Skip to Content

TIll vänster på bilden Rasmus Ling (MP). Stillbild: SVT
LEDARE

Terrorism högprioriterat – varför har inget hänt?

PappersupplaganNya Tider v. 08

Publicerad: 25 februari, 2019, 14:26

 • Svenska

Läs även

Regeringen vill stifta lagar för att kunna lagföra jihadistiska återvändare. Det sade Miljöpartiets rättspolitiske talesman Rasmus Ling i SVT:s Opinion Live den 21 februari. Han säger att bekämpning av terrorism är högprioriterat för regeringen. Men samma regering har ju snart suttit i fem år! Varför har då inte en enda av de uppskattningsvis 150 återvändarna ens åtalats?

Justitieminister Morgan Johansson (S) föreslog efter Almedalen 2018 att man skulle förbjuda Nordiska motståndsrörelsen. Till Sveriges Radio sade han: ”Vi bör ta fram en lagstiftning som gör det möjligt att förbjuda nazistiska och rasistiska organisationer.”

Radion förklarar omständigheterna: ”För andra året i rad uppträdde Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, på ett hotfullt och provokativt sätt under Almedalsveckan på Gotland. Samtliga riksdagspartier upprördes”. Upprörs ditt parti lika mycket över islamistiska terrordåd, Morgan? Varför föreslår du inte ett förbud av Islamiska staten?

Istället har de IS-terrorister som återvänt behandlats med silkesvantar för att ”återintegreras” och fått försörjning, boende och sysselsättning. Journalister kal­lar IS-terrorister för ”resenärer”. IS-brudar får gråta ut i Sveriges Radio utan en enda kritisk fråga. Jämför det med hur samma journalister behandlar företrädare för SD. Det är ett skamlöst hyckleri.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Mappe

  Äckliga hycklare rent ut sagt.

 • Peter Dalin

  konstig kropp den där Rasmus Ling hur fan är han skapt

 • Charta77

  Bali – Ling 7-0

 • Knutkalas

  UNDERFORSTÅTT SÅG DOM VÄL EN MÖJLIGHET ATT KUNNA FORBJUDA både NMR och SD i samma veva dåhade dom behövt förbjuda även dom vänsterextrema ¨det var ju otänkbart stormtrupperna ville dom så klart behålla

 • Mike

  Tack Vavra för att det finns sådana som du som vågar öppna käften och säga ifrån när dårskapen framhärdar.

Alexander Bard till attack mot DN:s hets mot oliktänkande

INRIKESDagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski menar att det är förkastligt att Alexander Bard, eftersom han deltagit i en debatt arrangerad av Palaestra Media, får förekomma i TV4. Alexander Bard skriver i en motattack att Wolodarski är yttrandefrihetens fiende och att denne bör ställas inför rätta.

Terror- eller antiterror-general?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETUSA:s lönnmord i Irak på Irans ikoniske general Qassem Soleimani har inte bara sänt chockvågor genom Mellanöstern och betecknats som en ”Game changer”, utan även splittrat delar av den invandringskritiska rörelsen i Sverige. Så vad anklagas han egentligen för och av vem?

Till minne av Sir Roger

DÖDSRUNA

Roger Scrutons vän: ”Han gav oss hopp”

UTRIKESDen konservative filosofen Roger Scruton är död. Han dog den 12 januari i cancer. Scruton adlades 2016, men utsattes förra året för en brutal svartmålning av systemmedia och var i slutet av sitt liv persona non grata bland etablissemanget. När döden var nära berättade Scruton att han blivit fråntagen både hälsa och rykte, men uttryckte ingen vrede utan istället tacksamhet över allt det positiva han fått vara med om. Nya Tider har talat med Scrutons vän Gregory Lauder-Frost från Traditional Britain Group.

Bivax i stället för plast

KULTURHur packade man in maten förr, innan man hade plastpåsar och plastfolie? Man använde bivaxdukar! En kunskap väl värd att återuppta.

Blixtlåset och svensken – Om Gideon Sundbäck och den amerikanska uppfinningen

TEKNIKBlixtlåset uppfanns år 1851 av amerikanen Elias Howe, men det var den svenske uppfinnaren och ingenjören Gideon Sundbäck som utvecklade och förbättrade denna uppfinning. Det var tack vare honom som dagens blixtlås alls kom till.

Mystiska dödsfall och reliker i Spanien

BOKRECENSIONEtt svenskt par beger sig till Spanien med sin katt. De njuter av sitt nya liv, men snart upptäcker de att någon följt efter dem dit. Detta visar sig bara vara början och snart blir Lignumkorset – En resa i tid och rum, som är skriven av Viktor Nilorak, i stort sett omöjlig att sluta läsa.

Politisk vendetta

OPINION

Gå till arkivet

Send this to a friend