Skip to Content

MUSIK

Tillsammans mot hatkampanjer och maktfullkomlighet

PappersupplaganNya Tider v. 36

Publicerad: 9 september, 2017, 22:49

  • Svenska

Läs även

Den kände kompositören Pär Lindh ville publicera en annons i tidskriften Tidig Musik, men nekades med hänvisning till att han citerar Nya Tider.

Den 31 augusti meddelade Hillevi Hogman och Birgitta Wennerström på Tidig Musik att ”Nya Tiders värderingar går tvärt emot allt vad Tidig Musik står för” och att de inte kan ta in en annons där Nya Tider nämns ”som vilken tidning som helst”. De krävde att citatet togs bort, annars skulle de inte trycka annonsen.
Vilka värderingar det skulle handla om vill de inte svara på. Så här svarade Pär Lindh:

Nya Tider är den enda sanna nyhetstidningen i Sverige idag som inte ljuger i sin nyhetsrapportering. Jag stöder dem av hela mitt hjärta. Vávra Suks (chefredaktören för Nya Tider) far tackade mig för min hjältemodiga insats för ett fritt Tjeckoslovakien under 1980-talet då jag bl.a. hjälpte till att ge landet sin första nobelpristagare i litteratur. Idag hjälper Vávra Suk hjältemodigt (han klarade livhanken efter ett brutalt överfall av AFA för några år sedan) Sverige i vår kamp mot diktaturens kreatur. Om Tidig Musik sällar sig till åsiktsförtryck och bidrar till att Sverige blir en diktatur så ber jag härmed att få säga upp min prenumeration med omedelbar verkan!
– Pär Lindh, kompositör, cembalist, organist, pianist och tidigmusikälskare

Låt oss visa att det är de trångsynta småpå­varna på Tidig Musik som är de som bör se över sina värderingar. Vi är många som är trötta på bojkotter och hatkampanjer som syftar till att censurera regimkritiska nyheter. Den gamla tidens media med dess falska nyheter håller på att bli helt utkonkurrerad, men det verkar inte alla ha förstått än. De tror fortfarande att de får några fördelar av att ställa sig på maktens sida. Låt oss visa dem att de har fel!

Vi publicerar den censurerade annonsen här och hoppas att så många som möjligt stödköper denna vackra och inspirerande musik (klicka för större bild).

ANNONS:

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Konstnärernas organisation blundar för att terrornätverk vill misshandla gatukonstnär

Konstnärernas Riksorganisation (KRO) är den organisation som säger sig företräda bild- och formkonstnärernas intresse i samhällsdebatten. Men när det kommer till gatukonstnären Dan Park, så vägrar organisationen att uppmärksamma att han misshandlats blodig, att ett terrornätverk utlyst en tävling om att ”kränka” honom, samt att han dömts till fängelse för sin konst.

Advent – en tid av hopp och glädje

KULTUR

”EU-kartellen glömmer och förlåter inte”

INTERVJUFörfattaren, tv-regissören och grävande journalisten Guido Grandt har publicerat en ny bok om Jörg Haiders död i oktober 2008. Grandt tror inte på olycksteorin – han är övertygad om att Haider blev mördad.

Världsundergång à la Wilderäng

KULTURLars Wilderäng är författare, bloggare och föredragshållare. Han må i vid mening tillhöra etablissemanget, men han är förhållandevis väl påläst och han har en del kritiska saker att säga om den svenska samtiden. Han debuterade med romanen Midvintermörker (2011) där Ryssland anföll Sverige. Därefter har han skrivit en hel trilogi med sci-fi-inslag där det krisar till sig ordentligt, med Stjärnklart (Massolit förlag, 2014) som första del och följt av Stjärnfall och Stjärndamm (2015-2016). Här bjuds både samhällskritik och underhållning.

”Dalby” runt om i världen

KULTUROrtsnamnet Dalby klingar väldigt nordiskt, och det finns mycket riktigt flera orter i både Sverige, Danmark och ett par i Norge med det namnet. Men det visar sig att Dalby även finns som ortsnamn i andra delar av världen.

O, vad det låter bra!

RECENSIONMånga organisationer, i synnerhet inom det offentliga, ägnar sig allt mer åt floskler, värdegrund och styrdokument kring till exempel jämställdhet och kulturell mångfald. Byråkrati och konsulter tar allt mer plats på bekostnad av kärnverksamheten. Professor Mats Alvesson kal­lar det funktionell dumhet, och menar att det påfallande är hur många smarta människor som ägnar sig åt detta.

Slottsfrun som hämtades av Djävulen

KULTUREnligt legenden drack denna slottsfru blod och galla, var mycket hård mot sina underordnade och fördes till sist av Djävulen själv till helvetet. Det är så man kan summera legenden om Pintorpafrun. Det har berättats om flera olika Pintorpafruar, men de mest berömda är Anna Karlsdotter (Vinstorpaätten) och Beata von Yxkull.

Oden – en arketyp som formar vår samtid

KULTURDen brittiske författaren Richard Rudgley spinner vidare på Carl Gustav Jungs tankar om Oden som en kollektiv arketyp i västvärlden. I boken The Return of Odin förklarar han historiska skeenden med Allfaderns intryck på germanernas sinnelag, men skissar även en tänkbar framtid.

Gå till arkivet

Send this to a friend