Skip to Content

Jobbar kvar. Tidigare i år dömdes taxichauffören Muhamet Mehmeti för att ha förgripit sig på en ung kvinna i bolagets bil. Domstolen nöjde sig dock med en varning eftersom man förutsatte att han skulle bli av med jobbet. Foto: Varbergs taxi
INRIKES

Tafsande chaufför slapp straff eftersom “förlorat arbete är straff nog” – Men han jobbar ändå kvar

PappersupplaganNya Tider v. 18

Tidigare i år dömdes taxichauffören Muhamet Mehmeti för att under arbetstid och i taxibilen ha förgripit sig sexuellt på en ung tjej. Men domstolen lät sexbrottslingen komma undan med en varning eftersom de ”förutsätter att Muhamet Mehmeti vid denna utgång kommer att förlora sitt arbete som taxichaufför”. Men när Nya Tider ringer till Varbergs taxi får vi veta att Muhamet Mehmeti fortfarande arbetar kvar.

Publicerad: 3 maj, 2018, 07:13

 • Svenska

Läs även

I början av året fälldes taxichauffören Muhamet Mehmeti för sexbrott mot en ung kvinna. Hon hade beställt taxi tillsammans med sin väninna, men efter att väninnan klivit av började övergreppet.

”Muhamet Mehmeti lade under färden handen på hennes lår och förde denna fram och tillbaka. Hon blev rädd och upplevde detta som mycket obehagligt. Hon drog undan sitt ben men Muhamet Mehmeti lade vid flera tillfällen tillbaka sin hand och smekte henne. När hon skulle lämna bilen bad Muhamet Mehmeti om att få en kyss. Hon ville inte detta. Muhamet Mehmeti tog då tag om hennes arm för att hålla henne kvar i bilen. Hon slet sig loss och lämnade platsen. Ingenting sades mellan henne och Muhamet Mehmeti under färden”, skriver domstolen.

Vad som gör övergreppet extra allvarligt är enligt domstolen att gärningen ägt rum i en taxi där kvinnan borde kunnat förvänta sig att vara trygg och att Mehmeti i egenskap av taxichaufför utnyttjat utsattheten när kvinnan befann sig ensam med honom i bilen mitt i natten.

Kvinnans berättelse vann stöd av skräckfyllda meddelanden som hon skickat till sin väninna och mamma.

Jobbar kvar

Att en chaufför i bolagets egen bil under arbetstid förgriper sig på en kund kan knappast leda till något annat än uppsägning, gissade Varbergs tingsrätt, och menade att det är straff nog. I domskälen står:

”Tingsrätten förutsätter att Muhamet Mehmeti vid denna utgång kommer att förlora sitt arbete som taxichaufför. Med beaktande av denna omständighet ska den villkorliga domen inte förenas med böter”.

Men när Nya Tider ringer Varbergs Taxi visar det sig att Muhamet Mehmeti fortfarande arbetar kvar.

– Han är nog ute och kör, säger kundtjänst på Varbergs Taxi när Nya Tider ringer och frågar om vi kan få prata med Muhamet Mehmeti.
Kvinnan i receptionen vet inte om hon får lämna ut hans telefonnummer och kopplar till sin chef Henrik Andersson.

– Vi lämnar inte ut nummer till anställda, svarar han på vår fråga och kräver att få veta varför vi ringer.

NyT: Jag är reporter på Nya Tider och jag undrar varför Muhamet Mehmeti fortfarande är anställd hos er eftersom han är dömd för sexövergrepp i en av era bilar?

Henrik Andersson svarar inte utan lägger omedelbart på luren.

Nya Tider ringer kvinnan som blivit utsatt för taxichauffören och berättar att vi undersöker om chauffören verkligen blivit uppsagd, vilket tingsrätten utgick från när de valde att inte straffa honom.
– Nej, det blev han inte, svarar hon och fortsätter:
– Jag vet andra som sett honom köra så han har antagligen kvar jobbet.

Omvända roller

Muhamet Mehmeti drog en vinstlott när han slapp straff i tingsrätten eftersom den tog för givet att han skulle bli uppsagd, för att sedan ändå få behålla jobbet på grund av en överseende svensk chef.

Värre gick det för en svensk busschaufför som anmäldes av en invandrare. Då var vare sig den invandrade chefen eller rättsväsendet lika överseende.

Chauffören kom i slutet av 2016 i bråk med en asylsökande man som krävde att få bli upplockad var som helst på vägen, inte bara vid busshållplatsen. När den asylsökande började fotografera chauffören som hämnd för att denne inte uppfyllt asylsökarens förväntningar på service, fotograferade chauffören tillbaka. Och när asylsökaren då slog busschauffören, slog busschauffören tillbaka.

Imahdi Ahmadi på bolaget där chauffören arbetade lät omedelbart meddela att chauffören tagits ur tjänst. Han åtalades och dömdes till böter, och blev alltså både av med jobbet och straffad i domstol. Till skillnad från den tafsande invandraren blev den svenske chauffören också uthängd i samtliga riksmedier.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Avmaskad

  Domarkåren behöver bytas ut.
  Den är infiltrerad av socialister som dömer som de tycker.

  • Falken

   Inte bara domarna. Nämndemännen väljs av de politiska partierna, vilka ofta är personer levandes i en filterbubbla eller som på annat sätt är direkt olämpliga för detta. Ett exempel är “Shariadomen”.

   • salrol

    Den dom du förmodligen avser, är inget undantag. Shariadomar är regel, tänk bl a på “straffrabatterna”. Men så snart en etnisk svensk gör liknande sak, då djävlar anamma …..

    • Falken

     Har inte sagt annat heller. Det var bara ETT exempel.

  • rorsman

   Hela samhället består av vänsternepotism.

 • YOTHI_TARZAN

  Vardagsmat i Sverige

 • white_eagle

  Det att han utnyttjade sin ställning som taxichaufför och på detta sätt fått en kvinna att sätta sig i hans bil borde ge honom några år extra i fängelset

 • Dacke

  Hög tid att göra om den svenska domstolen till att en jury utses som avgör domen. Domaren blir en tandlös rättsskipare som enbart läser upp vad juryn kommit fram till. Juryn består av 12 slumpartat utvalda svenska medborgare – som har ett arbete inom svensk industri och inte uppbär bidrag. Dessutom är det av största vikt att jury-medlemmarna delar de svenska värderingarna.

 • propol

  Feministregeringen, Alliansen FI o Metoo bara älskar tafsande taxichaufförer, enda kravet är att dom inte är pursvenskar.

Antirasistisk lobbygrupp försvarar rasstolthet – bara den inte är vit

INRIKESDen 27 januari uttryckte den kände festfixaren Micael Bindefeld stolthet över sin etniska tillhörighet till det ”kulturbärande, judiska folket”. Detta gjordes på bästa sändningstid i Sveriges Radio utan att programledarna ifrågasatte vad han sade. Den så kallat antirasistiska lobbyorganisationen Teskedsorden, som annars pläderar för nolltolerans mot alla former av både så kallad rasism och ”medrasism”, försvarar utspelet. Teskedsordens generalsekreterare säger till Nya Tider att det är rätt att känna stolthet över sitt folk, bara man är en förtryckt minoritet.

Polis vill ta hjälp av militären i ”gråzonsproblematik”

INRIKESRikspolischef Anders Thornberg har lämnat ett förslag till regeringen om att polisen i större utsträckning bör få ta hjälp av Försvarsmakten vid ”gråzonsproblematik”, ett upptrappat läge som enligt Försvarets forskningsinstitut, FOI, är ”ett tillstånd mellan fred och krig”. Med FOI:s utökade definition av gråzonsproblematik skulle det kunna innebära att militären får rätt att agera mot regimkritiker och alternativa medier.

Kritikstorm efter våldsförhärligande propaganda i Bingolotto

INRIKESKritiken har varit massiv efter att den kända skådespelerskan Marianne Mörck i TV4:s Bingolotto sade att hon ville slå USA:s president Donald Trump på käften, något programledaren Rickard Olsson glatt instämde i. Bingolotto har halvhjärtat försökt att ta avstånd från det inträffade, men när Nya Tider når både ansvariga på Folkspel samt Marianne Mörck själv tar ingen bestämt avstånd från politisk, våldsförhärligande propaganda.

Kraftig ökning av våldsbrottslighet av barn

INRIKESEnligt en nyligen genomförd granskning har våldsbrottsligheten bland barn i åldrarna 7 till 14 ökat kraftigt de senaste tre åren. Polischefen Carin Götblad menar att graden av hänsynslöshet och förnedring av offer är ett nytt inslag, och nämner bland annat utdragen tortyr som filmas. Polisen vill inte dela granskningens resultat med Nya Tider, men tidigare rapporter och berättelser ger skäl att anta att andelen gärningsmän med utländsk bakgrund i dessa fall är mycket hög.

Näst vanligaste namnet bland nyfödda göteborgare: Mohamed

INRIKESFärsk statistik som Nya Tider begärt ut från Statistiska Centralbyrån (SCB) visar att det arabiska namnet var det näst vanligaste bland pojkar födda i Göteborg under 2019. I Malmö, där namnet redan är det i särklass vanligaste namnet bland befolkningen, hamnade namnet på tredje plats bland nyfödda.

Den samlade skulden till Kronofogden högsta någonsin

INRIKESKronofogden meddelade nyligen att antalet skuldsatta är det lägsta på 30 år. Samtidigt meddelar myndigheten att det minskade antalet skuldsatta beror på att rekordmånga skuldsaneringar beviljats. Nya Tider har begärt ut statistik där det framgår att skuldsättningen fortsätter att stiga. Kronofogden bekräftar den dystra bilden för Nya Tider. ”Skulden är den högsta någonsin, absolut”, säger Johan Krantz, analytiker på Kronofogden. Han bekräftar också att invandrare är signifikant överrepresenterade. ”Så är det”, säger Krantz.

Ett nytt avtal mellan EU och Storbritannien viktig markör för EU:s framtid

ANALYSBetydelsen av ett väl utformat avtal mellan EU och Storbritannien kan inte underskattas. Det är sannolikt en av de viktigaste frågorna för EU att lösa den närmaste tiden. Mycket står på spel, inte minst unionens trovärdighet gentemot kvarvarande medlems­länder. Om EU-eliten fortsätter att betrakta länder som väljer att lämna unionen som något annat än ett ”tredje land”, kan förtroendet för hela EU-bygget snabbt krackelera.

Värmländska Hammarö Sveriges tryggaste kommun – har låg invandring

INRIKESSveriges tryggaste och säkraste kommun är värmländska Hammarö utanför Karlstad, enligt en jämförelse gjord av Sveriges kommuner och regioner (SKR) samt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Hammarös kommunalråd Bosse Henriksson säger till Nya Tider att den goda situationen i kommunen dels beror på ett effektivt och omfattande samarbete med polis och räddningstjänst, men en minst lika viktig faktor är att kommunen har ett positivt inrikes inflyttningsnetto av högutbildade personer. Samtidigt har inflödet av migranter varit sparsamt.

Gå till arkivet

Send this to a friend