Skip to Content

Foto: Pixabay
UTRIKES

The Lancets artikel mot hydroxiklorokin dras tillbaka som falsk

Digital utgåva

En studie, publicerad den 22 maj i en av Storbritanniens, och världens, mest prestigefyllda medicinska tidskrifter, The Lancet, sammanställdes med hjälp av falska data från ett företag som heter Surgisphere. Studien förkastade den omdiskuterade behandlingsformen med hydroxiklorokin som för närvarande förespråkas av vissa läkare för patienter med Covid-19.

Publicerad: 8 juni, 2020, 15:07

  • Svenska

Läs även

Surgisphere vägrade att upplåta hela datamängden för en oberoende granskning, och därför uppger den medicinska tidskriften The Lancet att de ”inte längre kan gå i god för sanningshalten i de primära datakällorna”. Även en liknande artikel i tidskriften New England Journal of Medicine har dragits tillbaka av samma anledning.

Världshälsoorganisationen har också stoppat alla prövningar av läkemedlet efter att The Lancet publicerade den nu omtvistade studien.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Någon förvånad? Knappast! Det rådet totalförbud för alternativa mediciner emot Covid-19 i Google, Amazon, Twitter, Facebook och naturligtvis i Bill Gates egen ”kanal” Microsoft? Det får inte komma några ”störande element” före ett vaccin mot Covid-19 tagits fram och världens elitister är helt ense om det, då det skulle grusa alla planer som dessa har på att minska ”populationen i Afrika”? Vaccinet är idag allenarådande eftersom det öppnar en väg för ännu mer vacciner (u-länder) mot alla tänkbara ”sjukdomar” (svält, malaria, typhos, o.s.v.). Vi bör vara uppmärksamma vem/vilka som ligger bakom artiklar som dömer ut alternativa mediciner, eftersom det speglar vilkens intressen artikelförfattaren(na) representerar?

    • LookMoo

      Vem är då vaccinerad??.. jo de med datachipp under huden. Bara de som har något att dölja är emot.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Det mongoliska böldpestutbrottet nu också upptäckt i Kina

UTRIKESKina har rapporterat ett fall av böldpest i inre Mongoliets autonoma region. Nyheten sammanfaller med en rapport från den angränsande Mongoliska republiken där hälsomyndigheterna har identifierat två fall.

Gå till arkivet

Send this to a friend