Skip to Content

Jobbar kvar. Tidigare i år dömdes taxichauffören Muhamet Mehmeti för att ha förgripit sig på en ung kvinna i bolagets bil. Domstolen nöjde sig dock med en varning eftersom man förutsatte att han skulle bli av med jobbet. Foto: Varbergs taxi
INRIKES

Tafsande chaufför slapp straff eftersom “förlorat arbete är straff nog” – Men han jobbar ändå kvar

PappersupplaganNya Tider v. 18

Tidigare i år dömdes taxichauffören Muhamet Mehmeti för att under arbetstid och i taxibilen ha förgripit sig sexuellt på en ung tjej. Men domstolen lät sexbrottslingen komma undan med en varning eftersom de ”förutsätter att Muhamet Mehmeti vid denna utgång kommer att förlora sitt arbete som taxichaufför”. Men när Nya Tider ringer till Varbergs taxi får vi veta att Muhamet Mehmeti fortfarande arbetar kvar.

Publicerad: 3 maj, 2018, 07:13

 • Svenska

Läs även

I början av året fälldes taxichauffören Muhamet Mehmeti för sexbrott mot en ung kvinna. Hon hade beställt taxi tillsammans med sin väninna, men efter att väninnan klivit av började övergreppet.

”Muhamet Mehmeti lade under färden handen på hennes lår och förde denna fram och tillbaka. Hon blev rädd och upplevde detta som mycket obehagligt. Hon drog undan sitt ben men Muhamet Mehmeti lade vid flera tillfällen tillbaka sin hand och smekte henne. När hon skulle lämna bilen bad Muhamet Mehmeti om att få en kyss. Hon ville inte detta. Muhamet Mehmeti tog då tag om hennes arm för att hålla henne kvar i bilen. Hon slet sig loss och lämnade platsen. Ingenting sades mellan henne och Muhamet Mehmeti under färden”, skriver domstolen.

Vad som gör övergreppet extra allvarligt är enligt domstolen att gärningen ägt rum i en taxi där kvinnan borde kunnat förvänta sig att vara trygg och att Mehmeti i egenskap av taxichaufför utnyttjat utsattheten när kvinnan befann sig ensam med honom i bilen mitt i natten.

Kvinnans berättelse vann stöd av skräckfyllda meddelanden som hon skickat till sin väninna och mamma.

Jobbar kvar

Att en chaufför i bolagets egen bil under arbetstid förgriper sig på en kund kan knappast leda till något annat än uppsägning, gissade Varbergs tingsrätt, och menade att det är straff nog. I domskälen står:

”Tingsrätten förutsätter att Muhamet Mehmeti vid denna utgång kommer att förlora sitt arbete som taxichaufför. Med beaktande av denna omständighet ska den villkorliga domen inte förenas med böter”.

Men när Nya Tider ringer Varbergs Taxi visar det sig att Muhamet Mehmeti fortfarande arbetar kvar.

– Han är nog ute och kör, säger kundtjänst på Varbergs Taxi när Nya Tider ringer och frågar om vi kan få prata med Muhamet Mehmeti.
Kvinnan i receptionen vet inte om hon får lämna ut hans telefonnummer och kopplar till sin chef Henrik Andersson.

– Vi lämnar inte ut nummer till anställda, svarar han på vår fråga och kräver att få veta varför vi ringer.

NyT: Jag är reporter på Nya Tider och jag undrar varför Muhamet Mehmeti fortfarande är anställd hos er eftersom han är dömd för sexövergrepp i en av era bilar?

Henrik Andersson svarar inte utan lägger omedelbart på luren.

Nya Tider ringer kvinnan som blivit utsatt för taxichauffören och berättar att vi undersöker om chauffören verkligen blivit uppsagd, vilket tingsrätten utgick från när de valde att inte straffa honom.
– Nej, det blev han inte, svarar hon och fortsätter:
– Jag vet andra som sett honom köra så han har antagligen kvar jobbet.

Omvända roller

Muhamet Mehmeti drog en vinstlott när han slapp straff i tingsrätten eftersom den tog för givet att han skulle bli uppsagd, för att sedan ändå få behålla jobbet på grund av en överseende svensk chef.

Värre gick det för en svensk busschaufför som anmäldes av en invandrare. Då var vare sig den invandrade chefen eller rättsväsendet lika överseende.

Chauffören kom i slutet av 2016 i bråk med en asylsökande man som krävde att få bli upplockad var som helst på vägen, inte bara vid busshållplatsen. När den asylsökande började fotografera chauffören som hämnd för att denne inte uppfyllt asylsökarens förväntningar på service, fotograferade chauffören tillbaka. Och när asylsökaren då slog busschauffören, slog busschauffören tillbaka.

Imahdi Ahmadi på bolaget där chauffören arbetade lät omedelbart meddela att chauffören tagits ur tjänst. Han åtalades och dömdes till böter, och blev alltså både av med jobbet och straffad i domstol. Till skillnad från den tafsande invandraren blev den svenske chauffören också uthängd i samtliga riksmedier.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Avmaskad

  Domarkåren behöver bytas ut.
  Den är infiltrerad av socialister som dömer som de tycker.

  • Falken

   Inte bara domarna. Nämndemännen väljs av de politiska partierna, vilka ofta är personer levandes i en filterbubbla eller som på annat sätt är direkt olämpliga för detta. Ett exempel är “Shariadomen”.

   • salrol

    Den dom du förmodligen avser, är inget undantag. Shariadomar är regel, tänk bl a på “straffrabatterna”. Men så snart en etnisk svensk gör liknande sak, då djävlar anamma …..

    • Falken

     Har inte sagt annat heller. Det var bara ETT exempel.

  • rorsman

   Hela samhället består av vänsternepotism.

 • YOTHI_TARZAN

  Vardagsmat i Sverige

 • white_eagle

  Det att han utnyttjade sin ställning som taxichaufför och på detta sätt fått en kvinna att sätta sig i hans bil borde ge honom några år extra i fängelset

 • Dacke

  Hög tid att göra om den svenska domstolen till att en jury utses som avgör domen. Domaren blir en tandlös rättsskipare som enbart läser upp vad juryn kommit fram till. Juryn består av 12 slumpartat utvalda svenska medborgare – som har ett arbete inom svensk industri och inte uppbär bidrag. Dessutom är det av största vikt att jury-medlemmarna delar de svenska värderingarna.

 • propol

  Feministregeringen, Alliansen FI o Metoo bara älskar tafsande taxichaufförer, enda kravet är att dom inte är pursvenskar.

Hyllad vänsterextremist dömd i knark- och bombhärva

INRIKESI september förra året spärrade polisen av ett område i Landala i Göteborg sedan de påträffat kraftiga sprängladdningar vid ett tillslag mot två vänsterextremister. En av dem visade sig vara Hannes Westberg, den vänsteraktivist som blev rikskänd efter att ha blivit skjuten av polisen under upploppen i Göteborg. Nu har de båda männen dömts till långa fängelsestraff.

Coronavirusets effekter ökar snabbt, fler krispaket samtidigt som konkurserna ökar

ANALYSRegeringens försök att mildra de ekonomiska effekterna av Coronaviruspandemin blir allt mer långtgående. Hela branscher tvingas att nästan stänga ner verksamheten och fler företag går i konkurs. Bedömare menar att 50 procent av de privatanställda riskerar att förlora jobbet, i ett värsta scenario. Innehållet i regeringens åtgärder kan också tolkas helt annorlunda av Skatteverket än av regeringen. Det riskerar att skapa problem för småföretagen. Samtidigt måste vi börja fundera på hur nästa kris skall kunna hanteras bättre.

Antalet nya uppehållstillstånd kan minska när coronakrisen tynger ekonomin

INRIKESDe senaste veckornas stora varselvågor på arbetsmarknaden till följd av coronaviruset kan komma att få viss effekt på migrationen till Sverige. De som har tillfälliga uppehållstillstånd och som önskar få permanent uppehållstillstånd i Sverige plus möjlighet till familjeåterförening måste nämligen kunna visa att de kan försörja sig själva och eventuella närstående. I och med att många nu kan förlora sina jobb inom tjänstesektorn kan indragna uppehållstillstånd bli en följd av coronakrisen. Det rapporterar systemmedier som Sveriges Radio.

Svensk krisberedskap i djup kris

INRIKESCoronapandemin lamslår länder över hela världen. Nu har en diskussion blossat upp om den civila krisberedskapen, som var välutvecklad i Sverige fram till 1990-talet. Det civila försvaret skulle bistå militären i händelse av mobilisering, men även samhället i händelse av kris. I dag är det mesta borta. Varför blev det så, och vad har resultatet blivit? Nya Tider har talat med försvarspolitikerna Mikael Jansson och Roger Richthoff, samt läkaren Mikael Fjällid, som alla berättar om ett ”just-in-time”-samhälle som bryter ihop när krisen kommer.

180 döda i Sverige – Antalet platser i intensivvården snart slut

INRIKESAntalet döda till följd av coronaviruset SARS-CoV-2 i Sverige fortsätter att öka. Idag bekräftades ytterligare 34 döda av Folkhälsomyndigheten vilket innebär att den totala siffran stigit till 180. Totalt uppger myndigheten att 4 435 personer konstaterats smittade med viruset. Samtidigt har det ökande antalet personer i intensivvård nu nått mer än hälften av Sveriges totala kapacitet – 358 av 570. Speciellt illa drabbat är Region Stockholm som nu tagit 124 av totalt 180 platser i bruk.

Hela Europa stänger ned

UTRIKESEtt antal länder i Västeuropa har nu över 10 000 medborgare som är smittade av coronaviruset. De mycket höga dödstalen i vissa länder har lett till kraftiga restriktioner av människors rörelsefrihet, en strategi diametralt motsatt Sveriges. Nya Tider har talat med personer i Italien och Frankrike, som berättar om sina upplevelser av att leva i karantän.

Forskare i upprop mot regeringens hantering av coronasituationen

INRIKESSex svenska forskare kräver nu att regeringen omedelbart vidtar åtgärder för att motverka spridningen av coronasmittan, och lyfter bland annat fram Sydkoreas framgångsrika linje att spåra, testa och behandla. Även i Norge reagerar smittskyddskunniga på Sveriges agerande.

Socialkontor slogs sönder – personalen på flykt

INRIKESEn man gick till våldsamt angrepp mot socialkontoret i småländska Högsby fredagen den 20 mars. Flera andra personer skall samtidigt ha uppträtt hotfullt, uppger Barometern. Personalen tog till flykten i bilar.

Gå till arkivet

Send this to a friend