Skip to Content

TIll vänster på bilden Rasmus Ling (MP). Stillbild: SVT
LEDARE

Terrorism högprioriterat – varför har inget hänt?

PappersupplaganNya Tider v. 08

Publicerad: 25 februari, 2019, 14:26

 • Svenska

Läs även

Regeringen vill stifta lagar för att kunna lagföra jihadistiska återvändare. Det sade Miljöpartiets rättspolitiske talesman Rasmus Ling i SVT:s Opinion Live den 21 februari. Han säger att bekämpning av terrorism är högprioriterat för regeringen. Men samma regering har ju snart suttit i fem år! Varför har då inte en enda av de uppskattningsvis 150 återvändarna ens åtalats?

Justitieminister Morgan Johansson (S) föreslog efter Almedalen 2018 att man skulle förbjuda Nordiska motståndsrörelsen. Till Sveriges Radio sade han: ”Vi bör ta fram en lagstiftning som gör det möjligt att förbjuda nazistiska och rasistiska organisationer.”

Radion förklarar omständigheterna: ”För andra året i rad uppträdde Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, på ett hotfullt och provokativt sätt under Almedalsveckan på Gotland. Samtliga riksdagspartier upprördes”. Upprörs ditt parti lika mycket över islamistiska terrordåd, Morgan? Varför föreslår du inte ett förbud av Islamiska staten?

Istället har de IS-terrorister som återvänt behandlats med silkesvantar för att ”återintegreras” och fått försörjning, boende och sysselsättning. Journalister kal­lar IS-terrorister för ”resenärer”. IS-brudar får gråta ut i Sveriges Radio utan en enda kritisk fråga. Jämför det med hur samma journalister behandlar företrädare för SD. Det är ett skamlöst hyckleri.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Mappe

  Äckliga hycklare rent ut sagt.

 • Peter Dalin

  konstig kropp den där Rasmus Ling hur fan är han skapt

 • Charta77

  Bali – Ling 7-0

 • Knutkalas

  UNDERFORSTÅTT SÅG DOM VÄL EN MÖJLIGHET ATT KUNNA FORBJUDA både NMR och SD i samma veva dåhade dom behövt förbjuda även dom vänsterextrema ¨det var ju otänkbart stormtrupperna ville dom så klart behålla

 • Mike

  Tack Vavra för att det finns sådana som du som vågar öppna käften och säga ifrån när dårskapen framhärdar.

Vad ska hända med IS-terroristernas barn?

DEBATTVad ska hända med IS-terroristernas barn? Frågan har seglat upp som en av de allra svåraste i spåren av det fallna islamistiska ”kalifatet” i Irak och Syrien. Säpo beräknar att det rör sig om ett 80-tal barn till IS-terrorister med anknytning till Sverige som fortfarande finns kvar i Syrien. Barnen finns både i läger i och i krigszonen i östra Syrien. De lever under svåra förhållanden och är i många fall undernärda. Ansvaret för barnen är givetvis deras föräldrars, menar journalisten Julia Caesar.

Politiker och ansvariga vägrar ställa upp på debatt angående 5G i Umeå

INRIKESDet planerade 5G-projektet i Umeå fortsätter trots omfattande kritik från läkare och forskare, som utmanade ansvariga på debatt den 10 april. Vare sig politiker eller andra ansvariga för 5G-projektet valde dock att ställa upp. Enligt en målsättning från EU ska varje land ha en stad som är helt 5G-redo senast 2020, och i Sverige är det Umeå. I Bryssel stoppades nyligen 5G-utbyggnaden med hänvisning till hälsorisker.

Läkarlarmen efter att allt fler barn och unga ”byter kön”: Könsbyten på barn är oetiska experiment

REPORTAGEAntalet barn som får diagnosen könsdysfori ökar lavinartat i Sverige och andra västländer. Barn så unga som tolv får hormonbehandlingar som förberedelse för att opereras till en imitation av det motsatta könet, något som i dag kan ske vid 18 års ålder. Regeringen vill ändra reglerna och låta femtonåringar opereras utan föräldrars medgivande. Samtidigt växer kritiken mot verksamheten, som läkare och visselblåsare anser kan ge skador som aldrig går att reparera för tusentals barn och unga.

Ingen plats för normala människor

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

NMR kan förbjudas – men inte Islamiska staten

LEDARE

USA drar tillbaka F-22 från Mellanöstern – Beslutet avslöjar två stora svagheter

UTRIKESI början av mars stod det klart att det amerikanska flygvapnet tagit hem samtliga av sina mest avancerade femte generationens smygjaktflygplan F-22 Raptor från baser i Mellanöstern. Dessa har ersatts av F-15C Eagle med ursprung från 1970-talet. Den för många oväntade och för Pentagon föga smickrande rockaden sker till följd av en kännbar förlust som USA:s F-22- flotta drabbades av förra året samt i ännu större omfattning allvarliga problem med underhålls- och beredskapsförmåga inom amerikanska flygvapnet.

Behåll tiden som är – avskaffa sommartid

INRIKESLagom till att vårsolen tittar in genom fönstret tidiga senvintermorgnar släcks hoppet om en ljusnande framtid. Det är våra politiker, som skall värna om folkets väl och ve, som bestämt att klockan skall flyttas fram en timme. Det betyder att den tidiga vårsolen inte får möjlighet att värma våra frusna själar.

Säpo vill övervaka även ickevåldsamma grupper

INRIKESI Säkerhetspolisens årsrapport för 2018 står att gränsen mellan de inhemska aktörer som säkerhetspolisen övervakar och de man inte övervakar håller på att suddas ut. Detta har många debattörer tolkat som att övervakningen kommer att utökas även till fredliga grupper som har en ideologi staten inte gillar. Allt fler frågar sig också varför utländsk valpåverkan går bra i vissa fall, men utgör ett stort hot enligt Säpo i andra.

Gå till arkivet