Skip to Content

Jobbar kvar. Tidigare i år dömdes taxichauffören Muhamet Mehmeti för att ha förgripit sig på en ung kvinna i bolagets bil. Domstolen nöjde sig dock med en varning eftersom man förutsatte att han skulle bli av med jobbet. Foto: Varbergs taxi
INRIKES

Tafsande chaufför slapp straff eftersom “förlorat arbete är straff nog” – Men han jobbar ändå kvar

PappersupplaganNya Tider v. 18

Tidigare i år dömdes taxichauffören Muhamet Mehmeti för att under arbetstid och i taxibilen ha förgripit sig sexuellt på en ung tjej. Men domstolen lät sexbrottslingen komma undan med en varning eftersom de ”förutsätter att Muhamet Mehmeti vid denna utgång kommer att förlora sitt arbete som taxichaufför”. Men när Nya Tider ringer till Varbergs taxi får vi veta att Muhamet Mehmeti fortfarande arbetar kvar.

Publicerad: 3 maj, 2018, 07:13

 • Svenska

Läs även

I början av året fälldes taxichauffören Muhamet Mehmeti för sexbrott mot en ung kvinna. Hon hade beställt taxi tillsammans med sin väninna, men efter att väninnan klivit av började övergreppet.

”Muhamet Mehmeti lade under färden handen på hennes lår och förde denna fram och tillbaka. Hon blev rädd och upplevde detta som mycket obehagligt. Hon drog undan sitt ben men Muhamet Mehmeti lade vid flera tillfällen tillbaka sin hand och smekte henne. När hon skulle lämna bilen bad Muhamet Mehmeti om att få en kyss. Hon ville inte detta. Muhamet Mehmeti tog då tag om hennes arm för att hålla henne kvar i bilen. Hon slet sig loss och lämnade platsen. Ingenting sades mellan henne och Muhamet Mehmeti under färden”, skriver domstolen.

Vad som gör övergreppet extra allvarligt är enligt domstolen att gärningen ägt rum i en taxi där kvinnan borde kunnat förvänta sig att vara trygg och att Mehmeti i egenskap av taxichaufför utnyttjat utsattheten när kvinnan befann sig ensam med honom i bilen mitt i natten.

Kvinnans berättelse vann stöd av skräckfyllda meddelanden som hon skickat till sin väninna och mamma.

Jobbar kvar

Att en chaufför i bolagets egen bil under arbetstid förgriper sig på en kund kan knappast leda till något annat än uppsägning, gissade Varbergs tingsrätt, och menade att det är straff nog. I domskälen står:

”Tingsrätten förutsätter att Muhamet Mehmeti vid denna utgång kommer att förlora sitt arbete som taxichaufför. Med beaktande av denna omständighet ska den villkorliga domen inte förenas med böter”.

Men när Nya Tider ringer Varbergs Taxi visar det sig att Muhamet Mehmeti fortfarande arbetar kvar.

– Han är nog ute och kör, säger kundtjänst på Varbergs Taxi när Nya Tider ringer och frågar om vi kan få prata med Muhamet Mehmeti.
Kvinnan i receptionen vet inte om hon får lämna ut hans telefonnummer och kopplar till sin chef Henrik Andersson.

– Vi lämnar inte ut nummer till anställda, svarar han på vår fråga och kräver att få veta varför vi ringer.

NyT: Jag är reporter på Nya Tider och jag undrar varför Muhamet Mehmeti fortfarande är anställd hos er eftersom han är dömd för sexövergrepp i en av era bilar?

Henrik Andersson svarar inte utan lägger omedelbart på luren.

Nya Tider ringer kvinnan som blivit utsatt för taxichauffören och berättar att vi undersöker om chauffören verkligen blivit uppsagd, vilket tingsrätten utgick från när de valde att inte straffa honom.
– Nej, det blev han inte, svarar hon och fortsätter:
– Jag vet andra som sett honom köra så han har antagligen kvar jobbet.

Omvända roller

Muhamet Mehmeti drog en vinstlott när han slapp straff i tingsrätten eftersom den tog för givet att han skulle bli uppsagd, för att sedan ändå få behålla jobbet på grund av en överseende svensk chef.

Värre gick det för en svensk busschaufför som anmäldes av en invandrare. Då var vare sig den invandrade chefen eller rättsväsendet lika överseende.

Chauffören kom i slutet av 2016 i bråk med en asylsökande man som krävde att få bli upplockad var som helst på vägen, inte bara vid busshållplatsen. När den asylsökande började fotografera chauffören som hämnd för att denne inte uppfyllt asylsökarens förväntningar på service, fotograferade chauffören tillbaka. Och när asylsökaren då slog busschauffören, slog busschauffören tillbaka.

Imahdi Ahmadi på bolaget där chauffören arbetade lät omedelbart meddela att chauffören tagits ur tjänst. Han åtalades och dömdes till böter, och blev alltså både av med jobbet och straffad i domstol. Till skillnad från den tafsande invandraren blev den svenske chauffören också uthängd i samtliga riksmedier.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Avmaskad

  Domarkåren behöver bytas ut.
  Den är infiltrerad av socialister som dömer som de tycker.

  • Falken

   Inte bara domarna. Nämndemännen väljs av de politiska partierna, vilka ofta är personer levandes i en filterbubbla eller som på annat sätt är direkt olämpliga för detta. Ett exempel är “Shariadomen”.

   • salrol

    Den dom du förmodligen avser, är inget undantag. Shariadomar är regel, tänk bl a på “straffrabatterna”. Men så snart en etnisk svensk gör liknande sak, då djävlar anamma …..

    • Falken

     Har inte sagt annat heller. Det var bara ETT exempel.

  • rorsman

   Hela samhället består av vänsternepotism.

 • YOTHI_TARZAN

  Vardagsmat i Sverige

 • white_eagle

  Det att han utnyttjade sin ställning som taxichaufför och på detta sätt fått en kvinna att sätta sig i hans bil borde ge honom några år extra i fängelset

 • Dacke

  Hög tid att göra om den svenska domstolen till att en jury utses som avgör domen. Domaren blir en tandlös rättsskipare som enbart läser upp vad juryn kommit fram till. Juryn består av 12 slumpartat utvalda svenska medborgare – som har ett arbete inom svensk industri och inte uppbär bidrag. Dessutom är det av största vikt att jury-medlemmarna delar de svenska värderingarna.

 • propol

  Feministregeringen, Alliansen FI o Metoo bara älskar tafsande taxichaufförer, enda kravet är att dom inte är pursvenskar.

Ökänd ”klockringningspräst” i Visby målade ikon av Klimat-Greta

INRIKESDen före detta domprosten i Visby, Mats Hermansson, blev här om året rikskänd då han satte igång kyrkklockorna i protest mot att journalisten Thomas Gür höll ett anförande utanför domkyrkan. Nu har han målat en ikon av klimatalarmisten Greta Thunberg – komplett med helgongloria och guldbakgrund. Ikonen skall inom kort ställas ut i Malmökyrka.

Medieetiskt råd leds av uthängningprofilen Robert Aschberg och vänsterradikaler

INRIKESMediernas etniska nämnd skall ersätta dagens Pressens opinionsnämnd. Här skall människor kunna få hjälp om de anser sig felaktigt behandlade av medierna. De stora medieföretagen, som äger verksamheten, har utsett Robert Aschberg som ansvarig att leda arbetet, trots att Aschberg själv har en lång historia av att skandalisera privatpersoner. Även flera andra i styrelsen har vänsterextrema kopplingar.

Nationalistisk profil avstängd från Twitter

INRIKESDen snart 16-åriga aktivisten Izabella Nilsson Jarvandis twitterkonto stängdes lördagen den 5 oktober. Skälet som angavs var att hon eventuellt skulle vara för ung, trots att Twitters åldersgräns är satt till 13 år.

Liberal: Byt namn på Arlanda och Landvetter för att markera mot rasism

INRIKESSveriges två största flygplatser, Arlanda respektive Landvetter, borde byta namn. Detta för att markera mot den växande rasismen och främlingsfientligheten. Det menar Robert Hannah (L), i två olika motioner till Sveriges riksdag.

Vänsterpartistisk kammaråklagare utreds av central tillsynsavdelning för oetiskt agerande efter politisk aktivism

INRIKESNya Tider kan nu avslöja att kammaråklagare Ingela Svensson, verksam i Halmstad kommer att utredas av åklagarmyndighetens centrala tillsynsavdelning efter att ha uttryckt sig olämpligt som politiskt förtroendevald vänsterpartist i Varbergs kommunfullmäktige.

Afghansk mördare i förhållande med 69-årig asylaktivist

INRIKESIngrid Guldbrandsson, 69, var känd som asylaktivist som var djupt engagerad i just ensamkommande afghanska unga män. När hon mördades av en av sina skyddslingar, Ahmad, 20, var det många som spekulerade om deras relation. Nu har det framkommit att de hade en sexuell relation – och att det var skammen och rädslan över att utnyttjas av den 50 år äldre kvinnan som fick afghanen att mörda henne.

Ökat stök på biblioteken sedan invandringsvågen 2015

INRIKESDet blir allt stökigare på våra bibliotek. Det visar en rapport från fackförbundet DIK, som bland annat organiserar landets bibliotekarier. Det handlar både om störande oljud samt hot och kränkningar mot bibliotekspersonalen. Ludvika i Dalarna är en av de kommuner som märkt av den tydliga samhällsförändringen. I en kommentar till Nya Tider medger ansvarig bibliotekschef i Ludvika att stöket blev värre efter invandringsvågen.

Gymnasielags-afghan överföll kvinna – väntade sedan utanför hennes hem

INRIKESEn påstått 19-årig man åtalas i Jönköpings tingsrätt för att ha tafsat en kvinna innanför kläderna, hållit fast henne och slickat henne i ansiktet. Gärningsmannen är återigen en av de afghaner som fick stanna i Sverige genom den kontroversiella så kal­la­de gymnasielagen.

Gå till arkivet

Send this to a friend