Skip to Content

KRÖNIKA

Ta hit dem, släpp in dem, försörj dem!

Churchill lär ha sagt att demokrati är den sämsta styrelseformen, bortsett från alla de övriga som prövats genom tiderna. Det är en genom sin dubbelhet intressant formulering. Demokrati är visserligen dåligt, men ändå bäst. Med den formuleringen sällar sig Churchill till den stora skara av politiker, som har ett ambivalent förhållande till demokratin.

Publicerad: 9 november, 2016, 14:09

 • Svenska

Läs även

Vad är det då politikerna ogillar? Svaret är tredelat. Det första och bästa med demokratin är inte att de mest kompetenta ledarna blir valda – så är det nämligen långt ifrån alltid. Det bästa är att folket kan göra sig av med dem, antingen beroende på att de gör ett dåligt jobb eller därför att maktinnehavet korrumperat dem. Churchill fick sparken flera gånger under sitt långa liv, vilket han knappast uppskattade. Det må vara att han vid sidan av Shakespeare är den mest berömde och hyllade britten. Ganska omgående efter andra världskrigets slut tvingades han avgå som premiärminister.

Det andra delsvaret handlar också om folkets makt över politikerna. Många av västvärldens politiska partier är att likna vid sekter, från kulisserna styrda av den globala maktelit som i sin tur hålls om ryggen av de stora bankerna. Världens maktcentrum ligger på Nedre Manhattan, på Wall Street. Politikerna tjusas av dessa Mammons skyddslingar och glömmer vilka som står för fiolerna. De säger att globalism är det som gäller och att nationalism är fult, trots att det inte finns någon fungerande demokrati utanför nationen. När de öppnar Europas länder för massinvandring har de mage att påstå att det är positivt. Argumenten skiftar.

Det enda som består är ohederligheten. De kan påstå att det är ekonomiskt fördelaktigt, att det är demografiskt nödvändigt, att nykomlingarna ska ta hand om oss när vi blir gamla, att vi har en skuld att betala sedan kolonialismens dagar, att nationens medborgare måste ta ett humanitärt ansvar för flyktingar någon helt annanstans på jordklotet. Resultatet blir så gott som alltid detsamma: ta hit dem, släpp in dem, försörj dem! När politikerna blir alltför världsfrånvända, alltför prisnosiga och tappar kontakten med vanliga människors vardag, så bort med dem!

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Karl-Olov Arnstberg

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Ishockey&Fotboll

  Det finns en tyst majoritet även i Sverige. Problemet är långvarig hjärntvätt och en journalistkår som svikit sitt uppdrag.
  Klockan är femöver tolv och medelklassen bor i vita reservat. I praktiken har vi apartheid i vårt land.
  Det kommer naturligtvis att bli sju resor värre, valet 2018 är viktigt.
  SD behöver bli mycket tuffare i sin retorik!

 • SWE=DDR

  Vi kan nu konstatera att svensk media har förlorat två val i år, Brexit och Trump!
  Märk väl att två frågor var avgörande vid båda dessa val, 1, minskad invandring, 2, ökade satsningar på den egna nationen.
  Inget som borde förvåna någon, varför ska väljarna rösta för att få mer av något de inte gillar?
  I en demkrati så ska detta respekteras och inte ses som populism eller ngn typ av hatiskhet, Reinfeldt förklarade tex Trumps vinst med att unga arga vita män hade lagtsin röst på Trump!
  Den som inte delar Reinfeldts och PK-elitens uppfattning kallas ogenerat för en hatisk person av vår förre statsminister.
  Att hävda att Obamas seger berodde på att unga arga svarta män stödde honom är omöjligt i ett “demokatiskt” samhälle, att peka ut vita som onda ger pluspoäng.
  Detta beror på att man som “god” ska se svarta och invandrare som offer, och just därför så får de inte pekas ut som brottslingar eller ett problem.
  I en demokrati kan endast vita människor pekas ut ett problem, detta är de spelregler vi har att följa om vi inte vill hängas ut som rasister!

 • latmask

  Vi kommer att få uppleva fler Versailles 1789, Petrograd 1917, Berlin och Bucuresti 1989 men, tyvärr också Teheran 1979.
  Politiker blir tyvärr lomhörda med åren.

Staden Efesos i Turkiet – betydande för kristendomens spridning

HISTORIAEfesos är en arkeologisk plats i nuvarande Turkiet. Under antiken var den en viktig hamnstad på Mindre Asiens västkust, och från omkring 133 f.Kr. utgjorde staden en del av Romarriket. Den var strategiskt ett mycket bra val av aposteln Paulus när han skulle sprida kristendomens budskap. Där grundade han en församling, som kom att bli den mest inflytelserika i provinsen.

Ett besök på Vårsalongen 2020

KULTURNya Tiders utsände blev positivt överraskad av årets ”Vårsalong” på Liljevalchs konsthall i Stockholm. Innehållet är som sig bör mycket varierat, högt och lågt om vartannat, och går inte att sammanfatta. Det finns något för alla smaker, barnsligheter men också en hel del väl genomarbetade verk.

Bidragsfusket och slappheten i stats­förvaltningen kan leda till regeringskris

ANALYSBidragsbrotten ökade med 467 procent mellan 2009 och 2018. Det framgår av statistik som publicerats på Åklagarmyndighetens hemsida. Enligt vissa källor uppgår de felaktiga utbetalningarna från välfärdssystemen till cirka 17 miljarder kronor per år. En grund­läggande förutsättning för att det skall kunna ske är allvarliga brister i och kring befolkningsregistret. Regeringen har blundat för problemet i många år och nu hotar en regeringskris.

SD störst i Sverige, socialdemokratin i kris i hela EU

KRÖNIKA

”Flyktingar” reser fortfarande på semester till landet de sökt asyl från

INRIKESTrots att företeelsen uppmärksammats i flera år av alternativa medier och röster, åker personer som kommit till Sverige som asylsökande fortfarande på semester till landet de säger sig ha flytt från. Enligt regelverket kan en person efter erhållet uppehållstillstånd befinna sig utomlands i upp till två år, och i praktiken återkal­las knappt något uppehållstillstånd på grund av falska uppgifter vid ansökan.

Rekordinvandringen fortsätter: 75 000 nya medborgarskap under 2019

REPORTAGEInvandringen minskar, hävdar regeringen – men de ljuger. Under 2019 slogs ett nytt rekord i svensk invandringshistoria då nästan 75 000 nya medborgarskap delades ut. Antalet nya uppehållstillstånd var samtidigt det femte största i svensk historia. Under 2010-talet beviljades totalt 1,2 miljoner uppehållstillstånd och en halv miljon svenska medborgarskap.

Både Löfven och Sjöstedt kastar sten i glashus

OPINION: TOMMY ULMNÄSTommy Ulmnäs skrev redan år 1997 en varnande bok med titeln Sverige: Från välfärdsstat till fattigland, där han beskrev hur Sverige skulle bli om den politiska kursen inte lades om. I dag har han fått rätt, vilket han också skriver i en uppdaterad version av boken som gavs ut förra året. Ulmnäs har varit Moderaternas ordförande i Leksand, kommundirektör i två kommuner och har 35 års erfarenhet som kommunjurist. Han är kritisk till hur Socialdemokraterna i dag kan skylla på att de ”varit naiva”.

Alexander Bard till attack mot DN:s hets mot oliktänkande

INRIKESDagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski menar att det är förkastligt att Alexander Bard, eftersom han deltagit i en debatt arrangerad av Palaestra Media, får förekomma i TV4. Alexander Bard skriver i en motattack att Wolodarski är yttrandefrihetens fiende och att denne bör ställas inför rätta.

Gå till arkivet

Send this to a friend