Skip to Content

Titta

Titta i tidningen

För att bläddra i tidningen behöves antingen Adobe Flash Player eller, om man använder en mobil/platta som inte har Flash, går det att se tidningen i HTML5-version.

Nya Tider på plats under G7-mötet på Sicilien – Del 2

G7Medan deltagarna på mötet, Merkel, Trump, Macron et consortes, på förmiddagen tog familjefoto och minglade runt på Teatro Greco, den grekiska amfiteatern pågick små protester på behörigt avstånd.

Moskéer sprider salafism och jihadism i Sverige

INRIKESGång efter annan hör vi talas om extremistkopplingar bland muslimer i Sverige. Varje gång påstås det vara ett enskilt fall – en ensam galning som är inblandad i terrorism, eller en enskild moské som predikar en mer radikal form av islam. Men hur många gånger ska sådana kopplingar behöva uppdagas innan man ser ett mönster? Nya Tider gör här en sammanställning av de kopplingar till islamisk extremism som uppdagats i Sverige.

Meningslös debatt i SVT

KRÖNIKA

Nya Tider på plats inför G7-mötet på Sicilien

SICILIENHär i Taormina på Siciliens östkust råder lugnet före stormen. Nya Tiders Perra Winberg, som innan staden spärrades av besökte stadens gator, möttes av mer eller mindre folktomma kvarter. Sedan i går kväll är alla uppfarter till den högt belägna bergsstaden bevakade av tungt beväpnad militär och polis. I Medelhavet ute vid kusten patrullerar båtar från Guardia di Finanza, Carabinieri och säkerhetsföretaget Leonardo. Det vimlar av hundratals polisbilar och helikoptrar och att säga att det vibrerar av spänning i omgivningarna är ingen överdrift.

Fusk med pass kan leda till visumtvång till USA

INRIKESEnligt Interpol cirkulerar omkring 250 000 stulna elIer falska syriska och irakiska pass runt om i världen. Passvansinnet är ett välkänt faktum även i Sverige och nu vill regeringen utreda huruvida Polismyndigheten ska få utökade möjligheter att kontrollera migranters identitet. Frågan är dock om Sverige kan hålla jämna steg med de önskemål som Interpol, Europol och USA har. I värsta fall kan det kanske bli visumtvång för alla svenskar som vill resa till USA.

Burkaförbud genom direkt demokrati

SCHWEIZ

De nutidsorienterade

OPINION: JAN TULLBERGInte ens mångkulturförespråkarna själva tror på sina teser. Att vara ”godhetsivrare” är egentligen ett sätt att positionera sig socialt för att passa in, trots att det i praktiken skadar ens egna efterkommande och knappast hjälper någon. Dessa ”nutidsorienterade” vet vad som förväntas av dem att de ska säga, men det är inte något de kan försvara, så därför undviker de alltid debatt. Det menar docent Jan Tullberg, som gör en kritisk analys av samhällsmonologen.

Tullberg om invandringens kostnader

INRIKESJan Tullberg föreläste om invandringens kostnader i Gamla Riksdagshusets lilla möteslokal den 17 maj, på inbjudan av riksdagsledamoten Anna Hagwall. Det är populärt att tala om ”faktaresistens”, sade Tullberg, och fortsatte med att han vill skärpa begreppet. Det finns en ren ”veritofobi”, fruktan för sanningen, bland politiker, och det gäller särskilt när det rör invandringens kostnader och problem, menar han.

Kapplöpning om syrisk gränsövergång

UTRIKESSituationen i sydöstra Syrien hettar till. En stor avdelning specialstyrkor från USA och Storbritannien har från Jordanien gått in i Syrien tillsammans med jordansk trupp och USA-tränade ”rebeller”. De besatt den strategiska punkten al-Tanf, cirka 17 kilometer från en viktig gränsövergång mellan Syrien och Irak. De befinner sig nu på kollisionskurs med tillskyndande syriska regeringsstyrkor och deras allierade, som har samma mål.

Amerikansk flygattack mot syriska regeringsstyrkor

UTRIKES

Trumps första utlandsbesök som president

UTRIKES

Kontrollerad media och fri media

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETExpressens chefredaktör Thomas Mattsson menar att det är skillnad på hans tidning och Nya Tider, eller rättare sagt på alternativ media och den media han själv representerar. Skillnaden består i att etablissemangets media är med i det pressetiska systemet, ”kontrollerad media”, som han själv uttrycker det.

Stor ökning av antalet vägglöss i Dalarna

Under förra året fyrdubblades antalet saneringar mot vägglöss i Dalarna. Anticimex har nu börjat spåra de ovälkomna gästerna med hund.

Vänsterbloggare skyller frånvaro på Nya Tider

Vänsterbloggaren Anders Svensson ville få pressackreditering för att komma in på Bokmässan gratis. När han inte fick det skyller han sin frånvaro på att Nya Tider har en monter på mässan.

Marine Le Pen satsar nu på parlamentsvalet

Den 11 och 18 juni går fransmännen återigen till valurnorna, denna gång för att välja ledamöter till landets parlament, Nationalförsamlingen. I ett videomeddelande vänder Marine Le Pen sig till väljarna i den egna valkretsen i den norra delen av landet.

Forskare konstaterar att mänsklighetens vagga låg i Europa – inte i Afrika

De flesta forskare har hittills varit överens om att mänsklighetens ursprung kan spåras till Afrika, men nu motsäger nya rön den teorin. Istället pekar mycket på att människosläktets första steg togs i Europa. Det hela började med ett märkligt fynd som tyska soldater gjorde i Grekland 1944.

Hemlig krisplan inför en valseger för Marine Le Pen

FRANKRIKEDen franska veckotidningen Le Nouvel Observateur (L’Obs) kan avslöja att landets socialistiska regering skapade en särskild handlingsplan ”för att skydda republiken” vid ett scenario där Marine Le Pen vann presidentvalet den 7 maj.

Svensk myndighet åsiktsregistrerade medborgare

Svenska Institutet raderar listan med de cirka 14 000 twitterkonton som man hade spärrat från att interagera med den officiella @sweden. Detta efter omfattande kritik och JO-anmälningar. Själva raderingen kan dock också vara brottslig, då förstörelse av offentliga handlingar är förbjudet i Sverige.

IS tar på sig terrordådet i Manchester

TERRORUnder en popkonsert med artisten Ariana Grande i Manchester måndagen den 22 maj exploderade en bomb i publiken. Nu tar terrorsekten Islamiska staten på sig dådet och på sociala medier firar de islamistiska anhängarna.

Theresa May föreslår nya begränsningar på Internet

YTTRANDEFRIHETDen brittiska premiärministern Theresa May vill skapa ett nytt, regeringskontrollerat Internet, men kommer teknikföretag att åtlyda hennes försök till ytterligare kontroll?

Gå till arkivet