Skip to Content

Panelen bestod av (sittande från vänster) prästen Kent Wisti, journalisten och initiativtagaren till #jagärhär Mina Dennert, Jack Werner, samt Dagens Nyheters vett och etikettskribent Magdalena Ribbing. Moderator var Johar Bendjelloul (stående). Foto: Nya Tider
NÄTHAT

Systemjournalister diskuterade näthat på Kulturhuset

Sveriges Radio höll den 13 februari ett seminarium på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Temat var den hårda samtalstonen på internet. En känd journalist i panelen kritiserades hårt under frågestunden för att journalisten själv uttryckt brutalt näthat mot en privatperson på Facebook. Till slut sprang journalisten ut i publiken för att själv konfrontera mannen som ifrågasatt honom.

Publicerad: 1 mars, 2017, 17:27

 • Svenska

Läs även

Seminariet, som hölls i Sveriges Radios (SR) regi hade rubriken ”Ordväxla med omsorg – hur kan samtalen på nätet räddas”. SR:s journalister berättade bland annat att de ser sig själva som opartiska, men drabbas ändå av lyssnarnas vrede på internet. Det tycker de är obehagligt. Förslag vädrades om allt ifrån att nätanvändare måste ”fostras” till att Facebook måste släckas ned helt och hållet.

En oväntad incident inträffade när den kände journalisten Jack Werner talade om näthat och därefter ställdes mot väggen under publikens frågestund. Werner är skapare av Metros Viralgranskare och är ofta anlitad av media i frågor om nätkultur, men ifrågasattes nu för sitt eget näthat.

En man ur publiken hade en fråga om ”folkförakt och människoförakt” och citerade därefter vad Werner själv skrivit: ”Skäms du för att du heter Richard, är pedofil och luktar bajs?”

Jack Werner Foto: Nya Tider

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Parsifal

  Man upphör aldrig att förvåna sig över vilka patetiska pajasfigurer som det här samhället producerar och släpper fram i rampljuset. Det rör sig ej heller om några exceptionella undantag utan det går ju tjugo på dussinet av dem.
  Detta kan bara vara möjligt i ett samhälle i ett långt framskridet stadium av förfall och idioti.

  • Anna Catherine af Trampe

   Att promovera/släppa fram i rampljuset figurer som bara har dumhet att komma med är naturligtvis utmärkt när målet är att utplåna resterna av nationalstaten; denna process går förstås fortast i Sverige.

   • Parsifal

    De som initierade denna process visste naturligtvis vad de gjorde. Numera fruktar jag att den är självgående och att de nyttiga idioterna promoverar varann in i rampljuset. Där de svartsjukt bevakar sina positioner och ser till att gruppen håller sig till den sanna och rena läran. Sektvibbarna man får när man tar del av “kulturelitens” debatt är ständigt återkommande!

 • RMG49

  När ett gäng journalister med ett gäng politiker som hatar, hotar och smädar det fria ordet med att stämpla folk som rasister, fascister och andra hemska invektiv, då får man ta emot sin egen medicin. Detta stämplande gör man i Sveriges riksdag till råga på allt. Inget konstigt att det kommer skit tillbaka. Det är så vi fungerar vi människor. Och den som kallar andra för rasister i parti och minut är själva hatare och pestspridare. Om någon skulle kalla mig för rasist bara för att jag inte gillar våldsreligionen islam, då får dom skylla sig själva med vad dom får tillbaka. Jag får väl tycka vad jag vill !
  Att skolans största problem sägs vara mobbing är inget annat än en konsekvens av våra egna ledares uppförande i det offentliga rummet där det mobbas och hatas och spys ut vedervärdigheter hela djävla tiden. Unga människor härmar de vuxna och vi får det vi förtjänar punkt slut !

Förorten röstar på Socialdemokraterna – vare sig de vill eller ej

OPINION: PETER LATIFIDet har länge pågått en upplösning av socialdemokratins kärnväljare. Successivt har den svenska arbetarklassen gått över till andra partier då man tycker att Socialdemokraterna inte längre representerar arbetarnas intressen. Och skrapar man på ytan får man dessutom uppfattningen att det finns en mörk agenda där förortens invandrare indirekt tvingas rösta på partiet. Den förda migrationspolitiken har implicit garanterat makten för Socialdemokraterna. Man kan säga att Socialdemokraterna straffat svenskarna med budskapet att ”röstar ni inte på oss, så tar vi in folk som gör det”. Men varför lyckades Socialdemokraterna och inte Vänsterpartiet i förorterna?

Romer lurade åldringar på pengar, en tappade livslusten och avled – får skyddstillsyn och villkorlig dom

INRIKESTvå romer, 42 respektive 18 år gamla, dömdes av Södertörns tingsrätt för tolv bedrägerier och bedrägeriförsök riktade mot kvinnor och män i 90-årsåldern. En 85-årig kvinna tappade enligt anhöriga livslusten och avled kort efter att ha blivit utsatt. Åklagaren yrkade på att brotten skulle betraktas som grova men tingsrätten gjorde en annan bedömning och dömde romerna till villkorlig dom respektive skyddstillsyn.

Expressen och konsten att fuska med rubriker

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETExpressenkrönikören Fredrik Sjöshult vill påskina att invandringen inte har något samband med gängbrottsligheten genom att citera polisens siffror om att ingen av de kriminella gängledare man har under uppsikt är nyanländ. Det enda han lyckas visa är att invandringen var en katastrof för Sverige redan innan migrationsvågen 2015. Hundra procent av gängledarna har nämligen utländsk bakgrund.

SYRIEN: Aleppo säkrat efter regeringsseger

INRIKESOmrådena kring Syriens tidigare finanscentrum Aleppo har befriats efter en blixtkrigsliknande syrisk offensiv där, som tvingade islamisterna att fly hals över huvud. Internationella flygplatsen har nu öppnat efter att ha varit stängd i nästan åtta år. Trump försökte efter ett telefonsamtal med Erdogan, som han prisade, att sätta press på Syrien och Ryssland att avbryta offensiven mot terroristerna i Idlib. Moskva har helt avfärdat dessa utspel från Washington och Ankara. Situationen är nu så pressad för terroristerna i al-Qaida att Turkiet inte längre har tid att dölja vapenleveranserna till dem, som nu sker helt öppet.

Kritisk forskarrapport: Dubbla signaler skapar oreda i migrationspolitiken

INRIKESDubbla signaler som skapar oreda i migrationspolitiken. Det är det beska omdömet som det svenska, politiska etablissemanget får i en färsk rapport från Delmi, Delegationen för migrationsstudier, som släpptes den 4 februari. Rapporten handlar om att ett fåtal av de asylsökande som fått avslag i praktiken återvandrar, men tar även upp de olika undantag som ger vissa grupper som fått nej ändå möjlighet att stanna i Sverige. Författaren menar att det just nu i huvudsak är Miljöpartiet som bidrar till de senaste årens dubbla signaler och oreda.

Kommuner som knäckts av asylinvandringen vädjar till staten om hjälp

INRIKESMånga kommuner drabbas fortfarande hårt av det omfattande asyl- och anhöriginflöde som bedrivits på riksnivå, inte minst i form av skenande kostnader för försörjningsstöd. Kommunerna har slagit larm flera gånger, och ett utvalt antal bjöds nyligen in till ett samtal om situationen med civilminister Lena Micko (S). Till Nya Tider säger dock civilministerns pressekreterare att mötet ska ses som ”inhämtande” och kan inte presentera några konkreta lösningar. Filipstads socialdemokratiska ordförande för kommunstyrelsen berättar för Nya Tider att hon vill klassificera hela kommunen som utsatt område, för att motverka ytterligare inflyttning av asylsökande.

Vad Karlssons nya tankesmedja kan säga om SD:s framtid

OPINION: ANTON STIGERMARKSverigedemokraternas chefsideolog Mattias Karlsson har tagit initiativ till en ny konservativ tankesmedja. Ett förtroenderåd har presenterats i vilket ingår en ideologiskt heterogen skara medarbetare. I denna debattartikel resonerar skribenten Anton Stigermark om vad lanseringen kan säga om SD:s övergripande strategi samt vad den kan innebära för konservatismen.

Förre kommuntoppen friad från islamisters anklagelser

INRIKESDe båda muslimska aktivisterna Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil anmälde Göteborgs dåvarande ordförande för kommunstyrelsen Ann-Sofie Hermansson (S) för förtal. Skälet var att Hermansson utmålat de båda som extremister. Den 11 februari avhandlades målet i Göteborgs tingsrätt och Hermansson friades. Domstolen fann bland annat att det fanns skälig grund för påståendet att de båda anmälarna försvarat terrorister.

Gå till arkivet

Send this to a friend