henne för påstådd mened – en åtalsimmunitet som Petry innehaft i egenskap av ledamot i Sachsens delstatsparlament, lantdagen. Upphävandet begärdes av den regionala åklagarmyndigheten som vill pröva om Petry i samband med en utfrågning i den sachsiska lantdagens valprövningsnämnd 2015 skall ha lämnat falska uppgifter under ed.

Bakgrunden är att en person på AfD:s kandidatlista kommit in på ett mandat i delstatsparlamentet, men AfD:s delstatsavdelning misstänks för att ha strukit vederbörande i efterhand till förmån för en annan kandidat. Den strukne kandidaten anmälde då det inträffade till valprövningsnämnden, varför Petry då i egenskap av ordförande för AfD i Sachsen kallades till utfrågning. Petry nekar till anklagelserna, men har välkomnat ett upphävande av sin åtalsimmunitet för att bevisa sin oskuld i fallet.

Åtalsimmuniteten upphävdes av den sachsiska lantdagen den 29 augusti. AfD har – trots att man välkomnat en prövning – yttrat att tidpunkten för förfarandet, mitt under brinnande valkampanj, är ”ytterst anmärkningsvärd”.

AfD håller möte i Nürnbergs Meistersingerhalle, trots socialdemokraternas försök att sabotera. Stillbild: AfD
AfD håller möte i Nürnbergs Meistersingerhalle, trots socialdemokraternas försök att sabotera. Stillbild: AfD

 

 

Nürnbergs borgmästare försökte stoppa AfD-möte

Samtidigt stöter AfD på allvarliga försök att begränsa partiets möjligheter att bedriva valkampanj. AfD planerade den 9 september att hålla ett valmöte i den bayerska staden Nürnberg och hade för evenemanget bokat kultur- och mässcentret Meistersingerhalle. Nürnbergs socialdemokratiska styre med överborgmästaren Ulrich Maly i spetsen meddelade dock bara dagar innan evenemanget att man ville säga upp AfD:s hyresavtal.

Alexander Gauland (AfD). Stillbild: AfD Kompakt TV
Alexander Gauland (AfD). Stillbild: AfD Kompakt TV

Anledningen var att man inte ville se AfD:s toppkandidat Alexander Gauland hålla tal vid evenemanget, eftersom denne uttalat att en turkiskättad socialdemokratisk statssekreterare bör ”hjälpas tillbaka till Anatolien”. Detta som ett svar på att socialdemokraten hävdat att det inte finns någon specifik tysk kultur.

De styrande socialdemokraterna hade därför försökt övertala AfD att inte låta Gauland tala vid partimötet, men inte fått önskad respons av partiet, varför man valde att istället säga upp hyresavtalet.

Överborgmästaren Maly försvarade sitt beslut med hänvisning till ”Nürnbergs förflutna”, varvid han troligen syftade på stadens centrala roll under det nationalsocialistiska styret 1933-1945. AfD överklagade beslutet och hävdar att förfarandet var författningsvidrigt. Partiet fick sedan rätt i förvaltningsrätten och kunde som planerat hålla sitt valmöte i den bokade lokalen med Alexander Gauland som en av talarna.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Fallet Susanna i tyska Mainz och europeisk migrationspolitik

Fallet Susanna i tyska Mainz och europeisk migrationspolitik

🟠 En fjortonårig flicka hittades nyligen våldtagen och mördad i den sydvästtyska staden Mainz. Mördaren visar sig vara en irakisk kurd vars familj sökt asyl i Tyskland, men som kort efter mordet återvänt till Irak. Mordet sätter återigen ljus på den invandringsrelaterade brottsligheten i Tyskland. Nya Tiders Sophie Kielbowska ger här en insyn i den tyska migrantdebatten och i andra länder i närområdet.

Kasselstrand om rysk påverkan: ”Det är nonsens!”

Kasselstrand om rysk påverkan: ”Det är nonsens!”

🟠 I samband med en stor konferens i Moskva för parlamentarismens framtidsutveckling fanns Alternativ för Sverige på plats tillsammans med en rad andra patriotiska europeiska partier. Omständigheterna kring konferensen och det faktum att AfS deltog, fick bland annat Sveriges Radio att göra ett partiskt nyhetsinslag. Neutral nyhetsrapportering var överhuvudtaget en bristvara när det gäller systemmedias rapportering i samband med konferensen.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

TRUTH Social – Trumps nya nätsatsning snart lanserad

TRUTH Social – Trumps nya nätsatsning snart lanserad

🟠 UTRIKES Den förre amerikanske presidenten Donald Trump kommer under november att lansera en egen plattform bland de sociala medierna, som han säger ska kunna konkurrera med de ”liberala techjättarna”. Plattformens namn kommer att bli TRUTH Social, rapporterar bland annat den amerikanske TV-kanalen CNBC.

Flera snö- och köldrekord i första halvan av oktober

Flera snö- och köldrekord i första halvan av oktober

🟠 Energi- och logistikkrisen förvärras: Den globala energikrisen med höjda el- och bränsle­priser förvärras för var vecka. Samtidigt börjar konsekvenserna av en i praktiken kollapsad försörjningskedja göra sig gällande på allvar med tomma hyllor i allt fler butiker världen över. Indiens kollager är på väg att helt ta slut och Kina har återigen drabbats av översvämningar som ödelägger både jordbruk och industrier. Vattenmassorna har slagit ut produktionen hos nästan tio procent av Kinas kolgruvor. Ovanlig köld världen över förebådar en kall vinter.

Bangladesh vill bli sekulärt – ska återgå till 1972 års konstitution

Bangladesh vill bli sekulärt – ska återgå till 1972 års konstitution

🟠 UTRIKES Bangladeshs biträdande informationsminister Murad Hassan sade att ett lagändringsförslag snart kommer att läggas fram i parlamentet och sannolikt kommer att antas utan motstånd. Om beslutet blir verklighet kommer islam inte längre att vara det muslimska landets statsreligion. Islam gjordes till statsreligionen vid en konstitutionell ändring under general HM Ershads regeringstid i slutet av 80-talet. Murad Hassans utspel kom samma dag som Bangladesh drabbades av en mängd våldsamma islamistiska attacker mot hinduiska tempel.

Colin Powell dog med Covid-19 – var fullvaccinerad

Colin Powell dog med Covid-19 – var fullvaccinerad

🟠 UTRIKES Colin Powell, tidigare utrikesminister i USA, har avlidit efter sviterna av Covid-19 trots att han var fullvaccinerad. Powell blev 84 år gammal. Han var internationellt känd för att ha ljugit inför FN med påståenden om att Irak hade massförstörelsevapen vilket ledde till den amerikanska invasionen av landet – och över en miljon döda.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.