Etikett: Ukraina

Verkligheten bakom Mariupol och Azovstal

Verkligheten bakom Mariupol och Azovstal

🟠 UTRIKES Under tisdagen den 17 maj påbörjades en överföring av sårade ukrainska soldater från Azovstal till ryska sjukhus i närområdet, LNR (Luganskaja Narodnaja Respublika) och DNR (Donetskaja Narodnaja Respublika). Även andra tillfångatagna ukrainska soldater fick lämna sina underjordiska gömställen. Man talar om 265 evakuerade, varav 62 svårt skadade soldater. Men situationen är mycket infekterad och kretsar kring vilka dessa soldater är.

Franska soldater i Mariupol?

Franska soldater i Mariupol?

🟠 UTRIKES Har franska officerare offrats i Mariupol? Den allvarliga anklagelsen kommer från en turkisk politiker, men den har inte framkallat något officiellt förnekande från Frankrikes sida. Det är dock nödvändigt att ”tvätta bort dessa anklagelser från Frankrikebilden”, skriver artisten och den politiske aktivisten Francis Lalanne, till försvarets stabschef.

Sovjetiska monument rivs och vandaliseras

Sovjetiska monument rivs och vandaliseras

🟠 Symbolkrig i Ukraina sprider sig. Symbolik från andra världskriget får en allt större roll i kriget i Ukraina. Medan den ryska sidan i allt högre grad använder sig av sovjetiska symboler har man på den ukrainska sidan tvärtom börjat riva ner de kvarvarande monumenten över sovjetväldet. Trenden sprider sig nu till andra länder där ett antal bolsjevikmonument rivits ner efter myndighetsbeslut medan andra vandaliserats av nationalister.

USA sponsrar biolabb i Ukraina – anklagas för att forska på biovapen

USA sponsrar biolabb i Ukraina – anklagas för att forska på biovapen

🟠 Hunter Bidens vid det här laget ökända laptop visar att sonen till USA:s nuvarande president hjälpte till att finansiera ett amerikanskt program för biologisk forskning utförd av en försvarsentreprenör i Kalifornien. Ryssland anklagar USA för att ha finansierat forskning kring biologiska vapen i Ukraina. Nya Tiders efterforskningar tyder på att påståendet kan klassas som obevisat – men med en del märkliga indicier kring amerikanska uttalanden.

Kramatorsk – dödens station

Kramatorsk – dödens station

🟠 KRÖNIKA Fredagen den åttonde april kom döden till järnvägsstationen i Kramatorsk. Det är en stad i östra Ukraina med ett invånarantal på omkring 150 000 invånare. Kramatorsk har en inte oväsentlig strategisk betygelse i det nu pågående kriget mellan Ryssland och Ukraina där det senare landet för tillfället utgör både spjutspets och offerbonde åt Förenta staterna och dess multinationella militärallians Nato.

Page 1 of 8 1 2 8

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.