Skip to Content

MUSIK

Tillsammans mot hatkampanjer och maktfullkomlighet

PappersupplaganNya Tider v. 36

Publicerad: 9 september, 2017, 22:49

  • Svenska

Läs även

Den kände kompositören Pär Lindh ville publicera en annons i tidskriften Tidig Musik, men nekades med hänvisning till att han citerar Nya Tider.

Den 31 augusti meddelade Hillevi Hogman och Birgitta Wennerström på Tidig Musik att ”Nya Tiders värderingar går tvärt emot allt vad Tidig Musik står för” och att de inte kan ta in en annons där Nya Tider nämns ”som vilken tidning som helst”. De krävde att citatet togs bort, annars skulle de inte trycka annonsen.
Vilka värderingar det skulle handla om vill de inte svara på. Så här svarade Pär Lindh:

Nya Tider är den enda sanna nyhetstidningen i Sverige idag som inte ljuger i sin nyhetsrapportering. Jag stöder dem av hela mitt hjärta. Vávra Suks (chefredaktören för Nya Tider) far tackade mig för min hjältemodiga insats för ett fritt Tjeckoslovakien under 1980-talet då jag bl.a. hjälpte till att ge landet sin första nobelpristagare i litteratur. Idag hjälper Vávra Suk hjältemodigt (han klarade livhanken efter ett brutalt överfall av AFA för några år sedan) Sverige i vår kamp mot diktaturens kreatur. Om Tidig Musik sällar sig till åsiktsförtryck och bidrar till att Sverige blir en diktatur så ber jag härmed att få säga upp min prenumeration med omedelbar verkan!
– Pär Lindh, kompositör, cembalist, organist, pianist och tidigmusikälskare

Låt oss visa att det är de trångsynta småpå­varna på Tidig Musik som är de som bör se över sina värderingar. Vi är många som är trötta på bojkotter och hatkampanjer som syftar till att censurera regimkritiska nyheter. Den gamla tidens media med dess falska nyheter håller på att bli helt utkonkurrerad, men det verkar inte alla ha förstått än. De tror fortfarande att de får några fördelar av att ställa sig på maktens sida. Låt oss visa dem att de har fel!

Vi publicerar den censurerade annonsen här och hoppas att så många som möjligt stödköper denna vackra och inspirerande musik (klicka för större bild).

ANNONS:

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Att föreviga midsommaren

KONST OCH HISTORIAKonstnären Anders Zorn (1860-1920) är betydande än i dag för sina livfulla målningar av folklivet. En av hans mest kända målningar, som bär titeln Midsommardans och är daterad till år 1897, skildrar den svenska midsommaren i all dess härlighet och finns i dag att beundra på Nationalmuseum i Stockholm.

”Babylon Berlin” visas i SVT med början 20 juni

Nu vågar Sveriges Television åter visa tyska TV-serier. Efter att ”Babylon Berlin” visats i hundratals länder sänds den äntligen i Sverige. Vid månadsskiftet meddelade SVT: Glada nyheter! Efter en lång tids väntan så kan vi nu meddela att Babylon Berlin äntligen har fått ett tablådatum, 20 juni har Babylon Berlin premiär i SVT. 02:00 på SVT Play och 21:00 i SVT1.

Klarström om SD:s tidiga historia: Växjökravallerna (del 2)

KULTURPrima Victoria är Sverigedemokraternas första partiledare Anders Klarströms självbiografi, som främst fokuserar på partiets första mödosamma genombrott i kamp mot ett enigt svenskfientligt etablissemang. I förra numret av Nya Tider publicerade vi ett utdrag ur kapitlet om kravallerna i Växjö 1994. Här följer fortsättningen på kapitlet.

Han kal­la­des ”den olycklige”, Lasse Lucidor och hans verk

KULTURDen svenske poeten och vissångaren Lasse Lucidor, eller Lars Johansson som han egentligen hette, levde ett intensivt liv och dödades vid 35 års ålder. Under sitt korta liv blev han dock känd för sina visor och poetiska verk som spreds som skillingtryck. Än i dag är hans verk kända och uppskattade.

Klarström om SD:s tidigare historia: Växjökravallerna – ”De siktar ju på mig!”

KULTURPrima Victoria är Sverigedemokraternas första partiledare Anders Klarströms självbiografi, som främst fokuserar på partiets första mödosamma genombrott i kamp mot ett enigt svenskfientligt etablissemang – därav namnet. Här presenterar Nya Tider ett utdrag ur boken, som kommer att följas av ytterligare ett i nästa nummer.

Slutet på en era

TV-SERIEFör en tid sedan sändes det sista avsnittet av den populära tv-serien Game of Thrones. Därmed nådde tjugohundratalets kanske mest betydelsefulla populärkulturella produktion sitt avslut. Anton Stigermark skriver i denna artikel några avslutande reflektioner om seriens allmänkulturella och politiska betydelse.

Silversmedjan i vildmarken

KULTURMitt ute i vildmarken på 1950-talet, i den samiska byn Kautokeino, finner ett ungt par från Danmark och Tyskland varandra. De förenas i kärleken till varandra och till den samiska kulturen. Deras intresse för smycken utmynnar i en silversmedja som i dag har blivit en internationell sevärdhet.

Prästen som kunde trolla, den omtalade prästen Spå-Herr-Ola

KULTUREn folklig föreställning som var utbredd i Ångermanland en gång i tiden var att präster skulle ha varit trollkunniga. En av dessa präster som det har berättats mycket om i århundraden är känd under namnet Spå-Herr-Ola. Han var verksam i Junsele, Resele och Liden i Ångermanland på 1500-talet, och sägner berättades om honom in på 1900-talet.

Gå till arkivet

Send this to a friend