||Hästuppfödning. Förutom sitt politiska engagemang ägnar sig

Therese Larsson – kvinnan bakom Folkets demonstration

Therese Larsson är ondskan personifierad, om man får tro belackare i systemmedia. En högerextremist, omgiven av ”män som hatar kvinnor” (!) och ”utövar våld”. Så uttryckte sig nämligen Mona Sahlin, som regeringen utsett till samordnare mot våldsbejakande extremism. Men när vi vänder oss till Therese själv och dem som står henne nära, så utkristalliseras bilden av en jordnära, empatisk och engagerad förkämpe för demokrati och yttrandefrihet.

Folkets demonstration är i mångt och mycket Therese Larsson. Tillsammans med folket förstås. Det hörs ju på namnet. Hon är spindeln i nätet, hon är arkitekten, organisatören och den som har totalkoll på allt inför varje demonstration, tillsammans med sin sambo Johan Widén, sverigedemokrat som sitter som ledamot i tekniska nämnden i Enköpings kommun och som nämndeman i tingsrätten.

Therese är en 41-årig värmländska. Hon pratar så där gött på dialekt och ser lite blyg ut när hon håller sina inledningsanföranden på Folkets demonstration. Föreställ er en kvinnlig variant av hur Kenny Bräck låter när ni läser Therese uttalanden fortsättningsvis här i texten.

– Jag föddes på Karlstads BB en sval kväll i juli 1975 och var tämligen snart ett ganska besvärligt barn, reflekterade över saker, ställde frågor och accepterade aldrig svar som: ”för att jag säger det”, berättar hon.

Vi hoppar över uppskrapade knän, skoldanser och första kyssen och nämner istället att Therese har en treårig handelsutbildning i ryggen, har arbetat som vårdare på gruppboende, butiksbiträde, arrestvakt, jourpersonal på skyddade boenden för kvinnor och barn och som säljare.

– Jag kan utan problem sälja sand i öknen, men det var arbetet som arrestvakt som lärde mig mest om respekt, mod och empati. Döm gärningen, inte människan. Ett bra uttryck som hjälpte mig igenom många dagar på jobbet, berättar hon. Kärleken till livet, vårt land och våra medmänniskor. Framtid och frihet. Omtanke om kommande generationer. Se där, några laddade värdeord som driver Therese och hennes demonstrationsvänner framåt.

Folkets demonstration är Therese Larssons skötebarn. Det var 2015, efter det brutala dubbelmordet inne på Ikea i Västerås, som hon tillsammans med Johan startade vad som kanske kan komma att bli en mindre folkrörelse.
– Folkets demonstration föddes i en frustrerad och djup diskussion mellan Johan och mig omkring en vecka efter slakten på de två svenskarna på Ikea.

therese larsson Bor: Enköping Yrke: Egen företagare Familj: Sambo Johan, sonen Melker, en fantastisk mamma, svärmor och två jobbiga syskon Favoritresmål: En ö som ingen upptäckt ännu. Denna bok borde alla läsa: Livet måste ha mening av Viktor Frankl Foto: Nya Tider
Therese Larsson
Bor: Enköping
Yrke: Egen företagare
Familj: Sambo Johan, sonen Melker, en fantastisk mamma, svärmor och två jobbiga syskon
Favoritresmål: En ö som ingen upptäckt ännu.
Denna bok borde alla läsa: Livet måste ha mening
av Viktor Frankl
Foto: Nya Tider

Vi väntade förgäves på ett uttalande från vår statsminister om att se till svenska medborgares säkerhet först och ett löfte om att svenskars liv inte ska släckas i jakten på att vara en humanitär stormakt. I stället fick vi tystnad och ett löfte om att etablissemanget skulle kämpa mot ”mörka krafter” som kanske ville flyktingar illa i och med morden. Men vi kräver mycket mer än så. Där och då uppstod idén om Folkets demonstration, berättar Therese.

Hennes patos går inte att ta miste på, men det är inga storvulna ord som Therese levererar. Snarare handlar det om charmigt knagglig retorik med ett lika charmigt uns poetisk krydda, på bred värmländska som sagt. Hon refererar till mord där svenskar blivit mördade till följd av en ansvarslös migrationspolitik. Bland annat de tidigare nämnda Ikeamorden på Carola och Emil i Västerås förra året, mordet på 15-årige Arminas i skånska Broby samt mordet på Alexandra på HVB-hemmet i Mölndal, båda i januari i år.

– Det var två familjer som flydde från krig och förföljelse, de hade hört talas om vårt land i väst, där trygghet, rättvisa och demokrati rådde. Ett land som välkomnade och gav hopp. Dessa familjer levde och arbetade i sitt nya land. Deras barn växte upp i ett tryggt och civiliserat samhälle. Ett samhälle som stod upp för sina medborgare. Trodde de. Barnen hette Arminas och Alexandra. Deras föräldrar hade flytt från Litauen och Libanon. För att de trodde att i Sverige skulle de vara trygga och respekterade.

I Sverige fanns det hopp om en framtid för det käraste vi har, barnen. I Sveriges jakt på att få vara en humanitär stormakt så mördas alltså två av våra svenska ungdomar. På grund av Sveriges misslyckade politik och för att landet ska få kallas en stormakt. ”Vi har varit naiva”, säger Löfven. Nej, det är Stefan Löfven som är en livsfara för oss, säger jag. Människor mördas för att han ska få kalla Sverige en stormakt. Tycker han att hans politik är värd att svenska medborgare dör? Det tycker inte jag. Jag tycker att Stefan Löfven ska avgå. Sverige behöver en ledare med ryggrad som står upp för landets medborgare. Sverige svek de där fyra helt oskyldiga mordoffren och jag skäms, säger Therese med en uppenbar klump i halsen.

Så hon och Johan har nu som en sorts kall Folkets demonstration att hålla i för att göra medborgarna varse om hur viktiga deras röster är. Vilka uppgifter har då demonstrationen i stort?

– Att våga tala om det verkliga Sverige. Det Sverige vi ser nu är ett vilset, oroligt och svagt land. Vi är många som fortfarande minns känslan av att leva och bo i ett tryggt, civiliserat och rättvist samhälle som faktiskt tog hand om sina medborgare. Vi hade kvarterspoliser, flourtanter och regementen. Nu finns inget av det där kvar och vi undrar varför. Folkets demonstration samlar oroliga och missnöjda väljare, människor som vill ha en regering som tar ansvar för landet, säger Therese med emfas.

Vad framtiden har i beredskap kan hon förstås inte sia om, men Therese vill gärna vara väl förberedd om intresset för demonstrationen blir större.

– Vår administration och organisation är under uppbyggnad. Vi hade ju aldrig kunnat drömma om vilken kraft det här fenomenet skulle bli. I början trodde vi att kanske tio av våra närmaste vänner skulle sluta upp och demonstrera med oss på den första demon förra året.

I stället ökade medlemsantalet i vår första Facebookgrupp med tio tusen medlemmar det första dygnet. Helt otroligt! Det var omkring 20 000 medlemmar när vi stängde ner sidan. Den var skapad som ett evenemang, men vi tvingades byta upplägg efter att otaliga osmakliga kommentarer publicerats av intoleranta motståndare. Johan och jag satt uppe i nästan två dygn för att radera alla hemska inlägg. En ohållbar situation.

Så vi jobbar just nu med att förbättra i princip allt. I dagsläget planerar vi inför den kommande demon den 24 september, som även blir Folkets demonstrations ettårsfirande, säger Therese stolt.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Truckers Go! Go Truckers!

Truckers Go! Go Truckers!

🟠 OPINION: Magnus Stenlund Kanada revanscherar sig. I ett land man närmast gett upp om helt, där karantänsidiotin tilltagit till nästan samma nivåer som i de mer sydliga forna brittiska kolonierna Australien och Nya Zeeland, har gräsrötterna nu bestämt sig för att nog är nog. Det menar veckans debattör Magnus Stenlund, som gläds åt Frihetskonvojen som parkerade utanför parlamentet i Ottawa sista helgen i januari och fortfarande vägrar ge sig.

Massgrav med icke-vita barn i Kanada var falska nyheter

Massgrav med icke-vita barn i Kanada var falska nyheter

🟠 Systemmedia i hela världen ljög Våren 2021 sände en makaber nyhet en ”chockvåg” över Kanada och världen, eller så skrev i alla fall systemtrogen västmedia. Det påstods att en massgrav med över 200 barn tillhörande ursprungsbefolkningen hade hittats vid en katolsk skola i sydvästra Kanada. Landssorg utlystes. Kort efter att premiärminister Justin Trudeau krävde en ursäkt från påven och katolska kyrkan brann flera kyrkor ner i anlagda bränder. Nu, drygt åtta månader senare, framkommer det att den ”chockerande upptäckten” av barnlik var rent påhitt, liksom hela historien kring den. Det fanns inte ett enda lik. Men när sanningen äntligen uppdagats tiger dessa politiker och medier som muren.

Läs även:

Apkoppor nu i Sverige – sprids av homosexuella

Apkoppor nu i Sverige – sprids av homosexuella

🟠 INRIKES Ett flertal fall av apkoppor, en virussjukdom som kan vara dödlig, har upptäckts i Europa och USA. Nu har det första fallet konstaterats i Sverige. Men sjukdomen, som vanligtvis uppstår efter kontakt med så kallat ”bushkött”, det vill säga handeln med bland annat apkött i Afrika, har en annan gemensam nämnare i Europa: Precis som i fallet med HIV började spridningen enligt ECDC mellan homosexuella män.

Invandrargrupper ska rädda Miljöpartiet kvar i riksdagen

Invandrargrupper ska rädda Miljöpartiet kvar i riksdagen

🟠 Reportageserie VAL 2022. Höstens val har beskrivits som ett ödesval för Miljöpartiet, som nu kämpar för sin fortsatta existens i riksdagen. Förra valet, 2018, lyckades man med knapp marginal komma över fyraprocentsspärren. Sedan dess har väljarflykten fortsatt, och i opinionsmätningar får man bara runt 2,9 procent. Nu ska invandrargrupper ersätta de trendkänsliga vita storstadsbor som lämnat partiet. I Nya Tiders andra partireportage inför riksdagsvalet skildrar vi hur två parallella partier växer fram under samma etikett: ett för vita liberaler i etniskt homogena områden, och ett för utomeuropeiska invandrare i mångkulturella kommuner. I reportaget medverkar det före detta språkröret Marianne Samuelsson från sin villaidyll utanför Alingsås, och muslimen Ali Khan i mångkulturella Botkyrka som värvar väljare i Fittja moské och invandrarföreningar.

Lärarinna om föräldrars krav på att säga ”hen”: Barnmisshandel

Lärarinna om föräldrars krav på att säga ”hen”: Barnmisshandel

🟠 Grundskolläraren Selma Gamaleldin sparkades från sitt jobb på Solvikskolan i Järna utanför Södertälje då hon inte gick med på föräldrarnas propåer om att kal­la deras sjuårige son för ”hen”. Nu har Skolinspektionen inlett en utredning som kan resultera i att hon fråntas sin lärarlegitimation. Trots skriverierna och hoten från Skolinspektionen vill inte Selma backa, utan säger i en intervju med Nya Tider att hon står fast vid att ”hen”-begreppet förvirrar barn och att det är barnmisshandel att tvinga på barn denna ideologi.

M-politiker från Turkiet vill förbjuda koranbränningar

M-politiker från Turkiet vill förbjuda koranbränningar

🟠 Cemil Aygan från Turkiet, kommunfullmäktigeledamot i Tingsryd för Moderaterna, har kickats från sitt parti efter att han på sociala medier hetsat mot Rasmus Paludan och visat förståelse för de muslimer som kastade sten på poliser och brände bilar. Till Nya Tider säger han att han är arg på nättidningen Samnytt för att de publicerat uppgifter om honom, bland annat att han är dömd för grovt rattfylleri. Han försvarar sig med att han inte ”kände till reglerna i Sverige”.

Nyhetsdygnet

Bilden av det överhängande ”klimathotet” skärskådas

🟠 BOKRECENSION I boken Borde man oroa sig för klimathotet? konfronterar filosofiläraren Staffan Mörner de påståenden om ett förestående ”klimathot” som konstant förmedlas som absoluta sanningar. Mörner har varit engagerad i miljöfrågor under större delen av sitt liv och skriver sedan flera år om just klimatfrågan i olika nätpublikationer. Bokens utgångspunkt är ett ifrågasättande av det dominerande narrativet, vilket gör att läsaren får en gedigen grundkurs i klimatfrågans olika delar, skriver recensenten Tobias Svensson.

Våren i svensk konst

🟠 Åmells konsthandel och galleri presenterar i årets vårutställning flera konstnärer med ett gemensamt tema, nämligen våren. Våren kan gestaltas som spröda vilda blommor eller storslagna landskap. Våren inväntas med spänd förväntan efter den mörka, trista årstiden, speciellt nu med alla dystra händelser och varningar om alla möjliga kommande katastrofer.

Hylte: från bruksort till mångkultur

🟠 REPORTAGE Nya Tider har under en tid fått rapporter om att kommunen Hylte i Hallands län alltmer domineras av islamister och ökande otrygghet. Eftersom centralorten Hyltebruk är en liten bruksort på landet blev vi överraskade, så vi åkte dit och fann ett samhälle där mycket hade fått en muslimsk prägel, men där en tystnadskultur gjorde det svårt att hitta någon som ville uttala sig.

Containerbrist förvärrar begynnande matkris – Nya Tider i Wuhan: Inga spår av viruskatastrof

🟠 Covid-restriktioner förvandlar hamnar till flaskhalsar. Överfulla hamnar och försenade varutransporter ger förstörd mat. Kina har ett stort handelsöverskott då deras industriproduktion går för fullt medan stora delar av väst går på halvfart på grund av snart årslånga nedstängningar. Nya Tider besökte Wuhan och kunde förvånat konstatera att livet där är normalt medan omvärlden fortfarande efter ett år lever med varierande grad av nedstängningar.

Två män och ett kylskåp

🟠 HISTORIA Människan har i alla tider strävat efter att förvara mat så att den inte förstörs. Olika metoder för detta har varit saltning, torkning och rökning. Mat kom även att förvaras kyld i källare och särskilda ishus. Till sist såg de första kylskåpen dagens ljus. Kylskåpet kom dock att utvecklas och förbättras av de två svenska uppfinnarna Baltzar von Platen och Carl Munters.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos Spelpressen
Allt du behöver veta om casino utan spelpaus
Svenskaonlinecasinon – Din jämförelsesida för svenska casino online
Jämför casino utan svensk licens hos Nya-Casinon.online
Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2022 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.