Skip to Content

Jobbar kvar. Tidigare i år dömdes taxichauffören Muhamet Mehmeti för att ha förgripit sig på en ung kvinna i bolagets bil. Domstolen nöjde sig dock med en varning eftersom man förutsatte att han skulle bli av med jobbet. Foto: Varbergs taxi
INRIKES

Tafsande chaufför slapp straff eftersom “förlorat arbete är straff nog” – Men han jobbar ändå kvar

PappersupplaganNya Tider v. 18

Tidigare i år dömdes taxichauffören Muhamet Mehmeti för att under arbetstid och i taxibilen ha förgripit sig sexuellt på en ung tjej. Men domstolen lät sexbrottslingen komma undan med en varning eftersom de ”förutsätter att Muhamet Mehmeti vid denna utgång kommer att förlora sitt arbete som taxichaufför”. Men när Nya Tider ringer till Varbergs taxi får vi veta att Muhamet Mehmeti fortfarande arbetar kvar.

Publicerad: 3 maj, 2018, 07:13

 • Svenska

Läs även

I början av året fälldes taxichauffören Muhamet Mehmeti för sexbrott mot en ung kvinna. Hon hade beställt taxi tillsammans med sin väninna, men efter att väninnan klivit av började övergreppet.

”Muhamet Mehmeti lade under färden handen på hennes lår och förde denna fram och tillbaka. Hon blev rädd och upplevde detta som mycket obehagligt. Hon drog undan sitt ben men Muhamet Mehmeti lade vid flera tillfällen tillbaka sin hand och smekte henne. När hon skulle lämna bilen bad Muhamet Mehmeti om att få en kyss. Hon ville inte detta. Muhamet Mehmeti tog då tag om hennes arm för att hålla henne kvar i bilen. Hon slet sig loss och lämnade platsen. Ingenting sades mellan henne och Muhamet Mehmeti under färden”, skriver domstolen.

Vad som gör övergreppet extra allvarligt är enligt domstolen att gärningen ägt rum i en taxi där kvinnan borde kunnat förvänta sig att vara trygg och att Mehmeti i egenskap av taxichaufför utnyttjat utsattheten när kvinnan befann sig ensam med honom i bilen mitt i natten.

Kvinnans berättelse vann stöd av skräckfyllda meddelanden som hon skickat till sin väninna och mamma.

Jobbar kvar

Att en chaufför i bolagets egen bil under arbetstid förgriper sig på en kund kan knappast leda till något annat än uppsägning, gissade Varbergs tingsrätt, och menade att det är straff nog. I domskälen står:

”Tingsrätten förutsätter att Muhamet Mehmeti vid denna utgång kommer att förlora sitt arbete som taxichaufför. Med beaktande av denna omständighet ska den villkorliga domen inte förenas med böter”.

Men när Nya Tider ringer Varbergs Taxi visar det sig att Muhamet Mehmeti fortfarande arbetar kvar.

– Han är nog ute och kör, säger kundtjänst på Varbergs Taxi när Nya Tider ringer och frågar om vi kan få prata med Muhamet Mehmeti.
Kvinnan i receptionen vet inte om hon får lämna ut hans telefonnummer och kopplar till sin chef Henrik Andersson.

– Vi lämnar inte ut nummer till anställda, svarar han på vår fråga och kräver att få veta varför vi ringer.

NyT: Jag är reporter på Nya Tider och jag undrar varför Muhamet Mehmeti fortfarande är anställd hos er eftersom han är dömd för sexövergrepp i en av era bilar?

Henrik Andersson svarar inte utan lägger omedelbart på luren.

Nya Tider ringer kvinnan som blivit utsatt för taxichauffören och berättar att vi undersöker om chauffören verkligen blivit uppsagd, vilket tingsrätten utgick från när de valde att inte straffa honom.
– Nej, det blev han inte, svarar hon och fortsätter:
– Jag vet andra som sett honom köra så han har antagligen kvar jobbet.

Omvända roller

Muhamet Mehmeti drog en vinstlott när han slapp straff i tingsrätten eftersom den tog för givet att han skulle bli uppsagd, för att sedan ändå få behålla jobbet på grund av en överseende svensk chef.

Värre gick det för en svensk busschaufför som anmäldes av en invandrare. Då var vare sig den invandrade chefen eller rättsväsendet lika överseende.

Chauffören kom i slutet av 2016 i bråk med en asylsökande man som krävde att få bli upplockad var som helst på vägen, inte bara vid busshållplatsen. När den asylsökande började fotografera chauffören som hämnd för att denne inte uppfyllt asylsökarens förväntningar på service, fotograferade chauffören tillbaka. Och när asylsökaren då slog busschauffören, slog busschauffören tillbaka.

Imahdi Ahmadi på bolaget där chauffören arbetade lät omedelbart meddela att chauffören tagits ur tjänst. Han åtalades och dömdes till böter, och blev alltså både av med jobbet och straffad i domstol. Till skillnad från den tafsande invandraren blev den svenske chauffören också uthängd i samtliga riksmedier.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Avmaskad

  Domarkåren behöver bytas ut.
  Den är infiltrerad av socialister som dömer som de tycker.

  • Falken

   Inte bara domarna. Nämndemännen väljs av de politiska partierna, vilka ofta är personer levandes i en filterbubbla eller som på annat sätt är direkt olämpliga för detta. Ett exempel är “Shariadomen”.

   • salrol

    Den dom du förmodligen avser, är inget undantag. Shariadomar är regel, tänk bl a på “straffrabatterna”. Men så snart en etnisk svensk gör liknande sak, då djävlar anamma …..

    • Falken

     Har inte sagt annat heller. Det var bara ETT exempel.

  • rorsman

   Hela samhället består av vänsternepotism.

 • YOTHI_TARZAN

  Vardagsmat i Sverige

 • white_eagle

  Det att han utnyttjade sin ställning som taxichaufför och på detta sätt fått en kvinna att sätta sig i hans bil borde ge honom några år extra i fängelset

 • Dacke

  Hög tid att göra om den svenska domstolen till att en jury utses som avgör domen. Domaren blir en tandlös rättsskipare som enbart läser upp vad juryn kommit fram till. Juryn består av 12 slumpartat utvalda svenska medborgare – som har ett arbete inom svensk industri och inte uppbär bidrag. Dessutom är det av största vikt att jury-medlemmarna delar de svenska värderingarna.

 • propol

  Feministregeringen, Alliansen FI o Metoo bara älskar tafsande taxichaufförer, enda kravet är att dom inte är pursvenskar.

Fotbollssparkade polis i huvudet – dömdes till 18 månader

INRIKESEtt vanligt rutinärende slutade med att två poliser blev misshandlade. Den ena polisen kunde ha fått men för livet. Nya Tider har tittat närmare på ett fall som knappt fått någon uppmärksamhet i media.

Halmstads kommun ger gymnasielagsafghaner gräddfil till fasta jobb

INRIKESDen 1 oktober inför Halmstads kommun en ny anställningsrutin med syftet att ge afghaner som har fått uppehållstillstånd tack vare gymnasielagen förtur till fast jobb inom kommunen. Syftet är att de inte skall utvisas. När Nya Tider når Ann-Charlott Mankell, moderat ordförande i Hemvårdsnämnden, säger hon att det skulle vara ”förfärligt” om de unga afghanska männen skulle tvingas iväg efter avslutade studier, trots att de inte har några skyddsskäl.

Allmänna arvsfonden – miljardrullning utan kontroll

ANALYSAllmänna Arvsfonden har sedan 1928 ansvaret för att hantera kvarlåtenskapen från avlidna utan legala arvingar eller giltiga testamenten. Pengarna samlas in och förvaltas av Kommarkollegiet och fördelas till olika projekt av Arvfondsdelegationen. Arvfondsdelegationen gör sin egen uppföljning utan krav på öppen extern revision, som svenska myndigheter normalt är underkastade. Resultatet är en verksamhet som sprider avlidnas tillgångar på ett sätt som gör att många säkert vrider sig i graven.

12-årig flicka våldtagen

INRIKESEn 12-årig flicka blev våldtagen utomhus i Rågsved i Stockholm under tisdagskvällen. Hon skadades under den grova våldtäkten och tvingades uppsöka sjukhus för vård. Polisen har inte gripit någon misstänkt ännu.

DN:s Kristina Lindquist i säng med våldsvänstern

REPORTAGEDN-journalisten Kristina Lindquist var en av dem som högljuddast krävde att Nya Tider inte skulle få ställa ut på Bokmässan i Göteborg med hänvisning till ”värdegrunden”. Nu har sajten Avmaskerat avslöjat att Lindquist gift sig med den våldsbejakande vänsterextremisten Mats Runvall och skriver för DN från samma lägenhet varifrån Runvall säljer våldspropaganda.

Före detta SD-ledamot: ”Jag gav SVT öppet mål”

INRIKESMats Olsson från Östhammar satt tills helt nyligen som ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. Ett invandringskritiskt mejl som han skickade direkt till SVT:s redaktion där han bland annat använde ordet ”negrer” ledde dock till att han av sitt eget parti ombads lämna sina politiska uppdrag. Han lämnade självmant partiet bara någon dag senare. Till Nya Tider säger Mats Olsson att han är ångerfull, men inte riktigt av den anledning systemmedia vill framställa det som, utan för att han använde ett radikalt språkbruk när han mejlade till SVT:s journalister.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Språkrörskandidat erkänner: Måste våga se att vi har problem med islamism inom partiet

INRIKESMP:s språkrörskandidat Rebecka Le Moine menar att partiet behöver erkänna att det har funnits och finns problem med islamistisk infiltration samt att man behöver göra upp med hur man hanterat frågor om hedersförtryck. Det säger hon när Nya Tider wallraffar henne genom att låtsas vara en medlem.

Gå till arkivet

Send this to a friend