||Hästuppfödning. Förutom sitt politiska engagemang ägnar sig

Therese Larsson – kvinnan bakom Folkets demonstration

Therese Larsson är ondskan personifierad, om man får tro belackare i systemmedia. En högerextremist, omgiven av ”män som hatar kvinnor” (!) och ”utövar våld”. Så uttryckte sig nämligen Mona Sahlin, som regeringen utsett till samordnare mot våldsbejakande extremism. Men när vi vänder oss till Therese själv och dem som står henne nära, så utkristalliseras bilden av en jordnära, empatisk och engagerad förkämpe för demokrati och yttrandefrihet.

Folkets demonstration är i mångt och mycket Therese Larsson. Tillsammans med folket förstås. Det hörs ju på namnet. Hon är spindeln i nätet, hon är arkitekten, organisatören och den som har totalkoll på allt inför varje demonstration, tillsammans med sin sambo Johan Widén, sverigedemokrat som sitter som ledamot i tekniska nämnden i Enköpings kommun och som nämndeman i tingsrätten.

Therese är en 41-årig värmländska. Hon pratar så där gött på dialekt och ser lite blyg ut när hon håller sina inledningsanföranden på Folkets demonstration. Föreställ er en kvinnlig variant av hur Kenny Bräck låter när ni läser Therese uttalanden fortsättningsvis här i texten.

– Jag föddes på Karlstads BB en sval kväll i juli 1975 och var tämligen snart ett ganska besvärligt barn, reflekterade över saker, ställde frågor och accepterade aldrig svar som: ”för att jag säger det”, berättar hon.

Vi hoppar över uppskrapade knän, skoldanser och första kyssen och nämner istället att Therese har en treårig handelsutbildning i ryggen, har arbetat som vårdare på gruppboende, butiksbiträde, arrestvakt, jourpersonal på skyddade boenden för kvinnor och barn och som säljare.

– Jag kan utan problem sälja sand i öknen, men det var arbetet som arrestvakt som lärde mig mest om respekt, mod och empati. Döm gärningen, inte människan. Ett bra uttryck som hjälpte mig igenom många dagar på jobbet, berättar hon. Kärleken till livet, vårt land och våra medmänniskor. Framtid och frihet. Omtanke om kommande generationer. Se där, några laddade värdeord som driver Therese och hennes demonstrationsvänner framåt.

Folkets demonstration är Therese Larssons skötebarn. Det var 2015, efter det brutala dubbelmordet inne på Ikea i Västerås, som hon tillsammans med Johan startade vad som kanske kan komma att bli en mindre folkrörelse.
– Folkets demonstration föddes i en frustrerad och djup diskussion mellan Johan och mig omkring en vecka efter slakten på de två svenskarna på Ikea.

therese larsson Bor: Enköping Yrke: Egen företagare Familj: Sambo Johan, sonen Melker, en fantastisk mamma, svärmor och två jobbiga syskon Favoritresmål: En ö som ingen upptäckt ännu. Denna bok borde alla läsa: Livet måste ha mening av Viktor Frankl Foto: Nya Tider
Therese Larsson
Bor: Enköping
Yrke: Egen företagare
Familj: Sambo Johan, sonen Melker, en fantastisk mamma, svärmor och två jobbiga syskon
Favoritresmål: En ö som ingen upptäckt ännu.
Denna bok borde alla läsa: Livet måste ha mening
av Viktor Frankl
Foto: Nya Tider

Vi väntade förgäves på ett uttalande från vår statsminister om att se till svenska medborgares säkerhet först och ett löfte om att svenskars liv inte ska släckas i jakten på att vara en humanitär stormakt. I stället fick vi tystnad och ett löfte om att etablissemanget skulle kämpa mot ”mörka krafter” som kanske ville flyktingar illa i och med morden. Men vi kräver mycket mer än så. Där och då uppstod idén om Folkets demonstration, berättar Therese.

Hennes patos går inte att ta miste på, men det är inga storvulna ord som Therese levererar. Snarare handlar det om charmigt knagglig retorik med ett lika charmigt uns poetisk krydda, på bred värmländska som sagt. Hon refererar till mord där svenskar blivit mördade till följd av en ansvarslös migrationspolitik. Bland annat de tidigare nämnda Ikeamorden på Carola och Emil i Västerås förra året, mordet på 15-årige Arminas i skånska Broby samt mordet på Alexandra på HVB-hemmet i Mölndal, båda i januari i år.

– Det var två familjer som flydde från krig och förföljelse, de hade hört talas om vårt land i väst, där trygghet, rättvisa och demokrati rådde. Ett land som välkomnade och gav hopp. Dessa familjer levde och arbetade i sitt nya land. Deras barn växte upp i ett tryggt och civiliserat samhälle. Ett samhälle som stod upp för sina medborgare. Trodde de. Barnen hette Arminas och Alexandra. Deras föräldrar hade flytt från Litauen och Libanon. För att de trodde att i Sverige skulle de vara trygga och respekterade.

I Sverige fanns det hopp om en framtid för det käraste vi har, barnen. I Sveriges jakt på att få vara en humanitär stormakt så mördas alltså två av våra svenska ungdomar. På grund av Sveriges misslyckade politik och för att landet ska få kallas en stormakt. ”Vi har varit naiva”, säger Löfven. Nej, det är Stefan Löfven som är en livsfara för oss, säger jag. Människor mördas för att han ska få kalla Sverige en stormakt. Tycker han att hans politik är värd att svenska medborgare dör? Det tycker inte jag. Jag tycker att Stefan Löfven ska avgå. Sverige behöver en ledare med ryggrad som står upp för landets medborgare. Sverige svek de där fyra helt oskyldiga mordoffren och jag skäms, säger Therese med en uppenbar klump i halsen.

Så hon och Johan har nu som en sorts kall Folkets demonstration att hålla i för att göra medborgarna varse om hur viktiga deras röster är. Vilka uppgifter har då demonstrationen i stort?

– Att våga tala om det verkliga Sverige. Det Sverige vi ser nu är ett vilset, oroligt och svagt land. Vi är många som fortfarande minns känslan av att leva och bo i ett tryggt, civiliserat och rättvist samhälle som faktiskt tog hand om sina medborgare. Vi hade kvarterspoliser, flourtanter och regementen. Nu finns inget av det där kvar och vi undrar varför. Folkets demonstration samlar oroliga och missnöjda väljare, människor som vill ha en regering som tar ansvar för landet, säger Therese med emfas.

Vad framtiden har i beredskap kan hon förstås inte sia om, men Therese vill gärna vara väl förberedd om intresset för demonstrationen blir större.

– Vår administration och organisation är under uppbyggnad. Vi hade ju aldrig kunnat drömma om vilken kraft det här fenomenet skulle bli. I början trodde vi att kanske tio av våra närmaste vänner skulle sluta upp och demonstrera med oss på den första demon förra året.

I stället ökade medlemsantalet i vår första Facebookgrupp med tio tusen medlemmar det första dygnet. Helt otroligt! Det var omkring 20 000 medlemmar när vi stängde ner sidan. Den var skapad som ett evenemang, men vi tvingades byta upplägg efter att otaliga osmakliga kommentarer publicerats av intoleranta motståndare. Johan och jag satt uppe i nästan två dygn för att radera alla hemska inlägg. En ohållbar situation.

Så vi jobbar just nu med att förbättra i princip allt. I dagsläget planerar vi inför den kommande demon den 24 september, som även blir Folkets demonstrations ettårsfirande, säger Therese stolt.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Truckers Go! Go Truckers!

Truckers Go! Go Truckers!

🟠 OPINION: Magnus Stenlund Kanada revanscherar sig. I ett land man närmast gett upp om helt, där karantänsidiotin tilltagit till nästan samma nivåer som i de mer sydliga forna brittiska kolonierna Australien och Nya Zeeland, har gräsrötterna nu bestämt sig för att nog är nog. Det menar veckans debattör Magnus Stenlund, som gläds åt Frihetskonvojen som parkerade utanför parlamentet i Ottawa sista helgen i januari och fortfarande vägrar ge sig.

Massgrav med icke-vita barn i Kanada var falska nyheter

Massgrav med icke-vita barn i Kanada var falska nyheter

🟠 Systemmedia i hela världen ljög Våren 2021 sände en makaber nyhet en ”chockvåg” över Kanada och världen, eller så skrev i alla fall systemtrogen västmedia. Det påstods att en massgrav med över 200 barn tillhörande ursprungsbefolkningen hade hittats vid en katolsk skola i sydvästra Kanada. Landssorg utlystes. Kort efter att premiärminister Justin Trudeau krävde en ursäkt från påven och katolska kyrkan brann flera kyrkor ner i anlagda bränder. Nu, drygt åtta månader senare, framkommer det att den ”chockerande upptäckten” av barnlik var rent påhitt, liksom hela historien kring den. Det fanns inte ett enda lik. Men när sanningen äntligen uppdagats tiger dessa politiker och medier som muren.

Läs även:

Koldioxidmasken fångar upp utandningsluftens koldioxid och lättar därmed den klimatångest som många ur Greta-generationen känner. Foto: BreathLess

Koldioxidmask ska lindra klimatångest

🟠 KLIMAT Nu kan den som är orolig för sitt klimatavtryck nästan helt eliminera sina privata koldioxidutsläpp genom en enkel mask. Den revolutionerande konstruktionen är en startup som sponsras av World Economic Forum men räknas snart vara tillgänglig för den breda allmänheten.

Lyfte fakta om IQ skillnader – frias i HD

Lyfte fakta om IQ skillnader – frias i HD

🟠 BROTT OCH STRAFF Efter att den tidigare SD-politikern Bertil Malmberg, 83, dömts i både tingsrätt och hovrätt för hets mot folkgrupp efter att han tagit upp sydsudanesers låga genomsnittliga intelligens var målet klart för Riksåklagaren – nu skulle det skapas prejudikat för att göra det olagligt att talat om vetenskapligt understödda fakta om skillnader i IQ. Men HD gör en annan bedömning och väljer att fria Malmberg från hets mot folkgrupp.

Systembolaget säljer vin från olagligt ockuperad mark

Systembolaget säljer vin från olagligt ockuperad mark

🟠 INRIKES Systembolaget säljer kosher-vin från områden som olagligen ockuperats och annekterats av Israel, och två av vinerna, ett vitt och ett rött, finns dessutom i det fasta sortimentet, om än i ett begränsat antal butiker. Det av Israel olagligt ockuperade område där åtminstone sex viner produceras och sedan säljs som beställningsvara eller direkt i butik kommer alla från Golanhöjderna. I en kommentar till Nya Tider säger Systembolagets presstjänst att man bara följer EU:s och UD:s rekommendationer när det gäller synen på mänskliga rättigheter och att man dessutom prövat att sälja kosher-viner från andra länder, men att judar i Sverige helt klart föredrar kosher-vin från Israel.

Regeringens nya satsning: Utökade befogenheter för ordningsvakter

Regeringens nya satsning: Utökade befogenheter för ordningsvakter

🟠 Ordningsvakter ska inte bara kunna användas i fler sammanhang än idag, de ska också få fler befogenheter. Kroppsvisitering har hittills endast fått göras av säkerhetsskäl, till exempel om personen antas ha farliga föremål på sig. Nu utökas den befogenheten till att gälla kroppsvisitering i rent identifieringssyfte. Det föreslår regeringen i en proposition som har lagts fram till riksdagen.

Reinfeldt vald till ny ordförande för Svenska fotbollsförbundet – många negativa reaktioner

Reinfeldt vald till ny ordförande för Svenska fotbollsförbundet – många negativa reaktioner

🟠 INRIKES Lördagen den 25 mars höll det svenska fotbollsförbundet årsmöte, och när det var dags för att välja ordförande segrade valberedningens förslag, den före detta moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt. Valet var dock allt annat än okontroversiellt då han inte har någon som helst vana av att verka inom idrottsrörelsen och då många svenskar också förknippar honom med massinvandring då han var statsminister. Ordförandevalet har nu fått många negativa reaktioner i fotbolls-Sverige samt på sociala medier.

Nyhetsdygnet

Hur är det att driva ett mikroparti?

🟠 Bokrecension. Centerpartiet anses allmänt ha svikit landsbygden, en turkisk muslim som partiledare utan erfarenhet av svensk landsbygd utgör definitivt spiken i kistan. Ett alternativ för vissa tidigare sympatisörer skulle kunna vara det lilla partiet Landsbygdspartiet oberoende (LPo). Stefan Torssell har skrivit en ny bok om sin korta och stormiga tid som partiledare för LPo. Den ger en inblick i hur det kan vara att verka i ett mikroparti, men säger också något mer allmänt om hur partier fungerar. Även Norrlandsfrågan får en genomlysning.

Houellebecq letar efter hopp i en mörk värld

🟠 Bokrecension. Det här är en roman som man kan ha lite olika åsikter rörande vad den handlar om. Fransmannen Michel Houellebecq är ju en bred samtidsskildrare, alltsedan han romandebuterade med Elementarpartiklarna 1998. Han hyllades tidigt av de franska kritikerna, och har fortsatt vara relevant. I bokens avslutande ”Tack” antyds att detta kanske är hans sista roman.

Tapetmakerskan som skyddade krutet

🟠 Uppfinnerskan Maria Christina Bruhn. I början av sin regeringstid utlyste Gustav III en tävling. Den som kunde utveckla krutkarduser som motstod fukt och brand skulle belönas med 6000 daler kopparmynt. En som skickade in karduser till denna tävling var tapetmakerskan Maria Christina Bruhn. Hon vann dock inte och en annan person tog senare åt sig äran för hennes uppfinning, men hon fick till sist det erkännande hon förtjänade.

Ovanliga polarsken – en varning

🟠 Jordens magnetfält försvagas i allt snabbare takt. I slutet på februari träffades jorden av solstormar som gav upphov till spektakulära norrsken i ovanliga färger på breddgrader där de sällan ses. Solstormarna var starka, men borde inte ha givit upphov till dessa norrsken. Det är en varning till mänskligheten som forskare och systemmedia tiger om. Vi reder i denna analys ut begreppen som en gång bara intresserade sol- och rymdforskare, men som nu kan vara mycket viktigare att förstå för gemene man än vädret. Solen inte bara styr vårt klimat och väder, utan kan också allvarligt påverka eller helt slå ut vårt högteknologiska samhälle. Jordens magnetfält försvagas alltmer och i allt snabbare takt. Tillsammans med vandrande poler och plötsligt kraftig solaktivitet förebådar det en katastrof av ofattbara proportioner.

Vindkraft till havs hotar Östersjö­tumlaren – riskerar utrotning

🟠 Samtidigt som vindkraften prisas som ”klimatvänlig”, riskerar konsekvenserna för djur och natur att bli ödesdigra. För Östersjöns enda val – tumlaren – är läget särskilt allvarligt. Populationen på 500 individer är sedan länge utrotningshotad, och nu varnar forskare för att de stora vindkraftsparkerna till havs ökar belastningen ytterligare. ”Undervattensbuller kan leda till både hörselskador och död. Tumlarna är helt beroende av att kunna använda sina klickljud för att navigera och hitta mat. När deras hörsel försämras eller försvinner helt riskerar de att svälta ihjäl”, varnar Magnus Danbolt, chef för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län. I denna del två av Nya Tiders reportageserie om havsbaserad vindkraft granskar vi dess förbisedda miljöeffekter.

Solen styr klimatet

🟠 Motarbetad forskning visar på naturliga orsaker till klimatförändringar. Solen och dess cykliska variationer har en stark effekt på jordens klimat. Det har bekräftats både experimentellt och genom att titta på hur jordens medeltemperatur varierat i takt med solens aktivitet genom årtusendena. Ändå är solen inte ens en parameter i de officiella klimatmodellerna som i stället pekar ut människan som ansvarig. Astrofysikern Henrik Svensmark, som forskat i decennier om solen och klimatet, säger till Nya Tider att det finns ett mycket stort motstånd mot all forskning som motbevisar internationella klimatpanelens antropogena klimatteori.

Frun på Årsta

🟠 HISTORIA Märta Helena Reenstierna levde på Årsta gård tillsammans med sin make, Christian Henrik von Schnell. Här skrev hon de dagboksanteckningar som bland historiker kommit att bli mer kända än hon själv. I dessa anteckningar skildrade hon vardagen på Årsta samt noterade samtida händelser.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.