Skip to Content

TIll vänster på bilden Rasmus Ling (MP). Stillbild: SVT
LEDARE

Terrorism högprioriterat – varför har inget hänt?

PappersupplaganNya Tider v. 08

Publicerad: 25 februari, 2019, 14:26

 • Svenska

Läs även

Regeringen vill stifta lagar för att kunna lagföra jihadistiska återvändare. Det sade Miljöpartiets rättspolitiske talesman Rasmus Ling i SVT:s Opinion Live den 21 februari. Han säger att bekämpning av terrorism är högprioriterat för regeringen. Men samma regering har ju snart suttit i fem år! Varför har då inte en enda av de uppskattningsvis 150 återvändarna ens åtalats?

Justitieminister Morgan Johansson (S) föreslog efter Almedalen 2018 att man skulle förbjuda Nordiska motståndsrörelsen. Till Sveriges Radio sade han: ”Vi bör ta fram en lagstiftning som gör det möjligt att förbjuda nazistiska och rasistiska organisationer.”

Radion förklarar omständigheterna: ”För andra året i rad uppträdde Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, på ett hotfullt och provokativt sätt under Almedalsveckan på Gotland. Samtliga riksdagspartier upprördes”. Upprörs ditt parti lika mycket över islamistiska terrordåd, Morgan? Varför föreslår du inte ett förbud av Islamiska staten?

Istället har de IS-terrorister som återvänt behandlats med silkesvantar för att ”återintegreras” och fått försörjning, boende och sysselsättning. Journalister kal­lar IS-terrorister för ”resenärer”. IS-brudar får gråta ut i Sveriges Radio utan en enda kritisk fråga. Jämför det med hur samma journalister behandlar företrädare för SD. Det är ett skamlöst hyckleri.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Mappe

  Äckliga hycklare rent ut sagt.

 • Peter Dalin

  konstig kropp den där Rasmus Ling hur fan är han skapt

 • Charta77

  Bali – Ling 7-0

 • Knutkalas

  UNDERFORSTÅTT SÅG DOM VÄL EN MÖJLIGHET ATT KUNNA FORBJUDA både NMR och SD i samma veva dåhade dom behövt förbjuda även dom vänsterextrema ¨det var ju otänkbart stormtrupperna ville dom så klart behålla

 • Mike

  Tack Vavra för att det finns sådana som du som vågar öppna käften och säga ifrån när dårskapen framhärdar.

Regeringens siffror över nyanländas sysselsättning är ren fake news

OPINION: THORALF ALFSSONRegeringens narrativ med ”kraftiga förbättringar” för nyanländas sysselsättning är rena falska nyheter. De siffror man slänger sig med saknar förankring i verkligheten och är resultat av trixande med låtsasjobb och statistik. Alltså rena politiska beställningsjobb och propaganda. Bakom propagandan står en skrupelfri, maktfullkomlig och därigenom också direkt farlig regering, menar debattören och före detta riksdagsledamoten Thoralf Alfsson.

Aktuell debatt om försvaret hettade till

INRIKESSverigedemokraterna begärde en debatt i riksdagen angående Försvarsberedningens rapport. Under debatten måndag den 10 juni var tonläget högt, anklagelser slungades särskilt mellan Allianspartierna och Sverigedemokraterna. Roger Richtoff (SD) var märkbart irriterad över att de fyra Allianspartierna lämnat Försvarsberedningen och därmed inte längre förbinder sig att efterleva de satsningar som man tillsammans arbetat fram.

Nyamko Sabuni pudlar om mångkultur och feminism

UTRIKESMånga inom den politiskt korrekt sfären blev chockade när Liberalernas partiledarkandidat Nyamko Sabuni i en intervju med Expressen valde att bryta med Liberalernas invandringsvänliga linje. Hon menade även att mångkultur var något dåligt. Det dröjde dock inte många dagar innan Sabuni backade från sina påståenden efter att ha fått kritik i systemmedia.

Rätt och fel om Sabuni

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Så firas midsommar på andra sidan Östersjön

KRÖNIKANi kanske inte trodde det, men midsommar firas faktiskt också på andra sidan Östersjön och inte bara hos oss i Sverige. Okej, en del kände kanske till att midsommar även firas i Finland, men att det finns midsommarfirande i våra baltiska grannländer som både liknar och skiljer sig något från det svenska dito är det nog färre som vet. Därför, en vecka före midsommar, är det dags att bekanta sig kort med hur traditionerna ser ut just i Finland, Estland och Lettland under årets ljusaste dag och natt.

Ett nytt geopolitiskt landskap med Trump och Putin

OPINION: DAN AHLMARK”Länder har inte permanenta vänner utan bara permanenta intressen”, råder en utrikespolitisk maxim. Och nya intressen kan nu vara på väg att uppstå mellan Ryssland och USA, sedan Kina allt mer börjat exploatera den ryska Fjärran Östern. Denna ”mjuka invasion” kan möjliggöra för USA:s president Donald Trump att locka över Rysslands Vladimir Putin, speciellt som Trump på hemmaplan nu har friare händer sedan Mueller-utredningen fallit. Detta menar debattören Dan Ahlmark.

Eva Brunne i Sveriges Radio, mer muslim än kristen?

OPINION

BRÅ och Sarnecki försöker bortförklara invandrarvåldtäkter igen – media hakar på

INRIKESI en ny rapport hävdar Brottsförebyggande rådet (BRÅ) att invandring av folkgrupper som är extremt överrepresenterade som sexualbrottslingar inte orsakar någon ökning av sexualbrottsligheten i Sverige. Det är åtminstone så resultaten presenterats för allmänheten av den (ö)kände kriminologen Jerzy Sarnecki. Rapporten får emellertid hård kritik för sitt undermåliga utförande, samtidigt som Sarnecki får kritik till och med från BRÅ för sina slutsatser om innehållet.

Gå till arkivet

Send this to a friend