Skip to Content

Bekräftar konspiration. Den uppmärksammade artikeln i Time Magazine bekräftar att det fanns en hemlig ”kabal” som påverkade valet – och menar att det var bra. Skärmavbild: Time
USA

Time: Hemlig sammansvärjning manipulerade USA-valet – och det var bra

PappersupplaganNya Tider v. 7

Det var en hemlig ”kabal av mäktiga människor” som såg till att Donald Trump förlorade valet. Denna uppgift kommer nu inte bara från ex-presidenten eller hans anhängare, utan från den ansedda tidskriften Time Magazine – som dock ställer sig helt på sammansvärjningens sida. Rubriken är ”Den hemliga historien om skuggkampanjen som räddade valet 2020”.

Publicerad: 15 februari, 2021, 18:36

  • Svenska

Läs även

Den omfattande och uppmärksammade rapporten på närmare 7 000 ord, motsvarande fem tättskrivna sidor i Nya Tider, publicerades den 4 februari och belyser vad Time kal­lar en ”hemlig skuggkampanj” som med tidningens egna ord ”räddade valet 2020”.

”Något märkligt hände efter valet den 3 november: ingenting”, inleder Times politiska korrespondent Molly Ball sin artikel. Hon pekar på att hela nationen var beredd på att våld kunde bryta ut på gatorna, med vänstergrupper som svurit att protestera mot en eventuell seger för Trump och högermiliser som redan innan valet trodde att Demokraterna skulle fuska till sig en valseger. Men istället blev det relativt lugnt – trots att Trump och hans anhängare menade att farhågorna om valfusk hade visat sig berättigade.

Den ”andra märkligheten”, enligt Time, var att hundratals företagsledare vände sig mot Donald Trump som på en given signal – inklusive sådana som tidigare hade stöttat honom. Alla krävde de att han skulle ”erkänna sig besegrad”.

”Det var väldigt, väldigt märkligt”, sade Trump själv den 2 december. ”Inom några dagar efter valet bevittnade vi en koordinerad insats för att kora segraren, samtidigt som rösträkningen fortfarande pågick i flera nyckelstater.” Time konstaterar att Trump ”på sätt och vis hade rätt”.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Facebook uppmanar politiska oliktänkare att söka hjälp

INTERNETDen sociala mediejätten Facebook har lanserat en ny funktion, där användare varnas om att de kan ha utsatts för ”extremistiskt innehåll” på plattformen. Användarna uppmanas nu att ”få stöd av experter” och att ”höra vad personer som har flytt våldsamma grupper har att säga”.

Australiens premiärminister: De som dör av vaccin skulle ha tagit reda på riskerna

Australiens premiärminister Scott Morrison menar att ingen är tvingad att ta covid-vaccin, att alla har haft möjlighet att informera sig om riskera och att de som låter sig vaccineras har gjort ett informerat val.

Rondell under havet på Färöarna besågs av Drottning Margarethe

UTRIKESEtt nytt tunnelsystem som förbinder Färöarnas största öar fördelar trafiken genom en konstnärligt utsmyckad rondell under havet. Trafiklösningen, som är helt skyddad från alla väder, väckte stor uppmärksamhet först när den konstnärliga rondellen som ett PR-trick presenterades för Drottning Margrethe åtta månader efter trafiköppningen.

Första röret i Nord Stream 2 klart – SVT rapporterar som amerikanska UD vill

UTRIKESRedan den 4 juni meddelade Nord Stream 2 att det första röret färdigställts och började fyllas med gas. Tyska rubriker löd ”USA besegrats” eller ”häver sanktionerna”. I svensk systemmedia försökte man den 21 juli hjälpa USA genom att hävda att USA och Tysklands överenskommelse om ledningen nu medger att man återupptar byggandet, trots att ledningen redan börjat användas.

Storvuxen man tävlar mot kvinnor i tyngdlyftnings-OS

AUSTRALIENGavin Hubbard är en 117 kg tung man som genomgått könsbyte och numera kal­lar sig Laurel. Han blir nu den förste transsexuelle idrottsmannen att tävla mot kvinnor i OS i tyngdlyftning.

FPÖ:s nye partiledare kritiserar regeringens coronarestriktioner

ÖSTERRIKEDen 19 juni valde Österrikiska frihetspartiet den tidigare inrikesministern Herbert Kickl till ny partiledare. Den tyska tidskriften Zuerst! har talat med FPÖ:s nye starke man och hur han vill lyfta upp sitt parti igen. Översatt av Nya Tider.

Ungern, Polen och Frankrike i förändringarnas tid

UTRIKESEndast under den senaste veckan inträffade händelser som tolkats olika i den svenska mediesfären. I vanlig ordning görs Ungerns premiärministern Viktor Orbán till den mest skyldige, tätt åtföljd av sina polska kolleger. Däremot tuktas den protesterande befolkningen till lydnad och hörsamhet i Europas kulturland Frankrike.

EU-domstolen: Arbetsgivare kan förbjuda muslimsk huvudduk

UTRIKESDen 15 juli kom ett principiellt viktigt beslut i EU-domstolen. Arbetsgivare har nu nämligen rätt att neka anställda att bära exempelvis muslimsk huvudduk, som hijab och burka, förutsatt att arbetsgivaren kan påvisa att det skulle uppstå sociala konflikter eller om neutraliteten gentemot kunder kan riskeras. Beslutet väntas återverkningar även i Sverige

Gå till arkivet

Send this to a friend