Skip to Content

TIll vänster på bilden Rasmus Ling (MP). Stillbild: SVT
LEDARE

Terrorism högprioriterat – varför har inget hänt?

PappersupplaganNya Tider v. 08

Publicerad: 25 februari, 2019, 14:26

 • Svenska

Läs även

Regeringen vill stifta lagar för att kunna lagföra jihadistiska återvändare. Det sade Miljöpartiets rättspolitiske talesman Rasmus Ling i SVT:s Opinion Live den 21 februari. Han säger att bekämpning av terrorism är högprioriterat för regeringen. Men samma regering har ju snart suttit i fem år! Varför har då inte en enda av de uppskattningsvis 150 återvändarna ens åtalats?

Justitieminister Morgan Johansson (S) föreslog efter Almedalen 2018 att man skulle förbjuda Nordiska motståndsrörelsen. Till Sveriges Radio sade han: ”Vi bör ta fram en lagstiftning som gör det möjligt att förbjuda nazistiska och rasistiska organisationer.”

Radion förklarar omständigheterna: ”För andra året i rad uppträdde Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, på ett hotfullt och provokativt sätt under Almedalsveckan på Gotland. Samtliga riksdagspartier upprördes”. Upprörs ditt parti lika mycket över islamistiska terrordåd, Morgan? Varför föreslår du inte ett förbud av Islamiska staten?

Istället har de IS-terrorister som återvänt behandlats med silkesvantar för att ”återintegreras” och fått försörjning, boende och sysselsättning. Journalister kal­lar IS-terrorister för ”resenärer”. IS-brudar får gråta ut i Sveriges Radio utan en enda kritisk fråga. Jämför det med hur samma journalister behandlar företrädare för SD. Det är ett skamlöst hyckleri.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Mappe

  Äckliga hycklare rent ut sagt.

 • Peter Dalin

  konstig kropp den där Rasmus Ling hur fan är han skapt

 • Charta77

  Bali – Ling 7-0

 • Knutkalas

  UNDERFORSTÅTT SÅG DOM VÄL EN MÖJLIGHET ATT KUNNA FORBJUDA både NMR och SD i samma veva dåhade dom behövt förbjuda även dom vänsterextrema ¨det var ju otänkbart stormtrupperna ville dom så klart behålla

 • Mike

  Tack Vavra för att det finns sådana som du som vågar öppna käften och säga ifrån när dårskapen framhärdar.

Hög tid att reparera gammalt misstag

OPINION: ANTON STIGERMARKHemlöshet är ett stort problem i Sverige, vilket delvis beror på 1995 års stora psykiatrireform där många kroniskt sjuka skrevs ut till egna boenden. Många kunde inte hantera friheten utan hamnade i problem med hemlöshet som följd. Samhället bör därför återta ansvaret för de som inte klarar av att ta hand om sig själva, argumenterar Anton Stigermark, konservativ debattör och pol.mag. vid Uppsala Universitet.

Ingen politisk förändring utan kraftsamling

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETMånga trodde att det skulle bli lättare när Sverigedemokraterna kom in i riksdagen, att det politiska klimatet skulle bli friare och diskussionen öppnare. I dag kan vi se att etablissemanget tvärtom svarat med mer repression, allt eftersom folkviljan blivit tydligare. Nu har de verkligen något att frukta, och för att få till en förändring krävs att alla goda krafter hjälps åt.

”Näthatsgranskaren” förföljer pensionärer för pengar

INRIKESTomas Åberg, en misslyckad före detta polis som numera agerar statligt avlönad angivare på nätet, har hittat ett sätt att tjäna ännu mer pengar genom att förfölja pensionärer: Han stämmer gamla och sjuka människor som delat artiklar om honom på skadestånd. Nya Tider har talat med medborgarjournalisten Kjell Böhlin och juristen Ola Bengtsson som tagit på sig uppgiften att avslöja Åberg och försvara hans offer.

Nedgång och återfödelse

OPINIONÖsterrikiska FPÖ led en historisk förlust vid det nationella valet den 29 september. Andreas Mölzer, partiets före detta chefsideolog och tidigare ledamot i Europaparlamentet, förklarar i en exklusiv kommentar till Nya Tider hur FPÖ ska bära sig åt för att förnyas.

Nu får det vara nog!

Brottslingar som begått de vidrigaste rån och våldtäkter får kantänka inte utvisas! Och när detta någon enstaka gång inträffar är de välkomna tillbaka om fem eller tio år. Varför i herrans namn? Det kan ju inte finnas någon vettig förklaring till att på nytt välkomna oefterrättliga förbrytare som man lyckats bli kvitt. Det är väl inte utvisningar enligt ishockeyreglerna som skall tillämpas? Riksdagens viktigaste uppgift är att stifta lagar. Sätt i gång och sluta hitta på undanflykter!

Krav på att kunna ta ut och sätta in kontanter – men inte på att kunna använda dem

ANALYSRegeringen har nu lagt fram en proposition till riksdagen som syftar till att säkerställa möjligheten att ta ut kontanter samt att sätta in dagskassor, i hela landet. Förslaget gäller enbart banker med en mycket hög inlåning.

Somalier och syrier rånade svenskar – båda får stanna

INRIKESEn somalier boende i Filipstad dömdes i februari i år för flera brott: rån, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Rånet genomfördes tillsammans med en syrisk migrant. Rånoffren var två svenskar, som tvingades lämna ifrån sig sina tillhörigheter under pistolhot. Men trots att brottslingarna var utländska medborgare utvisades ingen av dem. Åklagaren är missnöjd med domen och berättar för Nya Tider att den ska överklagas.

Bokmässan – en döende koloss

OPINION: KATERINA JANOUCHNej, jag åkte inte till Bokmässan i Göteborg i år. Jag är absolut inte ”portad” på mässan, som någon försökt göra gällande, och jag hade kunnat delta om jag hade velat. Men lusten att besöka landets största litterära event har de senaste åren krympt i takt med att Bokmässan blivit alltmer av ett politiskt ställningstagande för det vänsterliberala etablissemanget. Framför allt för att mässan blivit ett sorgligt flaggskepp för strypt svensk yttrandefrihet, och därmed grovt polariserande i ett samhälle som redan är splittrat och som bara går sönder alltmer. Det skriver veckans debattör Katerina Janouch.

Gå till arkivet

Send this to a friend