Skip to Content

TIll vänster på bilden Rasmus Ling (MP). Stillbild: SVT
LEDARE

Terrorism högprioriterat – varför har inget hänt?

PappersupplaganNya Tider v. 08

Publicerad: 25 februari, 2019, 14:26

 • Svenska

Läs även

Regeringen vill stifta lagar för att kunna lagföra jihadistiska återvändare. Det sade Miljöpartiets rättspolitiske talesman Rasmus Ling i SVT:s Opinion Live den 21 februari. Han säger att bekämpning av terrorism är högprioriterat för regeringen. Men samma regering har ju snart suttit i fem år! Varför har då inte en enda av de uppskattningsvis 150 återvändarna ens åtalats?

Justitieminister Morgan Johansson (S) föreslog efter Almedalen 2018 att man skulle förbjuda Nordiska motståndsrörelsen. Till Sveriges Radio sade han: ”Vi bör ta fram en lagstiftning som gör det möjligt att förbjuda nazistiska och rasistiska organisationer.”

Radion förklarar omständigheterna: ”För andra året i rad uppträdde Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, på ett hotfullt och provokativt sätt under Almedalsveckan på Gotland. Samtliga riksdagspartier upprördes”. Upprörs ditt parti lika mycket över islamistiska terrordåd, Morgan? Varför föreslår du inte ett förbud av Islamiska staten?

Istället har de IS-terrorister som återvänt behandlats med silkesvantar för att ”återintegreras” och fått försörjning, boende och sysselsättning. Journalister kal­lar IS-terrorister för ”resenärer”. IS-brudar får gråta ut i Sveriges Radio utan en enda kritisk fråga. Jämför det med hur samma journalister behandlar företrädare för SD. Det är ett skamlöst hyckleri.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Mappe

  Äckliga hycklare rent ut sagt.

 • Peter Dalin

  konstig kropp den där Rasmus Ling hur fan är han skapt

 • Charta77

  Bali – Ling 7-0

 • Knutkalas

  UNDERFORSTÅTT SÅG DOM VÄL EN MÖJLIGHET ATT KUNNA FORBJUDA både NMR och SD i samma veva dåhade dom behövt förbjuda även dom vänsterextrema ¨det var ju otänkbart stormtrupperna ville dom så klart behålla

 • Mike

  Tack Vavra för att det finns sådana som du som vågar öppna käften och säga ifrån när dårskapen framhärdar.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Demokrati utan motstånd

INRIKES”Även de bästa demokratier förstår att när ett större krig närmar sig måste demokratin sättas på paus. Jag har en känsla av att klimatförändringen är en fråga som är lika allvarlig som ett krig. Det kan vara nödvändigt att sätta demokratin på paus.” – James Lovelock, biokemist

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Jag saknar mitt gamla Sverige

KRÖNIKAJag är 80 år och känner som om jag levt i två olika länder. Först i ett lite tråkigt, men välordnat lagomland med gott rykte i omvärlden. Sedan i något som liknar en krigszon och sett som avskräckande exempel i omvärlden. Men tråkigheten kompenserades av en enorm kärlek till fosterlandet, dess långa historia och förfäders oerhörda slit för att ge mig en bättre framtid.

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Spengler i sidobelysning

KULTURVi känner alla till Oswald Spenglers storverk, Västerlandets undergång (1918-1922). En tegelsten som skisserar den historiska utvecklingen i hela världen utifrån vissa synvinklar, såsom att kulturerna utvecklas och fulländas separat. Någon övergripande ”civilisationens frammarsch” anses inte finnas. Och vår del av världen, Västvärlden eller den faustiska kulturen, tecknas såsom att den uppstått på medeltiden, blomstrat under barocken och nu går mot sitt slut. Visionen kan kritiseras på många punkter men Spengler har förvisso stilen att framställa allt detta medryckande. Och då kan man fråga sig: vilka tänkare påverkade honom i den vision han hade?

Skuggan Stefan Löfven

KRÖNIKATrots att jag i min kommande bok Sverige 2084 kan visa på ett antal mycket tveksamma ageranden av en ung Tage Erlander skulle jag vilja kalla honom Sveriges siste landsfader. Den finaste titel en svensk kan få. Den ende som i dag kommer i närheten är väl vår kung, monarken som Stefan Löfven vill avsätta.

Knäböj inte för någon!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Gå till arkivet

Send this to a friend